Reistrips

'434149' door Reistrips '434149' door Reistrips

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Niagara Falls

Reistrips

De Niagara Falls zijn prachtige watervallen! Je hoort ze al van ver 'kletteren' en de condens die de watervallen met zich meebrengen is niet te missen. Dit prachtige natuurverschijnsel is een heel bijzonder contrast met het 'kunstmatig aangelegde dorpje'. Vanuit de Skylon tower heb je een prachtig uitzicht over alle watervallen.

'434148' door Reistrips '434148' door Reistrips

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Poserend Hert

Reistrips

Onderweg naar de plek om orca's te spotten, kwamen we twee herten tegen. Fantastisch om 'uit het niets' deze prachtige dieren te spotten. Het hert zelf lijkt er echter iets minder blij mee.

'434121' door Reistrips '434121' door Reistrips

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Schilderachtig Morain

Reistrips

Een van de mooiste meren in het westen van Canada! Met name als je het meer wat vroeger op de dag bezoekt en je nog voor de stroom toeristen uit bent, levert het een schilderachtig plaatje op.

'434089' door Reistrips '434089' door Reistrips

SpanjeCórdoba

SpanjeCórdoba

Cordoba

Reistrips

Andalusie is een prachtige streek in Spanje met veel Moorse architectonische monumenten. De combinatie van zo'n monument, een palmboom en een strakblauwe lucht is wat voor mij deze mooie streek typeert.

'434084' door Reistrips '434084' door Reistrips

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Rode lucht

Reistrips

Wederom een prachtig natuurverschijnsel! Door de mooie ondergaande zon, lijken zowel het water als de lucht rood gekleurd. Als je nog niet van de ondergaande zon hield, deed je dat nu wel!

'434082' door Reistrips '434082' door Reistrips

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Valle dei Templi

Reistrips

Sicilie is een eiland met veel gezichten. Valle dei Templi is één van de prachtige bezienswaardigheden die je niet over mag slaan als je een bezoek brengt aan het eiland.

'434077' door Reistrips '434077' door Reistrips

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Zonsondergang Sicilie

Reistrips

In het noorden van Sicilie was deze mooie zonsondergang te bewonderen. Fantastisch om te zien hoe mooi de natuur toch is en hoe mooi de lucht kleurt als de zon ten onder gaat.

'434066' door Reistrips '434066' door Reistrips

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

Venetie

Reistrips

Wellicht geen vernieuwend beeld van Venetie, maar wel heel klassiek en daarom ook mooi. Hoewel we het varen in de gondel zelf hebben overgeslagen, hebben we er wel vanaf de kant van mogen genieten.

'434038' door Reistrips '434038' door Reistrips

SpanjeGranada

SpanjeGranada

De kleurrijke tuinen.

Reistrips

In het Alhambra kijk je je ogen uit. Niet alleen de gebouwen zijn er prachtig, ook de tuinen zijn zeker de moeite waard. Zoveel mooie kleuren, bloemen en planten bij elkaar..daar moet je ook echt even de tijd voor nemen.

'434036' door Reistrips '434036' door Reistrips

ItaliëEtna

ItaliëEtna

De Etna

Reistrips

Veel mensen kiezen ervoor om met de bus de Etna op te gaan. Wij hebben ervoor gekozen om te gaan wandelen. Het was best een zware beproeving, maar de rust die de kale, zwarte vlaktes uitstraalden en de mooie vergezichten die het opleverden, waren de moeite waard.

'433936' door Reistrips '433936' door Reistrips

CanadaNiagara watervallen

CanadaNiagara watervallen

Regenboog bij de...Ni

Reistrips

De combinatie van de condens van de Niagara Falls en de zon die op dat moment scheen, zorgt voor deze prachtige regenboog op het water. Aan welke kant zou het goud liggen:)?

'433932' door Reistrips '433932' door Reistrips

KroatiëPlitvice NP

KroatiëPlitvice NP

'Onderwater'

Reistrips

Veel mensen die deze foto zien denken dat de foto onderwater genomen is. Niets is echter minder waar. De foto is geschoten vanaf de kant, maar door het heldere turquoise water, lijkt het inderdaad net onderwater.

'433930' door Reistrips '433930' door Reistrips

KroatiëPlitvice NP

KroatiëPlitvice NP

Plitvice Meren

Reistrips

Het Plitvice National Park doet sprookjesachtig aan met de mooie watervallen en de prachtige turquoise meren. Een plek die je absoluut niet mag overslaan als je Kroatie bezoekt.

'433894' door Reistrips '433894' door Reistrips

FrankrijkParijs

FrankrijkParijs

De Eiffeltoren

Reistrips

Dé bezienswaardigheid waar Parijs bekend om staat: de Eiffeltoren. In plaats van een vooraanzicht, een keertje een net iets ander aanzicht, om het 'doorsneebeeld' van de Eiffeltoren een beetje te doorbreken.

'433891' door Reistrips '433891' door Reistrips

CanadaVancouver

CanadaVancouver

Knabbelende Eekhoorn

Reistrips

In Stanley Park zat deze eekhoorn lekker van de pinda's te knabbelen die (mogelijk door andere toeristen) voor hem waren neergelegd. De eekhoorn schroomde niet om tijdens het fotograferen heerlijk te blijven zitten en door te knabbelen.

'433866' door Reistrips '433866' door Reistrips

ItaliëGardameer

ItaliëGardameer

Malcesine

Reistrips

Tijdens onze route langs het Gardameer ontdekten we, terwijl we aan het wandelen waren, dit prachtige uitzicht over het Gardameer vanuit Malcesine. Door het afwijken van de standaardroute ontdek je soms de mooiste plekjes.

'433852' door Reistrips '433852' door Reistrips

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Zwaaiende grizzlybeer

Reistrips

Tijdens onze eigen 'wildlife tour', werden we blij verrast door vier overstekende grizzlyberen. Deze grizzlybeer stal de show door ons op zijn manier te begroeten.

'433851' door Reistrips '433851' door Reistrips

CanadaBritish Columbia

CanadaBritish Columbia

Wapiti's in Jasper...

Reistrips

Onderweg van Jasper naar de Miette Hot Springs werden we blij verrast door dit prachtige plaatje. Een fantastische combinatie van de mooie natuur in Canada.

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 21 | Community toppers

Black Death. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Agadir van Ait Kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Black Death door Dreamer666
3. Topblog: Pats! door Doppie
4. Communitylid van de week: Jomo01
5. Nieuwkomer: DeReisdame

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik