RobHoekstra

'1118238' door RobHoekstra '1118238' door RobHoekstra

MaltaBlue Lagoon

MaltaBlue Lagoon

Ooh ooh blauw wat....

RobHoekstra

Ik begin het mooie en heldere blauw ondertussen toch echt wel te missen. Het voelt toch als een soort van afkicken dit hele gedoe door Corona. Vorig jaar was er letterlijk en figuurlijk nog geen vuiltje in de lucht boven de Blue Lagoon in Malta.

'1118059' door RobHoekstra '1118059' door RobHoekstra

PalauRock eilanden

PalauRock eilanden

Harteneiland

RobHoekstra

Als islandophile deed het zien van dit harteneilandje mij extra goed. Het is een van de rock islands in Palau en gezien vanuit een klein vliegtuigje. Het leuke van een rondvlucht over deze eilanden in Palau is dat de deuren aan de zijkanten open mogen blijven. Je kunt dus prima foto's maken zonder weerspiegeling van vieze of beslagen raampjes. Wel goed je toestelletje vasthouden uiteraard :-)

'1117781' door RobHoekstra '1117781' door RobHoekstra

Mauritius

Mauritius

Vleermuisvissen

RobHoekstra

De vleermuisvis (Platax) is een straalvinnige vissensoort uit de familie van de schopvissen. Dit schooltje zag ik tijdens een duik voor de kust van Trou aux Biches. Ze lijken te zweven door het water laten zich niet snel afschrikken door duikers.

'1117610' door RobHoekstra '1117610' door RobHoekstra

Malediven

Malediven

Underwater ufo

RobHoekstra

Mantaroggen vind ik prachtig en er eentje of meerdere tegenkomen is een geweldige ervaring. De eerste keer dat ik het geluk had was tijdens een duik in de buurt van Paradise island Malediven. Hier kwamen er een aantal samen om "gepoetst" te worden door kleine parasiet etende vissen. Een zogenaamd "cleaning station" voor Mantaroggen. Je hebt over de gehele wereld van dit soort plekken en een ontmoeting met deze reuzen daar is dan ook bijna gegarandeerd.

'1117334' door RobHoekstra '1117334' door RobHoekstra

FrankrijkElzas en Lorraine

FrankrijkElzas en Lorraine

Riquewihr wijnstadje

RobHoekstra

Een van de mooiste en daardoor waarschijnlijk ook drukste stadjes van de Elzas is Riquewihr. Het ligt prachtig tussen verschillende wijngaarden en is een heuse toeristenmagneet. Ik heb er een dagje genoten van de mooie vakwerkhuisjes en lekkere wijntjes maar was blij dat ik s'avonds weer door het rustigere Colmar kon wandelen.

'1117255' door RobHoekstra '1117255' door RobHoekstra

Palau

Palau

Eilandenrijk

RobHoekstra

Aan tropisch begroeide eilandjes geen tekort in Palau. Het kleine eilandenrijk in de Grote oceaan heeft er een hoop. Vanuit een cesna vliegtuigje heb je er het beste zicht op. Dit deden we op de laatste dag nadat we de week ervoor vooral op en in het water hebben gelegen. De onderwaterwereld is hier namelijk fantastisch mooi.

'1117201' door RobHoekstra '1117201' door RobHoekstra

BelgiëGent

BelgiëGent

M'n favo stadje Gent

RobHoekstra

Binnenkort maar weer eens een stedentripje maken naar mijn favoriete stad op rijafstand. Gent vind ik echt een hele leuke en mooie stad en elke keer weer kan ik uitkijken naar een bezoekje aan z'n leuke cafés en goede restaurants. Waar het overdag druk is met bootjes op deze grachtjes is het er laat in de avond lekker rustig en worden de grachtjes met z'n oude pandjes nog fotogenieker vind ik.

'1117148' door RobHoekstra '1117148' door RobHoekstra

PortugalLissabon

PortugalLissabon

Miradouros van Alfama

RobHoekstra

Vlak voor de Corona crisis gelukkig nog snel even wat reisvitamines tot me kunnen nemen in Lissabon. Wij verbleven in de oude wijk Alfama waar ook deze foto genomen is. De wijk is erg heuvelachtig en overal vind je Miradouros (uitzichtpunten) als deze. De wijk is bontgekleurd en bekend om z'n vele cafe'tjes waar s'avonds naar live Fado muziek geluisterd kan worden. Het uitstekende februari weertje en heerlijke eten zorgde er ook voor dat dit een van m'n favo Europese stedentrips is geworden.

'1116955' door RobHoekstra '1116955' door RobHoekstra

Réunion

Réunion

Natural pool Boucan..

RobHoekstra

Het mooiste strand van Réunion vond ik Boucan Canot. Helaas was zwemmen er verboden (teveel shark attacks) maar zonnen gelukkig niet ;-) Als je daarna wilde afkoelen kon dat in het natuurlijke zwembad tussen de rotsen. Onderin zie je een flink stuk koraal waar ik graag even had gesnorkeld. Dit mocht hier dus niet maar een eindje verderop bij Saint-Gilles mocht dit wel en was het ook prachtig gelukkig. Waarom daar dan wel hoor ik je denken...Hier bij Boucan Canot bevindt zich geen rif uit de kust en kunnen de haaien dus gewoon tot aan de watergrens komen als ze dat zouden willen. Bij Saint-Gilles ligt een rif iets uit de kust en dit fungeert als een soort natuurlijk haaiennet. Tussen dit rif en het strand ligt een ondiepe lagune waar je goed kunt snorkelen. Helemaal 100% haaienvrij is het daar ook niet trouwens maar daar zal ik verder niet meer over schrijven. Het verhaal is al lang genoeg zo.

'1116584' door RobHoekstra '1116584' door RobHoekstra

Groot-BrittanniëHighland

Groot-BrittanniëHighland

Highlands

RobHoekstra

Onderweg naar Glen Coe zagen we dit watervalletje gewoon langs de weg als ik me goed herinner. Het weer was slecht deze dag maar het sfeertje niet. Wat is Schotland een ontzettend leuk en mooi gebied om met een paar vrienden te roadtrippen!

'1116550' door RobHoekstra '1116550' door RobHoekstra

SpanjeMenorca

SpanjeMenorca

Menorca

RobHoekstra

We kunnen gelukkig weer een aantal bestemmingen binnen Europa bezoeken deze zomer. Een paar zomers terug was ik met mijn dochtertje op het eiland Menorca. Een leuk eiland met een paar mooie stranden en baaien. Een dag kreeg ze me op een paard en hebben we een flink stukje gehobbeld door de bossen langs de zuidkust van het eland. Hier passeerden we Cala Mitjaneta. Een mooie plek om even de verkoeling op te zoeken.

'1116482' door RobHoekstra '1116482' door RobHoekstra

FilipijnenCoron eiland

FilipijnenCoron eiland

Onderweg naar Kayanga

RobHoekstra

Kayangan lake is een vaste stop tijdens zo'n beetje elke boottocht vanuit Busuanga naar Coron island. Kayangan lake is mooi en het is er heerlijk zwemmen maar eigenlijk vind ik de plek waar de boten aanleggen nog mooier. Helemaal vanaf het viewpoint halfway Kayangan lake en de aanlegsteiger. Hier bevind ik me nog op het bootje onderweg naar de steiger. Het is een sprookjesachtige omgeving vind ik. Het water is hier kraakhelder en ik moest me inhouden om niet telkens het water in te springen om even te snorkelen. De scheiding tussen licht- en donkerblauw water op deze foto is zo'n plek waar ik wel even had willen snorkelen :-)

'1116437' door RobHoekstra '1116437' door RobHoekstra

ColombiaBoyacá

ColombiaBoyacá

Casa Terracota

RobHoekstra

Dit Casa Terracota in het plaatsje Villa de Leyva is het grootste stukje pottenbakkunst ter wereld schijnt. Het is ontworpen en gebakken door de architect en kunstenaar Octavio Mendoza. Vanuit Bogota is het een paar uurtjes (lekker doorrijden zit er op dit traject meestal niet in) rijden naar dit leuke plaatsje.

'1116303' door RobHoekstra '1116303' door RobHoekstra

ItaliëMatera

ItaliëMatera

Gezellig is anders

RobHoekstra

Het van veraf prachtige stadje Matera ziet er zo van dichtbij toch een stuk minder pittoresk uit al zeg ik het zelf. Dit is het oude deel van de stad en wordt zo nu en dan gebruikt als decor voor historische films als bijvoorbeeld "the passion of the Christ" van Mel Gibson. Het stadje ademt historie en ik kan een bezoek van harte aanraden indien je in de buut bent ;-)

'1116131' door RobHoekstra '1116131' door RobHoekstra

FilipijnenChocolate Hills

FilipijnenChocolate Hills

Green chocolate hills

RobHoekstra

The chocolate hills worden deze bollekes in het landschap van Bohol genoemd. Maar niet in het natte seizoen want dan zijn ze nog gewoon groen. Zodra de vegetatie in de winter z'n frisse kleurtje verliest zullen ze vast meer op chocolade bollen lijken. Dit vriendelijke landschap is gemakkelijk met een scootertje te bereiken vanuit alle hoeken van het eiland.

'1116071' door RobHoekstra '1116071' door RobHoekstra

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Flinke jongen

RobHoekstra

Pulau Mabul is een klein eilandje in de Celebeszee in het noordoosten van Sabah. Het kost een klein beetje moeite om er te komen maar zeker voor de onderwaterliefhebbers zal het dit waard zijn. Rondom Mabul liggen een hoop prachtige duik- en snorkellocaties met als hoogtepunt Sipadan. Hier kom je werkelijk alles tegen tijdens een dagje duiken. Van Nemo's tot haaien en van barracuda's tot grote zeeschildpadden.

'1115941' door RobHoekstra '1115941' door RobHoekstra

PalauRock eilanden

PalauRock eilanden

Met de kano flora en.

RobHoekstra

Een middagje kanoën door de lagunes en binnenmeren van de rock islands bracht ons op mooie plekjes waar de motorbootjes niet konden komen. Dit binnenmeer was niet alleen bijzonder om z’n mooie kwallen maar ook om de bloemen en planten die langs de rotsen groeien. Deze vleesetende plant kennen we allemaal wel volgens mij. Hing boven het water en kon hem makkelijk fotograferen vanuit m’n kano.

'1115913' door RobHoekstra '1115913' door RobHoekstra

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

Kunstig koraal

RobHoekstra

Balicasag island is een paradijs voor duikers en snorkelaars. Helemaal nu ik alweer een poosje mijn duikbril niet op heb gehad, denk ik met plezier terug aan dit soort plekken. Het eilandje heeft een accomodatie maar is ook goed te bereiken vanaf Panglao island. Op dit laatste eiland barst het van de accomodaties en tour operators die je naar Balicasag kunnen brengen. Op de foto een mooi stuk hard koraal en wat verschillende soorten rifvisjes.

'1115864' door RobHoekstra '1115864' door RobHoekstra

CubaHavana

CubaHavana

Straatplaat

RobHoekstra

Cubaans straatplaatje geschoten ergens in Havana. Een typisch Amerikaans auto'tje (met veelal Japanse of Duitse motoren onder de motorkap) dat leuk afsteekt tegen een fraai pandje is wat je hier in elke straat wel twee of drie keer tegenkomt.

'1115824' door RobHoekstra '1115824' door RobHoekstra

Réunion

Réunion

Picassotrekkervis

RobHoekstra

Deze Rhinecanthus aculeatus of Picassotrekkervis doet zijn naam eer aan vind ik. Het is een kunstwerkje der natuur en een van mijn favoriete vissen. Elke keer als ik ze zie moet ik er weer een paar plaatjes van schieten. Deze zwom door de ondiepe lagune van L'Hermitage aan de westkust van dit fantastische eiland.

'1115772' door RobHoekstra '1115772' door RobHoekstra

ItaliëPuglia

ItaliëPuglia

Castello...Normanno-S

RobHoekstra

Dit kasteel aan de rand van de oude stad Bari is waarschijnlijk gebouwd in 1134 door Noorman koning Roger II. Het was het eerste middeleeuwse kasteel, dat gebouwd was door de Noormannen. Vanaf de grond is het een gedrocht om te fotograferen maar vanuit de lucht ziet het er toch nog een beetje uit als een kasteel ;-) De oude stad van Bari is trouwens erg gezellig.

'1115730' door RobHoekstra '1115730' door RobHoekstra

PalauBabeldaob eiland

PalauBabeldaob eiland

Zandbankje

RobHoekstra

Ik lees net bij de foto Ellen dat het vandaag world oceans day is en van een mooi initiatief om de oceanen te beschermen. Uiteraard word ik als onderwaterfreak blij van dat soort berichten. Hier een plaatje van een klein stukje grote oceaan. Het is de lagune van Kayangel, het enige atol van de eilandenstaat Palau en te bereiken met de speedboat vanaf het noordelijke puntje van Babeldaob eiland in een uurtje of twee.

'1115599' door RobHoekstra '1115599' door RobHoekstra

FilipijnenManilla

FilipijnenManilla

Makati

RobHoekstra

Manilla is nou niet de meest aantrekkelijke en vooral niet de rustigste stad voor een stedentrip maar toch zijn er bepaalde wijken waar het best aangenaam is. Ik verbleef oa een paar dagen in fort Bonifacio. Deze moderne wijk ligt niet ver van Makati (op de foto te zien) en herbergt een hoop goede restaurants en cafés. Maar na een paar dagen als de brandweer door naar de eilanden uiteraard ;-)

'1115569' door RobHoekstra '1115569' door RobHoekstra

FilipijnenPalawan

FilipijnenPalawan

Wanneer weer?!

RobHoekstra

Wanneer kunnen we weer “veilig” de hele wereld over!? Volgens mij staan we allemaal wel een beetje te popelen om weer vrij te kunnen gaan en staan waar we willen. Voorlopig doe ik het nog maar met de herinneringen zoals aan een middag op dit onbewoonde eilandje in de Filipijnen.

Community updates

REACTIES, LIKES EN MAILS
14-08-2020 Sinds afgelopen woensdag hebben meerdere Communityleden problemen ondervonden met het plaatsen van reacties of het geven van likes. Inmiddels kunnen er weer reacties en likes geplaatst worden.
De automatische mailtjes met meldingen komen niet meer binnen. Onze webdeveloper is hiervan op de hoogte en probeert dit z.s.m. op te lossen.
Excuses voor het ongemak.

DRONEFOTOWEDSTRIJD
13-08-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl 
Bekijk hier alle inzendingen tot nu toe.

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

week 32 | Community toppers

5000 jaar geleden in Amesbury. Foto: Corriedewinter

1. Topreview: Marker Wadden door Neretslok
2. Topfoto & tip: 5000 jaar geleden in Amesbury door Corriedewinter
3. Topblog: Singapore citytrip door Kburgers1
4. Communitylid van de week: Agrotewal
5. Nieuwkomer: Merelboontje

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus. Bekijk hier alle inzendingen tot nu toe.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik