Renie

'1106075' door Renie '1106075' door Renie

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Trek in vis?

Renie

Op iedere markt tref je ze wel aan: vrouwen, die achter een tafeltje zitten waar een paar stukjes groente op ligt, waar een paar zakjes kruiden op staan of waar een enkele vis op ligt. Deze vrouw toont hier vol trots haar koopwaar.

'1106008' door Renie '1106008' door Renie

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Wie appt me nu weer?

Renie

Je kunt er mee bellen en mee appen. Dat is alles wat de mensen in Noord Vietnam ermee doen. Een mobieltje kun je op iedere markt kopen en is heel goedkoop. Internetten doen ze niet en ik heb begrepen dat de vrijheid op internet ook beperkt is.

'1106007' door Renie '1106007' door Renie

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Even appen

Renie

Ze zijn niet meer weg te denken in het stadsbeeld. Toch verbaast het me iedere keer weer als ik mensen, die in mijn ogen niet veel geld te verteren hebben, met een mobieltje zie. In Vietnam loopt werkelijk iedereen er mee!

'1105425' door Renie '1105425' door Renie

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Hoe vind je mijn...ni

Renie

Vanaf een afstandje zat ik te genieten van de onderhandeling tussen mijn vriendin en een paar vrouwen op de markt. Toen ik erbij kwam staan stevende deze mevrouw op mij af. Kennelijk zag ze in mij een aspirant koper. Ze deed haar hoofddeksel af en voor ik het wist werd ik getooid met ingewikkelde windsels. De mevrouw pakte snel een sjaaltje en deed dat om haar armetierig kleine grijze knotje. Triomfantelijk keek ze me aan en natuurlijk heb ik de hele ochtend met haar

'1105424' door Renie '1105424' door Renie

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Oud en nog steeds...p

Renie

Deze foto kun je op talloze plekken in Noord Vietnam nemen. Het blijft aandoenlijk te zien hoe de tijd en het zware werk de gezichten tekent. De mensen zijn heel nieuwsgierig en stellen graag (als ze het al durven!) allerlei vragen. Vooral mijn leeftijd vinden ze heel interessant om te weten!

'1105386' door Renie '1105386' door Renie

VietnamMai Chau

VietnamMai Chau

Eetstokjes

Renie

Bamboe is er genoeg te vinden in Vietnam. Er wordt werkelijk van alles van gemaakt. Dat er echter ook eetstokjes van worden gemaakt kun je je nauwelijks voorstellen als je de vrachtwagen ziet aankomen met enorme grote bamboestammen. De stammen worden eerst in kleine stukken gehakt om vervolgens in steeds kleinere stukken als stokjes te eindigen!

'1105385' door Renie '1105385' door Renie

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Wat kun je allemaal..

Renie

Op weg naar Meo Vac zie je onderweg in de buurt van Cao Bang allemaal hout staan. Er wordt van boomstammen machinaal een groot aantal "dunne planken" gezaagd. De rest is allemaal handwerk. Na een aantal keer draaien om het hout goed te kunnen laten drogen wordt het gebruikt als fineerlaag voor meubels.

'1105322' door Renie '1105322' door Renie

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Op koopjesjacht

Renie

Niet ver van de Chinese grens ligt het dorpje Ma Le. Iedere zaterdag wordt er markt gehouden. Van heinde en verre zie je de mensen aankomen. Iedere cultuur heeft zijn eigen gewoonten, maar nieuwe kleren kopen lijkt wel geen grenzen te kennen! Als enige toerist lopen mijn vriendin en ik er rond en nemen deel aan de koopjesjacht tot groot plezier van de omstanders!

'1105321' door Renie '1105321' door Renie

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Een nieuwe outfit...n

Renie

Ma Le is een klein dorpje in het noorden van Vietnam vlak bij de Chinese grens. Iedere zaterdag is er markt. De rit vanaf Meo Vac is prachtig, maar kan niet op tegen de kleurenpracht, die je hier tegenkomt!

'1104536' door Renie '1104536' door Renie

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Zie ik daar nu liggen

Renie

Op de markten in Noord-Vietnam kom je zeker 1 van de 52 minderheden tegen. Deze vrouw behoort tot de Flower Dao. Zij zijn te herkennen aan de gebloemde rode shawl, hun geborduurde schorten en broeken met geborduurde stroken.

'1104535' door Renie '1104535' door Renie

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Dringen voor een...ko

Renie

Op de markt is je gulden een daalder waard. Deze uitdrukking kun je wereldwijd toepassen. Zo ook hier op de markt van Muong Hum, een dorpje boven Lao Chau. Je moet er wel heel erg vroeg voor uit je bed!

'1104524' door Renie '1104524' door Renie

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Eenzame visser

Renie

Het landschap in Noorwegen is ongelooflijk mooi. Iedere streek biedt weer een ander landschap. Zelfs in de zomer kom je er nog sneeuw tegen. Dat bewijs zie je hier op deze foto.

'1104522' door Renie '1104522' door Renie

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Bijzonder uitkijkpunt

Renie

De Trollstigen! De weg leidt je in 11 scherpe haarspeldbochten naar boven. Eenmaal op de top kun je stoppen op van af het uitzichtpunt te genieten van een adembenemend uitzicht.

'1104521' door Renie '1104521' door Renie

NoorwegenFjord Noorwegen

NoorwegenFjord Noorwegen

Noorwegen vanaf het..

Renie

Heerlijk een dagje ontspannen op het water om zo het prachtige landschap vanaf een andere kant te kunnen bekijken! Typerend zijn de rode en gele houten huizen.

'1102436' door Renie '1102436' door Renie

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Speelkwartier

Renie

In Vietnam mag je niet binnen een school komen als er wordt lesgegeven. Maar wel als er "speelkwartier" is! Deze jongens hingen gewoon lekker ontspannen in de rekken. Jammergenoeg is deze foto met mijn mobieltje gemaakt. Toen ik mijn fototoestel pakte hadden ze het in de gaten en gingen ze er echt voor staan.

'1102434' door Renie '1102434' door Renie

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Een klein gebaar leid

Renie

Wat kun je mensen toch blij maken met een simpele foto! Ik had het geluk om voor de 3e keer naar Noord Vietnam te gaan. Een aantal plaatsen, waar ik voorheen was heb ik mijn "fotomodellen" opgezocht!

'570659' door Renie '570659' door Renie

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Wat ben ik nu toch...

Renie

Wat valt er na de vele berichten over de markt van Bac Ha nog te vertellen? Ik zou er graag nog een zondagochtendje rond willen lopen!!

'335927' door Renie '335927' door Renie

TurkijeOost Anatolie

TurkijeOost Anatolie

Van, voor de...aardbe

Renie

Van is vandaag getroffen door een aardbeving. Het treft mij in mijn gevoel, omdat ik in die streek van de zomer op vakantie ben geweest. Een prachtige omgeving met bijzonder vriendelijke mensen. Van ligt aan een heel groot meer met een hoog soda-gehalte. De reisgids vermeldt dat de vrouwen daar hun was in doen , zonder waspoeder te gebruiken.

'320142' door Renie '320142' door Renie

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Biennale Kijkduin

Renie

Een paar weken geleden ben ik op een druilerige namiddag terechtgekomen in Kijkduin. Niet wetende dat ik voor ik het strand op ging zou stuiten op een prachtige expositie van glas: Bienale Kijkduin 2011. (Jammergenoeg nu niet meer te bezichtigen). Er waren allerlei kunstuitingen in glas te bewonderen. 's Avonds volgens een stadswacht verlicht met ledlampjes. Dus helaas niet meer goed genoeg voor een tip!

'314782' door Renie '314782' door Renie

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Onder moeders vleugel

Renie

Ik heb vaak vertederend staan kijken naar verschillende dieren met hun kroost. Dit beeld heb ik echter nog nooit gezien: een moedereend met wel 7 jonkies onder haar vleugels. Eerst zag ik er 2, maar na een tijdje observeren kwamen er steeds meer tevoorschijn! Het is een beeld wat ik niet snel meer van mijn netvlies afkrijg!

'477829' door Renie '477829' door Renie

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Urkerdag, een must...

Renie

De foto's tellen niet meer mee voor het thema, maar zullen zeer beslist de moeite waard zijn! Urkerdag (dit jaar op 22 mei) is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Een dag waarop 'alle' Urkers zich laten onderdompelen in de cultuur en tradities van weleer. Overal ziet men mannen, vrouwen en kinderen gestoken in klederdracht, er wordt Urker muziek ten gehore gebracht en er worden Urker spelletjes gespeeld. Ieder jaar staat Urk op Pinksterzaterdag bol van de activiteiten. Via www.urkerdag.nl wordt geprobeerd Urkers en niet-Urkers op de hoogte te houden van wat er te doen zal zijn op Urkerdag. Verder zal deze site in de toekomst een verzamelpunt worden van alles wat met de Urker cultuur te maken heeft. Zo kun je bijvoorbeeld een 'Urker striptease'' bewonderen, en op die manier meteen de Urker klederdracht leren kennen.

'311451' door Renie '311451' door Renie

NederlandFlevoland

NederlandFlevoland

Urker muts

Renie

Gisteren heb ik weer een bezoek gebracht aan het Enkhuizer Openluchtmuseum. Het is iedere keer weer leuk om daar rond te lopen, omdat er aldoor nieuwe activiteiten zijn te bekijken. Deze foto heb ik gemaakt van een mevrouw in Urker klederdracht. Het leuke van een gesprek aangaan met de in klederdracht gestoken vrijwilligers is dat ze absoluut niet uit hun rol treden. Ze komen natuurlijk uit de tijd, waarin ook hun huisje is gebouwd en breien daar allerlei verhalen omheen. Je zou bijna denken dat hun verhalen echt zijn!

'311204' door Renie '311204' door Renie

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Rietdekker

Renie

Op mijn fietstocht door het Westfriese land kwam ik vandaag deze rietdekker tegen. Hij was hard aan het werk om een stolpboerderij van een nieuw dak te voorzien.Het rieten dak heeft de laatste tijd meer te lijden van het milieu dan vroeger. Een overmaat aan vermestende stoffen in de lucht, een gevolg van onze westerse levensstijl, zorgt ervoor dat alles na verloop van tijd bedekt wordt met een laagje algen. Op het rieten dak zorgen deze algen voor een toename van de droogtijd. Het riet blijft langer vochtig. Wanneer een over het riet liggende groene waas overgaat in een groene drab kan dit de droogtijd zo veel verlengen dat het riet in de herfst- en winterperiode (van oktober tot het volgende jaar april) zelfs bijna helemaal niet meer droog wordt. Het riet kan dan in zeer korte tijd dramatisch in kwaliteit achteruit gaan. Het riet verslijt niet langer maar verspocht (het wordt zacht en vergaat). Onder de te lang te natte buitenkant zal het riet als het ware verstikken.

'311131' door Renie '311131' door Renie

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Hollandser kan het...

Renie

Hollandser kan het toch niet? Wat wil je nog meer: een Westfriese stopboerderij compleet met koeien? Wat is Nederland toch een prachtig land en wat is het toch heerlijk dat je gewoon op je fietsje kunt stappen en kunt genieten van je eigen omgeving!

Community-updates

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-11-2021 Het maandthema van november - parken - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Bastei in Saksen, Antwan! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! Het maandthema voor december is 'architectuur'. Dit is je laatste kans om mee te doen dit jaar, dus zet hem op!

EDITIE 104 | NATUURREIZEN & WILDLIFE-TIPS

01-11-2021 Columbus Travel editie 104 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de beste wildlifetips en we nemen je mee naar Costa Rica, het Zwarte Woud, Kenia en Roemenië to name a few. En ook in deze editie vind je traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van AMeerakkerAGrotewalDeerikDreamer666
Ellen69 en Henk Vanetie. Bekijk de editie hier >

WEEK 48 | COMMUNITY-TOPPERS


Even tijd voor mezelf. Foto: MarcoPhotoWorld
1. Topfoto & -tip: Even tijd voor mezelf door MarcoPhotoWorld
2. Review:  Zuid Schiereiland, IJsland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: ShennavanGijtenbeek
4. Nieuwkomer: Bas Vink

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

TEST JE WADDENKENNIS EN WIN EEN ZEILTOCHT

Waar de een al alle Waddeneilanden op z'n duimpje kent, heeft de ander nog nooit de oversteek gemaakt. In welke categorie val jij? Test hoeveel jij van het Waddengebied weet en wie weet sleep jij een zeilboottocht van Rederij Naupar in de wacht voor jou en je vrienden! Doe mee >

DOE DE ISRAËL-QUIZ EN MAAK KANS OP GAVE PRIJZEN!

Sifnos, Griekenland

Van inspirerende steden tot Bijbelse landschappen en van Tel Aviv tot aan de Rode Zee: in Israël raak je nooit uitgekeken. Ontdek hoeveel jij weet van dit eeuwenoude land en sleep een van de drie te gekke reisprijzen in de wacht! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik