RReintjes

'1125822' door RReintjes '1125822' door RReintjes

EgypteEgypte Woestijn en oases

EgypteEgypte Woestijn en oases

Bedoeïen in Waidi el.

RReintjes

We reden vanuit Taba naar het zuiden tot Nuweiba, daar gingen we rechtsaf de woestijn in richting Waidi el Ain. Daar hebben we een prachtige wandeling door een kloof gemaakt en aan het einde van de wandeling stonden we weer in de zandbak. Totaal onverwacht, in een soort niemandsland kwamen we een man daar tegen die op zijn hurken thee zette en een provisorisch zitje had gemaakt. Die man lieten we uiteraard niet in de steek en we hebben gezellig thee met hem gedronken.

'1125768' door RReintjes '1125768' door RReintjes

Senegal

Senegal

Simpel & doeltreffend

RReintjes

Met veel plezier keek ik hoe deze bouwvakkers met simpele methodes te werk gingen. Onderaan ligt een flinke zandhoop die door drie man naar de eerste etage geschept worden. Vervolgens pakken de mannen op die etage de scheppen op en brengen het gegooide zand naar de bovenste etage, waar er cement van werd gemaakt. Simpel en doeltreffend dus.

'1125564' door RReintjes '1125564' door RReintjes

IndiaDelhi

IndiaDelhi

Moslim bij de Jama...

RReintjes

De Jama Masjid is India's grootste moskee, van zandsteen en marmer. De moskee is in 1656 op een natuurlijke verhoging gebouwd door keizer Sjah Jahan. Deze man kwam uit de gebedsruimte en was zo vriendelijk voor mij te poseren.

'1125482' door RReintjes '1125482' door RReintjes

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Masai

RReintjes

De Masai is een nomadisch volk, welke grotendeels in Oost-Afrika voorkomt en dan met name in Kenia en Tanzania. Ze slaagden erin, ondanks de groeiende civilisatie, hun eeuwenoude tradities te bewaren, echter door afname van weidegrond voor hun vee en droogte, staat hun leefwijze onder druk. Deze man is daardoor noodgedwongen uitgeweken naar Zanzibar, waar hij in het toerisme zijn toekomst probeert op te bouwen.

'1125417' door RReintjes '1125417' door RReintjes

IndiaJodhpur

IndiaJodhpur

Schoolklasje

RReintjes

We zijn hier in het Mehrangarh Fort en ik ben druk bezig met fotograferen. Er was een schoolklas aanwezig en een stel jongens kwamen op me aflopen en gingen pal voor mijn neus staan....die wilden dus duidelijk op de foto.

'1125365' door RReintjes '1125365' door RReintjes

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Enorme kraterwand

RReintjes

In plusminus 1550 voor Christus ontstond hier een van de grootste vulkaanuitbarstingen die de wereld ooit gekend heeft. Als je hier met een boot aankomt, dan wordt je geconfronteerd met een enorme kraterwand met daar bovenop schilderachtige witte dorpjes, een onvergetelijk aanzicht.

'1125263' door RReintjes '1125263' door RReintjes

Gambia

Gambia

Verbazingwekkend

RReintjes

Als ik dit zo zie, dan staat deze vrouw haar mannetje wel. Met veel kracht kliefde ze een dikke boomstam en denk erom dat die bijl zwaar is. Ik vond het bewonderenswaardig wat zij daar deed. Respect voor deze sterke vrouw.

'1125192' door RReintjes '1125192' door RReintjes

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Happy Holi

RReintjes

Elk jaar, eind februari, begin maart gaan Indiërs uit alle sociale klassen de straat op om elkaar happy holi te wensen. Ze vieren de aanvang van de lente, het nieuwe jaar en de overwinning van het goede op het kwade. Zowel vrienden als vijanden worden volgens de traditie dan bekogeld met gekleurd poeder.

'1125155' door RReintjes '1125155' door RReintjes

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Monster

RReintjes

Tijdens een wandeling zag ik dit kleine monstertje doodgemoedereerd op ons af komen lopen. Ik ging direct op mijn buik liggen en wachtte af of hij dichterbij kwam. Nieuwgierig als hij was keek hij bijna in mijn lens, tot het laatste moment gewacht en....knip ik heb je.

'1125093' door RReintjes '1125093' door RReintjes

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Wandelen boven de...w

RReintjes

Als je va n wandelen houd dan kun je volop genieten op Madeira. Hier maakten we een wandeling op een plateau boven de wolken, in een ruige omgeving op ongeveer 1600 meter hoogte, waar alleen schapen en geiten vertoeven. Mensen wonen hier niet, slechts een enkele herder kom je hier tegen. Een waar wandelparadijs dus, genaamd Paúl da Serra.

'1125034' door RReintjes '1125034' door RReintjes

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Snorportret

RReintjes

India is een land waar portretfotografie geen problemen oplevert, sterker nog ze genieten van de aandacht die je voor ze hebt. Deze man toonde trots zijn geweldige snor en was blij verrast toen hij het resultaat zag.

'1124973' door RReintjes '1124973' door RReintjes

GriekenlandEgeische eilanden

GriekenlandEgeische eilanden

"Ezelland"

RReintjes

"Ezelland" is de naam van een opvangcentrum in de heuvels buiten Athene. De eigenaar/oprichter is Dimitris Stoupakis, draagt zorg voor een goede laatste dag voor deze harde werkers. Griekenland bezit inmiddels meer dan 12000 ezels die niet meer als werkdier gebruikt worden en diverse buitenlanders richten opvangcentra voor de ezels op. Ezels tegenkomen wordt steeds zeldzamer. Deze opname maakte ik nog op het eiland Limnos.

'1124890' door RReintjes '1124890' door RReintjes

Mauritius

Mauritius

"De ongelukkige kaap"

RReintjes

Als je de aanhef leest denk je, dat ziet er toch niet echt ongelukkig uit. Welnu, deze plek heet Cap Malheureux, er zal wellicht in het verleden wat boten vergaan zijn? Wij hebben er in ieder geval genoten van de prachtige omgeving.

'1124833' door RReintjes '1124833' door RReintjes

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Wie de jeugd heeft...

RReintjes

Waar gebeurd. We hadden een koffiestop en ik ging na mijn bakkie naar de weg toe om wat foto's te maken. Er stopte een gezin met hun auto, de deur vloog open en dit meisje kwam op me afrennen en ging trots voor me staan, om mij haar t-shirt te tonen en ik moest daar maar een foto van maken. Wat een tekst... wij hadden begin maart vernomen van de corona pandemie en daar schrokken wij behoorlijk van. Konden wij onze reis nog afmaken? Ja gelukkig wel 14 maart 2020 landen wij op Schiphol, daar volgde direct de lockdown op. Met een nieuwe president in Amerika en de tekst van dit meisje hopen we dat het allemaal weer normaal gaat worden.

'1124792' door RReintjes '1124792' door RReintjes

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Moni Arkadi

RReintjes

De abt loopt langs zijn klooster, geen last van toeristen deze keer. De voorgevel van dit klooster dateert uit 1587 en de rest van het gebouw uit de 17e eeuw. Op deze plek werden de Grieken aangevallen door de Turken, maar daar ze niet in de handen van de Turken wilden vallen bliezen zij zichzelf op, reden waarom alleen de gevel nog intact is. Het klooster wordt nog steeds door Grieks orthodoxe monniken bewoond. Het is voor veel Grieken een bedevaartsplaats vanwege die gebeurtenissen in het verleden. Veel toeristen komen hier ook en wij hadden het geluk dat er nauwelijks toeristen aanwezig waren.

'1124735' door RReintjes '1124735' door RReintjes

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Haveli in Mandawa

RReintjes

Mocht je ooit in Mandawa komen, bezoek dan een haveli. Een haveli is min of meer een herenhuis, waar zich een afgeschermd huiselijk leven van de buitenwereld afspeelt. "Haveli" betekent dan ook ommuurde of ingesloten plaats. De haveli's bezitten veel fraaie muurschilderingen die de rijke eigenaars indertijd lieten aanbrengen. Over het algemeen bestaan ze uit 3 tot 5 etages, reden waarom er verschillende families als economische en sociale eenheid wonen. Veel haveli's zijn nog bewoond, maar we kwamen er ook veel in verval tegen, die dankzij de muurschilderingen toch ook een bezoek waard waren.

'1124698' door RReintjes '1124698' door RReintjes

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

De geit uitlaten

RReintjes

Zoals gebruikelijk (voor mij dan) zat ik vanuit de rijdende bus beelden vast te leggen, waarvan ik dacht.....wellicht een leuk moment. Deze vond ik wel geslaagd.

'1124639' door RReintjes '1124639' door RReintjes

IndiaDelhi

IndiaDelhi

Vriendelijke sikh

RReintjes

We zijn al verschillende keren in de sikh-tempel geweest en alle keren was het weer een geweldige belevenis. Eén ding is jammer en dat is dat je behalve het keukengebeuren waar het nog wel mag, niet meer mag fotograferen. Een portret als deze maakte ik in 2018 nog in de lange gang bij de grote vijver. Helaas kan dat nu niet meer, maar ik teer wel op mijn eerder gemaakte opnamen daar.

'1124584' door RReintjes '1124584' door RReintjes

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Driezitsbank

RReintjes

Elke keer weer sta je versteld hoeveel mensen er in een tuk-tuk passen. Deze drie mannen hadden zojuist dagelijkse boodschappen gedaan op de enorme groenten en fruitmarkt van Riwardi. Ze moesten nog even wachten op meer passagiers, want daar kunnen er heel veel in als je met een tuk-tuk je rupees moet verdienen.

'1124542' door RReintjes '1124542' door RReintjes

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Het tilaka ritueel

RReintjes

We kwamen aan bij het tentenkamp in de Thar woestijn en werden welkom geheten door deze dames, die ons verrasten met een ritueel, de zogenaamde tilaka. Tilaka is een hindoeïstisch ritueel om iemands voorhoofd te markeren met een geurige pasta, zoals sandelhout of vermiljoen, als een welkom en een uiting van eer wanneer een gast aankomt. (bron wikipedia). De ontvangst en het verblijf waren geweldig, het eten bleek een dag later minder, de hele groep had een voedselvergiftiging opgelopen. Zonder kosten van een arts medicijnen gekregen en de reis kon zonder problemen voortgezet te worden.

'1124507' door RReintjes '1124507' door RReintjes

PortugalAlgarve

PortugalAlgarve

Grillige natuur

RReintjes

Ik fotografeer hier met mijn rug naar de zee op een super breed strand, het Praia da Falesia. Dit strand ligt vlakbij Olhos d'Agua, waar wij verbleven. Vanaf dit strand kun je linksaf helemaal naar Vilamoura lopen en rechtsaf naar Albufeira. Wij hebben er meerdere wandelingen gemaakt, vooral vanwege deze prachtige rotsformaties.

'1124463' door RReintjes '1124463' door RReintjes

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Oia ten voeten uit

RReintjes

Als ik deze plaats op Santorini vergelijk met mijn opnames (analoog) van 26 jaar terug, dan zie je een enorme metamorfose. Vroeger zat er meer kleur in, nu is alles praktisch wit met blauwe kerkkoepels en straten van wit marmer. Beetje decadent, maar wel heel mooi.

'1124420' door RReintjes '1124420' door RReintjes

IndiaJaipur

IndiaJaipur

Fotogeniek

RReintjes

Even buiten de stadsgrenzen van Jaipur bevindt zich het minder bekende Jhalana Leopard Reserve. Maar voor ons, zoals te doen gebruikelijk, verstopten de katachtigen zich zodra wij het park binnen kwamen. Zoals op deze opname te zien is, waren er best nog wel mooie plaatjes te schieten.

'1124382' door RReintjes '1124382' door RReintjes

IndiaDelhi

IndiaDelhi

Is het geen plaatje

RReintjes

Als je op een rondreis door India gaat dan kom je via aankomst in Delhi vaak in het Qutb Minar complex terecht en dat is best aantrekkelijk. Veel mensen uit India bezoeken dit complex en ook zij willen dat fotografisch vastleggen. Een gesprek met de ouders gaf al aan dat zij het geen probleem vonden dat ik hun dochter ook fotografeerde. Ik heb zelden in dat land meegemaakt dat mensen problemen hadden met een foto.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier