RvanHees

'508891' door RvanHees '508891' door RvanHees

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Betoverende reflectie

RvanHees

Waitan (The Bund) in Shanghai - onvermijdelijk & ongelooflijk indrukwekkend. Vergeet voor even de duizenden andere toeristen om je heen en laat je betoveren door de reflectie van de verlichte gebouwen in het water.

'498814' door RvanHees '498814' door RvanHees

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Het laatste zonnetje.

RvanHees

Daar sta je dan, moet bevroren vingers boven op Top of the Rock (Rockefeller Center). De zon zakt langzaam weg achter de hoge gebouwen waar deze wereldstad bekend om staat. Stilte.... New York ligt er rustig en kalm bij en dit aanschouw je vanaf 260 meter hoogte.

'498665' door RvanHees '498665' door RvanHees

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Canada in de wolken..

RvanHees

Door het ijskoude water dat met liters tegelijk naar beneden knalt, krijgen ijsschotsen niet de kans te smelten. De zon heeft daarom besloten om zich alleen boven de stad te laten zien. Een prachtig gezicht, de overgang van winter naar lente..

'438067' door RvanHees '438067' door RvanHees

MaleisiëTurtle Islands

MaleisiëTurtle Islands

Van kokosnoot naar...

RvanHees

Een plek waar het zo rustig is dat de kokosnoten in alle rust uitgroeien tot palmbomen. Met als enige gezelschap enkele wandelende schelpdieren, rondscharrelende varanen en een zwijgzame toerist op zoek naar avontuur...

'482195' door RvanHees '482195' door RvanHees

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Je voelt je speciaal.

RvanHees

Nergens duidelijk aangegeven en niet genoeg geld om zich een plekje in de vele reisgidsen te veroorloven: African Dawn Bird and Wildlife Sanctuary in Thornhill. Absoluut de moeite waard om eens te bezoeken. Ontelbare (soorten) vogels kwetteren vrolijk door elkaar en terwijl je hen in hun kooien begroet, wandelen verschillende kip- en eendsoorten met je mee. Verstoten aapjes, mishandelde wildcats en andere dieren die gered zijn van 'n vroege dood. Steve de luie krokodil maakt het park compleet. De knusse en ongedwongen sfeer geeft je het gevoel dat alle dieren er speciaal voor jou zijn. Een unieke ervaring. Waren we daar toch bijna zomaar langsgereden....

'435837' door RvanHees '435837' door RvanHees

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Chobe National Park

RvanHees

Ontelbare olifanten, impala's, giraffen en buffels zorgen ervoor dat je continu naar je camera grijpt. Het perfecte plaatje, daar draait het natuurlijk om. Zere vingers en één oog stijf van het dichtknijpen. Maar uiteindelijk is de zon die in de Chobe River zakt, hetgeen dat mijn hart sneller laat kloppen.

'435832' door RvanHees '435832' door RvanHees

Zuid-AfrikaKaapstad

Zuid-AfrikaKaapstad

Sunrise zebra

RvanHees

Terwijl de wolken omhoog klimmen langs de bergen, laat zij de wereld op zich afkomen. Het is tijd voor 'n dag vol nieuwe avonturen... - Cape Point (07:00 uur)

'421001' door RvanHees '421001' door RvanHees

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Opperste concentratie

RvanHees

De concentratie van de fotograaf Het blijft mooi om te zien hoe iemand zichzelf kan verliezen in het schieten van hét perfecte beeld. Urenlang turen met één oog stijf dichtgeknepen totdat het je gaat duizelen. Maar als het perfecte beeld eenmaal geschoten is, is dat het allemaal waard geweest.

'420995' door RvanHees '420995' door RvanHees

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Ponte Vasco da Gama

RvanHees

Expo '98 Om de grote stroom aan bezoekers aan te kunnen, werd de "Ponte Vasco da Gama" gebouwd. Een feest om te zien hoe de grappige witte vogels tijdens de eb-periode op de grond stampen op zoek naar voedsel.

'420989' door RvanHees '420989' door RvanHees

GriekenlandZakynthos

GriekenlandZakynthos

Snorkel

RvanHees

Bekijk Griekenland door een andere bril "Water is very blue here" - geen bewoner van Zakynthos die dat niet tegen ons gezegd heeft. Maar het is absoluut waar. Vissen, schildpadden en snorkelaars zwemmen rustig door het helderblauwe water op zoek naar rust en vrijheid.

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 21 | Community toppers

Black Death. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Agadir van Ait Kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Black Death door Dreamer666
3. Topblog: Pats! door Doppie
4. Communitylid van de week: Jomo01
5. Nieuwkomer: DeReisdame

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik