SaarAnna

'544372' door SaarAnna '544372' door SaarAnna

BoliviaAndesgebergte

BoliviaAndesgebergte

Het stinkmeer in...Bo

SaarAnna

outdoor scenes: ik schreef bij mijn vorige foto al over de mooie -relatief onbekende- gebieden in het zuiden van Bolivia met mooie kleurrijke meren. Dit is er 1 van: het is een groen meer, maar heet 'stinky lagoon' omdat het er niet heel fris ruikt. Flamingo's verblijven hier en halen mineralen uit het water; ook bouwen ze hun nestes op de verharde zoutstukken die in het meer drijven.

'544371' door SaarAnna '544371' door SaarAnna

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Zonsondergang op sala

SaarAnna

outdoor scenes: we hebben een 3 daagse tour gedaan door het gebied Salar de Uyuni in Bolivia. Iedereen kent dit gebied vast wel van de zoutvlaktes waar je kan spelen met perspectief en de gekste foto's kan maken. Zonde is dat bijna niemand vooraf lijkt te weten dat dit gebied zo veel meer te bieden heeft. Het kent uitgestrekte woestijn (genaamd Dali naar de schilder), de mooiste lagoons in allerlei kleuren, (zout)grotten zoals op de foto, vossen en lama's en mooie geisers. Zeker een bezoek waard!

'543064' door SaarAnna '543064' door SaarAnna

PeruHuaraz

PeruHuaraz

Het uitzicht op...Hua

SaarAnna

outdoor scenes: een trekking geboekt naar Hualcan mountain bij Peruvian Classic Adventures. Het enige bureau in Peru die deze trekking aanbiedt en maar 50 mensen elk jaar zien deze berg van dichtbij en beklimmen de top. Wij waren er een van! Deze foto is het startpunt van de trekking. Adembenemend mooi, maar ook een flinke uitdaging die voor je opdoemt...een echte aanrader!

'543062' door SaarAnna '543062' door SaarAnna

PeruHuaraz

PeruHuaraz

Beklimmen van Hualcan

SaarAnna

Outdoor scenes: Wat een tocht! De meeste backpackers doen de Santa Cruz Trek of Laguna 69. Deze zijn namelijk goedkoop, maar daardoor overcrowded en veel afval langs de route...wij kozen voor een wat meer 'unspoiled' avontuur met een privé gids. Peruvian Classic Adventures is het enige tourbureau in Peru die een trekking aanbiedt naar Hualcan mountain met de top op 6.300m hoogte. In 2 of 3 dagen beklim je de berg en slaap je op 4.700m hoogte met het uitzicht zoals op de foto! Adembenemend!! En er is verder niemand....Wat een zonsondergang!

'541261' door SaarAnna '541261' door SaarAnna

Zuid-AfrikaiSimangaliso Wetland Park

Zuid-AfrikaiSimangaliso Wetland Park

Met storm op komst...

SaarAnna

outdoor scenes: Het Isimangaliso Wetland Park beslaat misschien wel bijna een kwart van de Zuid-Afrikaanse zuidkust. Kosi Bay, Sodwana Bay en St. Lucia zijn de bekendste plaatsen, maar de Mission Rocks zouden niet achter mogen blijven. Het is een ruw strandgebied met rotsen die alleen tijdens eb zichtbaar worden. In de gevulde 'waterholes' vind je dan allerlei dieren zoals kleine vissen en krabben.

'541109' door SaarAnna '541109' door SaarAnna

EcuadorRiobamba

EcuadorRiobamba

Markt rondom...treins

SaarAnna

la vida local: Guamote is een plek in Ecuador waar bijna geen toeristen komen. Ik had de tip gekregen van een vriendin die al 3 jaar in Ecuador woont. In Guamote vind je de meest authentieke markt van heel Zuid-Amerika. Daarnaast ligt het plaatsje en dus de markt erg mooi: ruraal en rondom oude treinrails met allemaal oude kleurrijke gebouwtjes. Otavalo en Silvia kan je wat mij betreft overslaan...als je deze markt maar meepakt!

'540789' door SaarAnna '540789' door SaarAnna

EcuadorRiobamba

EcuadorRiobamba

Schommelen bij Casa..

SaarAnna

outdoor scenes: schommelen bij Casa del Arbol in Banos (ecuador) staat erg hoog op elke toerist zijn lijstje. Ik had een surrealistische ervaring verwacht, schommelen over een vallei met een vulkaan tegen de achtergrond. Helaas is de plek zo toeristisch geworden in de afgelopen jaren dat er op de achtergrond zo'n 20 mensen staan te wachten in de rij om de schommel te mogen beklimmen. Geen rustgevend tochtje dus....wel mooi!

'540552' door SaarAnna '540552' door SaarAnna

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Storm on the beach of

SaarAnna

Outdoor scenes: Mozambique staat bekend om zijn mooie stranden, maar ook om het onstuimige subtropische klimaat. Strak blauwe luchten komen er zelden voor. Maar omdat het warm en vochtig is, zijn wat regenbuien vaak erg welkom!

'540392' door SaarAnna '540392' door SaarAnna

Mozambique

Mozambique

Verlaten strand in...

SaarAnna

outdoor scenes: Mozambique kent vele prachtig stranden, maar deze hebben we gevonden na een lange 4x4 rit naar de achterkant van een lagoon in Bilene. Zeker de moeite waard als je de drukte wilt ontvluchten.

'540312' door SaarAnna '540312' door SaarAnna

EcuadorQuilotoa meer

EcuadorQuilotoa meer

De groen-blauwe crate

SaarAnna

outdoor scenes: het quilotoa meer is erg bekend in Ecuador. Het is een meer dat groen/blauw kleurt afhankelijk van hoe het licht erop valt. Het meer vult de crater van een oude vulkaan. Er zijn verschillende hikes die je zowel rondom de rand kan maken, naar beneden alsook naar de omliggende dorpjes waar de quecha mensen wonen.

'539917' door SaarAnna '539917' door SaarAnna

ColombiaBarichara

ColombiaBarichara

Old man rethinking hi

SaarAnna

La vida local: ik heb al eerder een foto van Barichara geplaatst, maar dat ging meer over het straatbeeld en het romantische authentieke stadje. Deze foto gaat meer over de mensen die er wonen. Deze man zit waarschijnlijk elke dag op dit bankje naar buiten te kijken. Naar de mensen, wellicht bekenden, misschien wel in de hoop dat hij nog eens een praatje kan maken met iemand.

'539644' door SaarAnna '539644' door SaarAnna

EcuadorOtavalo

EcuadorOtavalo

Rust in de hectiek va

SaarAnna

la vida local: ik bezocht de markt in Otavalo. Veel hectiek en kleine steegjes met weinig licht. Temidden van dit alles zag ik deze meneer die rustig zijn krantje zat te lezen en het geluid om hem heen niet leek te horen. Op de achtergrond zie je wat er om hem heen gaande is.

'539559' door SaarAnna '539559' door SaarAnna

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Leeuw met zijn...hart

SaarAnna

Outdoor scenes: ik heb 3 maanden door het zuidelijke deel van Afrika gereisd en bijna alle dierenparken bezocht die daar liggen. De leeuw wilde maar steeds niet tevoorschijn komen. Op de terugweg richting Kaapstad kwam ik langs Addo NP. Eigenlijk niet de moeite dacht ik, olifanten genoeg gezien....Maar omdat het op de route lag toch maar meegepakt. Wel behoorlijk doorgereden....en toen opeens zag ik dit...een leeuw met zijn net gedode hartebeest!! Ik was de eerste ter plekke en daarna volgden er uiteraard meer jeeps, maar ik had de beste spot en heb daar heel lang staan kijken.

'539473' door SaarAnna '539473' door SaarAnna

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Villa de Leyva

SaarAnna

Outdoor scenes: Villa de Leyva is een klein, authentiek en pittoresk stadje net buiten het drukke en hectische Bogota. De sfeer is veilig en gemoedelijk. Kenmerkend is het grote plein waar de kerk te zien is temidden van het achterliggende berglandschap. Als je door de bogen aan de zijkant kijkt heb je ook een prachtig perspectief. Dat vond deze hond ook!

'539404' door SaarAnna '539404' door SaarAnna

Colombia

Colombia

Hemelhoge palmbomen

SaarAnna

Outdoor scenes: wandelen in de Valle de Cocora bezorgt je nekpijn. Je blijft maar omhoog kijken naar de wapperende palmbomen die wel 60 meter hoog zijn. Ze lijken de wolken wel aan te raken...

'539193' door SaarAnna '539193' door SaarAnna

ColombiaCaribische kust

ColombiaCaribische kust

Indigenous children i

SaarAnna

La vida local: deze kinderen wonen ver weg van de bewoonde wereld in het noordelijkste puntje van Colombia. Ze zien weinig 'buitenstaanders' laat staan toeristen. Toen we met onze camera het dorpje in liepen kwamen alle kinderen op ons afgestormd om hun eigen foto's te bekijken.

'539108' door SaarAnna '539108' door SaarAnna

ColombiaBarichara

ColombiaBarichara

Het authentieke en...

SaarAnna

Sensational cities: Net buiten het hectische en vaak onveilige Bogota ligt dit authentieke stadje waar de tijd stil staat. Kinderen spelen op straat en paardenkarren rijden over de weg. Het leeft, het bruist, maar op een hele gemoedelijke manier.

'539106' door SaarAnna '539106' door SaarAnna

NamibiëQuiver Tree Forest

NamibiëQuiver Tree Forest

De unieke bomen op...

SaarAnna

outdoor scenes: De Quiver Trees in Namibia zijn unieke bomen en komen nergens anders ter wereld voor. Ze vormen een bijzonder landschap, zeker als de zon onder gaat en door de toppen schijnt.

'539105' door SaarAnna '539105' door SaarAnna

ZimbabweVictoria watervallen

ZimbabweVictoria watervallen

Regenbogen bij de...V

SaarAnna

Outdoor scenes: In augustus valt het meeste water naar beneden bij de Victoria Falls, maar het komt ook weer als mist omhoog. Dit creëert deze bijzonder mooie dubbele regenboog!

'539102' door SaarAnna '539102' door SaarAnna

ColombiaCartagena

ColombiaCartagena

Caribisch Cartagena..

SaarAnna

Sensational cities: De kleuren, de warmte, de vrolijkheid van de mensen, de levendige straatjes en het Caribische sfeertje maken dat je hier altijd blij rondloopt. Elke straat en elke hoek van dit stadje is fotogeniek!

'539100' door SaarAnna '539100' door SaarAnna

ColombiaCartagena

ColombiaCartagena

Fruit kopen in...Colo

SaarAnna

la vida local: als je aankomt in cartagena word je overspoeld door zon, warmte en hele vriendelijke mensen. Het stadje is kleurrijk en de sfeer is Caribisch, maar deze authentieke vrouwen die in mooie jurken fruit staan te verkopen, maken je dag!

'539099' door SaarAnna '539099' door SaarAnna

BotswanaMaun

BotswanaMaun

Stargazing in Botswan

SaarAnna

outdoor scenes: Zelf rondtrekken met je 4WD jeep en dan 's avonds heerlijk slapen onder de heldere melkweg van Afrika. Het kan elke avond en het geeft zo'n enorm gevoel van vrijheid!

'539094' door SaarAnna '539094' door SaarAnna

ZimbabweVictoria watervallen

ZimbabweVictoria watervallen

Victoria Falls from a

SaarAnna

outdoor scenes: HET mooiste landschap om vanuit de lucht te bekijken. De helicopter rit duurt maar 12 minuten, maar ze noemen het niet voor niks de 'angels view on the vic falls'. Per seconde stort er 1 miljoen liter water naar beneden en komt door de kracht vervolgens weer als mist omhoog. Vanaf de grond heb je daarom bijna geen zicht op de watervallen, maar vanuit de lucht is het des te mooier!

'539092' door SaarAnna '539092' door SaarAnna

NamibiëSossusvlei

NamibiëSossusvlei

The trees of deadvlei

SaarAnna

Outdoor scenes: ver weg van de bewoonde wereld voel je je nietig en klein. Deze dode bomen staan op een zoutlandschap en doorstaan de bloedhitte die hier overdag heerst. Het is surrealistisch om ertussen te staan.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door ... (wil de Communitylid zich op het profiel vd redactie melden? De naam zal z.s.m. weer zichtbaar worden.)
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik