RobHoekstra

'1111415' door RobHoekstra '1111415' door RobHoekstra

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Kom in mijn armen

RobHoekstra

Als je vanuit Lissabon de Taag oversteekt naar de andere kant dan is een bezoekje aan mister Jesus in Almada een leuke korte stop. Hij lijkt zich te willen ontfermen over de bewoners van de stad Lissabon of zoiets dergelijks. Zoals je kunt zien staan er mensen aan de voet van zijn gewaad van het uitzicht te genieten. Ik heb snel mijn drone hier even in de lucht gegooid om ook een paar plaatjes te schieten van het uitzicht inclusief de hoofdpersoon himself. De brug die je hier ziet is genaamd de 25 april brug en heeft wel wat van de Golden gate in San Francisco.

'1111299' door RobHoekstra '1111299' door RobHoekstra

CookeilandenAitutaki

CookeilandenAitutaki

Tapuaetai...

RobHoekstra

...maar misschien beter bekend onder de naam "One foot island" is wat mij betreft een bounty paradijsje bij uitstek. Dit kleine eilandje ligt in de lagune van Aitutaki en is per boot makkelijk bereikbaar vanaf het hoofdeiland Tekopua. Ik was hier in 2003 en deze foto is genomen met een van de eerste mainstream digitale camera's en moest toen zijn plekje delen met slechts een tiental andere foto's op ons 32MB geheugenkaartje. Als ik nu weer op deze plek zou geraken dan denk ik dat ik met meer dan 5 foto's van deze heerlijke plek terug zou komen in Nederland :-)

'1110831' door RobHoekstra '1110831' door RobHoekstra

Mauritius

Mauritius

Beachchurch

RobHoekstra

In het uiterste noorden van Mauritius ligt dit, bij fotografen populaire, kerkje. Het is de Notre-Dame Auxiliatrice de Cap Malheureux. Een hele mond vol inderdaad. Meestal zie hem van de voorkant voorbij komen met de azuurblauwe zee op de achtergrond maar nu zie je hem vanaf de zee en kijk je op z'n achterkant.

'1109907' door RobHoekstra '1109907' door RobHoekstra

Canada

Canada

Morraine

RobHoekstra

Dit bekende en drukbezochte meertje (Morraine lake) in de Rocky mountains is volgens mij een vaste stop voor iedereen die dit gebied bezoekt. Wij hebben er een korte wandeling gemaakt maar vooral genoten van de Aziaten die over de gekapte boomstammen de overkant van een stukje water (voor een betere instagram spot begreep ik) wilden bereiken. Een enkeling haalde de overkant met droge voetjes :-)

'1109872' door RobHoekstra '1109872' door RobHoekstra

Filipijnen

Filipijnen

Brakwatergarnaal

RobHoekstra

Een bijzondere plek van Coron Island is Barracuda lake. Dit meer bestaat uit zoet en zout water en is een leuke plek om te duiken. Waar het zoute water het zoete water raakt ontstaat een vreemde soort stroming die je doet denken alsof je een beetje dronken bent. Het verhaal gaat dat er in dit meer een reuze barracuda leeft. Helaas heb ik die niet gezien. In het brakke water leven ook andere bijzondere diertjes waaronder dit garnaaltje op zoek naar voedsel.

'1109835' door RobHoekstra '1109835' door RobHoekstra

Noorwegen

Noorwegen

Uitzicht op het fjord

RobHoekstra

Vanuit Geiranger reden we omhoog richting Dalsnibba toen we voor lunch nog even stopten bij dit uitkijkpuntje. Er staat hier een heerlijke houten zetel waar je je lunch kunt eten met dit uitzicht op het Geirangerfjord.

'1109756' door RobHoekstra '1109756' door RobHoekstra

Oostenrijk

Oostenrijk

Summer snow

RobHoekstra

Op de terugvlucht van Malta naar Schiphol werden we boven de Alpen nog even getrakteerd op goed weer en mooi zicht op de zomersneeuw daar. Ik ben geen wintersporter maar kan wel erg genieten van een aanblik op die ruige bergtoppen met pakken sneeuw.

'1109634' door RobHoekstra '1109634' door RobHoekstra

Palau

Palau

Golden jellyfish of..

RobHoekstra

De twee bekendste bezienswaardigheden van Palau zijn misschien wel de "rock islands" en de "jellyfish". Er is daar een meer (jellyfish lake) of op z'n Paulauaans; Ongeim'l Tketau, dat ooit bewoond werd door ontelbaar niet giftige kwallen. Als toerist kon je hier voor een flink bedrag een stukje zwemmen als je durfde. Op de een of andere manier zijn die kwallen daar een poosje geleden verdwenen en is Palau een van z'n toeristische hotspots kwijt. Toen ik er was hadden ze het meer dan ook gesloten voor bezoekers. Nu schijnen ze echter langzaam terug te keren in het meer. Gelukkig kun je de mooie kwallen ook op andere plekken in Palau tegenkomen. Deze kon ik fotograferen in een ander binnenmeer tussen de rock islands.

'1109546' door RobHoekstra '1109546' door RobHoekstra

Filipijnen

Filipijnen

Binnen de Cadlao...la

RobHoekstra

Vorige week plaatste ik een foto van Paradise beach, de eerste stop op Cadlao eiland met de kano, waar vandaan ik door wilde naar de Cadlao lagune. Het bleek nog een flink stuk peddelen helaas. Hier een foto van de grillige rotsen die deze lagune omsingelen. Het water is hier kal en superhelder. Een heerlijke plek om een poosje rond te dobberen.

'1109506' door RobHoekstra '1109506' door RobHoekstra

Japan

Japan

Tori tunneltje

RobHoekstra

Fushimi Inari is een van de bekendste plekken van Kyoto denk ik. Bij het zien van deze rode Tori denkt bijna iedereen wel aan de oude hoofdstad van Japan. Het tempelcomplex ligt iets buiten het centrum en is eigenlijk een must visit wanneer je in deze stad bent. Hoe hoger je gaat hoe rustiger het wordt. Wij hoefden niet veel moeite te doen om een paar plaatjes als deze, zonder al te veel mensen op de foto, te kunnen schieten. Ik kan trouwens geen plaats of regio meer selecteren zodra ik het land heb aangeklikt in het scroll down blokje. Dus daarom alleen maar het land en niet meer de plaats of regio bij mijn foto's.

'1109340' door RobHoekstra '1109340' door RobHoekstra

Nederland

Nederland

Onheilspellend

RobHoekstra

Gewoon vanaf het balkon in Amsterdam west kon ik dit plaatje schieten met m'n favo iPhone. Komend weekend staat ons weer een zware storm te wachten als het goed is. Deze foto is van 2 juni 2019 en ook toen ging het aardig tekeer hier. Het is niet echt een reisfoto vanaf de gebaande paden maar dat doet er volgens mij niet zoveel toe.

'1109289' door RobHoekstra '1109289' door RobHoekstra

Filipijnen

Filipijnen

Kajakken in Palawan

RobHoekstra

Met de kajak naar de Cadlao lagoon leek me een prima idee. Vol goede moed stapte ik in mijn zeekajak en vertrok ik vanuit El Nido naar Cadlao Island. Binnen een half uurtje was ik er en dacht dat de lagoon nu niet ver meer kon zijn. Helaas bleek dat niet helemaal de waarheid te zijn. Die verdom.... lagoon lag echt op een pokkenstuk peddelen van Paradise beach (op de foto) Na een uurtje of twee te hebben doorgebracht bij de lagoon begon de nog zwaarde terugweg naar El Nido. De wind was stevig geworden en kwam recht van voren. Ik was dan ook heel erg blij toen ik weer even kon aanmeren op Paradise beach om na een korte stop het laatste stukje terug naar El Nido te varen. Ben je in de buurt doe het dan zeker wel maar plan genoeg tijd in en kijk even naar de windverwachting ;-)

'1109236' door RobHoekstra '1109236' door RobHoekstra

Zuid-Korea

Zuid-Korea

Seongsan Ilchulbong

RobHoekstra

De Seongsan Ilchulbong vulkaan ligt op het eiland Jeju en is een Unesco werelderfgoed site. Dit kleine strandje aan de voet van de vulkaan is een plek waar je de Haenyeo vrouwen aan het werk kunt zien. Dit zijn veelal extra belegen dames die zonder perslucht minutenlang onderwater duiken om zeevruchten te verzamelen. Deze kun je dan als toeschouwer weer direct laten bereiden door hun vriendinnen tegen een niet al te vriendelijk prijsje.

'1109180' door RobHoekstra '1109180' door RobHoekstra

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

De ervaring en de fot

RobHoekstra

Het duiken in Zuid Afrika vond ik echt heel gaaf. Vanuit Umkomaas aan de oostkust zijn er heel veel toffe stekken om te bezoeken. Hier kun je duiken met oa Ragged tooth sharks en Tiger sharks. Een kick om die onderwater tegen het lijf te zwemmen ;-) Vanuit Hermanus aan de westkust kun je een heel ander soort ervaring hebben. In 2008 zaten er nog een hoop witte haaien daar en werden sightings vanuit een kooi bijna gegarandeerd. Deze foto maakte ik dus vanuit een kooi. De haai komt hier recht op de kooi aangezwommen en tikte deze zelfs een paar keer aan met z'n snuit. De foto is allesbehalve top maar voor mij is het vooral de ervaring die hem bijzonder maakt.

'1108866' door RobHoekstra '1108866' door RobHoekstra

Maleisië

Maleisië

Emerald bay

RobHoekstra

Emerald bay op het kleine eiland Pangkor Laut schijnt wel eens tot mooiste strand van Azië verkozen te zijn. Of dat daadwerkelijk zo is mag iedereen lekker zelf beslissen natuurlijk maar goed toeven vond ik het er wel. Het is een heel rustig strand dat behoort tot het Pangkor Laut resort. Dit is ook meteen het enige resort op dit eiland wat een beetje de rust verklaard. Dit shot heb ik genomen met mijn drone vanaf de berg die tussen het resort en het strand staat. Het is de makkelijke weg. De mooiere route loopt dwars door de jungle en is voor natuurliefhebbers een aanrader. Een doorweekt t-shirt en wat muggenprikjes moet je dan wel voor lief nemen.

'1108831' door RobHoekstra '1108831' door RobHoekstra

Noorwegen

Noorwegen

Hytteutleige

RobHoekstra

We hadden een huisje gehuurd bij Hytteutleige aan de rand van het Geirangerfjord. Hier verbleven we de eerste twee nachten van onze korte roadtrip door een klein stukje van dit mooie land. We zaten s'avonds aan de picknicktafel lekker te genieten van ons drankje toen deze lucht verscheen boven het fjord. Het was eventjes dubbelop genieten.

'1108819' door RobHoekstra '1108819' door RobHoekstra

Indonesië

Indonesië

De sierlijke...koraal

RobHoekstra

Dit is de giftige koraalduivel en in het engels lionfish. Geregeld kom je ze tegen tijdens het duiken in de Indische of grote oceaan. Tegenwoordig leven ze ook in de Caraïbische zee. Hier zijn ze per ongeluk in terecht gekomen waarna ze zich razendsnel hebben voortgeplant met z'n allen. Zo snel zelfs dat ze op veel plekken daar nu als ongewenst zijn verklaard. Heuse lionfish hunts worden er her en der georganiseerd. Ze verstoren het natuurlijke evenwicht in de Caraïbische zee namelijk. Dit flinke exemplaar kon ik fotograferen tijdens een duik op het rif bij Tulamben in het noordoosten van Bali.

'1108740' door RobHoekstra '1108740' door RobHoekstra

Palau

Palau

Empty beach

RobHoekstra

Wat een heerlijke dag om weer even een paar foto's van Palau te bekijken. Een fijne tropische bestemming met een geweldige onderwaterwereld. Voor stranden moet je eigenlijk met de boot naar kleinere eilandjes die wat verder van het hoofdeiland liggen. Het enige echte "bountystrand" van Babeldaob is dit. Choll beach. Met je huurauto ben je er in 30 minuten vanuit de grootste stad/dorp Koror. Hier geen voorzieningen dus zelf even wat hapjes en sapjes meenemen.

'1108679' door RobHoekstra '1108679' door RobHoekstra

Thailand

Thailand

Anemoon en vissen

RobHoekstra

Duiken op de Similan eilanden vond ik geweldig. Het is alweer een poosje geleden maar ik kan me het gezonde koraal en grote verscheidenheid aan vissen nog goed herinneren. Het is een best een stukje varen vanuit Phuket maar zeker de moeite waard. Ook de eilanden en hun stranden zijn erg mooi. Niet duikers/snorkelaars kunnen zich er dus ook best prima vermaken. Op deze foto een drietal anemoonvissen (Nemo's) en hun gastheer de anemoon zelf. Het visje linksonder is hier een beetje een vreemde eend in de bijt.

'1108475' door RobHoekstra '1108475' door RobHoekstra

Filipijnen

Filipijnen

Taal vulkaan panorama

RobHoekstra

De Taal vulkaan liet zich laatst weer eens van zijn gevaarlijke kant zien. Het eiland waar de vulkaan op ligt moest geëvacueerd worden agv zijn uitbarsting op 12 januari dit jaar. Als de uitbarsting 3 april 2017 had plaatsgevonden was ik ook de Sjaak geweest. Hier stonden we op de rand en hadden we een mooi uitzicht op het kratermeer waarvan je de warmte voelde.

'1108385' door RobHoekstra '1108385' door RobHoekstra

Réunion

Réunion

Gymnothorax griseus

RobHoekstra

Deze murene (geometric moray eel) komt voor in de Indische oceaan tot diepten van 40 meter. Ze houden zich vaak schuil in holen of spleten op het koraalrif. Deze zag ik tijdens het snorkelen bij L'Ermitage-Les-Bains aan de westkust van het eiland. Hij liet zich prima fotograferen maar hield me ondertussen goed in de gaten :-)

'1108299' door RobHoekstra '1108299' door RobHoekstra

Malta

Malta

Ochtendblauw

RobHoekstra

The blue lagoon is misschien wel het meest toeristische stukje van heel Malta. Hier geen strandje voor jezelf of Robinson Crusoe gevoel. Hier is het hutje mutje op en naast elkaar aan de kant. In het heerlijke en kraakheldere water van de lagune zelf is het als Sardientjes in een blik. Alleen nog niet heel vroeg in de morgen. Dat is dan ook het beste moment om nog even van deze mooie plek te genieten. Rond het middaguur had deze foto er heel anders uit gezien. Ook al klinkt het misschien niet als de beste reclame voor deze plek zou ik het toch aanraden om minstens een keertje te bezoeken als je dan toch in Malta bent. Loop een minuutje of tien weg van het epicentrum van deze lagune en vindt vast en zeker een rustig(er) plekje om te genieten van het water en de zon.

'1108176' door RobHoekstra '1108176' door RobHoekstra

Duitsland

Duitsland

Attahohle

RobHoekstra

Een leuk uitstapje in Sauerland voor de hele familie is een bezoek aan de Attagrot in Attendorn. De Attagrot is een van de grootste en mooiste druipsteengrotten van Duitsland, die jaarlijks heel veel bezoekers trekt. Vanaf Utrecht is het ook maar een uurtje of twee rijden. Te zien zijn stalagmieten, stalactieten, kalksteenzuilen, kalkgordijnen en zogenaamde Sinterfahnen. Een toertje duurt ongeveer een uurtje en brengt je langs hele mooie ondergrondse creaties.

'1108103' door RobHoekstra '1108103' door RobHoekstra

Maleisië

Maleisië

Schelpeneiland Sibuan

RobHoekstra

Een mooi klein eilandje in de Celebeszee is pulau Sibuan. Je komt er met de boot vanaf Semporna. Het eilandje is een hele goede plek om mooie schelpen te zoeken. De stranden hier liggen vol met de meest exotische soorten. De lange zandbank aan het uiteinde leent zich uiteraard voor een korte wandeling en wat bounty kiekjes :-)