RReintjes

'1109882' door RReintjes '1109882' door RReintjes

Mauritius

Mauritius

Cap Malheureux

RReintjes

In het uiterste noorden van Mauritius ligt het ydillische dorpje Cap Malheureux. Een gezellig klein haventje en een typisch kerkje maakt het tot een prachtige fotostop. Geopend komt de foto beter tot zijn recht.

'1109812' door RReintjes '1109812' door RReintjes

SenegalPetite Cote en Sine-Saloum

SenegalPetite Cote en Sine-Saloum

De vis is binnen in..

RReintjes

Een geweldige en voor ons onvergetelijke ervaring was een bezoek aan Mbour, waar nauwelijks toeristen komen. De boten waren al gearriveerd en de vis werd op het strand verhandeld. Het was er een gezellige drukte, je keek je ogen uit en de camera maakte overuren. Geopend komt de foto beter tot zijn recht.

'1109591' door RReintjes '1109591' door RReintjes

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Cultuur snuiven

RReintjes

Je ziet ze vaak, schoolklasjes die geconfronteerd worden met de culturele hoogstandjes van India. Deze schoolklas was op bezoek in Fatehpur Sikri en dan volgt onvermijdelijk een klassefoto en ik pikte daar een graantje van mee.

'1109490' door RReintjes '1109490' door RReintjes

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Wandelen op een...vul

RReintjes

Vanaf de haven Athinios op Santorini scheepten we in voor een boottocht naar het vulkaaneiland Nea Kameni. Daar aangekomen maakten we een wandeling langs de vulkaankraters. Hier zie je een groepje lopen op een vulkaanrand en op de achtergrond zie je Fira op Santorini. Deze wandeling is een aanbeveling waard. S.v.p. openen.

'1109432' door RReintjes '1109432' door RReintjes

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Ochtendgloren in...Va

RReintjes

Je moet er wel vroeg voor uit de veren, maar dan wordt je wel getrakteerd op een prachtige zonsopgang en als je dan op een boot over de Ganges dit stadsbeeld voorgeschoteld krijgt, dan kan je dag niet meer stuk.....toch!

'1109344' door RReintjes '1109344' door RReintjes

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

"The lady in red"

RReintjes

We waren onderweg naar Allahabad en reden over binnenwegen. Het plattelandsleven is hier goed te zien op deze opname. Twee dames die hout verzameld hebben en op weg naar huis zijn. De dame in het rood valt wel lekker op zo. S.v.p. openen.

'1109295' door RReintjes '1109295' door RReintjes

IndiaAgra

IndiaAgra

In gebed

RReintjes

Als je op de Taj Mahal afloopt, dan zie je aan de linkerzijde een grote moskee. Een prachtig bouwwerk die onbegrijpelijkerwijs niet/nauwelijks door toeristen bezoocht wordt. Fijn is wel dat je op gepaste afstand een mooie plaat kunt schieten, zonder toeristen, van moslims in gebed. Even openen, dan komen de details beter tot zijn recht.

'1109109' door RReintjes '1109109' door RReintjes

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Moeder met jong

RReintjes

Deze opname maakte ik in het Panna National Park, niet ver van Khajuraho. Het is een mooi park om doorheen te rijden en een favoriete plek in het park is restaurant Gille's tree House, dat 20 meter boven de grond is gebouwd. Ook de moeite waard om te bezoeken zijn de Pandav Falls. Dit mooie duo stond prachtig te poseren voor mij. S.v.p. openen.

'1108911' door RReintjes '1108911' door RReintjes

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Screensaver

RReintjes

Soms zit je best wel lang te zoeken wat je eventueel wilt plaatsen. Dat had ik deze morgen nou ook. Toen ik mijn computertje opstartte werd ik geconfronteerd met dit beeld van Santorini en ik dacht......deze kan ik best met de Community delen. S.v.p. openen.

'1108827' door RReintjes '1108827' door RReintjes

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Boottocht bij...zonso

RReintjes

Hoogtepunt van een bezoek aan Varanasi is een boottocht bij zonsopgang, als de tempels langs de rivier baden in zacht licht. Op de foto zie je een grote groep Indiërs, die op een tocht over de Ganges bloemen en wierook aan de rivier gaan offeren.

'1108734' door RReintjes '1108734' door RReintjes

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Man in Pushkar

RReintjes

Vroeg in de morgen kwamen we in Pushkar aan. De ghats waren nog zo goed als leeg op deze man na, met zijn kleurrijke tulband. Een tulband om doen is een aardig klusje, de doeken zijn van 4 tot soms zelfs 12 meter lang.

'1108664' door RReintjes '1108664' door RReintjes

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Terug in de tijd?

RReintjes

Als je deze foto zo bekijkt dan vraag je je af wanneer zou deze opname gemaakt zijn? Welnu, dat was in 2018 in het plaatsje Abhaneri (niet ver van Jaipur). De vrachtauto's hebben geen cabine en geen kenteken, dat zal op het platteland wel toegestaan zijn. S.v.p. openen.

'1108575' door RReintjes '1108575' door RReintjes

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Het ging maar net

RReintjes

Op veler verzoek in de bus ging onze chauffeur, daar waar mogelijk, van de grote wegen af. Elk voordeel heeft zijn nadeel. Als je dan in zo'n dorpje een bus tegenkomt, dan wordt het kiele, kiele passeren. Zoals je ziet lukte dat en de bovenpassagiers zagen daar de humor wel van in.

'1108467' door RReintjes '1108467' door RReintjes

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Variatie op een thema

RReintjes

Dit zijn de twee meest gefotografeerde kerkkoepels van Griekenland. Zoals gebruikelijk probeer ik veel gefotografeerde objecten net even anders vast te leggen. Voor mijn gevoel is dat hier aardig gelukt.

'1108422' door RReintjes '1108422' door RReintjes

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

De Yamuna bij...Allah

RReintjes

Eén van de heiligste plaatsen van het hindoeïsme is Allahabad. Hier mondt de Yamuna uit in de Ganges. Dat ook de Yamuna een heilige rivier is blijkt uit het feit dat tijdens Mahakumbh Mela, welke om de 12 jaar plaatsvindt, naar schatting 66 miljoen mensen hier een bad namen. Op de foto zie je een boot die een groep vrouwen terugbrengt, die zojuist een bad genomen hebben.

'1108350' door RReintjes '1108350' door RReintjes

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Op tijgerjacht?

RReintjes

Voor de vierde keer een poging gewaagd om tijgers in het wild te spotten. Ditmaal in het Panna National Park. We wisten dat de kans klein was (er zouden zo'n 30 tijgers vertoeven), maar je weet maar nooit. Ook hier lukte het niet, maar deze antilope, die verkoeling in het water zocht, was toch ook een mooi beeld. Maar we geven de tijgerjacht nog niet op.

'1108272' door RReintjes '1108272' door RReintjes

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Kijkplaat

RReintjes

Reizen in een bus heeft zo zijn nadelen, maar kent ook voordelen. Als je 's-ochtends goed de ruit naast je zitplaats schoonmaakt en goed vooruitkijkt, dan kun je vanaf je hoge positie best leuke opnames maken, zoals hier deze welbezochte wasplaats. Geopend komt de foto mooier tot zijn recht.

'1108145' door RReintjes '1108145' door RReintjes

SpanjeFuerteventura

SpanjeFuerteventura

Een emmer, een...sche

RReintjes

In het uiterste noordwesten van Fuerteventura, niet ver van het plaatsje El Cotillo, ligt een bezienswaardige vuurtoren, als je iets verder rijdt vindt je een heel rustig stukje waar ik dit kind zag spelen met een emmertje en een schepje. Voor een klein kind en met deze heerlijke temperaturen een ideale vakantieplek. Geopend komt de foto beter tot zijn recht.

'1108035' door RReintjes '1108035' door RReintjes

IndiaDelhi

IndiaDelhi

Vriendelijke sikh

RReintjes

Een sikh kun je eenvoudig herkennen aan zijn baard en tulband. Er zijn ongeveer 2,5 miljoen mensen die het sikhisme aanhangen en zo'n 70% daarvan woont in Punjab. De basisgedachten van de sikhs zijn: er is maar één God, gelijkheid, rechtvaardigheid en vrijheid voor iedereen. De afgebeelde sikh had er geen enkele moeite mee te poseren.

'1107915' door RReintjes '1107915' door RReintjes

IndiaDelhi

IndiaDelhi

Op de voet gevolgd

RReintjes

We hadden zojuist een bezoek aan de geweldige Sikh-tempel gebracht en liepen richting ons vervoer. Onderweg zag ik dit jongetje met een hond lopen en vond het zeker een plaatje waard.

'1107878' door RReintjes '1107878' door RReintjes

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Wandeleiland

RReintjes

Madeira is een uitgesproken wandeleiland, van Levada-wandelingen tot wandelingen op grote hoogte. Vanaf de ruim 1800 meter hoge Pico de Arieiro (zie foto) kun je de hoogste top van Madeira bereiken, de Pico Ruivo op 1861 meter. Dus wandelaars breng eens een bezoek aan het schitterende Madeira. Geopend komt de foto beter tot zijn recht.

'1107774' door RReintjes '1107774' door RReintjes

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Vrolijke begroetingen

RReintjes

Op onze rit door Madhya Pradesh kwamen we door kleine dorpjes. De kinderen hadden direct door dat er "vreemden" door het dorpje reden en gingen spontaan lachen en zwaaien. Dit beeld kom je vaak in India tegen en dat tovert een glimlach op ieders gezicht.

'1107612' door RReintjes '1107612' door RReintjes

IndiaDelhi

IndiaDelhi

Straatkapper

RReintjes

Elke keer weer als je door de straten van Old Delhi wandelt wordt je geconfronteerd met beelden die voor ons onbekend zijn. Langs de straat zie je hier de plaatselijke kapper aan het werk. Spiegel aan de muur, stoel plaatsen en aan de slag.

'1107479' door RReintjes '1107479' door RReintjes

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Architectonisch...hoo

RReintjes

De combinatie van schoonheid en praktische oplossingen in het scheppen van de volksarchitectuur op Santorini heeft geleidt tot onvergelijkbare vormen. Deze opname maakte ik in het plaatsje Oia. Geopend komt de foto beter tot zijn recht.