Re-lex

'565416' door Re-lex '565416' door Re-lex

AustraliëVictoria

AustraliëVictoria

Vroeg uit de veren!

Re-lex

Het Grampians National Park bevind zich een paar uur rijden ten noorden van Warrnambool dat aan de Great Ocean Road ligt, voor Australische begrippen een vrije korte rit. De Grampians en haar omgeving zijn heerlijk om te vertoeven als je op zoek bent naar het outdoor leven, lokale wijnen of lekker eten.. wat eigenlijk allemaal heel goed samen gaat! Het heerlijke aan reizen met een camper is mobiliteit, daarnaast pas je eigenlijk automatisch je ritme aan aan het daglicht; relatief vroeg slapen en vroeg weer uit de veren. Dit brengt het voordeel mee dat je een bosrijk gebied kunt verkennen bij het ochtenddauw waarbij het nachtleven in de natuur nog enorm zichtbaar is (wallabies, kangeroes en wombats) en de mist langzaam wegtrekt door de overnemende zon. Op zo'n vroege ochtend een hike gaan maken en daarbij langs een onverharde weg gekomen waarbij het einde niet goed zichtbaar was en precies illustreert waarom het zo mooi is om vroeg op te staan. Een kleine tip: neem warme kleding mee als je in periode april/mei in deze omgeving bent, in eigenlijk heel Victoria kan het best fris zijn in de avonden en dit wordt nog wel eens over het hoofd gezien als je op reis gaat naar Australie (mijzelf inclusief ;-))

'562085' door Re-lex '562085' door Re-lex

AustraliëGreat Barrier Reef

AustraliëGreat Barrier Reef

Whitehaven (Heaven)..

Re-lex

De Whitsunday Islands met als een van de hoogtepunten Whitehaven Beach is een absolute must do op een trip langs de oostkust van Australie. Hoewel het toerisme hier floreert, en dit toch een deel van het idyllische gevoel kan wegnemen, mag je wel een beetje worden weg gezet als reisbarbaar als je dit skipped. Vanuit Airlie Beach kunnen diverse boottochten worden geboekt, varierend van een paar uurtjes tot een paar dagen. En van prive schepen tot wat kleinere zeilschepen met een kleine groep en de grotere schepen die vooral bekend staan om hun relatief jonge publiek, keus voor iedereen! Het is wel aan te raden om enige weken van tevoren het arrangement naar keuze te boeken. Zelf heb ik gekozen voor een klein zeilschip met 8 mensen maximaal voor 3 dagen en 2 nachten. Je geeft je privacy enigszins op maar dat hoort erbij. De beloning ervoor is rijkelijk! In de 3 dagen wordt je door de schipper en host(ess) meegenomen door het gebied naar diverse snorkelspots, en aan de rand van de Great Barrier Reef is dat toch wel heel erg mooi! De zonsondergangen zijn fantastisch en je wordt meegenomen naar Whitehaven Beach, wat eigen een Heaven is... zand zo wit en fijn als het maar kan, het water aangenaam en helder. Zeekoeien en schildpadden zich met enige regelmaat aan de oppervlakte laten zien. En toch best wel heel erg alleen, zeker met de ruimte van een meerdaagse reis, zorgt de schipper ervoor dat je het strand bezoekt op een minder druk moment.

'562081' door Re-lex '562081' door Re-lex

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Blue Mountain Nationa

Re-lex

Het Blue Mountains National Park staat op de wereld erfgoed lijst en is een heerlijke omgeving voor het maken van wandeltochten, genieten van uitzichten, bergbeklimmen en offroad fietstochten zijn enkele voorbeelden. Op de vroege ochtend er naartoe gereden met de camper, ontbeten in het opkomende zonnetje, wandelschoenen aangetrokken, fotografie spullen gepakt en een van de vele trails gelopen. Er zijn tientallen trails te doen, van 30 minuten tot meerdere dagen. Na een uurtje hiken bij deze plaats aangekomen, te magisch voor woorden! Moederziel alleen, niets horen behalve de waterval, een zuchtje wind vanuit het dal voelen komen en een fantastisch uitzicht! Dit illustreert voor mij wel een aspect dat ik zoek in een vakantie waarbij ik toch vooral nieuwe plaatsen wil ontdekken en even los wil komen van de dagelijkse hectiek thuis.

