RonMessing

'540151' door RonMessing '540151' door RonMessing

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Zoutpannen...Fuencali

RonMessing

Het uiterste zuiden van La Palma. Een vuurtoren, zoutpannen en vooral veel heel veel lava, zwart zwart zwart. En als je een beetje goed zoekt zowaar wat kleine strandjes met witzand. Honderden meters onder de doorgaande weg is dit geen plek waar je even naar toe rijdt en dat zou ook zonde zijn. Wij kwamen er vooral om te duiken naar onder andere een "schoorsteen" op een meter of 30 diepte. Maar de kust kan hiet totaal onbegaanbaar zijn. Even verderop in Noordelijke richting gereden, kom je voorbij een ander "strandje" waar de inheemse bevolking een soort van half legaal "bungalowachtig" parkje heeft gebouwd. Stelt niks voor, maar het onvermijdelijke kroegje heeft voor een appel en een ei, heerlijk koud drinken en erg lekker (eenvoudig) eten, een aanrader als je niet vast zit aan je sterrenrestaurant maaltijden.

'539954' door RonMessing '539954' door RonMessing

Slovenië

Slovenië

Bergmeertje

RonMessing

Tussen Oostenrijk en Slovenie kun je op veel plaatsen even over de grens wippen. Soms voor een paar kilometer soms wat langer. Het zijn erg kleine smalle weggetjes, je komt bijna niemand tegen, maar de omgeving is prachtig

'539679' door RonMessing '539679' door RonMessing

FrankrijkAlpen en de Jura

FrankrijkAlpen en de Jura

Supersnel

RonMessing

Van de zomer hebben we een paar dagen doorgebracht aan het lac de monteynard-avignonet. (wat een mond vol). Een plek waar het (bijna) altijd zou waaien en waar watersport met een zeil de boventoon voert. Een onderwerp op snelheid aan de andere kant van het meer en uit de hand, het enigzins vage en de schittering vond ik eigenlijk wel mooi uitpakken.

'539654' door RonMessing '539654' door RonMessing

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Kops Stausee

RonMessing

Deze zomer bij Mathon een paar nachten een kamer geboekt om de omgeving te verkennen. Even verderop lag de Kops Stausee, waar je bijna vlak omheen kon lopen. Na een dag eerder een fors stuk omlaag te zijn gelopen was dat een welcome afwisseling voor de knieen. Prachtig meer dat rondom werkelijk volstond met Lupine, maar slechts 1 kleur, behalve op dit plekje.

'538655' door RonMessing '538655' door RonMessing

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Ochtendgloren in het.

RonMessing

Het Dommeldal als de zon net op komt en de mist nog in de velden hangt. Met een beetje geluk kom je nog herten tegen. Het is nog muisstil, perfecte tijd voor een wandeling of fietstochtje.

'533261' door RonMessing '533261' door RonMessing

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Kleurenpracht

RonMessing

Vanaf de rand van Bonifacio een dike 80 meter boven de zee was het uitzicht op de kleurrijke zeebodem adembenemend. Op zoek naar een stuk dat geschikt is voor een flinke vergroting om de muur in de huiskamer op te vrolijken. Uiteindelijk op dit indrukwekkende stukje zeebodem uitgekomen.

'533260' door RonMessing '533260' door RonMessing

NoorwegenFjord Noorwegen

NoorwegenFjord Noorwegen

Geen dorst

RonMessing

In het gebied boven Bergen loopt het ene meer over in het andere meer, niet overall, of eigenlijk nergens geleidelijk, maar met geweld van stroomversnellingen en watervallen van allerlei format. De distel op de foto heeft in ieder geval nooit gebrek aan vocht, met de "kraan" helemaal open de achtergrond.

'532720' door RonMessing '532720' door RonMessing

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Festival in Lissabon

RonMessing

Onderweg naar de Azoren hadden we 2 dagen Lissabon gereserveerd,. Precies in het midden van een of ander cultureel festival waarbij grote groepen langstrokken, met de meest bizar grote trommels, oorverdovend, prachtig.

'532719' door RonMessing '532719' door RonMessing

Verenigde StatenMinnesota en Iowa

Verenigde StatenMinnesota en Iowa

Missisippi Mineapolis

RonMessing

De Mississippi loopt dwars door de stad en zeker op plaatsen waar het water "enigzins" wordt tegengehouden levert dat een best indrukwekkende rivier op. Op een zonnige dag een mooie plek, maar als het keihard vriest is dit geen leuke plek.

'531026' door RonMessing '531026' door RonMessing

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Niet wat?

RonMessing

Van Llanos op la Palma de krater in. Je kunt eerst de rivierbedding volgen, maar je kunt ook omhoog slingeren naar een kleine 1100 meter. Van te voren wordt al aangegeven dat je niet mag parkeren?? Beetje vreemd via de meest kronkeligge smalle weggetjes ophoog tuffen en dan niet mogen stoppen. Daar kijkt dan ook verder niemand na, maar in de zomer kan dat toch onhandig worden. Helemaal boven is er een poging gedaan in meerdere talen aan te geven wat niet de bedoeling was. Maar of dit nu voor de Nederlanders / Duitsers of Zuidafrikanen bedoeld was ?

'531025' door RonMessing '531025' door RonMessing

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Onder de startbaan

RonMessing

Net 100 meter van het begin van de startbaan op La Palma ligt via een niet geheel legale afslag dit baaitje. Perfecte plek om te duiken, het loopt geleidelijk af, het is er glashelder en er is genoeg te zien. Er staan wat hutjes die door de plaatselijke bewoners in het weekend gebruikt worden en er liggen wat bootjes op het droge. Uiteraard is er een barretje op loopafstand waar bijna alleen lokale mensen komen (en af en toe een stel duikers) waar je heerlijk kunt eten. (simpel maar goed) De grote grap is dat de landingslichten eigenlijk pal tussen de huisjes op de rotsen staan.

'530726' door RonMessing '530726' door RonMessing

ServiëFruska gora

ServiëFruska gora

Bielszonder

RonMessing

Tijdens onze rondreis door Servie/Monte-Negro-Croatie kon je in Mokra Gora (Servie) met een historische trein een ritje maken. Leuk om te zien dat ze zo;n oud materieel nog in werkende conditie kunnen houden en het ritje mag misschien niet zo spectaculair zijn, het landschap is dat zeker wel. Iemand moet en tijd en bielzen genoeg hebben gehad, om dit "kunstwerkje" in elkaar te zetten.

'530722' door RonMessing '530722' door RonMessing

SloveniëLjubljana

SloveniëLjubljana

Te laat overgepit

RonMessing

Wandelend naar het centrum van Ljubljana kwamen we deze boom tegen, waarvoor "overpotten" duidelijk te laat was. Vond het wel grappig dat ze de ontstane chaos hadden laten staan.

'530540' door RonMessing '530540' door RonMessing

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Deurklink

RonMessing

Los Canarios (Fuencalente) het bestaat echt. Een slooppandje in de hoofdstraat, ik had best de hele deur willen kopen, maar ja beetje lastig meenemen in het vliegtuig. Dan maar genoegen nemen met de foto

'530537' door RonMessing '530537' door RonMessing

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Op het randje

RonMessing

Deze drakenboom kwamen we tegen in El Tablado op La Palma. We stonden er nog een behoorlijk eind vanaf, maar verder naar beneden doorlopen hebben we maar voor gezien gehouden, je moet ook nog terug. El Tablado zou het meest authentieke dorpje zijn op La Palma met allen oude mensen. Ja hoe zou dat nou komen? vanaf de doorgaande weg (1100 meter) loopt de weg in krap 6 kilometer naar 400 meter hoogte, waar een restaurantje te koop staat. Daar stopt de asfaltering en beginnen de betonnen regels met uitsparingen. Overigens je auto kwijt kunnen is iets anders dan naar beneden rijden. Als beton begint wordt het altijd nog stijler, kronkeligger en zijn de uitwijkmogelijkheden zo goed als verdwenen hadden we al een paar keer gemerkt. We zijn nog eens 200 meter omlaag gelopen en dan ben je ongeveer bij het dorpje dat nog steeds ruim 200 meter boven het water ligt. Alleen maar oude mensen? Bijna wel ja, maar zeg nou zelf even 900 meter naar boven lopen... De omgeving is er overigens prachtig

'530419' door RonMessing '530419' door RonMessing

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Gevaarlijk mooi(s)

RonMessing

Grappig kleurrijk "beestje" dat ze Portugees Oorlogsschip noemen, in GEEN geval aanraken! Dit plastic zakje dat op een kwal lijkt is in werkelijkheid een verzameling poliepen waar je maar beter niet mee in aanraking kunt komen. Ook als ze al dood en verschrompeld zijn kan het gif nog zeer pijnlijk blaren opleveren. In aanraking komen met een levend exemplaar kan rampzalige gevolgen hebben. Het gif doodt meestal niet, maar veroorzaakt wel veel pijn, en eventueel koorts, een shock, en ademhalingsproblemen. Een 2e kennismaking met dit prachtige wezentje (in dit geval een cm of 15 klein) kan een levensbedreigende allergische reactie veroorzaken. Een simpele regel, afblijven....

'528885' door RonMessing '528885' door RonMessing

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Weersomslag

RonMessing

De hele dag was het weer al wat van slag, dan zon dan regen dan mist dan weer zon er was geen peil op te trekken. Toen de zon onder ging begon het te waaien, fors te waaien en de hemel kleurde prachtig. Het heeft de hele nacht gespookt, nu schijnt het zonnetje weer prachtig en de wind is gaan liggen

'528884' door RonMessing '528884' door RonMessing

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Enorme paarse pluimen

RonMessing

Op weg naar de top van het eiland bij Roque de lost Muchachos kwamen we behoorlijk wat van deze paarse pluimen tegen (meer dan manshoog). Net even van de weg af op de bult zelf zag ik dit groepje tegen een verbrande den aan staan

'528697' door RonMessing '528697' door RonMessing

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Watergeweld

RonMessing

Ook hier was de aanlandige wind de oorzaak van enorme golven die de lavastranden teisterden. Mocht je al overeind blijven staan in dit geweld dan wordt je onherroepelijk meegetrokken als het water terugtrekt. Het geraas van de duizenden keien die mee op en neer gegooid worden zorgt er wel voor dat niemand dat in zijn hoofd haalt.

'528696' door RonMessing '528696' door RonMessing

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Even niet zwemmen

RonMessing

Voor het duiken hadden we toch maar een baai gezocht waar de aanlandige wind iets minder effect had op golven die hier wel enorm op de kust inbeukte. 2 kilometer verder naar het Zuiden vlakbij de vuurtoren was er genoeg beschutting om veilig te kunnen duiken.

'528538' door RonMessing '528538' door RonMessing

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Gewoon in de tuin!!

RonMessing

Aan de rand van de kloof die de oude krater in loopt zit in het plaatsje Los Barros een restaurantje dat aan de wand gekleefd lijkt te zitten. Veel ingrediënten halen ze simpelweg uit de tuin. Buiten de orchideeën in een pot, stonden er ook gewoon enorme exemplaren tussen de sla, aardappels en avocado's in de volle grond. En wij thuis maar knoeien om in ieder geval wat kleur aan de kale takken te krijgen.

'528078' door RonMessing '528078' door RonMessing

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

B&B uitzicht

RonMessing

Het uitzicht bij 1 van de 5 B&B verblijven die we op Corsica geboekt hadden. Hier dicht bij het drukke Porto-Vechhio maar dan net een kilometer of 5 erbuiten. Een zandpad van de doorgaande weg bracht ons bij 1 van de mooist gelegen plekken voor een B&B. Niks drukte, niks herrie alleen gefluit van de vogels en een geweldig uitzicht.

'528076' door RonMessing '528076' door RonMessing

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Slingerpad

RonMessing

Typerend voor het Corsicaanse binnenland is dat er aan de bochten en slingers op de (binnen) wegen geen eind lijkt te komen. Hier de D420 vlak voor Aullene waar de bergen na een bocht ineens roodachtig in plaats van grijs waren. Kale roodachtige rots op de voorgrond, bossen verderop en besneeuwde bergtoppen op de achtergrond, het voorjaar in Corsica is prachtig en iedere bocht lijkt haast weer een nieuwe verrassing te brengen.

'528015' door RonMessing '528015' door RonMessing

FrankrijkCorsica

FrankrijkCorsica

Avondzon

RonMessing

Niet ver van Porto-Vecchio waar we in het achterland een schitterende B&B hadden gevonden lag hoog op de berg een park waar je naar een waterval kon "wandelen". De laatse paar honderd meter gaan overigens wel bijna loodrecht omlaag/hoog en zorgen touwen en kabels voor het nodige houvast. Als je je hart eens in je keel wilt voelen kloppen.... de route naar dat punt toe is schitterend

Community-updates

EDITIE 104 | NATUURREIZEN & WILDLIFE-TIPS

01-11-2021 Columbus Travel editie 104 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de beste wildlifetips en we nemen je mee naar Costa Rica, het Zwarte Woud, Kenia en Roemenië to name a few. En ook in deze editie vind je traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van AMeerakkerAGrotewalDeerikDreamer666
Ellen69 en Henk Vanetie. Bekijk de editie hier >

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

01-11-2021 Het maandthema van oktober - portretten - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Marco met je prachtige liefdesfoto uit Italië! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 47 | COMMUNITY-TOPPERS


Hoe geraak je in Brooks Falls. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Hoe geraak je in Brooks Falls door Dreamer666
2. Review: Fiordland in Nieuw-Zeeland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: Henk Vanetie
4. Nieuwkomer: Aylawilbrink

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

TEST JE WADDENKENNIS EN WIN EEN ZEILTOCHT

Waar de een al alle Waddeneilanden op z'n duimpje kent, heeft de ander nog nooit de oversteek gemaakt. In welke categorie val jij? Test hoeveel jij van het Waddengebied weet en wie weet sleep jij een zeilboottocht van Rederij Naupar in de wacht voor jou en je vrienden! Doe mee >

DOE DE ISRAËL-QUIZ EN MAAK KANS OP GAVE PRIJZEN!

Sifnos, Griekenland

Van inspirerende steden tot Bijbelse landschappen en van Tel Aviv tot aan de Rode Zee: in Israël raak je nooit uitgekeken. Ontdek hoeveel jij weet van dit eeuwenoude land en sleep een van de drie te gekke reisprijzen in de wacht! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik