Rozewees

'327615' door Rozewees '327615' door Rozewees

Sri Lanka

Sri Lanka

Dagoda in Anuradhapur

Rozewees

Anuradhapura bleek een van de meest aangename bestemmingen van Sri Lanka. Het boeddhisme valt hier perfect op z'n plaats. Ideaal om met een huurfietsje de omgeving te verkennen. Niet te toeristisch. Een nadeel was de hoge toegansprijs van €25.

'312936' door Rozewees '312936' door Rozewees

ChiliPunta Arenas

ChiliPunta Arenas

Engel op begraafplaat

Rozewees

Witte engel met bloemen op de begraafplaats van Punta Arenas. Deze stond, zoals in veel Zuid Amerikaanse steden, vol met prachtige beelden, struiken en grafstenen.

'312781' door Rozewees '312781' door Rozewees

ChiliPatagonie

ChiliPatagonie

Ondergaande zon in...

Rozewees

Vanuit Punta Arenas reisden we in een halve dag naar Puerto Natales, het startpunt voor tripjes naar park Torres del Paine. We zouden eigenlijk niet gaan, vanwege onze last minute actie Antarctica. Gelukkig hebben we toch dit beetje gehaaste uitstapje gemaakt, Patagonie is namelijk betoverend mooi.

'477924' door Rozewees '477924' door Rozewees

Samoa

Samoa

Samoa per jeep...verk

Rozewees

Samoa, het is een eindje reizen, maar het is zeker de moeite waard. Op het hoofdeiland, Upolu, kun je het beste een jeep huren om het eiland te verkennen. De mensen zijn relaxed, zoals je in de Pacific mag verwachten, en rondrijden is dan ook een zeer aangename bezigheid. Er is veel te zien en te doen, bijvoorbeeld: de sapoaga waterval, de sliding rocks (een natuurlijke glijbaan van stenen), een museum in de villa van schrijver Robert Louis Stevenson en een grot aan zee waar je in kunt klimmen (To Sua Ocean Trench). Het hoogtepunt van ons bezoek aan Samoa was logeren op een (bijna) onbewoond eiland: Namua. In het oosten van Upolu, kun je een bootje nemen naar Namua Island. Je parkeert de jeep bij de haven, even vragen aan de cafe eigenaar of het OK is. Hij kan met de mensen op het eilandje bellen, zodat de watertaxi je op komt pikken. Je vaart in 8 minuten naar Namua, met wat geluk zie je schildpadden in het water. Op het piepkleine eilandje wonen 5 heel trouwe honden, ze volgen je overal. Er staan een stuk of 6 fales, dat zijn hutjes van riet, op het strand. Er wordt heerlijk voor je gekookt en je kunt er snorkelen of naar de top van het eiland klimmen. Neem wel zelf snorkelspullen mee. Met een beetje mazzel heb je het eiland voor jezelf!

'312776' door Rozewees '312776' door Rozewees

IndiaNew Delhi

IndiaNew Delhi

Indiase man zittend o

Rozewees

In het chaotische centrum van New Delhi zit een Indiase man gehurkt op een rickshaw. Hij straalt rust uit, terwijl het om hem heen een drukte van belang is. India was één groot kleurenspektakel, ook goed te zien op deze foto.

'312774' door Rozewees '312774' door Rozewees

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Gekko op hor met...on

Rozewees

In Varanasi sliepen we in een appartement aan de Ganges. Een prachtig uitzicht, en daar was deze gekko het wel mee eens. Hij lijkt bijna doorzichtig, zo op de hor tegen de ondergaande zon.

'312655' door Rozewees '312655' door Rozewees

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

Pinguins op Antarctic

Rozewees

Onrustige jonge Gentoo pinguins op het Antarctisch schiereiland. Het was het eind van de zomer en wij werden omringd door honderden jonge pinguins. Een heel bijzondere ervaring.

'477336' door Rozewees '477336' door Rozewees

ChiliLake District

ChiliLake District

Heel fijn hostel bij.

Rozewees

We kunnen iedereen een verblijf van een paar dagen bij [url="http://www.casako.com" target="_blank"]Casa Ko[/url] aanraden. Midden in de natuur, off the beaten track, schitterend uitzicht, leuke Franse eigenaars, veel info, huiskamergevoel en een flink aantal films. Je vindt het hostel 3 km vanaf de weg van Puerto Varas naar Ensenada als je 5 km vanaf Ensenada bent. Go Casa Ko! Denise en Elmer

'476079' door Rozewees '476079' door Rozewees

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Rakesh, the best...dr

Rozewees

Het is al eerder genoemd op deze site, maar een extra vermelding is hij meer dan waard. Rakesh is niet alleen een goede chauffeur, hij is ook een zeer aimabele man die alles weet over Rajastan en wijde omtrek. Via hem zijn we in contact gekomen met vele vriendelijke Indiase mensen. Hij is voor ons een meerwaarde gebleken tijdens onze trip in India. Dus: als je het €35 per dag waard vindt: neem contact met hem op via [url="http://colourfull-india.blogspot.com/2008/10/welcome-to-my-new-blog.html" target="_blank"]deze site[/url]. En doe hem de groeten van Denise en Elmer uit Amsterdam.

'476060' door Rozewees '476060' door Rozewees

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Slapen in Zevende...H

Rozewees

We zijn aangekomen in Pushkar en het was een bijzonder aangename verrassing toen we merkten dat het hostel Seventh Heaven een van de fijnste accomodaties waar ik ooit overnacht heb bleek te zijn. Een oude Haveli is omgebouwd tot dit uiterst relaxte hostel. Een onoverdekte binnenplaats met een fontijn en veel planten is het centrale punt. De kamers zijn verschillend van aard en allemaal erg mooi. Voor de twee-persoonskamer waar wij slapen betalen we slechts 800 rupee (15 euro). Vergeet zeker niet te reserveren, want ook in de Lonely Planet is men erg enthousiast. Ik heb overigens voor een paar euro een Indiaas telefoonkaartje aangeschaft waardoor ik heel makkelijk kan bellen om bijvoorbeeld reserveringen te plaatsen.

'196779' door Rozewees '196779' door Rozewees

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Pulau Weh

Rozewees

Bij het meest westelijke puntje van Sumatra (en dus ook het meest westelijke puntje van heel Indonesië) ligt het wonderschone eiland Pulau Weh. Deze foto is genomen vanaf het balkonnetje van ons hutje.

'196777' door Rozewees '196777' door Rozewees

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Zonsondergang bij Ame

Rozewees

Amed is precies goed. Zodanig toeristisch dat het niet druk is, maar dat er toch volop comfortabele voorzieningen zijn. Bovendien is de omgeving (en ook het koraal) prachtig.

'196775' door Rozewees '196775' door Rozewees

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Balinees tafereel met

Rozewees

Als je een kwartiertje het übertoeristische Ubud uit loopt, dan vind je jezelf terug tussen de sawahs. Je kan er echt fantastische wandelingen maken. De landarbeiders vinden het blijkbaar geen enkel probleem dat je op hun land rond loopt, aangezien je steeds enthousiast begroet wordt.

'179611' door Rozewees '179611' door Rozewees

OmanWahibi Sands en omgeving

OmanWahibi Sands en omgeving

Verlaten dorpje...ond

Rozewees

Helaas hadden we geen tijd om er even naar toe te lopen. We wilden niet in het donker op de berg aankomen.

'179610' door Rozewees '179610' door Rozewees

OmanNizwah

OmanNizwah

Minaret in Nizwah

Rozewees

Fort en moskee staan mooi naast elkaar.

'179608' door Rozewees '179608' door Rozewees

OmanNoordoost Oman

OmanNoordoost Oman

4x4xOasis

Rozewees

Van de weg af gaan en een wadi inrijden is een goede tip!

'471911' door Rozewees '471911' door Rozewees

Oman

Oman

Weekje met 4x4 in Oma

Rozewees

Oman blijkt een ideaal land te zijn om een auto te huren en lekker rond te rijden. Het interessantste gedeelte van het land is niet zo heel groot, dus alle mooie locaties zijn te bereiken zonder de hele dag in de auto te moeten zitten. We hebben een 4x4 gehuurd voor 26 Rial per dag bij Europcar in Muscat. Let wel, Onderhandelen over de prijs loont! Bovendien kwamen ze de auto naar ons adres toe brengen en mochten we hem op het vliegveld weer achterlaten. Overweeg niet om een gewone auto te huren voor een paar Rial minder, er zijn te veel weggetjes die echt heel onaangenaam kunnen worden met een Toyotaatje. We hebben schildpadjes geboren zien worden bij Ras Al Jinz, een onvergetelijke ervaring. De Wahiba Sands bleken ook onmisbaar. De overnachting in Al Raha was goed verzorgd. Jebel Shams was fantastisch. Gewoon onder de blote hemel geslapen. De volgende ochtend hebben we de "rimwalk" gedaan naar een verlaten dorpje. Een schitterende wandeling die ik iedereen zou aanraden. Mooi! Dan ga ik nu wat foto's plaatsen. Ik hoop dat iemand iets heeft aan deze tips. Elmer Roze

'471725' door Rozewees '471725' door Rozewees

PolenKrakau

PolenKrakau

Communism delux tour

Rozewees

In Krakau kun je je een dag in een gestylde trabant laten rondrijden door Nova Huta, de oude (ietwat vervallen) stalinistische wijk. De gidsen, jonge, vriendelijke studenten, vertellen honderduit over de geschiedenis van Krakau, het communisme en haar architectuur. De rit in de trabant is het avontuurlijke gedeelte, je mag ook zelf een stuk rijden! De tour heet: Communism deluxe. Je maakt een kleine sprong terug in de tijd en krijgt het echte communistische Polen te zien en te proeven.

'118851' door Rozewees '118851' door Rozewees

PeruCusco provincie

PeruCusco provincie

Machu Picchu

Rozewees

Machu Picchu mag natuurlijk in geen reisfotocollectie ontbreken. Hierdoor realiseer ik me dat het niet echt een originele foto is.

'118850' door Rozewees '118850' door Rozewees

SyriëDamascus

SyriëDamascus

Omajjadenmoskee

Rozewees

Echt bijzonder om hier verdwaald rond te lopen.

'118848' door Rozewees '118848' door Rozewees

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Op een rotsformatie..

Rozewees

Wadi Rum is geweldig.

'118843' door Rozewees '118843' door Rozewees

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Bergen bij...Landmann

Rozewees

Helemaal alleen ben ik van Landmannalaugar naar Porsmork gelopen. Door het steeds veranderende landschap waande ik me op een andere planeet.

'118841' door Rozewees '118841' door Rozewees

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Ik bij een gletsjer

Rozewees

Plotseling trokken de wolken weg waardoor deze gletsjer zich openbaarde.

'118840' door Rozewees '118840' door Rozewees

FinlandLapland

FinlandLapland

Sprookjesbos

Rozewees

Een van de mooiste wandelingen ooit vond plaats bij Ivalo, met een temperatuur van -15 graden.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 29 | Community-toppers

wolkbreuk-in-st-petersburg
Wolkbreuk in St. Petersburg. Foto: BjornSnelders
1. Topfoto & -tip: Wolkbreuk in St. Petersburg door BjornSnelders
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Dragonfly
4. Nieuwkomer: Meppie

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik