Reizen

'834375' door Reizen '834375' door Reizen

NicaraguaAtlantische kust

NicaraguaAtlantische kust

Tot over 10 jaar!

Reizen

In Nicaragua de Arribada (invasie van 1000-en schildpadden in 1 nacht op het strand om eieren te leggen) van Olive Ridley schildpadden gezien bij San Juan Del Sur. In het noorden werden eieren uitgebroed en de jongen los gelaten. Dit om de soort te laten overleven. Bijna dagelijks wordt er in het broedseizoen ongeveer 100 jongen in zee uitgezet door het hotel waar wij verbleven in Jiquilillo. Op de foror gaat een zojuist uitgekomen Olive Ridley de wijde wereld in om als een grote volwassen schildpad over 10 jaar weer terug te komen, wanneer het een vrouwtje is, om zelf een nest eieren te leggen.

'834373' door Reizen '834373' door Reizen

NicaraguaLeon

NicaraguaLeon

Momotombo vulkaan...v

Reizen

Eén van de actieve vulkanen in Nicaragua. Gezien vanaf Puerto Momotombo. Zeer goed te combineren met een bezoek aan Léon Viejo. Aan het strand staat een restaurantje. Vanaf hier kan je een bootje huren om richting de vulkaan te varen. Maar op het strand een actieve vulkaan bekijken maakt je ook al klein.

'454161' door Reizen '454161' door Reizen

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Olifanten in Addo...E

Reizen

In Addo NP leven nu circa 500 olifanten. Een aantal decennia geleden waren dit er nog minder dan 20. In het zuiden van Addo kwamen wij een groep van 20 olifanten tegen op onze weg door het park. Een groep bestaande uit jong en oud. Deze 3 olifanten liepen voorop in de groep recht op ons af. De "vage" achtergrond maakt deze foto wat mysterieus.

'353771' door Reizen '353771' door Reizen

ArgentiniëIguazu watervallen

ArgentiniëIguazu watervallen

Garganta del Diablo i

Reizen

5 dagen per maand bieden ze bij Iguazu de volle maan tour aan. Dit is een magisch gezicht. Het is een bijzondere belevenis deze grote watervallen in een ander licht te zien. Het levert ook mooie foto's op.

'479665' door Reizen '479665' door Reizen

ArgentiniëLake District

ArgentiniëLake District

Terras Punto...Panora

Reizen

Halverwege de route van Circuito Chico heb je een bar op Punto Panoramico. Dit terras is omringd met glas waardoor de koude wind tegen wordt gehouden. Wanneer de zon schijnt is het heerlijk zitten met een drankje en eventueel wat eten. Het uitzicht is werkelijk schitterend! Je blijft uren kijken.

'479664' door Reizen '479664' door Reizen

ArgentiniëIguazu watervallen

ArgentiniëIguazu watervallen

Water uit de kraan is

Reizen

Het eten en drinken is in het park best prijzig bij Iguazu. Helaas is dit een algemeen voorkomend iets wanneer je op vakantie bent. Wanneer je in het Sheraton overnacht kan je nergens redelijk voordelig grote flessen water krijgen. En dit heb je echt nodig in de hitte. Het water kostte minimaal 16 pesos (€ 3,00) per 0,75 liter water (maart 2012). Wij hebben 3 dagen lang water uit de kraan getapt in het Sheraton (waar wij overnachtten) en dit gedronken tijdens ons verblijf in het park. Het is goed drinkbaar met een zeer lichte chloor smaak. Nergens last van gehad maar bespaard wel wat geld aangezien het water heel snel gaat.

'341668' door Reizen '341668' door Reizen

VietnamMekong Delta

VietnamMekong Delta

Typisch Vietnamese...

Reizen

Op de typische manier waarop de mensen de bootjes besturen en voort bewegen. Deze foto is genomen op de markt in Can Tho midden tussen de drijvende markt. In de gehele Mekong zie je velen op deze wijze varen.

'333445' door Reizen '333445' door Reizen

IJslandNoordland Oost

IJslandNoordland Oost

Solfatarenveld van...

Reizen

Het geluid en de stoom is al zeer indrukwekkend in het solfatarenveld bij Hvrir. Maar met de juiste lichtval krijgt het zelfs wat spookachtigs. IJsland heeft echt heel veel verschillende gezichten.

'333444' door Reizen '333444' door Reizen

IJslandNoordland Oost

IJslandNoordland Oost

Boorgat bij Hvrir

Reizen

Een van de oorverdovende boorgaten in het solfatarenveld van Hvrir. Het stoom komt hier onafgebroken met een enorm geraas en kracht naar buiten. De stoom is gloeiend heet en kan benaderd worden zonder belemmering.

'333443' door Reizen '333443' door Reizen

IJslandNoordland Oost

IJslandNoordland Oost

Schapen op het...solf

Reizen

Schapen die wij onverwacht hebben ontmoet op het solfatarenveld bij Krafla. Een plek waar we ze niet verwacht hadden. Ze waren blijkbaar op doortocht naar een plekje waar voldoende eten was.

'333441' door Reizen '333441' door Reizen

IJslandNoordland Oost

IJslandNoordland Oost

Onverwacht bezoek op.

Reizen

Op een plek waar je het niet verwacht stonden ineens deze schapen ons aan te kijken. Met zijn drieen liepen ze over het lavaveld van Krafla.

'333316' door Reizen '333316' door Reizen

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Fjaðrárgljúfur of...F

Reizen

In een glooiend landschap komt ineens deze kloof letterlijk op je af. Mooi stukje landschap om een bezoek te brengen. Is redelijk goed te bereiken met een gewone auto.

'333303' door Reizen '333303' door Reizen

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Fjaðrárgljúfur of...F

Reizen

Een kloof die je niet verwacht wanneer je op doortocht bent over de 1. Maar zeker het bezoeken waard. Je moet geen hoogte vrees hebben. Kijk in mijn tips voor de route. Te doen met een gewone auto.

'478862' door Reizen '478862' door Reizen

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Uitzicht in de...Fjað

Reizen

Rij vanaf de 1 de f206 richting Laki in. Vlak nadat de weg slecht wordt (na een paar 100 meter) rechtsaf. In het grasveld na een paar 100 meter zie je een paar stenen liggen aan de linkerkant. Deze blokkeren een "off-road" paadje. Parkeer je auto hier en steek dit grasveld over. Je komt nu bij de Fjaðrárgljúfu kloof. Werkelijk een super uitzicht. Je kan hier over smalle paadjes de kloof van bovenaf in kijken. Je moet geen hoogtevrees hebben. Foto's in mijn profiel

'477377' door Reizen '477377' door Reizen

Vietnam

Vietnam

Neem kopieen van je..

Reizen

In Vietnam is het blijkbaar soms een gebruik je paspoort tijdens je verblijf in een hotel bij de receptie te laten. Weet dat JIJ wettelijk verantwoordelijk bent voor je paspoort en zelfs bij nederlandse wet verplicht bent er goed op te letten. Lees de laatste pagina van je paspoort maar eens na. Het is namelijk een staats eigendom en niet jouw eigendom! En wie betaald jouw probleem wanneer ze je paspoort kwijt zijn (boete voor zoekraking, nieuwe aanvragen etc? Krijg je je paspoort terug wanneer je een discussie over de rekening hebt? Wij nemen altijd kopieen mee. Altijd handig zo ook in Vietnam. Hierop schreven wij ons visum nummer en geldigheidsdatum. Het gaf wat discussie aan de receptie maar ze accepteerde het wel. Soms dreigde ze met de politie dat die te allen tijde inzage in je paspoort moesten hebben. Laat je hierdoor niet bang maken. Meldt dat je telefonisch bereikbaar bent of dat ze nu meteen de politie op moeten roepen om je paspoort te laten zien. Dit werkte bij ons goed. Geef nooit je paspoort voor langere tijd af.

'297673' door Reizen '297673' door Reizen

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Golden Gate bridge Sa

Reizen

De Golden Gate bridge gezien vanaf de waterkant aan de kant van de stad. Langs de rivier staat een afrastering met kettingen. Door hierop scherp te stellen krijg je een apart effect.

'476584' door Reizen '476584' door Reizen

Nieuw-ZeelandChristchurch

Nieuw-ZeelandChristchurch

Bestel Venison in...N

Reizen

Wanneer je vanuit Christchurch naar Kaikoura rijdt om walvissen te gaan spotten kom je door het plaatsje Amberley. Stop hier bij het café Nor'Wester. Ligt aan de doorgaande hwy 1. In dit café kan je erg goed eten. Bestel vooral de Venison (hert). Zo mals en goed van smaak........ Sfeer is leuk, echte aanrader om te eten. Helaas heeft het dorpje zelf niet veel te bieden.

'282340' door Reizen '282340' door Reizen

Nieuw-ZeelandZuid Centraal Eiland

Nieuw-ZeelandZuid Centraal Eiland

Lake Takapo

Reizen

Zicht over Lake Tekapo. Mooie omgeving om langs het meer naar de Church of the Good Shepherd te lopen. Bij mooi weer geeft dit meer zeer mooie plaatjes.

'281461' door Reizen '281461' door Reizen

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Serengeti bij...zonso

Reizen

Serengeti bij zonsopkomst. Op advies in panorama. Vroeg opstaan geeft zeer mooie plaatjes. Bij een hogere zon krijg je een gouden kleur en lange schaduwen.

'274634' door Reizen '274634' door Reizen

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Zonsopkomst in...Sere

Reizen

Zon opkomst in de Serengeti. Het is vroeg opstaan maar zeer zeker het waard. Je ziet dan ook de wilde beesten die net terug komen van de jacht. Schitterend landschap.

'274615' door Reizen '274615' door Reizen

Nieuw-ZeelandZuid Centraal Eiland

Nieuw-ZeelandZuid Centraal Eiland

Lake Tekapo Nieuw...Z

Reizen

Na een wandeling langs het meer Tekapo even wat drinken op een terrasje. Bij mooi weer is de omgeving schitterend. Het meer kleurt mooi op en de omgeving staat vol in bloei. Een aanrader om een dag te ontspannen.

'274613' door Reizen '274613' door Reizen

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Pancake rocks Nieuw..

Reizen

Pancake Rocks Nieuw Zeeland. Op het zuider eiland aan de westkust. Wacht tot de zon schijnt en zet je camera op continu. Dan krijg je een mooie serie foto's

'476108' door Reizen '476108' door Reizen

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Nieuw-ZeelandAbel Tasman NP

Split Apple Rock; Abe

Reizen

Met de auto is dit goed te bereiken. Er is een parkeerplaats boven het strand. Een eenvoudig wandelpad naar het strand toe via een bos. Zodra je op het strand bent wacht tot je alleen bent, wellicht ben je dat al. Wanneer het zonnig is lijkt het strand goud. De omgeving zeer ontspannend en mooi. Ga op het strand zitten en geniet....... Je waant je alleen op de wereld in een super mooie omgeving. Zwem naar de gespleten ronde rots. En maak mooie foto's en loop over het strand. Je wilt niet meer weg!

Community-updates

EDITIE 104 | NATUURREIZEN & WILDLIFE-TIPS

01-11-2021 Columbus Travel editie 104 ligt vanaf vandaag in de winkels! Je wordt getrakteerd op de beste wildlifetips en we nemen je mee naar Costa Rica, het Zwarte Woud, Kenia en Roemenië to name a few. En ook in deze editie vind je traditiegetrouw de prachtigste communityfoto's, dit keer van AMeerakkerAGrotewalDeerikDreamer666
Ellen69 en Henk Vanetie. Bekijk de editie hier >

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

01-11-2021 Het maandthema van oktober - portretten - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Marco met je prachtige liefdesfoto uit Italië! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

WEEK 47 | COMMUNITY-TOPPERS


Hoe geraak je in Brooks Falls. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Hoe geraak je in Brooks Falls door Dreamer666
2. Review: Fiordland in Nieuw-Zeeland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: Henk Vanetie
4. Nieuwkomer: Aylawilbrink

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: NATUURPARKEN TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van november is: natuurparken. Lees meer over de wedstrijd >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

DOE DE ISRAËL-QUIZ EN MAAK KANS OP GAVE PRIJZEN!

Sifnos, Griekenland

Van inspirerende steden tot Bijbelse landschappen en van Tel Aviv tot aan de Rode Zee: in Israël raak je nooit uitgekeken. Ontdek hoeveel jij weet van dit eeuwenoude land en sleep een van de drie te gekke reisprijzen in de wacht! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik