RichardReuser

'563464' door RichardReuser '563464' door RichardReuser

Italië

Italië

Graun am Vinschgau

RichardReuser

Graun is bekend om de oud-romaanse kerktoren, die uit de Reschensee oprijst. De klokketoren geeft nog heden aan waar zich ooit de oude dorpsnederzetting van Graun bevond, voordat de Reschensee in het jaar 1950 een stuwdam werd gebouwd die een groot gebied onder water zette.

'562419' door RichardReuser '562419' door RichardReuser

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Mookerheide

RichardReuser

De Mookerheide staat er in deze tijd van het jaar weer kleurig bij. De heide staat in bloei en is door het glooiend landschap en de heide werkelijk betoverend. Niet alleen tijdens de bloei is het hier erg mooi maar elk jaargetijde heeft zijn karakteristieke bijzonderheden,

'555807' door RichardReuser '555807' door RichardReuser

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Heusden

RichardReuser

Heusden is een fantastisch klein vestigingsstadje in het mooie Brabant. Het 1500 inwoners tellende stadje is nog erg authentiek en moet je eens bezocht hebben. Meer informatie vindt je op de website van het stadje https://www.hbtheusden.nl/vesting-heusden

'554213' door RichardReuser '554213' door RichardReuser

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Spiegeltje, spiegeltj

RichardReuser

Het Land van Maas en Waal is erg mooi, de afwisseling van water, dijken en polderlandschap maken het erg gevarieerd en blijft boeien. Pak de fiets en kom dit mooie gebied eens verkennen :)

'553970' door RichardReuser '553970' door RichardReuser

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Overslingerland

RichardReuser

Overslingeland is een buurtschap en een heerlijkheid in de gemeente Giessenlanden, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het ligt aan het riviertje de Giessen tussen Pinkenveer en Noordeloos. Een erg mooi en rustig Hollands gebied, heerlijk om eens doorheen te fietsen.

'553678' door RichardReuser '553678' door RichardReuser

NederlandAmsterdam

NederlandAmsterdam

Amsterdam in de...nac

RichardReuser

Amsterdam is voor iedereen wel bekend. Vraag je aan een willekeurige buitenlander naar Nederland dan krijg je maar 1 naam "Amsterdam". Amsterdam heeft veel mooie plekken, m.n. de mooie huizen in oud Hollandse stijl met de mooie grachten spreken mij erg aan. Gewoon eens op een winterdag lekker door Amsterdam struinen, camera mee en genieten.

'553220' door RichardReuser '553220' door RichardReuser

Ierland

Ierland

The burren....

RichardReuser

The Burren (letterlijk: “grote rots”) is een uniek karstlandschap in het noordwesten van het graafschap Clare in Ierland. Het kalksteengebied heeft een oppervlakte van ongeveer 300 km². Het gebied is ook zeker het bezoeken waard ondanks dat dit gebied alles behalve groen is. De rust die het gebied uitstraalt is werkelijk fantastisch. Meer informatie vind je o.a. hier: https://www.echtierland.nl/bezienswaardigheid/burren

'553067' door RichardReuser '553067' door RichardReuser

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Land van Maas & Waal

RichardReuser

Bezoek eens het Land van Maas en Waal, het gebied ligt tussen de grote rivieren en geniet van de mooie uiterwaarden. Indien je eens lekker wil gaan fietsen kun je een mooie ronde maken over de Waal- en Maasdijk. Wandelen kan natuurlijk ook :)

'552987' door RichardReuser '552987' door RichardReuser

IerlandClonmacnoise

IerlandClonmacnoise

Spooky Clonmacnoise

RichardReuser

De oude kloosternederzetting van Clonmacnoise vindt je langs de rivier Shannon in de provincie Athlone in Ierland. De overblijfselen van de klooster met de typische graven met hoge kruizen zijn werkelijk indrukwekkend, Ierland is een fantastisch land met prachtige natuur en vriendelijke mensen.

'552771' door RichardReuser '552771' door RichardReuser

SpanjeAndalusie

SpanjeAndalusie

Ronda, een bezoek...w

RichardReuser

Ronda is een van de oudste steden in Spanje en ligt ongeveer 100 kilometer van Málaga. Het stadje is een gezellig en authentiek, zeker de moeite om te bezoeken als je het zuiden van Spanje (Andalusie) aandoet.

'552599' door RichardReuser '552599' door RichardReuser

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

De markt...

RichardReuser

Marrakech, Marokko een stad met veel gezichten. De oude kleurrijke stad is het zeker waard om eens te bezoeken. Als je in de stad rondloopt dan krijg je al snel het gevoel dat je wordt terug geworpen in tijd.

'552537' door RichardReuser '552537' door RichardReuser

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

New York bikers...

RichardReuser

New York kent iedereen wel, je moet er gewoon eens geweest zijn. De stad bruist in alle heftigheid 24-7. De eerste dag dat we aankwamen in New York en Times Square bezochten dachten we dat we gek werden. Na een aantal weken de rust van natuurparken beleeft te hebben, kwamen hier alle prikkels op je af die je je maar kunt voorstellen. Licht, geluid, geur, chaos, drukte.... kortom, we moesten het heel even tot ons laten komen. De dagen erna waren we er aan gewend geraakt en konden we volop van de stad genieten. Deze foto is genomen toen we over het voetpad nabij Times Square weer naar het hotel liepen. Zoals je ziet vonden deze bikers het prachtig dat ze gefotografeerd werden :)

'552468' door RichardReuser '552468' door RichardReuser

NepalLumbini

NepalLumbini

Onderweg...

RichardReuser

Lumbini, Nepal is een mooi gebied en dat niet alleen voor de vele tempels. 'S morgens vroeg voor zonsopgang is er al veel bedrijvigheid. De mensen fietsen al bijtijds naar hun werkplek, anderen zijn met hun buffalo's onderweg om ze een goede poetsbeurt te geven. De foto die ik in dit geval heb genomen is met tegenlicht van de zonsopkomst genomen.

'552410' door RichardReuser '552410' door RichardReuser

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Nagarkot Nepal

RichardReuser

Tijdens ons verblijf in Nepal hebben we besloten een om nachtje tijdens mijn verjaardag in hotel club Himalaya, Nagarkot te verblijven. Het weer was niet al te helder geweest voorafgaand aan ons verblijf dus hoopte we op een heldere hemel die ons een geweldig uitzicht zou geven over de bergketen. Het hotel is voor Nepalese begrippen zeer luxe, voor een kamer met bergzicht betaal je ongeveer het zelfde als een budgethotel in Nederland. Na ruim 2 uur rijden vanuit Kathmandu (28 km) waren we dan eindelijk aangekomen in ons hotel. De kamer boodt idd een fantastisch uitzicht over de bergen en de zonsondergang en zonsopkomst waren dan ook werkelijk fantastisch! Een echte aanrader.

'552324' door RichardReuser '552324' door RichardReuser

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Mono Lake

RichardReuser

In de Verenigde Staten, California vind je het zoutwatermeer Mono Lake. Mono Lake staat bekend om zijn grillig vormgeven zoutpilaren die onder water zijn afgezet en het meer is 8 keer zouter als de zee. Het is een fantastisch gebied met een zeer interessante fauna, zeker het bezoeken waard. Meer over het meer vind je oa in http://tinyurl.com/zp5zyc8

'552222' door RichardReuser '552222' door RichardReuser

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Grand Canyon

RichardReuser

Wie kent de Grand Canyon nou eigenlijk niet? De grote brede kloof die ontstaan is in de loop der tijd door erosie. Een bezienswaardigheid van formaat, wanneer eenmaal bij de canyon staat voel je jezelf nietig tegenover deze gigantische kloof van 435km lang en 35km breed. Voordat we hier aankwamen was het erg slecht weer geweest, eenmaal toen de regen stopte en de eerste zonnestralen tevoorschijn kwamen lagen de wolken diep in de canyon waardoor er een soort mysterieus beeld ontstond.

'552147' door RichardReuser '552147' door RichardReuser

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Hatertse Vennen

RichardReuser

Om mooie natuur en landschappen te bewonderen hoef je gelukkig niet altijd ver weg te gaan,. Gewoon lekker in je eigen land, de Hatertse vennen is een mooi vennen gebied nabij Nijmegen waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen of paardrijden. 's Morgens vroeg voor dat de zon op komt en de rust overheerst is het gebied op zijn best.

'552073' door RichardReuser '552073' door RichardReuser

Duitsland

Duitsland

Zeehonden in de...mor

RichardReuser

Naast het eiland Helgoland (Duitsland) ligt een klein duineneiland Düne. Een klein bootje brengt je elk elk half uur van het ene eiland naar het andere. De eerste boot vertrekt om 8:00 en als je een beetje opschiet en geluk hebt kun je genieten van een fantastische zonsopkomst.

'551947' door RichardReuser '551947' door RichardReuser

Ierland

Ierland

Rust in Ierland

RichardReuser

Noord Ierland heeft allemaal, prachtige landschappen, vriendelijke mensen, goed eten en drinken en dat allemaal nog niet eens zo ver van huis. Deze foto heb ik genomen toen we een stukje gingen lopen in de buurt van onze bed and breakfast. Door het hoge gras en dicht begroeide bos kwamen we bij dit idyllische rustpunt terecht.

'551838' door RichardReuser '551838' door RichardReuser

Duitsland

Duitsland

Lange Anna Helgoland

RichardReuser

Helgoland, Duitsland is een klein eiland ongeveer 55 km van de kust verwijderd (vanaf Cuxhaven). Het eiland is voor het grootste deel een grote cliff waar in het voorjaar vogel broeden en waar het uitzicht fantastisch is.

'551752' door RichardReuser '551752' door RichardReuser

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Fietsverkoop

RichardReuser

In de stad Kathmandu kom je veel straatverkopers tegen die hun handel 'aan de man' proberen te brengen. De spullen worden veelal verkocht vanaf een fiets waar grote manden op geplaatst worden, op deze manier zijn de verkopers erg flexibel om dagelijks op diverse plekken hun spullen te verkopen.

'551663' door RichardReuser '551663' door RichardReuser

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Zonsopgang in Monumen

RichardReuser

Monument Valley stat bekend om zijn unieke rotsformaties en is zeer de moeite waard om te bezoeken. De vallei, gelegen op het Colorado Plateau op een hoogte van zo'n 1700 meter boven zeeniveau en heeft een karakteristieke rode grond. De vroege ochtend en late avond zijn natuurlijk hier ook de uitgesproken beste tijd om er aanwezig te zijn..

'551661' door RichardReuser '551661' door RichardReuser

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Munument Valley

RichardReuser

Monument Valley is echt zo'n plaats waar je geweest moet zijn. De bedoeling was in eerste instantie om een sunset fototour te maken maar de erg slechte weersomstandigheden moesten we dit afblazen. De volgende ochtend voor 6:00 uur stonden we klaar om opnieuw het gebied in te gaan met onze indianengids. Wat was dit Genieten! De kleuren, de veelzijdigheid van het gebied en dit in combinatie met de zonsopgang maakte het plaatje compleet.

'551660' door RichardReuser '551660' door RichardReuser

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Beste vrienden..

RichardReuser

Deze foto nam ik onderaan de Monkeytempel in Kathmandu waar mensen met de verkoop van handgemaakte producten, drank of kaarsjes gemaakt van boter een klein beetje inkomen te vergaren. Het hondje houd haar gezelschap.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik