Remski

'409753' door Remski '409753' door Remski

Verenigde StatenWashington

Verenigde StatenWashington

Olympic National Park

Remski

Op de foto is het strand Ruby Beach te zien, gelegen bij het Olympic National Park van de staat Washington. Het strand is eenvoudig bereikbaar via U.S. Route 101. Typisch voor de stranden in Washington is het drijfhout dat na hevige stormen aanspoelt, met name in de wintermaanden. In combinatie met de rotsen in zee (zogenaamde sea stacks) en vaak voorkomende mist zorgt dit voor mooie plaatjes.

'409410' door Remski '409410' door Remski

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Istanboel...zonsonder

Remski

In mei 2013 was ik 7 dagen in de Turkse metropool Istanboel. Hoewel de meeste bekende bezienswaardigheden aan de Europese zijde liggen, is ook een bezoek aan de Aziatische zijde meer dan de moeite waard. Je vindt hier gezellige markten, smalle straatjes met een aaneenschakeling van terrassen, paleizen en de moderne ?akirinmoskee, waarvan het interieur door een vrouw is ontworpen. Deze foto is even voor zonsondergang genomen vanuit de haven van het district Kad?köy. In de verte, aan de overzijde van de Zee van Marmara (in Europa), zijn de minaretten van de Aya Sofia en de Blauwe Moskee zichtbaar.

'409286' door Remski '409286' door Remski

ArmeniëArarat

ArmeniëArarat

Khor Virap klooster

Remski

Het kloostercomplex Khor Virap ligt 45 minuten ten zuiden van Jerevan, op 100 meter van de Turks-Armeense grens. Met de heilige berg Ararat prominent op de achtergrond. Khor Virap is een van de meest bezochte pelgrimsplaatsen van Armenië, wat het te danken heeft aan St. Gregorius de Verlichter die hier dertien jaar lang gevangen werd gehouden door Koning Tiridates III. Tijdens de jaren van zijn gevangenschap slaagde Gregorius erin de koning tot het christendom te bekeren. In 301 werd Armenië zodoende het eerste officieel christelijke land ter wereld. Toegang tot Khor Virap is gratis. Je bezoekt het complex het beste op een heldere ochtend, wanneer er zo min mogelijk wolken en smog zijn en de stand van de zon gunstig is om foto's te nemen.

'409237' door Remski '409237' door Remski

EgypteLuxor

EgypteLuxor

Luxor heteluchtballon

Remski

In januari 2012 bracht ik, in een periode van relatieve rust, een tweeweeks bezoek aan Egypte. Eén van de hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk) was een vaart met een heteluchtballon in Luxor bij zonsopkomst. De vele tempels van Luxor werden prachtig aangelicht door de opkomende zon. Mooi om deze eeuwenoude monumenten van bovenaf te kunnen waarnemen. Op de foto is een landelijk woonwijkje aan de westrand van Luxor te zien, met daarboven een passerende luchtballon.

'409165' door Remski '409165' door Remski

DuitslandSaksen

DuitslandSaksen

Frauenkirche in...Dre

Remski

De oude binnenstad van Dresden is tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest, maar de afgelopen jaren heeft de Duitse overheid alles in het werk gesteld om de 'Altstadt' weer in ere te herstellen. In oktober 2005 bereikte deze wederopbouw een hoogtepunt met de inwijding van de Frauenkirche, een prachtige evangelisch-lutherse kerk met barokelementen. Hoewel de 180 miljoen euro kostende wederopbouw van de kerk niet zonder slag of stoot is verlopen, mag het resultaat er zeker zijn. Dresden heeft zich weer op de kaart gezet als 'barokstad aan de Elbe'. Deze foto is genomen op een zomerse avond (augustus 2013), net na een korte maar hevige onweersbui. De ondergaande zon schijnt prachtig op de façade van de kerk.

'409106' door Remski '409106' door Remski

LitouwenVilnius

LitouwenVilnius

Besneeuwd Vilnius

Remski

Vilnius wordt gekenmerkt door warme, zonnige zomers en strenge winters. Vanaf de Gediminasheuvel - ten oosten van de kathedraal - had ik een prachtig uitzicht op de besneeuwde stad met al haar kerken. Foto genomen in februari 2013.

'409105' door Remski '409105' door Remski

RuslandSint Petersburg

RuslandSint Petersburg

Sint-Petersburg...zon

Remski

In Sint-Petersburg kun je 's zomers genieten van lange, zonnige dagen. Hier gaat de zon net onder achter het welbekende Peter & Paul fort.

'409104' door Remski '409104' door Remski

RuslandMoskou

RuslandMoskou

Moskou...staatsuniver

Remski

De staatsuniversiteit van Moskou, gebouwd in stalinistische suikertaartstijl, is zichtbaar in de verte. Op de voorgrond zijn de koepels van het machtige Kremlin te zien.

'409100' door Remski '409100' door Remski

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Plein van de Hemelse.

Remski

Uitzicht op de stadse drukte in Peking vanaf de Poort van de Hemelse Vrede. Er hangt een deken van smog over de stad, maar het mausoleum van Mao Zedong is nog duidelijk zichtbaar achter de wapperende Chinese vlag.

'409099' door Remski '409099' door Remski

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Berlijnse domkerk

Remski

Locals en toeristen genieten van de eerste zomerdag van 2010 in Berlijn.

'409092' door Remski '409092' door Remski

GeorgiëCentraal Georgie

GeorgiëCentraal Georgie

Davit Gareja klooster

Remski

In het woestijnachtige zuiden van Georgie, bij de grens met Azerbeidzjan, bevindt zich het prachtige kloostercomplex Davit Gareja. Verlaten grotten aan de zuidkant van het complex herbergen fresco's, heiligenafbeeldingen en een sporadische gifslang. Aan de noordkant bevindt zich het nog steeds door monniken in gebruik zijnde Lavra.

'409091' door Remski '409091' door Remski

GeorgiëTbilisi

GeorgiëTbilisi

Tbilisi vanuit...Mtat

Remski

's Middags heb je vanuit het heuvelachtige Mtatsminda-park een prachtig uitzicht over de oude stad van Tbilisi, inclusief de kathedraal, het presidentieel paleis en het in aanbouw zijnde theater.

'409090' door Remski '409090' door Remski

GeorgiëKaukasus gebergte

GeorgiëKaukasus gebergte

Zonsondergang in...Ka

Remski

De Drievuldigheidskerk van Gergeti bij zonsondergang in het Georgische bergdorp Kazbegi (Stepantsminda), prachtig gelegen in de Kaukasus op enkele kilometers ten zuiden van de Georgisch-Russische grens.

Community-updates

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 olumbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

02-09-2021 Het maandthema van augustus - landschappen - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Esthers met je prachtige foto van Mont Saint Michel! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 37 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Uitzicht op het Krka nationaal park. Foto: Antwan
1. Topfoto & -tip: Uitzicht op het Krka nationaal park door Antwan
2. Review: De Wadden door Ciska van Geer
3. Communitylid van de week: Deerik
4. Nieuwkomer: Gerda Vonk

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN SEPTEMBER: EILANDEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN OVERNACHTING OP DE WADDEN

Wat is het Wad voor jou? Deel je foto’s en video's van je favoriete plekken, wandelingen, dieren, (vakantie)huisjes, restaurants en andere parels in het Waddengebied. Elke maand geven we een Natuurhuisje op de Wadden cadeau aan de beste inzending. Doe mee >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik