RvanderLinden

'383329' door RvanderLinden '383329' door RvanderLinden

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Hell's forgotten...hi

RvanderLinden

De highway 43 naar Stratford wordt in Nieuw-Zeeland ook wel hell's forgotten highway genoemd. Het lijkt inderdaad of iedereen hem vergeten is, want in de anderhalf uur die je er overheen rijdt kom je bijna niemand tegen. Neem veel tussenstops, want de natuur is heel divers.

'383325' door RvanderLinden '383325' door RvanderLinden

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Zonsondergang

RvanderLinden

Whakatane is niet heel bijzonder vergeleken met andere plekjes in Nieuw-Zeeland, maar een zonsondergang als deze is moeilijk om voorbij te laten gaan. Zeker als je daar met glaasje wijn van kan genieten.

'381926' door RvanderLinden '381926' door RvanderLinden

Nieuw-ZeelandRotorua

Nieuw-ZeelandRotorua

Paddestoelen

RvanderLinden

Rondom Rotorua ligt een bos waar je gerust 4 uurtjes doorheen kan wandelen. Het heet het Whakarewarewa bos en ligt rondom het meer genaamd Tikitapu. In de herfst staat het hier vol met paddestoelen.

'381844' door RvanderLinden '381844' door RvanderLinden

Nieuw-ZeelandRotorua

Nieuw-ZeelandRotorua

Uitspatting van de...

RvanderLinden

In Rotorua borrelt en spuit de wereld met alle kracht naar buiten toe. Dit zorgt voor een 'heerlijke' rotte eieren stank, maar ook voor leuke plaatjes. Hier zie je hoe een stuk modder explodeert tot een mooie paddenstoel.

'381834' door RvanderLinden '381834' door RvanderLinden

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

4 kalkoenen op rij

RvanderLinden

Heel toevallig kwamen we ze tegen, zo van groot naar klein. Zorgeloos op een rijtje genietend van de rust. En de rust die kom je op heel Coromandel tegen. Neem Port Jackson Road die je helemaal naar het uiterste van Coromandel brengt, waar baaitjes in niemansland op je ligt te wachten.

'381812' door RvanderLinden '381812' door RvanderLinden

Nieuw-ZeelandMarlborough, Nelson, Kaikoura

Nieuw-ZeelandMarlborough, Nelson, Kaikoura

Herfstkleuren

RvanderLinden

Terwijl het helemaal in het noorden van het noordereiland nog lekker warm was, was het op het zuidereiland al ver in de herfst. De kleuren zeggen genoeg en de schapen zijn een mooi extraatje ;)

'480742' door RvanderLinden '480742' door RvanderLinden

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Straatkunst

RvanderLinden

In Berlijn wordt je doodgegooid met graffiti en straatkunst, maar waar deze het best tot uiting komt is rondom de U-baan halte Jannowitzbrucke. Hier zie je heel wat pleintjes die zijn omgetoverd in een wandelend stripboek. Overal zijn er prachtige graffiti illustraties te zien en wat ook een leuke bijkomstigheid is, is dat er achter elk gebouw wel een duistere club kan zitten waar ze techno, dubstep of drum & bass laten horen. Tot in de late uurtjes of gewoon 24u lang. Toeristen zie je er niet veel en het hoorde vroeger bij het oosten van Berlijn. Dit alles zorgt ervoor dat je een blik kan werpen in hoe het leven in Berlijn was voor de val van de muur in het oosten van de stad.

'377572' door RvanderLinden '377572' door RvanderLinden

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Nilgai antilope op...

RvanderLinden

In het Keoladeo Nationale park bij Bharatpur kan je heerlijk fietsen. Je kan hier ontzettend veel verschillende dieren spotten, waaronder deze Nilgai Antilope. Het zijn hele bakbeesten om te zien en zijn ook nog eens vrij schuw. Dus wanneer er je 1 ziet kan het zo zijn dat je 1x met je ogen knippert en hij weg is. Nog een tip, wanneer de zon ondergaat, zorg ervoor dat je er niet eeuwig van geniet. Vaak is het nog even fietsen naar de uitgang en in het donker wordt het toch een heel ander Nationaal park ;)

'377553' door RvanderLinden '377553' door RvanderLinden

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Taj Mahal

RvanderLinden

De Taj is op zijn mooist wanneer de zon net opkomt boven Agra. Je ziet het sierlijke gebouw constant veranderen van kleur en gloed. Je kan van zo'n gebouw niet genoeg krijgen en het is daarom ook makkelijk een halve dag toeven in en om de Taj Mahal.

'377341' door RvanderLinden '377341' door RvanderLinden

Nieuw-ZeelandRotorua

Nieuw-ZeelandRotorua

Favoriete Steden?!

RvanderLinden

Deze week kregen de vraag om onze top 10 van favorieten steden op te noemen, ik zat nog even te denken om deze er aan toe te voegen. Ook al is het enkel voor de naam :) In de dorpje liggen 2 geisers en heel wat warmwaterbronnen. Het is ietwat commercieel maar al bij al wel een hele leuke plaats om te zijn.

'377338' door RvanderLinden '377338' door RvanderLinden

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Weesjongens

RvanderLinden

In India wil iedereen op de foto, zo ook deze groep jongens. We raakten aan de praat met hun leraar en deze gaf aan dat heel hun school bestaat uit weeskinderen. Zielig om te horen, maar fantastisch om te zien hoe goed ze worden opgevangen en hoeveel plezier ze met elkaar maken.

'377335' door RvanderLinden '377335' door RvanderLinden

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Olifant

RvanderLinden

De olifant verwijst naar Ganesha, de god van wijsheid en kennis. Maar voor ons niet onbelangrijk de beschermeling voor reizigers. Overal zie je in India afbeeldingen olifanten, zoals deze prachtige, uit steen gehouden.

'377016' door RvanderLinden '377016' door RvanderLinden

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Schaatskoorts?!

RvanderLinden

Het komt er weer aan zeggen ze, ik hoop het. Wat is nou lekkerder om heerlijk in de natuur bezig te zijn met bevroren water onder je ijzers.

'375417' door RvanderLinden '375417' door RvanderLinden

IndiaTaj Mahal

IndiaTaj Mahal

Typisch India

RvanderLinden

Rondom de Taj heb je dakterrasjes waar je kan genieten van een flinke 'Kingfisher' bij de ondergaande zon. Over je rug zie je dan de Taj Mahal weer eens van kleur veranderen terwijl er een prachtige man aan je tafeltje komt. Deze fantastische man kwam om de 3 minuten vragen of we nog iets wilden drinken of eten, we kwamen niets tekort. Een prachtige kop met een prachtige uitstraling die het bezoek aan de Taj Mahal nog net dat ietsje extra geeft waardoor het nooit uit je geheugen zal verdwijnen.

'375277' door RvanderLinden '375277' door RvanderLinden

IndiaJaisalmer

IndiaJaisalmer

Gazelle

RvanderLinden

Eindelijk kijkt ze je dan recht in je lens om op de gevoelige plaat gezet te worden. Deze foto is gemaakt in de omgeving van Jaisalmer waar ze om elk bosje staan te gluren.

'375197' door RvanderLinden '375197' door RvanderLinden

IndiaJodhpur

IndiaJodhpur

De blauwe stad

RvanderLinden

Jodhpur is de beste stad om in een Maharadja palijs te verblijven of in heel goedkoop hostel rondom de clocktower en genieten van de verschillende kruiden van de markt. Het mooist van allemaal is de kleur van de stad.... blauw. Je kan er uren naar blijven kijken.

'375192' door RvanderLinden '375192' door RvanderLinden

IndiaJaisalmer

IndiaJaisalmer

Graftombes

RvanderLinden

Jaisalmer de gouden set, heerlijk om te zijn en zeker ook rondom. Dichtbij liggen graftombes die ook zeker populair zijn bij de jeugd van Jaisalmer. En natuurlijk willen die op de foto.

'480598' door RvanderLinden '480598' door RvanderLinden

VietnamSapa

VietnamSapa

Homestay in Sapa

RvanderLinden

Als je in Sapa bent, moet je echt met een lokale gids 3 dagen door de rijstvelden trekken. Kies hiervoor bij de keuze om te blijven bij lokale mensen. In deze homestay krijg je heerlijk eten voorgeschoteld, zoals overal in Vietnam, en leer je veel meer over de geschiedenis. Niet zozeer van de oorlog met Amerika, maar vooral over de overheersing van de Fransen in de eeuwen daarvoor. Ze leggen uit hoe zij daar als minderheid mee om zijn gegaan en dat ze ondanks alles juist hun eigen tradities hebben willen bewaren. Onder het genot van een rode wijn bij de open haard is het heerlijk keuvelen over de verschillen tussen de culturen. Als je dan in de ochtend rond 6 of 7 uur wakker wordt kijk je zo de vallei in en waan je je even helemaal alleen op de wereld, om even later uit je droom wakker geschud te worden door de aanbieding van een veel te zoete ochtendkoffie van de vrouw des huizes.