'560373' door Re-lex '560373' door Re-lex

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Verlaten strand

Re-lex

Mission Beach is een kleine plaats in het noorden van Australie (Queensland) dat ondanks de toeristische populariteit, het gevoel van een kleine plaats nog heeft weten te behouden. Direct aan het strand bevind zich een stuk bos, of eigenlijk al regenwoud dat op de bergen groeit. Om doorheen te rijden is een vreemde gewaarwording, op het ene moment in het dichtbegroeide woud om een seconde later bijna met de wielen in het zand te rijden. Op deze dag was het weer helaas niet fantastisch maar de indruk van een strand direct aan het regenwoud is toch al goed zichtbaar op de foto. Naast de bijzondere omgeving is dit ook het leefgebied van de Cassowary, een met uitsterven bedreigde grote vleugelloze vogel. Absoluut een bijzonder en majesteus dier om oog in oog mee te staan. Al met al is deze omgeving een absolute must-do als je er bent.

'559051' door Re-lex '559051' door Re-lex

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Whitehaven Beach

Re-lex

De Whitsunday eilanden zijn een archipel gelegen tegen de oostkust van Australië, deze archipel bevind zich binnen de Great Barrier Reef en herbergt een rijkdom aan leven in de wateren. Dit gebied is ontdekt op Pinkster zondag en dankt daaraan zijn naam; Whitsunday. Met een kilometers lange voorsprong is Whitehaven Beach het mooiste strand van de Whitsunday eilanden. Je kunt op Whitehaven Beach komen met een snelle boot als dagtrip vanaf de kustplaats Airlie Beach of als onderdeel van een meerdaagse (zeil)cruise. Het zand op Whitehaven Beach is hagelwit en superfijn dat ervoor zorgt dat het zand letterlijk onder je voeten piept als je er overheen loopt. Het overzicht over de archipel met het hagelwitte zand en het blauw/groen/turquoise water met daarin de contouren van zandbanken onder de zeespiegel maken het aanzicht werkelijk adembenemend.

'558911' door Re-lex '558911' door Re-lex

AustraliëGold Coast

AustraliëGold Coast

The Byron Bay life

Re-lex

Byron Bay is een kleine plaats aan de Gold Coast (New South Wales) van Australie en staat vooral bekend om twee zaken; de enorm goede surf condities en de zeer gemoedelijke atmosfeer. De inwoners van Byron Bay (en omgeving) lijken allemaal het ultieme te willen halen uit het buitenleven waar wij hier in Nederland allemaal naar hunkeren. Tijdens het ochtendgloren en aan het einde van de dag begeven de locals zich met een golfplank onder hun arm naar de zee om te genieten van het leven. Op deze specifieke avond ging de zon zeer mooi onder (maar dat zal vaker gebeuren) en de golven schenen uitstekend te zijn. Met een wolk aan de horizon, een klein briesje en begaafde surfers op de golven is het hier prima vertoeven. Jammer dat de zon op een gegeven moment echt onder gaat en het schouwspel ophoudt voor die dag, gelukkig kan men dan het centrum binnenwandelen vanaf het strand en daar van het ultiem relaxte avondleven genieten.

'553677' door Re-lex '553677' door Re-lex

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Marchesi Antinori

Re-lex

In Italie en Toscane is de familie Antinori een begrip, de wijnen van deze familie kunnen in Nederland ook in de supermarkt worden gevonden. Deze locatie van Antinori draagt niet de charme van een kleine wijnboerderij op een romantische locatie. Dit is een in 2012 nieuw opgeleverd wijnhuis omgeven door wijngaarden waar duidelijk wordt dat het maken van wijn een grote industrie is waar veel geld in om gaat. Desalnittemin is dit wijnhuis zeker een bezoek waard, het herbergt een museum over de wijn en de familie, enorme wijnkelders, de kantoren maar bovenal heel veel liefde voor wijn. Bij aankomst heb je het idee dat je midden op de set van een nieuwe James Bond film bent beland, het is enorm futuristisch qua architectuur opgezet. Het hele gebouw is als het ware in de heuvel gebouwd waardoor alleen de voorzijde zichtbaar is. De rest is verborgen in de bescherming van de isolerende heuvel. Neem een tour (deze is tegen betaling) en laat je meenemen de kelders in, het is zeker geen teleurstelling. Na afloop is er ook een mogelijkheid om wijn te kopen of om proeverij en/of lunch/diner te regelen op het buitenterras of binnen in de verkoeling. Gebruik maken van de lunch/diner optie zou ik zeker, de kwaliteit van het eten en service laat niet te wensen over om nog maar te zwijgen dat het een perfecte gelegenheid is om nog beter kennis te maken met waar Antinori voor staat; wijn.

'553588' door Re-lex '553588' door Re-lex

ItaliëValle d'Aosta

ItaliëValle d'Aosta

Lillaz waterfall -...

Re-lex

In het natuurpark Gran Paradiso, in de regio Valle d'Aosta kunnen diverse wandelingen en hikes worden ondernomen, variërend van "voor iedereen" tot "behoorlijk intens". De wandeling naar de Lillaz waterval is gelukkig voor bijna iedereen te bewandelen. Deze kan met kinderen en nog op flipflops worden gedaan. Bij de Lillaz waterval is het glad en nat, de vraag of je daar wilt lopen op flipflops moet iedereen voor zichzelf beantwoorden... In totaal is het circa 20 minuten lopen met af en toe een beetje stijging of daling. Het is een prima wanderling om te lunchen en te genieten van de panoramische uitzichten op weg naar de Lillaz waterval. Ook kan het nog even een punt zijn om alles op orde te brengen voor een flinke hike van een dag naar het bergmeer van Loie op circa 2400 meter, hiervoor is toch echt goed schoeisel, een degelijke conditie en eten en drinken nodig.

'552960' door Re-lex '552960' door Re-lex

ItaliëValle d'Aosta

ItaliëValle d'Aosta

Gran Paradiso

Re-lex

In het noordwesten van Italië ligt de bergachtige regio en provincie "Valle d'Aosta". Naar mijn persoonlijke mening is dit een redelijk ondergewaardeerde regio die voornamelijk wordt aangedaan tijdens het wintersport seizoen. In de zomer kan hier worden genoten van allereerst rust maar zeker ook van de natuur. Ten zuiden van de plaats Aosta ligt het natuurpark "Gran Paradiso", dit is het oudste natuurpark van Italië. In dit park kunnen prachtige wandelingen worden gemaakt, variërend van een paar uur tot een paar dagen maar elke wandeltocht herbergt een schat aan natuurschoon. Een absolute aanrader om dit park eens te bezoeken, zorg voor goed schoeisel, genoeg water, een trui of jas (omdat het weer echt zomaar kan omslaan) en een beetje conditie als je wat langer gaat dan een middagje... echt geen overbodige luxe.

'552689' door Re-lex '552689' door Re-lex

ItaliëCinque Terre

ItaliëCinque Terre

Cinque Terre

Re-lex

De Cinque Terre is een schilderachtige, rotsige kuststrook van 15 km die zich uitstrekt tussen Levanto en La Spezia aan de Riviera di Levante. De naam verwijst naar 5 dorpjes die zich op een spectaculaire manier als het ware vastklampen aan de steile, hoge kliffen. Het omvat de dorpjes Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. De dorpen zijn behalve door hun fantastische ligging vooral bekend vanwege de authentieke sfeer, de wijnen, bijzondere aangezicht en het zeebanket. Tussen de dorpen kan men te voet langs de kustlijn een trail bewandelen, een tikkeltje druk maar zeer zeker de moeite waard. Indien dit geen optie is, is er ook een treinverbinding tussen de dorpen.. let hierbij wel op fijne handjes die graag je tassen en zakken inglijden..

'552480' door Re-lex '552480' door Re-lex

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Klassieker: Brooklyn

Re-lex

In Brooklyn ligt de wijk Dumbo. Dumbo ligt precies tussen de Brooklyn Bridge en the Manhattan Bridge in en biedt een brede variëteit aan winkeltjes, lunchrooms, restaurants en bars. Daarnaast heb je aan het water, de East River, kleine parkjes waar het met goed weer prima vertoeven is met uitzicht naar Down- en Midtown van Manhattan. Deze foto is een klassiek shot van de Manhattan Bridge, wandelend door de straatjes van Dumbo kan deze compositie echt niet worden gemist en levert, laten we eerlijk zijn, mooie plaatjes op!

'515018' door Re-lex '515018' door Re-lex

SpanjeCastilla y Léon

SpanjeCastilla y Léon

Aquaduct van Segovia

Re-lex

In de regio Castilla y Léon ligt de plaats Segovia. Segovia staat bekend om haar Romeinse aquaduct, deze dateert van circa de 1e/ 2e eeuw. Het aquaduct is ondertussen bijgeschreven op de Unesco werelderfgoedlijst en zal daarmee nog vele jaren te bewonderen zijn. Naast het aquaduct kent Segovia ook een leuke en gezellige oude binnenstad waar ook nog een oude gotische kathedraal staat uit de 16e eeuw.

'515017' door Re-lex '515017' door Re-lex

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Ciutat de les Arts i.

Re-lex

Het Ciutat de les Arts i les Ciències is een verzameling van een aantal architectonische hoogstandjes waar men met gemak een dag kan doorbrengen. Er bevind zich hier namelijk een IMAX theater, een museum en een themapark rondom het wonderschone leven van moeder natuur onder de zeespiegel. Begin de dag met een museum of het themapark en sluit de dag af met één of twee films in het IMAX theater. Dit geeft je de mogelijkheid om alles in het daglicht te zien en 's avonds te genieten van de architectuur die mooi verlicht is. Vanzelfsprekend sluit je dan aan het einde van de dag af met een Valenciaans diner in het oude centrum van de stad.

'514806' door Re-lex '514806' door Re-lex

SpanjeValencia

SpanjeValencia

Bruggen over een niet

Re-lex

Tot 1957 stroomde de rivier Turia dwars door Valencia. In 1957 overstroomde de Turia en dat was niet voor de eerste keer. Aangezien dit niet de eerste keer was en het naar verwachting ook niet de laatste keer zou blijven is er besloten om de rivier buiten de stad om te laten lopen. Vandaag de dag is de "oude" route van de rivier nog altijd zichtbaar, deze is namelijk in stand gehouden en men heeft er nu een lang en door de stad slingerend park van gemaakt. De bruggen zijn daarmee nog altijd in stand gebleven en worden ook intensief te gebruikt. Als Valencia op het juiste moment in het jaar wordt bezocht dan kunnen deze kleurrijke bloemen op diverse bruggen worden gespot. Ga eens rustig zitten op een bankje en neem deze mooie stad tot je.

'514768' door Re-lex '514768' door Re-lex

SpanjeValencia

SpanjeValencia

De raadzaal van het..

Re-lex

Het Ayuntamiento van Valencia ligt aan het mooie Plaza Ayuntamiento en is zeker een bezoekje waard. Naast het Ayuntamiento bevinden zich ook andere mooie gebouwen aan dit plein zoals het postkantoor en een Art-deco gebouw van Rialto. Het Ayuntamiento is omstreeks 1700 gebouwd en zodra je het Ayuntamiento binnen bent gekomen door twee grote zware deuren, loop je tegen de de statige marmeren trap aan. Binnen in het stadhuis is naast de raadzaal ook het historisch museum van de stad gehuisvest. De raadzaal wordt nog altijd gebruikt door de overheid en je zult zien dat het er "lekker" Spaans oogt en voelt.

'514763' door Re-lex '514763' door Re-lex

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

In het reuzenrad op..

Re-lex

Bovenop de heuvel Tibidabo is een gelijknamig attractiepark gevestigd, evenals de kerk "Iglesia del Sagrat Cor". Deze kerk wordt nog wel eens vergeleken met de "Sacré-Cœur" van Parijs. Dit vanwege de naam en hoogte waarop beide kerken zijn gebouwd. Vanaf deze heuvel is op een heldere dag, en daar zijn er genoeg van in Barcelona, een fantastisch panoramisch uitzicht over de hele stad. Vanuit het reuzenrad in het attractiepark zit je op de eerste rij om hiervan te genieten.

'492401' door Re-lex '492401' door Re-lex

ZwedenStockholm

ZwedenStockholm

Gamla Stan

Re-lex

Gamla Stan is de oude binnenstad van Stockholm. Eigenlijk een klein dorp binnen de stad en naar mijn persoonlijke mening ook het leukste deel van de stad. Vol kleine winkeltjes, restaurantjes en andere horeca gelegenheden. Natuurlijk is ook de Royal Palace onderdeel van Gamla Stan en absoluut een must om te bezoeken! Als je meerdere musea/ bezienswaardigheden in Stockholm wil bezoeken dan is het aan te raden de Stockholm tourist card te scoren, deze is best prijzig maar alles los is nog veel duurder!

'492140' door Re-lex '492140' door Re-lex

MyanmarBagan

MyanmarBagan

Bagan!

Re-lex

Bagan... wat valt er over te vertellen? Ontzettend veel maar het is niet met woorden te bevatten, ga de vlakte met duizenden tempels met eigen ogen bekijken. Huur hiervoor een (elektrische) fiets en zoek aan het einde van de dag een mooie sunset spot bovenop één van vele tempels.

'492124' door Re-lex '492124' door Re-lex

MyanmarShan

MyanmarShan

Het leven trekt...voo

Re-lex

Een stilleven van een trein die niet net is gearriveerd maar ook niet op het punt staat om te vertrekken. Een foto zegt soms meer dan 1000 woorden en dat is mijns inziens hier ook het geval. Er gebeurt zo weinig maar tegelijkertijd ook zoveel. Deze mensen zijn net gearriveerd en wachten op het volgende transport, of is het een handelende vrouw die wacht op de eerst volgende trein met passagiers om haar spullen aan te prijzen? En is de kleine man eigenlijk wel haar familie? Of is hij een stiekeme lifter op de stilstaande trein? Dit tip is eigenlijk vrij simpel, neem de tijd, heb geduld en zie het leven aan je voorbij trekken. De dagelijkse gang van zaken in Myanmar is "even" anders dan wij het gewend zijn op een treinstation. Dat doet je realiseren hoe goed we het hebben maar hoe gek we eigenlijk ook zijn met onze gejaagdheid. Een dagdeel op een treinstation in Myanmar doorbrengen werkt helender dan wat een dokter je gemiddeld adviseert bij stress.

'492100' door Re-lex '492100' door Re-lex

MyanmarHsipaw

MyanmarHsipaw

All aboard!

Re-lex

De locals die de trein pakken, machtig mooi om door de wagons heen te lopen waar de locals zitten. Als tourist is het lastig om hier een ticket voor te kopen. De mensen maken graag een praatje met je en willen weten hoe mooi je het land vind, pure trots is hetgeen dat ze gaan uitstralen.

'492079' door Re-lex '492079' door Re-lex

MyanmarInle Lake

MyanmarInle Lake

De (uitstervende)...v

Re-lex

De vissers op het reusachtige Inle Lake in Myanmar (Birma) zijn nog aanwezig maar in mindere mate dan vroeger. Door het toenemende toerisme zien de locals een snellere bron van inkomsten en laten steeds meer de authentieke beroepen varen. Deze visser bedrijft gelukkig nog zijn vak maar weet ook dat de toeristen dol zijn op een mooie pose dus hield hij heel even stil om na mijn duim weer verder te peddelen met het karakteristieke gebruik van zijn been.

'492063' door Re-lex '492063' door Re-lex

MyanmarPyin Oo Lwin

MyanmarPyin Oo Lwin

Goodmorning Pyin Oo..

Re-lex

Op de vroege morgen is het in Pyin Oo Lwin al behoorlijk druk voor zo'n klein plaatsje. De priveauto's komen aangereden om de toeristen op het station af te zetten voor een treinrit. Het lokale leven begint te ontwaken en de eerste zonnestralen van de dag komen door..

'462864' door Re-lex '462864' door Re-lex

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

NYC by night (2)

Re-lex

New York City by night, een stad die zowel bij daglicht maar ook zeker als de avond is gevallen adembenemend is. Rechts van de foto is Times Square te zien tussen de wolkenkrabbers. Deze foto is genomen vanaf het Empire State building op een hele koude winteravond waar de wind door elke jas heen ging... brrrr!

'462689' door Re-lex '462689' door Re-lex

IsraëlTel Aviv

IsraëlTel Aviv

Op de oude dag

Re-lex

Over de boulevard langs de kustlijn tussen Tel Aviv en (old) Yafo kom je op elke willekeurige dag wel een stel oudere heren tegen die hun oude dag slijten door onder andere een hengel uit te gooien in de hoop vrouwlief te kunnen verassen met een onverwacht menu voor het diner.

Community-updates

EDITIE 115 | De mooiste winterzonbestemmingen

20-12-2022 Columbus Travel editie 115 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de lekkerste zonvakanties buiten het hoogseizoen. Van Thailand tot Madeira en van de Caraïben tot Kroatië. Bestel de editie hier >

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

DE LAATSTE KEER: DE COMMUNITY-TOPPERS VAN DE WEEK


Croda del Becco. Foto: MirandaNoomen
Topfoto & -tip: Croda del Becco door MirandaNoomen
Communitylid van de week: Agrotewal

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >