RvanderLinden

'383329' door RvanderLinden '383329' door RvanderLinden

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Hell's forgotten...hi

RvanderLinden

De highway 43 naar Stratford wordt in Nieuw-Zeeland ook wel hell's forgotten highway genoemd. Het lijkt inderdaad of iedereen hem vergeten is, want in de anderhalf uur die je er overheen rijdt kom je bijna niemand tegen. Neem veel tussenstops, want de natuur is heel divers.

'383325' door RvanderLinden '383325' door RvanderLinden

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Zonsondergang

RvanderLinden

Whakatane is niet heel bijzonder vergeleken met andere plekjes in Nieuw-Zeeland, maar een zonsondergang als deze is moeilijk om voorbij te laten gaan. Zeker als je daar met glaasje wijn van kan genieten.

'381926' door RvanderLinden '381926' door RvanderLinden

Nieuw-ZeelandRotorua

Nieuw-ZeelandRotorua

Paddestoelen

RvanderLinden

Rondom Rotorua ligt een bos waar je gerust 4 uurtjes doorheen kan wandelen. Het heet het Whakarewarewa bos en ligt rondom het meer genaamd Tikitapu. In de herfst staat het hier vol met paddestoelen.

'381844' door RvanderLinden '381844' door RvanderLinden

Nieuw-ZeelandRotorua

Nieuw-ZeelandRotorua

Uitspatting van de...

RvanderLinden

In Rotorua borrelt en spuit de wereld met alle kracht naar buiten toe. Dit zorgt voor een 'heerlijke' rotte eieren stank, maar ook voor leuke plaatjes. Hier zie je hoe een stuk modder explodeert tot een mooie paddenstoel.

'381834' door RvanderLinden '381834' door RvanderLinden

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

4 kalkoenen op rij

RvanderLinden

Heel toevallig kwamen we ze tegen, zo van groot naar klein. Zorgeloos op een rijtje genietend van de rust. En de rust die kom je op heel Coromandel tegen. Neem Port Jackson Road die je helemaal naar het uiterste van Coromandel brengt, waar baaitjes in niemansland op je ligt te wachten.

'381812' door RvanderLinden '381812' door RvanderLinden

Nieuw-ZeelandMarlborough, Nelson, Kaikoura

Nieuw-ZeelandMarlborough, Nelson, Kaikoura

Herfstkleuren

RvanderLinden

Terwijl het helemaal in het noorden van het noordereiland nog lekker warm was, was het op het zuidereiland al ver in de herfst. De kleuren zeggen genoeg en de schapen zijn een mooi extraatje ;)

'480742' door RvanderLinden '480742' door RvanderLinden

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Straatkunst

RvanderLinden

In Berlijn wordt je doodgegooid met graffiti en straatkunst, maar waar deze het best tot uiting komt is rondom de U-baan halte Jannowitzbrucke. Hier zie je heel wat pleintjes die zijn omgetoverd in een wandelend stripboek. Overal zijn er prachtige graffiti illustraties te zien en wat ook een leuke bijkomstigheid is, is dat er achter elk gebouw wel een duistere club kan zitten waar ze techno, dubstep of drum & bass laten horen. Tot in de late uurtjes of gewoon 24u lang. Toeristen zie je er niet veel en het hoorde vroeger bij het oosten van Berlijn. Dit alles zorgt ervoor dat je een blik kan werpen in hoe het leven in Berlijn was voor de val van de muur in het oosten van de stad.

'377572' door RvanderLinden '377572' door RvanderLinden

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Nilgai antilope op...

RvanderLinden

In het Keoladeo Nationale park bij Bharatpur kan je heerlijk fietsen. Je kan hier ontzettend veel verschillende dieren spotten, waaronder deze Nilgai Antilope. Het zijn hele bakbeesten om te zien en zijn ook nog eens vrij schuw. Dus wanneer er je 1 ziet kan het zo zijn dat je 1x met je ogen knippert en hij weg is. Nog een tip, wanneer de zon ondergaat, zorg ervoor dat je er niet eeuwig van geniet. Vaak is het nog even fietsen naar de uitgang en in het donker wordt het toch een heel ander Nationaal park ;)

'377553' door RvanderLinden '377553' door RvanderLinden

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Taj Mahal

RvanderLinden

De Taj is op zijn mooist wanneer de zon net opkomt boven Agra. Je ziet het sierlijke gebouw constant veranderen van kleur en gloed. Je kan van zo'n gebouw niet genoeg krijgen en het is daarom ook makkelijk een halve dag toeven in en om de Taj Mahal.

'377341' door RvanderLinden '377341' door RvanderLinden

Nieuw-ZeelandRotorua

Nieuw-ZeelandRotorua

Favoriete Steden?!

RvanderLinden

Deze week kregen de vraag om onze top 10 van favorieten steden op te noemen, ik zat nog even te denken om deze er aan toe te voegen. Ook al is het enkel voor de naam :) In de dorpje liggen 2 geisers en heel wat warmwaterbronnen. Het is ietwat commercieel maar al bij al wel een hele leuke plaats om te zijn.

'377338' door RvanderLinden '377338' door RvanderLinden

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Weesjongens

RvanderLinden

In India wil iedereen op de foto, zo ook deze groep jongens. We raakten aan de praat met hun leraar en deze gaf aan dat heel hun school bestaat uit weeskinderen. Zielig om te horen, maar fantastisch om te zien hoe goed ze worden opgevangen en hoeveel plezier ze met elkaar maken.

'377335' door RvanderLinden '377335' door RvanderLinden

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Olifant

RvanderLinden

De olifant verwijst naar Ganesha, de god van wijsheid en kennis. Maar voor ons niet onbelangrijk de beschermeling voor reizigers. Overal zie je in India afbeeldingen olifanten, zoals deze prachtige, uit steen gehouden.

'377016' door RvanderLinden '377016' door RvanderLinden

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Schaatskoorts?!

RvanderLinden

Het komt er weer aan zeggen ze, ik hoop het. Wat is nou lekkerder om heerlijk in de natuur bezig te zijn met bevroren water onder je ijzers.

'375417' door RvanderLinden '375417' door RvanderLinden

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Typisch India

RvanderLinden

Rondom de Taj heb je dakterrasjes waar je kan genieten van een flinke 'Kingfisher' bij de ondergaande zon. Over je rug zie je dan de Taj Mahal weer eens van kleur veranderen terwijl er een prachtige man aan je tafeltje komt. Deze fantastische man kwam om de 3 minuten vragen of we nog iets wilden drinken of eten, we kwamen niets tekort. Een prachtige kop met een prachtige uitstraling die het bezoek aan de Taj Mahal nog net dat ietsje extra geeft waardoor het nooit uit je geheugen zal verdwijnen.

'375277' door RvanderLinden '375277' door RvanderLinden

IndiaJaisalmer

IndiaJaisalmer

Gazelle

RvanderLinden

Eindelijk kijkt ze je dan recht in je lens om op de gevoelige plaat gezet te worden. Deze foto is gemaakt in de omgeving van Jaisalmer waar ze om elk bosje staan te gluren.

'375197' door RvanderLinden '375197' door RvanderLinden

IndiaJodhpur

IndiaJodhpur

De blauwe stad

RvanderLinden

Jodhpur is de beste stad om in een Maharadja palijs te verblijven of in heel goedkoop hostel rondom de clocktower en genieten van de verschillende kruiden van de markt. Het mooist van allemaal is de kleur van de stad.... blauw. Je kan er uren naar blijven kijken.

'375192' door RvanderLinden '375192' door RvanderLinden

IndiaJaisalmer

IndiaJaisalmer

Graftombes

RvanderLinden

Jaisalmer de gouden set, heerlijk om te zijn en zeker ook rondom. Dichtbij liggen graftombes die ook zeker populair zijn bij de jeugd van Jaisalmer. En natuurlijk willen die op de foto.

'480598' door RvanderLinden '480598' door RvanderLinden

VietnamSapa

VietnamSapa

Homestay in Sapa

RvanderLinden

Als je in Sapa bent, moet je echt met een lokale gids 3 dagen door de rijstvelden trekken. Kies hiervoor bij de keuze om te blijven bij lokale mensen. In deze homestay krijg je heerlijk eten voorgeschoteld, zoals overal in Vietnam, en leer je veel meer over de geschiedenis. Niet zozeer van de oorlog met Amerika, maar vooral over de overheersing van de Fransen in de eeuwen daarvoor. Ze leggen uit hoe zij daar als minderheid mee om zijn gegaan en dat ze ondanks alles juist hun eigen tradities hebben willen bewaren. Onder het genot van een rode wijn bij de open haard is het heerlijk keuvelen over de verschillen tussen de culturen. Als je dan in de ochtend rond 6 of 7 uur wakker wordt kijk je zo de vallei in en waan je je even helemaal alleen op de wereld, om even later uit je droom wakker geschud te worden door de aanbieding van een veel te zoete ochtendkoffie van de vrouw des huizes.

'374655' door RvanderLinden '374655' door RvanderLinden

IndiaJaisalmer

IndiaJaisalmer

Alleen in de woestijn

RvanderLinden

Ik heb zojuist al een foto van de duinen laten zien, maar ik vond deze toch te mooi om te laten staan. Ik vind vooral het aangezicht van de beentjes van de kamelen prachtig.

'374469' door RvanderLinden '374469' door RvanderLinden

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Pas op: zwenkt uit!!

RvanderLinden

Overal zie in India prachtig beschilderde vrachtwagens, maar ook zie je de goedkopere versie. Hier gebruiken ze jutte zakken om alle spullen op te slaan. Een prachtige belevenis om te zien.

'374468' door RvanderLinden '374468' door RvanderLinden

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Rattentempel van...De

RvanderLinden

De rattentempel wordt ook wel de Karni Mata tempel genoemd, naar de beschermheilige van de tempel en de streek, 'Karni Mata'. Men gelooft dat Karni Mata een incarnatie is van een van de belangrijkste en machtigste godinnen van India: Durga. Karni Mata zweerde dat haar familieleden nooit werkelijk zouden sterven; ze zouden reincarneren als 'kabas', ratten. De ratten in de tempel worden aanbeden en met melk verwend. Wanneer er ratten over je voeten lopen, ben je gezegend en zul je geluk hebben, met name de witte ratten brengen uitzonderlijk veel voorspoed en geluk. Wij hadden geluk, wij kwamen er 1tje tegen en daar plukken we vandaag nog de vruchten van :)

'373890' door RvanderLinden '373890' door RvanderLinden

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Havelli...beschilderi

RvanderLinden

In Jhunjhunu heb je heel wat Havelli's die daar zijn neergezet door rijke koopmannen die profiteerden van de zijderoute. Nu zijn de Havelli's nog steeds van hen, maar wonen de businessmannen in dure huizen in Londen of Mumbai. Voor een kleine gift zijn ze bezoekbaar met uitleg van de plaatselijke gids. Fantastisch, want verder is er niemand en je kunt het uitgebreid met hem hebben over het leven in India en Europa.

'373889' door RvanderLinden '373889' door RvanderLinden

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Around the corner

RvanderLinden

Voor straatkunst hoef je niet ver te zoeken. Sterker nog, dit huis staat op nog geen 100 meter lopen van mijn eigen stulpje. Het huis staat al een tijdje leeg en het kunstwerk is in 1 nacht gemaakt.

'368892' door RvanderLinden '368892' door RvanderLinden

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Wadi Rum

RvanderLinden

Wadi Rum is ongelooflijk mooi en groot, je zou hier makkelijk 2 weken rond kunnen ronddwalen. Zelf op een half heldere dag is het een genot om er te zijn.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 30 | Community-toppers

Tranøy Fyr door DREAMER666
Tranøy Fyr. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Tranøy Fyr door Dreamer666
2. Review: Huila, Colombia door Travelbag
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Matijs

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik