Renate

'548934' door Renate '548934' door Renate

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Heerlijk uitzicht

Renate

Wat een fijn uitzicht heb je als je wat fietsen huurt en op verkenning gaat bij Lake Toba. Aangezien het er toen wij er waren niet zo druk was kom je hier helemaal tot rust.

'548921' door Renate '548921' door Renate

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Dit kleine bordje...g

Renate

Wanneer je het musee de Embarque bij Utah Beach bezoekt, zie je deze bordjes staan en op een of andere manier geven deze voor mij weer wat voor gruwelijkheden er in de 2e wereldoorlog hebben plaatsgevonden.

'548635' door Renate '548635' door Renate

Canada

Canada

Toeschouwers van de..

Renate

Bij een bezoek aan Calgary liepen we een optreden van de native americans tegen het lijf. Naast de mooie kledij en dansen waren ook de toeschouwers het bewonderen waard.

'548628' door Renate '548628' door Renate

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Wat een kleuren

Renate

Ik weet niet exact meer waar we deze hebben gezien, denk zelf in de Karoo. Maar wat een mooie felle kleuren. En ben altijd blij al ik van die kleine dieren mooi weet vast te leggen.

'548623' door Renate '548623' door Renate

VietnamMekong Delta

VietnamMekong Delta

Het leven op de Mekon

Renate

Als je van Vietnam naar Cambodja wil kan je met het vliegtuig, maar je kan ook een meerdaagse trip boeken door de Mekong Delta, dan kom je onder andere langs de markt. En op de stokken op de boten wordt aangegeven welk waar er wordt verkocht.

'548620' door Renate '548620' door Renate

ThailandOostkust Thailand

ThailandOostkust Thailand

Langs de kust van...T

Renate

Als je met droog weer aan de kust in Thailand staat wordt je getrakteerd op een mooie zonsondergang en dat levert weer mooie plaatjes op waar ik geen genoeg van kan krijgen.

'548618' door Renate '548618' door Renate

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Een dagje...olifanten

Renate

Tijdens een reis naar het Noorden van Thailand, kan je vanuit Chang Mai een dagje mee met een olifantenverzorger. De olifanten komen voornamelijk uit de houtkap en omdat ze zo aan mensen gewend zijn kunnen ze niet meer terug in het wild, dit zou te gevaarlijk zijn. De dag bestaat uit voedsel voor de olifanten klaar maken, een wandeling maken en de olifanten wassen. Wat je hier zit is het aanvullende voedsel voor de olifanten wat gemengd moet worden. Vooral wanneer je met kinderen van rond de 10 bent is dit een geweldige ervaring en voor volwassenen trouwens ook. Wel moet je goed zoeken naar een plek waar de olifanten goed worden verzorgt, wij zijn bij Baan Chang geweest.

'548617' door Renate '548617' door Renate

Polen

Polen

Met zijn allen in de.

Renate

Tijdens een rondwandeling met een aantal vrienden in Polen, al een aantal jaren terug overvielen we een Sklep oftewel een kruidenierswinkel met onze rugzakken en bergschoenen. Je zou denken dat deze er in veel mindere mate zouden zijn nu een jaar of 10 later, maar nog steeds in de wat meer afgelegen gebieden in Polen zijn ze aanwezig, zoals we afgelopen zomer hebben mogen zien.

'548611' door Renate '548611' door Renate

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Tongariro circuit

Renate

Ga je naar Nieuw-Zeeland en ben je fit genoeg dan mag de Tongariro Crossing of nog beter de 3-daagse trekking niet ontbreken. Wat een mooie omgeving is dit, het is al jaren terug dat we deze hebben gelopen, maar als ik het beeld zie dan wil ik het zo weer doen, al vraag ik me af of ik er fit genoeg voor ben. De trekking duurt een dag of 3 en je kan overnachten in de hutten of zoals wij gedaan hebben in je eigen tent, hou er wel rekening mee dat onze tunneltenten niet zo makkelijk in de vakken voor de tenten passen. Het voordeel van een meerdaagse trekking is dat je op een rustige wijze kan genieten van de natuurschoon.

'548605' door Renate '548605' door Renate

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Als dit niet typish..

Renate

Eigenlijk is het vreemd je gaat de hele wereld soms over, maar plekken waar alle toeristen heen gaan sla je snel over, zoals ook de Zaanse Schans en de klompenmakerij, wat toch weer heel leuk is om te zien en als ik een rij klompen zie, denk ik ook dat is typisch Hollands.

'548601' door Renate '548601' door Renate

Marokko

Marokko

Wie zou denken dat je

Renate

Tijdens de tocht vanuit de woestijn naar Fes, kwamen we een wel heel onverwachte mogelijkheid tegen. Aangezien we hier met kerst en oud en nieuw waren, was de mogelijkheid tot sleetje rijden in de vakantie beperkt, maar hier onderweg bij een besneeuwde helling, kon je een slee huren en naar beneden roetsjen.

'548598' door Renate '548598' door Renate

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Chinese opera in...Ge

Renate

Tijdens een niet geheel vrijwillig verblijf, we moesten de datums van onze vliegtickets omzetten, in Georgetown. Vroeg de eigenaar van ons Guesthouse of we het leuk vonden om een Chinese opera bij te wonen. Nu was de kledij mooi, alleen vond ik de opera te lang, maar ja je moet alles geprobeerd hebben.

'548594' door Renate '548594' door Renate

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

HMS Belfast...museumb

Renate

Wanneer je een aantal dagen naar Londen gaat kan je een Londen Pass aanschaffen hiermee kan je vele museums bezoeken, waaronder de boot die je hier ziet, wanneer je vanaf de Tower Bridge richting de Londen Eye loopt. De HMS Belfast is een oorlogsschip waar binnen van alles te zien is over het leven op de boot tijdens het gebruik.

'548591' door Renate '548591' door Renate

Laos

Laos

Van Thailand naar Lao

Renate

Wanneer je een aantal jaar geleden vanuit Noord Thailand (Chan Rai) naar Laos wilde had je meerdere opties, de snelle gevaarlijke boot over de Mekong, hier gebeurde nogal eens wat mee of de langzame boot die er 3 dagen over deed. Maar waarbij je je medepassagiers leerde kennem en je meer van de omgeving zag. Ik denk dat het nog steeds op deze wijze kan en dat dat een betere optie is dan vliegen als je de tijd hebt.

'548588' door Renate '548588' door Renate

SloveniëVintgar Kloof

SloveniëVintgar Kloof

Vintgar Kloof

Renate

Wanneer je in Slovenie in de buurt bent, kan je door de Vintgar een mooie wandeling maken, erg toegankelijk voor iedereen, maar met mooie uitzichten.

'548586' door Renate '548586' door Renate

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Een echt Grieks...pla

Renate

Als iemand Griekse Eilanden tegen me zegt, komen dit soort beelden voor mijn ogen. Geen hordes toeristen, maar lieflijke vissersdorpjes waar de rust je tegemoet komt. Waarschijnlijk komt het door de tijd, we waren hier in mei en de plek op Kreta het Noordwesten.

'548582' door Renate '548582' door Renate

ItaliëValle d'Aosta

ItaliëValle d'Aosta

Op de grens met...Fra

Renate

Vanaf de camping monte Bianco la Sorgenta, aan de voet van de Mont Blanc, zoals de naam al kan vermoeden. Kan je mooie routes lopen. Onder andere naar de grens met Frankrijk, dit is voornamelijk een vlakke weg en dus goed te doen voor een ieder. Bij de grens met Franrijk liggen deze oude mijnwerkershuisjes. Aangezien het nogal uit de route ligt, was dit ook in de zomervakantie niet een heel druk begaande route

'548579' door Renate '548579' door Renate

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Onafhankelijksheiddag

Renate

Tijdens een lange rondreis door Azie, waren we op 17 augustus toevallig in Ubud. Hier werden we verrast door mooi geklede dames en allemaal feestelijkheden.

'548571' door Renate '548571' door Renate

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Mosselvangst bij Utah

Renate

In mei van dit jaar verbleven we op een Flower camping in Normandie bij Utah Beach. Naast alle bezienswaardigheden van de landingsstranden is het hier ook geweldig verblijven alleen al voor de verlaten stranden, waarbij er netten staan voor de mosselvangst,

'548566' door Renate '548566' door Renate

Canada

Canada

Net of je zo kan...va

Renate

Bij de aankomst in Calgary in Canada, kon een bezoek aan de Calgary Tower natuurlijk niet ontbreken. Naast een schitterend uitzicht is de glazen vloer ook erg apart, Je moet hier geen last van hoogtevrees hebben, want dan wil je het liefst zo snel mogelijk weg. Ik vind het altijd fascinerend dat je vertrouwen kan hebben ik zo'n glazen plaat.

'548561' door Renate '548561' door Renate

CambodjaAngkor

CambodjaAngkor

Doorkijkjes bij Angko

Renate

Met de fiets 2 dagen door Angkor fietsen, alle bezienswaardigheden op je gemak bekijken en dan alle mooie doorkijkjes zien. Al is het nu al een aantal jaar geleden ik zou er zo nog eens heen willen en me verwonderen over al dat moois. Wat ik me vooral herinner is de rust die er destijds heerste.

'533040' door Renate '533040' door Renate

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Start van de tour de.

Renate

Weet niet of ik het goed begreep, maar het leek of de tour hier door kwam of begon, in iedergeval leuk te zien dat er zoveel aankleding voor is.

'533035' door Renate '533035' door Renate

Canada

Canada

Wat een blik

Renate

Tijdens een parade en show van de native amaricans was dit toch wel een erg mooi beschilderd gezicht. En eigenlijk waren we er niet eens naar op zoek dat zijn toch de leukste momenten.

'533034' door Renate '533034' door Renate

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Sereen detail bij...A

Renate

Het lijkt wel of de tijd stil staat en tegelijkertijd heel snel gaat. Deze foto is al van een aantal jaar terug, maar dit jaar zag ik in Thailand dezelfde beelden. Wat mooi dat vooruitgang en traditie zo mooi naast elkaar kunnen bestaan.

Community-updates

EDITIE 115 | De mooiste winterzonbestemmingen

20-12-2022 Columbus Travel editie 115 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de lekkerste zonvakanties buiten het hoogseizoen. Van Thailand tot Madeira en van de Caraïben tot Kroatië. Bestel de editie hier >

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

DE LAATSTE KEER: DE COMMUNITY-TOPPERS VAN DE WEEK


Croda del Becco. Foto: MirandaNoomen
Topfoto & -tip: Croda del Becco door MirandaNoomen
Communitylid van de week: Agrotewal

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >