Rubysalazar

'367627' door Rubysalazar '367627' door Rubysalazar

FrankrijkCote d'Azur

FrankrijkCote d'Azur

Monte Carlo

Rubysalazar

UItzicht vanuit Monte Carlo op de Cote d'Azur. Mooi bijgehouden parkjes en gazonnetjes. Monte Carlo is een klein dorpje waar je zo door heen gelopen bent.

'367626' door Rubysalazar '367626' door Rubysalazar

FrankrijkCote d'Azur

FrankrijkCote d'Azur

Gele straat

Rubysalazar

In Frejus heb je veel kleine straatjes en steegjes met versassende winkeltjes en restaurantjes. Als je door de straten loopt voelt het alsof je terug in de tijd bent.

'367625' door Rubysalazar '367625' door Rubysalazar

FrankrijkCote d'Azur

FrankrijkCote d'Azur

Fontein

Rubysalazar

Een plein in Frejus. Het voelt middeleeuws aan en je kan er gezellig wat drinken. Ook zijn er genoeg broodjeszaken te vinden waar je een goed gevuld broodje kan kopen voor goedkoop. Loop op dat plein de kerk in, het is de moeite waard om het van binnen te bekijken.

'367624' door Rubysalazar '367624' door Rubysalazar

FrankrijkCote d'Azur

FrankrijkCote d'Azur

Saint Rafael

Rubysalazar

UItzicht van het strand in Saint Rafeal. Een mooi strand op de hele dag te zonnen en je kan er goed zwemmen. De zee is rustig. Je kan je lol op met ijsjes eten... Ene ijszaak na de ander!

'177977' door Rubysalazar '177977' door Rubysalazar

BraziliëCentraal West Brazilie

BraziliëCentraal West Brazilie

Monnnik

Rubysalazar

Monnik in een kerk in Olinda.

'177974' door Rubysalazar '177974' door Rubysalazar

ChiliNoord Chili

ChiliNoord Chili

San Pedro de Atacama

Rubysalazar

Net buiten het dorpje San Pedro de Atacama, Een schattig wit dorpje midden in de woestijn. Er is niet veel te doe in de buurt, behalve Sandboarding, maar is zeker de mooite waard om het te bezoeken....

'469918' door Rubysalazar '469918' door Rubysalazar

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Machu Picchu - The...

Rubysalazar

Let wel op! Neem de juiste schoenen mee, (ingelopen) bergschoenen of (zoals ik!) Skateschoenen. Afritsbare broek, ’s ochtends is het nog behoorlijk koud en overdag behoorlijk warm! Goede regenkleding, het kan hard regenen! Toiletpapier, hebben ze daar niet. Anti diareepillen, Alhoewel het eten goed verzorgt wordt, kan het zijn dat vanaf dag 3 het vlees niet meer helemaal jofel is. Dan moet je nog een hele dag lopen en het is geen pretje als je maagkrampen hebt en geen toilet! Vochtige doekjes, douchen zit er niet bij. Een extra slaapmat, je krijgt er wel 1 maar het is 30 cm breed en 2 mm dun. Heel hard, koud en vervelend als je een goede nachtrust wilt. En een zaklantaarn, na 18.00 uur is het pikkedonker en geen verlichting….

'469917' door Rubysalazar '469917' door Rubysalazar

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Machu Picchu - The...

Rubysalazar

Velen reizigers hebben het erover… Als je Machu Picchu gaat bezoeken MOET je de 4 daagse Inca Trail hebben gedaan. Voor als je een (redelijk) fit persoon bent is deze trip door de gebergte goed te doen. Dag 2 kan vies tegenvallen voor zelfs de fittere onder ons. 9 km stijl omhoog en dan nog eens 3 km via grote Inca trappen naar beneden. Voor mensen tussen de 50 en 60 jaar die het niet gewend zijn, maar absoluut wel een mooie wandeling willen maken, kun je nog altijd ervoor kiezen om de 2-daagse trip te doen. Is aanzienlijk minder zwaar en heb je ook de essentie meegekregen van de Inca Trail. Je kunt natuurlijk altijd ervoor kiezen om de bus vanuit Aguas Calientes te nemen naar de ruines, maar ik sluit mij aan bij de andere reizigers: Het is niet hetzelfde als je de weg ernaar toe niet hebt bewandelt…

'137501' door Rubysalazar '137501' door Rubysalazar

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Favela Rosinha

Rubysalazar

Dit heb ik genomen in een van de meest beruchte krottenwijken van de wereld, Rosinha. Deze 'favela' bevind zich in Rio de Janeiro. Ondanks zijn slechte reputatie heb ik hier een overnachting gehad. Mijn ervaring van alles was heel speciaal...

'132418' door Rubysalazar '132418' door Rubysalazar

ChiliMidden Chili

ChiliMidden Chili

Huasos (cowboys)

Rubysalazar

Deze 'Huasos' oftewel cowboys kwam ik tegen in een van mijn wandelingen in Los Andes. Een dorpje waar mijn oom en tante wonen, waar veel natuur en huasos zijn. Deze 2 cowboys waren aan het oefenen voor de jaarlijkse Rodeo.

'469284' door Rubysalazar '469284' door Rubysalazar

PeruCusco

PeruCusco

Voorbereiding hike...

Rubysalazar

We moesten ons toch nog even mentaal en fysiek voorbereiden voordat we 4 daagse hike naar Machu Picchu zouden nemen. Ik als roker ben voor de zekerheid 2 weken van te voren gestopt en alcohol 1 week. 4 dagen verblijven in Cusco was voor mij een goede beslissing om te acclamatiseren tegen hoogteziekte. En het was ook nodig want ik werd natuurlijk ziek. Misselijk, zware hoofdpijn, zware vermoeid -en lusteloosheid domineerden mijn lichaam. 24 uur heb ik aan een stuk geslapen en daarna was ik klaar om de strijd tegen de bergen aan te gaan..... Op z'n minst 2 dagen van te voren aankomen in Cusco is een must en even rustig aan doen met de alcohol aangezien je op de hoogtes van 3000 meter een stuk sneller uitdroogt. Dat zijn wij niet gewend als kikkervisjes uit de lage landen!

'469280' door Rubysalazar '469280' door Rubysalazar

ChiliSantiago

ChiliSantiago

Fuente Alemana

Rubysalazar

Mijn vader nam mij als klein meisje vaak mee naar Feunte Alemana, dit is een zaakje dat al zeker 100 jaar bestaat en heeft de beste broodjes van de stad (Voor mij de wereld!) Van completos (nationale hotdog van Chili), Lomitos tot Churascos (een toren van een broodje met veel veel veel vlees, tomaten. sla, groentes enz. ) Ik liep de zaak binnen en het was alsof de tijd stil had gestaan. De dames nog steeds in hetzelfde tenue met hun witte verpleegsterachtige hoedjes op en onder het kwebbelen in een razend tempo verschillende gecompliceerde broodjes in elkaar draaien. Je neemt plaats aan de bar en besteld. Voordat je het weet staat er een monster van een broodje voor je neus en je vraagt je af hoe je dat in Godsnaam gaat nuttigen. Maar de smaak, de sfeer en de dynamic in deze broodjeszaak is het zeker de moeite waard om een keer te gaan bezoeken. Noem het nostalgie, noem het aanprijzing, maar een ding is zeker... De broodjes behoren tot de Chileense cultuur en dit niet te hebben geprobeerd is alsof je niet in Chili bent geweest. [b]Fuente Alemana Pedro de Valdivia 210, Santiago, Chili[/b] [/b](koers: 1,- euro = 692,28 pesos)[/b] [/i]Menu:[/i] [i]Churascos o Lomito Italiano $2.900 Chacarero $2.500 Barros luco $2.500 Lomito Completo $2.500 Bebida Maquina $700[/i]

'132389' door Rubysalazar '132389' door Rubysalazar

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Bloemen

Rubysalazar

Dit zijn de bloemen van uit de keukenhof. Het heeft even geduurd maar vorig jaar heb ik het eindelijk zelf kunnen zien... Het weer viel alleen zwaar tegen...

'132388' door Rubysalazar '132388' door Rubysalazar

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Red Light District

Rubysalazar

Amsterdam by night.... De Rode buurt, een mix van mooie lichtjes, toeristen en decadentie. Er is zoveel te zien, maar voelt je niet op je gemak om uitgebreid te gaan lopen kijken...

'132377' door Rubysalazar '132377' door Rubysalazar

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

Catacombes des Paris

Rubysalazar

Dit bevind zich een kilometer onder de grond in Parijs. Kilometers lange tunnels met graven. Aantal eeuwen geleden ruimden ze de kerkhoven en alle botten stappelden zij op ondergrond. Dus als je je overgroot omaatje wilt opzoeken... word dat een beetje moeilijk!

'132294' door Rubysalazar '132294' door Rubysalazar

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Zonsopgang

Rubysalazar

Dit heb ik 's ochtends vroeg genomen in Hoorn. De dag daarvoor was er een heftige storm. Openbaar vervoer lag helemaal plat en velen hadden materieele schade. Het was een kalme ochtend alsof er niets gebeurd.

'130574' door Rubysalazar '130574' door Rubysalazar

PeruArequipa en Lago Titicaca

PeruArequipa en Lago Titicaca

Schattig meisje

Rubysalazar

Lief schattig meisje op een van de drijvende eilanden, Uros.

'130563' door Rubysalazar '130563' door Rubysalazar

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Basilica of Our Lady

Rubysalazar

Dit was een indrukwekkend plein. Zo groot en zoveel ruimte. De witte constructie tegen de helblauwe lucht...

'130547' door Rubysalazar '130547' door Rubysalazar

PeruCusco

PeruCusco

Cusco by night

Rubysalazar

We zaten in een hostel op de berg en dit was ons uitzicht....

'130534' door Rubysalazar '130534' door Rubysalazar

PeruArequipa en Lago Titicaca

PeruArequipa en Lago Titicaca

Peruaanse

Rubysalazar

De vrouwen en kinderen van de Uros eilanden droegen fel gekleurde kleding. Het was zo'n mooi contrast in de felle zon en de bruine aard tinten van de eilanden. (Uros eiland (floating island) word gemaakt van het rijkelijk groeiende biezen. Er wordt telkens nieuwe biezen bovenop gegooid, zodat de eilanden blijven bestaan, en niet wegrotten.

'130313' door Rubysalazar '130313' door Rubysalazar

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Warmtebronnen

Rubysalazar

Vijf uur 's ochtends reden we door de Andes gebergte richting San Pedro de Atacama. Zo reden we langs warmtebronnen. Het water was zo warm en er waren mensen aan het baderen.Voor mij veelste koud! bbbrrrrr

'130112' door Rubysalazar '130112' door Rubysalazar

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Carnaval...!!

Rubysalazar

Carnaval in Rio de Jaineiro was echt een groot feest. We zijn naar de Sambadroom geweest om al de scholen zien langs schuiven op zeer wilde dansbaar muziek. Elke school bestaat uit 5000 man en je staat te swingen van 2100 uur tot 600 uur 's ochtends!

'130080' door Rubysalazar '130080' door Rubysalazar

ChiliValparaiso

ChiliValparaiso

Ejercito Chileno...(C

Rubysalazar

Soms gaat het heftig aan toe bij protesten. Dan komt het leger in actie.

'130064' door Rubysalazar '130064' door Rubysalazar

ChiliValparaiso

ChiliValparaiso

Protesten

Rubysalazar

Chili staat ook wel bekend om zijn protesten. In dit geval werd er geprotesteerd voor een betere gezondheidszorg. Soms gaat het er best heftig aan toe en komt het leger in actie.

Community updates

COLUMBUS COMMUNITYWEDSTRIJD 2021 IS VAN START

06-05-2021 Met een beetje vertraging is het dan eindelijk zover: we trappen af met de Columbus communitywedstrijd 2021! Sinds maart 2020 leven we in een nieuwe realiteit: een wereld waarin Corona niet alleen het gesprek van de dag is, maar onze levens er ook significant anders uit zijn gaan zien. Wij willen daar graag een tijdsdocument van maken met jullie foto's. Elke maand kunnen jullie foto's uploaden in een specifiek thema: het thema van mei is 'Steden in tijden van corona'. Niet alleen maak je kans op publicatie in Columbus, maar ook op fantastische reizen! Lees alles over de wedstrijd hier

DIT IS DE NIEUWE COLUMBUS!

01-04-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 98! In deze nieuwste editie gaan we op safari in Europa en duiken we in het avontuur op Raja Ampat in Indonesië, op Malta en in Iran. We roadtrippen langs de Engelse zuidkust en vinden het geluk in Bhutan. En dat is nog lang niet alles ... 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 18 | Community-toppers


Hollands plaatje in Flevoland. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Hollands plaatje in Flevoland door Esthers
2. Review: De Stadswaard Nijmegen door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: Wisseschout
4. Nieuwkomer: Joanne200

Doe mee aan onze fotowedstrijden

DE COMMUNITY-WEDSTRIJD IS VAN START!

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom starten we vandaag met een fotowedstrijd, die tot het einde van het jaar zal lopen. Elke maand kunnen jullie binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik