Rhodaxx

'1035264' door Rhodaxx '1035264' door Rhodaxx

India

India

Boterbal

Rhodaxx

Krishna's Boterbal is een gigantisch, natuurlijk rond stuk rots bovenop een heuvel in Mahabalipurham in het zuiden van India. Deze rots staat in een onwaarschijnlijk evenwicht; het lijkt alsof deze grote balvormige rots balanceert en dat het minste zetje hem naar beneden kan doen rollen. Deze natuurlijke curiositeit staat daar al voor eeuwen en niemand weet waarom het nooit weggerold is.

'1000552' door Rhodaxx '1000552' door Rhodaxx

Japan

Japan

Sake vaten bij tempel

Rhodaxx

Een regenachtige dag in Yokohama. Bij veel tempels in Japan tref je een muur van vaten gevuld met sake (rijstwijn). De vaten worden aan de tempel geschonken door bedrijven (met de hoop op goede zaken?) en gebruikt bij ceremonies.

'859507' door Rhodaxx '859507' door Rhodaxx

Japan

Japan

Akihabara de gamewijk

Rhodaxx

Akihabara Electric Town is de ‘gamewijk’ van Tokyo. Je kijkt je ogen uit naar de mensen die er rondlopen, naar de enorme billboards, de winkels en de gokhallen. Je blijft filmpjes maken van knuffels die gekke bewegingen maken en je napraten. Akihabara is ooit begonnen als de wijk waar je goedkope electronica kon kopen en is inmiddels uitgegroeid tot een paradijs voor volwassenen die eigenlijk liever kind hadden willen blijven. Je ziet er mannen met bloeddoorlopen ogen in donkere speelhallen, volwassenen die fanatiek knuffels uit lagen rijen automaten draaien of proberen te winnen bij grijpautomaten. En dan heb ik het nog niet gehad over de katten cafés en de vrouwen die zich als sexy pop verkleden bij de maid cafés.

'859316' door Rhodaxx '859316' door Rhodaxx

Japan

Japan

Op z'n mooist in Kyot

Rhodaxx

Kyoto; wat is het toch een heerlijke stad. Mooie tempels, leuke straatjes, heerlijke restaurants en prachtige winkeltjes. Het is er ook, zoals op vele plaatsen in Japan, zo mindful; cadeautjes worden met aandacht ingepakt, eten wordt met alle aandacht bereid en opgediend, Zen tuinen zijn schitterend aangelegd en onderhouden en dan kom je ook nog zo'n jongetje op z'n mooist tegen.

'858468' door Rhodaxx '858468' door Rhodaxx

Japan

Japan

Vrolijke geisha's

Rhodaxx

Twee vrolijke geisha's die in een parkje in Kioto wat aan het dollen zijn. Een geisha (spreek uit als ‘geesja’) is een hoogopgeleide en gerespecteerde Japanse gastvrouw die zorgt voor vermaak op feestjes in Japanse theehuizen. Haar taak is de gasten te entertainen met een gesprek, zang, muziek en dans. Letterlijk betekent geisha "kunstpersoon”.

'857389' door Rhodaxx '857389' door Rhodaxx

Japan

Japan

Op de fiets van tempe

Rhodaxx

Van tempel naar tempel fietsen in Kyoto is echt ontzettend leuk om te doen, je kunt hele stukken op een pad langs de rivier fietsen en op de drukkere wegen fiets je gewoon op de stoep, dat vindt ook de politie geen enkel probleem. We hebben prachtig weer en na twee uur fietsen (inclusief koffiepauze) wandelen we door de Zen-tuin van de Ryoan-ji. Ryoan-ji (龍安寺) is een boeddhistische tempel in Kioto, Japan. De naam staat in het Nederlands voor "Tempel van de Vreedzame Draak". De tempel behoort tot de Myoshinji-school van de Rinzai-tak van het Zen-boeddhisme. De tempel is in 1473 gesticht door Hosokawa Katsumoto. (wiki)

'856103' door Rhodaxx '856103' door Rhodaxx

Japan

Japan

Tempeldames

Rhodaxx

Zomaar in de regen bij een tempel in Yokohama, het zijn de dames die er onder meer de tempels schoonmaken, de gasten ontvangen en de souvenirs verkopen.

'854600' door Rhodaxx '854600' door Rhodaxx

Japan

Japan

Nakasendo wandeling

Rhodaxx

We zijn in de Japanse Alpen en logeren in een Ryokan in het prachtige dorpje Magome. We maken een wandeling van 7.8 km naar Tsumago, dit is een stuk van de oude Nakasendo route, een eeuwenoude postroute uit het Edo-tijdperk die van Kyoto naar Tokio loopt. In het begin is het even flink klimmen maar al gauw gaat het een stuk gemakkelijker en kun je genieten van een schitterend gevarieerd landschap met watervallen. De zon schijnt door de bladeren en we worden onderweg ontvangen in een oud huis waar we even kunnen uitrusten en een kopje groene thee krijgen. De route is goed onderhouden en er staan wegwijzers in het Engels en Japans. Onderweg kom je steeds bellen tegen die je moet rinkelen om de zwarte beren af te schrikken, de schoolkinderen lopen er met een rugzak om met belletjes. De wandeling duurt 2 tot 4 uur, afhankelijk van je tempo en de tijd die je neemt om onderweg iets te drinken en foto’s te maken. Eenmaal aangekomen in Tsumago (het dorpje op deze foto) kun je lekker lunchen en de bus terug nemen. Er is ook een Baggage Forwarding Service, voor het geval je al je bagage mee wilt hebben om verder te trekken. Deze vind je bij de Tourist Office in Magome of Tsumago. Voor 500 yen per stuk worden je koffers afgeleverd bij een van de Tourist Offices. Bij de Tourist Offices kun je ook een stempel krijgen voor in je stempelboekje. Het stempelboekje, dat overal te koop is in Japan, is een mooi harmonica gevouwen boekje dat kinderen meenemen op (school)reis. Bij de Japan Railway Stations, tempels en musea zijn er stempels met een afbeelding van iets dat specifiek van de omgeving is. Het werd tijdens onze reis een sport om ze te verzamelen , zie PF :-)

'853786' door Rhodaxx '853786' door Rhodaxx

Japan

Japan

Op zoek naar klanten

Rhodaxx

Takayama in de Japanse Alpen is het stadje van de ambachten, je vindt er veel houtbewerkingen, keramiek ateliers en ook bedrijfjes die tatami-matten maken. Als je helemaal in de oude sfeer wilt blijven kun je je laten vervoeren door een riksja. Deze gespierde jongen wacht op klanten.

'853209' door Rhodaxx '853209' door Rhodaxx

Japan

Japan

De pompoen op Naoshim

Rhodaxx

Het eiland Naoshima in de Japanse binnenzee is beslist de moeite waard om te bezoeken. Het is van een oud visserseiland veranderd in een eiland vol buitenkunst en musea, waaronder het schitterende Chichu Art Museum met een enorm groot werk van Claude Monet. We hadden tijdens onze reis maar 2 dagen regen en jammer genoeg juist op de dag dat we op het eiland waren. Bovendien: als het in Japan regent dan regent het echt de hele dag door. Maar het geeft de pompoen van ’s werelds best betaalde en bijzondere kunstenares Yayoi Kusama 草間 彌生 wel een extra dimensie.

'842563' door Rhodaxx '842563' door Rhodaxx

India

India

Wachten op de bus

Rhodaxx

Voor de een is het wachten op de bus een vervelend tijdverdrijf of misschien wel tijdverlies en voor de ander is het een leuk moment om eens bij te praten. Het is maar hoe je het bekijkt.

'841689' door Rhodaxx '841689' door Rhodaxx

Zuid-AfrikaFranschhoek

Zuid-AfrikaFranschhoek

Uitzicht op...Fransch

Rhodaxx

Rijdend van Swellendam naar Franschhoek kom je diverse plekken tegen waar je even kunt stoppen om van het uitzicht te genieten. Pas echter wel op voor de bavianen die vanuit de bosjes de weg op springen. Hier zie je Franschhoek al liggen. Het is een heel aangenaam stadje met veel restaurantjes, kunstgalerijen en terrasjes waar je kunt genieten van alle luxe die deze streek te bieden heeft.

'839874' door Rhodaxx '839874' door Rhodaxx

India

India

Onze man in ...

Rhodaxx

Met veel plezier kijk ik elke zondagavond naar "onze man in Teheran" en al zwervend door mijn foto's zie ik een gelijkenis met "deze man in India" weliswaar een aantal jaartjes ouder. Deze man heeft een winkeltje in Kovalam.

'566832' door Rhodaxx '566832' door Rhodaxx

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Mount Ceder

Rhodaxx

Cederberg is een natuurgebied zo’n 300 km buiten Kaapstad waar je uren kunt rijden zonder mensen tegen te komen. Het gebied wordt afgewisseld door bergen, olijfgaarden, wijnvelden en rivieren. Het is er, op het geluid van de vogels en krekels na, absoluut stil. We hebben er twee nachten geslapen in een huisje van Mount Ceder Guest Cottage in the middle of knowhere tussen de baboons onder een fantastische sterrenhemel. Je kunt volledig selfsupport zijn in de huisjes die heel ver van elkaar verspreid liggen, maar je kunt als je het vooraf aangeeft ook ontbijten en dineren in een centrale ruimte van de lodge. Dan heb je dit uitzicht. Bovendien vond ik van alle lekkere wijnen die ik in ZA geproefd heb Cederberg de aller lekkerste, Goddelijk!

'566794' door Rhodaxx '566794' door Rhodaxx

IndiaKerala

IndiaKerala

Op de stoep

Rhodaxx

We doen wat inkopen bij een kraampje in een dorpje voordat we voor twee dagen vertrekken met een boot op de binnenwateren van Kerala. De heren zitten geamuseerd op de stoep naar ons te kijken en ik maak er geamuseerd een foto van. Dit zijn de tafereeltjes waarvoor ik zo graag in India reis.

'566751' door Rhodaxx '566751' door Rhodaxx

IndiaKerala

IndiaKerala

Varen met een...house

Rhodaxx

Als je een reis door Kerala maakt dan is een tocht over de backwaters op zo’n mooie van hout en bamboe gemaakte houseboat een absolute must. Het is heerlijk stil en je geniet van de mooie natuur, de vele ijsvogeltjes en het dorpsleven dat zich aan de waterkant afspeelt. Er is een voortreffelijke service aan boord. We hadden een hele boot met ons tweeën en werden in de watten gelegd door de driekoppige bemanning.

'566542' door Rhodaxx '566542' door Rhodaxx

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Een rolwolk

Rhodaxx

Een rolwolk, ook wel boogwolk genoemd, (Cumulonimbus arcus) is een lage, horizontaal cilindervormige arcuswolk die geassocieerd kan worden met onweersbuien, of soms met een koufront. Rolwolken kunnen ook een teken zijn voor een mogelijke microburst. Rolwolken zijn relatief zeldzaam. s. De rolwolk ontstaat wanneer koudere lucht die met de onweersbui meekomt vanaf enige hoogte, in aanraking komt met veel warmere lucht aan het aardoppervlak. De koude lucht drukt dan de warme vochtige lucht omhoog, waardoor de vochtige lucht condenseert en er een wolk ontstaat. (Bron: Wiki) Met deze informatie begrijp ik later op die dag wat we gezien hebben terwijl we de Route 62 reden. Het was 42 graden Celsius overdag en later die avond is er een geweldig onweer losgebarsten in de bergen. Een avond om nooit te vergeten.

'566499' door Rhodaxx '566499' door Rhodaxx

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Prince Alfred Pass

Rhodaxx

Tijdens onze roadtrip Zuid Afrika hebben we er voor gekozen om vooral van de grote wegen af te gaan en over het gravel van plaats naar plaats te rijden. We zijn soms heel lang onderweg en genieten van de dieren en de natuur om ons heen, We rijden uren zonder ook maar een mens te zien. Hier rijden we over de Prince Alfred Pass tussen Knysna en Avontuur. Tip: gooi je tank vol voordat je eraan begint want die kom je er ook niet tegen en dan is het pas echt een avontuur.

'566433' door Rhodaxx '566433' door Rhodaxx

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Toe nou, neem deze oo

Rhodaxx

Ach mevrouw doe nu toch niet zo flauw, ik zie toch dat u helemaal weg bent van die mooi gekleurde struisvogel ... dingetjes... Neem deze er ook maar bij, als u weer thuis bent zult u er blij mee zijn, want ze zijn wel exclusief van hier hoor!

'566384' door Rhodaxx '566384' door Rhodaxx

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

De graanschuur van ZA

Rhodaxx

Zuid-Afrika heeft een enorme verscheidenheid qua landschappen. Tijdens onze road-trip in Zuid-Afrika rijden we door de graanschuur van het land in de West Kaap. We genieten van de kleuren en de patronen in het gewas.

'550629' door Rhodaxx '550629' door Rhodaxx

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Kleurrijk stel

Rhodaxx

Wandelend in India, in dit geval in de stad Puducherry ben ik altijd op zoek naar opvallende, mooie en kleurrijke mensen. Zo moeilijk is dat niet in dit schitterende land. Zo stuit ik al snel op dit (ondanks hun zwarte kleding) kleurrijke stel, dat graag op de foto wil.

'550583' door Rhodaxx '550583' door Rhodaxx

IndiaKerala

IndiaKerala

Dame met thee op haar

Rhodaxx

Tijdens een rondreis door Zuid India is het leuk om een bezoek te brengen aan de theeplantages in Munnar. Je kunt er een theefabriek bezoeken waar je rondgeleid wordt. Ik had het al wel vaker gedaan maar ik blijf het toch leuk vinden om te zien hoe het er daar aan toe gaat. Zeker als ze dan zo grappig met thee op hun hoofd voor je gaan staan.

'550472' door Rhodaxx '550472' door Rhodaxx

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Geheim

Rhodaxx

Sla op Lanzarote de Cueva de los Verdes niet over. Het is een schitterend gedeelte van een 7 km lang grotten -en gangenstelsel waar je onder begeleiding van een gids een mooie wandeling kunt maken. Het zijn geen groene grotten zoals de naam zou kunnen doen vermoeden maar de grotten zijn ontdekt door een families met de naam Verde. Tijdens de wandeling ontdek je een prachtig geheim. Dat vertel ik natuurlijk niet want het is geheim. Vertrouw me :-)

'550431' door Rhodaxx '550431' door Rhodaxx

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Het ultieme zwembad

Rhodaxx

Als je op Lanzarote bent is het beslist de moeite waard om een bezoek te brengen aan de grotten Jameos del Agua. Een bijzondere grot in een groot grottenstelsel met onder andere een concertzaal en een door zeewater gevoed meertje waarin zeldzame albinokrabben leven. Als je verder wandelt kom je op verschillende niveaus diverse terrasjes tegen waar je een heerlijke Cappuccino kunt drinken. Eenmaal weer boven aangekomen word ik verrast door een plek waar de bekende kunstenaar/architect van het eiland Cesar Manrique zijn stempel heeft gedrukt. Een schitterende kunstmatig aangelegde lagune in een tropische tuin. Wat had ik graag een duik genomen in dit aantrekkelijke zwembad waarin het helaas verboden is te zwemmen.