'374655' door RvanderLinden '374655' door RvanderLinden

IndiaJaisalmer

IndiaJaisalmer

Alleen in de woestijn

RvanderLinden

Ik heb zojuist al een foto van de duinen laten zien, maar ik vond deze toch te mooi om te laten staan. Ik vind vooral het aangezicht van de beentjes van de kamelen prachtig.

'374469' door RvanderLinden '374469' door RvanderLinden

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Pas op: zwenkt uit!!

RvanderLinden

Overal zie in India prachtig beschilderde vrachtwagens, maar ook zie je de goedkopere versie. Hier gebruiken ze jutte zakken om alle spullen op te slaan. Een prachtige belevenis om te zien.

'374468' door RvanderLinden '374468' door RvanderLinden

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Rattentempel van...De

RvanderLinden

De rattentempel wordt ook wel de Karni Mata tempel genoemd, naar de beschermheilige van de tempel en de streek, 'Karni Mata'. Men gelooft dat Karni Mata een incarnatie is van een van de belangrijkste en machtigste godinnen van India: Durga. Karni Mata zweerde dat haar familieleden nooit werkelijk zouden sterven; ze zouden reincarneren als 'kabas', ratten. De ratten in de tempel worden aanbeden en met melk verwend. Wanneer er ratten over je voeten lopen, ben je gezegend en zul je geluk hebben, met name de witte ratten brengen uitzonderlijk veel voorspoed en geluk. Wij hadden geluk, wij kwamen er 1tje tegen en daar plukken we vandaag nog de vruchten van :)

'373890' door RvanderLinden '373890' door RvanderLinden

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Havelli...beschilderi

RvanderLinden

In Jhunjhunu heb je heel wat Havelli's die daar zijn neergezet door rijke koopmannen die profiteerden van de zijderoute. Nu zijn de Havelli's nog steeds van hen, maar wonen de businessmannen in dure huizen in Londen of Mumbai. Voor een kleine gift zijn ze bezoekbaar met uitleg van de plaatselijke gids. Fantastisch, want verder is er niemand en je kunt het uitgebreid met hem hebben over het leven in India en Europa.

'373889' door RvanderLinden '373889' door RvanderLinden

NederlandZeeland

NederlandZeeland

Around the corner

RvanderLinden

Voor straatkunst hoef je niet ver te zoeken. Sterker nog, dit huis staat op nog geen 100 meter lopen van mijn eigen stulpje. Het huis staat al een tijdje leeg en het kunstwerk is in 1 nacht gemaakt.

'368892' door RvanderLinden '368892' door RvanderLinden

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Wadi Rum

RvanderLinden

Wadi Rum is ongelooflijk mooi en groot, je zou hier makkelijk 2 weken rond kunnen ronddwalen. Zelf op een half heldere dag is het een genot om er te zijn.

Community-updates

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-11-2021 Het maandthema van november - parken - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Bastei in Saksen, Antwan! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! Het maandthema voor december is 'architectuur'. Dit is je laatste kans om mee te doen dit jaar, dus zet hem op!

EDITIE 104 | NATUURREIZEN & WILDLIFE-TIPS

01-11-2021 Columbus Travel editie 104 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de beste wildlifetips en we nemen je mee naar Costa Rica, het Zwarte Woud, Kenia en Roemenië to name a few. En ook in deze editie vind je traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van AMeerakkerAGrotewalDeerikDreamer666
Ellen69 en Henk Vanetie. Bekijk de editie hier >

WEEK 48 | COMMUNITY-TOPPERS


Even tijd voor mezelf. Foto: MarcoPhotoWorld
1. Topfoto & -tip: Even tijd voor mezelf door MarcoPhotoWorld
2. Review:  Zuid Schiereiland, IJsland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: ShennavanGijtenbeek
4. Nieuwkomer: Bas Vink

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

TEST JE WADDENKENNIS EN WIN EEN ZEILTOCHT

Waar de een al alle Waddeneilanden op z'n duimpje kent, heeft de ander nog nooit de oversteek gemaakt. In welke categorie val jij? Test hoeveel jij van het Waddengebied weet en wie weet sleep jij een zeilboottocht van Rederij Naupar in de wacht voor jou en je vrienden! Doe mee >

DOE DE ISRAËL-QUIZ EN MAAK KANS OP GAVE PRIJZEN!

Sifnos, Griekenland

Van inspirerende steden tot Bijbelse landschappen en van Tel Aviv tot aan de Rode Zee: in Israël raak je nooit uitgekeken. Ontdek hoeveel jij weet van dit eeuwenoude land en sleep een van de drie te gekke reisprijzen in de wacht! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik