RReintjes

'1115875' door RReintjes '1115875' door RReintjes

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Porto Moniz

RReintjes

In het uiterste noordwesten van Madeira vind je de meest noordelijke gelegen plaats van dit eiland. Alleen de weg er naartoe al, als je een autorit vanuit het zuiden maakt, is een waar genot. Je komt niet hoger dan je tweede versnelling en wordt aan het eind van de weg getrakteerd op dit prachtige uitzicht. Als je de foto vergroot zie je duidelijk het natuurzwembad, door lavarotsen beschermd tegen de branding.

'1115746' door RReintjes '1115746' door RReintjes

GambiaBanjul

GambiaBanjul

Vriendelijk

RReintjes

"The Smiling Coast" is de bijnaam die gehanteerd wordt voor het land dat wij kennen als Gambia. De naam is zeker van toepassing op dit volk. De mensen zijn er heel open en vriendelijk, net als dit meisje, dat zodanig poseerde, dat ik een geslaagd portret kon maken.

'1115701' door RReintjes '1115701' door RReintjes

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Zicht op Chora Sfakio

RReintjes

We hadden net een prachtige scooterrit achter de rug door het Lefka Ori gebergte en naderden de kust. Even stoppen voor een overzichtsfoto van het plaatsje Chora Sfakion. Dat is het gemak van een scooter, je kunt (bijna) overal stoppen om foto's te maken. S.v.p. openen.

'1115590' door RReintjes '1115590' door RReintjes

GriekenlandZakynthos

GriekenlandZakynthos

Zonnen bij een wrak

RReintjes

Dit is wel een veel gefotografeerd strand, het scheepswrakstrand "Navagio". Nu eens anders genomen, met de kleine strandgenieters eromheen en een stukje helderblauw water. S.v.p. openen.

'1115502' door RReintjes '1115502' door RReintjes

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Binnenkort weer

RReintjes

Het ziet er naar uit dat we binnenkort toch weer op een buitenlandse vakantie kunnen gaan. Nou laten we hopen dat het met de restricties meevalt en blijf alert. Alvast een opwarmertje is vast wel dit strandbeeld op Tenerife.

'1115423' door RReintjes '1115423' door RReintjes

India

India

Relaxplek

RReintjes

Het is best een aardige klim naar het Mehrangarh Fort. Vroeger kon je met olifanten omhoog als je slecht ter been was (en velen maakten misbruik van de olifanten), tegenwoordig kun je met electrische autootjes naar boven. Deze dames namen even een pauze in hun klim naar boven, ik profiteerde daar natuurlijk even van.

'1115246' door RReintjes '1115246' door RReintjes

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Kubushuisjes in Oia

RReintjes

Wij zijn echte Griekofielen en zoeken het liefst rustige, niet toeristische eilanden op. Welnu, Santorini valt absoluut niet in die categorie. Santorini is wel een heel bijzonder eiland, wat mij betreft uniek in de wereld. Als je met een boot aankomt varen zie je een onvergetelijk beeld van een partij witte kubushuisjes balancerend op een vulkaanrand, een beeld wat op je netvlies gebrand blijft. De foto toont het zuidelijke gedeelte van Oia waar het veel rustiger is dan het drukke centrum met winkeltjes en restaurantjes. S.v.p. openen.

'1115175' door RReintjes '1115175' door RReintjes

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Verrassend Orccha

RReintjes

Orccha ligt op een spectaculair punt: een rotseiland in een lus van de rivier de Betwa. Er staan maar liefst drie hoofdpaleizen, te weten de Raj Mahal (uit 1560), de Jahangiri Mahal (uit 1626) en Rai Praveen Mahal (uit1675). Als je daar rondwandeld kom je prachtige figuren, zoals deze, tegen.

'1115029' door RReintjes '1115029' door RReintjes

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Het Anagagebergte

RReintjes

Als je een mooie trip in het noorden van Tenerife wilt maken dan kun je vanuit La Laguna richting Las Mercedes via een mooie, bochtige weg naar de kam van het Anaga-gebergte rijden. Het is wel belangrijk dat het helder weer is, want de bergkammen zijn anders in nevel gehuld. Een eerste stop houdt je bij Mirador del Carmen, maar een paar kilometer verderop wordt je getrakteerd op het mooiste uitkijkpunt: Pico de Inglés. Ik vond persoonlijk dit uitzichtpunt zeker niet onderdoen voor het veel bekendere Masca in het zuidelijk gelegen Teno-gebergte. Geopend komen de details beter tot hun recht.

'1114944' door RReintjes '1114944' door RReintjes

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Pittoresk vissersdorp

RReintjes

San Andrés is een pittoresk vissersdorp wat zich aan een berghelling heeft vastgeklampt. De meeste van de smalle steegjes zijn gereserveerd voor voetgangers. De inwoners verdienen hier tegenwoordig meer met de bereiding van vis en schaaldieren dan met het vangen ervan.

'1114849' door RReintjes '1114849' door RReintjes

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

Indrukwekkend

RReintjes

Varanasi kent twee crematie-ghats, te weten Harishchandra-ghat en Manikarnika-ghat. De eerste is veel minder druk dan de laatste, waar alle toeristen naar toe geleidt worden, als ze een boottocht op de Ganges maken. Op deze opname zie je een overzicht van het crematiegebeuren op de Manikarnika-ghat. S.v.p. openen.

'1114729' door RReintjes '1114729' door RReintjes

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Dagelijks leven

RReintjes

Vanuit Pushkar zijn we onderweg naar Jojawar. Onderweg komen we door dorpjes en het is dan genieten als je zo'n zijstraat voorbij rijdt, met zicht op het dagelijkse leven. S.v.p. even openen voor de details.

'1114580' door RReintjes '1114580' door RReintjes

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Klein behuisd

RReintjes

Deze oude sadhu kwamen we, dankzij onze gids, in een achteraf straatje in Pushkar tegen. Volgens zeggen zou hij rond de 100 zijn, maar die verhalen hoor ik in diverse landen, dus dat neem ik maar met een korrel zout. Pushkar is een vredig pelgrimsoord. Het leven speelt zich af rond de ghats, tempels en drukke bazars. Zeker een bezoek waard dus.

'1114518' door RReintjes '1114518' door RReintjes

GriekenlandSantorini

GriekenlandSantorini

Droomplekjes in...Ime

RReintjes

Als je goed kijkt zie je in die wirwar van straatjes, diverse onderkomens met een zwembad. Dit luxe gebeuren zal ook wel lux geld kosten. Wij vertoefden in Kamari, maar hebben genoten van deze prachtige Cycladische huisjes. Geopend komt de foto mooier tot zijn recht.

'1114448' door RReintjes '1114448' door RReintjes

GambiaBakau

GambiaBakau

Geen oog voor de...re

RReintjes

Het was onze eerste dag van onze tweewekelijkse vakantie naar Gambia, die later een eenwekelijkse vakantie bleek, doordat we noodgewdongen geëvacueerd werden vanwege de onrust met betrekking tot de presidentswisseling in 2017. Deze foto pikte ik nog even mee in de omgeving van Bakau.

'1114316' door RReintjes '1114316' door RReintjes

SpanjeTenerife

SpanjeTenerife

Playa de las Teresita

RReintjes

Niet ver van de hoofdstad Santa Cruz, langs de rand van het Anaga gebergte ligt het prachtige strand Playa de las Teresitas. Dit strand is kunstmatig verhoogd met zand uit de Sahara. Veel ruimte voor strandplezier en ook niet onbelangrijk, veel parkeermogelijkheden vlak achter het strandgedeelte. Wij bezochten het strand niet, maar zochten wel een mooi standpunt om het vast te leggen.

'1114214' door RReintjes '1114214' door RReintjes

IndiaDelhi

IndiaDelhi

Ongedwongen portret

RReintjes

Bij de meeste portretten die ik maak kijkt de betreffende persoon 9 van de 10 keer rechtstreeks naar de lens. Deze man maakte er wat mij betreft een veel ongedwongener portret van door dit niet te doen.

'1114166' door RReintjes '1114166' door RReintjes

IndiaDelhi

IndiaDelhi

Vrachtfiets

RReintjes

Als titel heb ik vrachtfiets gebruikt, maar loopfiets had ook gekund, want fietsen is onmogelijk met dergelijke vrachten. De man in de tuk-tuk achter hem vond het wel vermakelijk, dat ik hem fotografeerde.

'1114098' door RReintjes '1114098' door RReintjes

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Wasplaats

RReintjes

Vanuit de bus had ik een mooi overzicht over dit prachtige gebeuren. Je moet de foto zonder meer openen om de details op deze immense wasplaats te kunnen bekijken.

'1114006' door RReintjes '1114006' door RReintjes

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Kijkplaat

RReintjes

We zoeken onze afleiding tegenwoordig veel in huis en gaan dan vakanties uit het verleden doornemen. Deze kwam ik tegen, weer een foto uit de rijdende bus, ditmaal in Rajasthan. Even openen, dan kun je heel veel op deze kijplaat zien.

'1113911' door RReintjes '1113911' door RReintjes

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Verkoeling voor de...

RReintjes

Het Ranthambore National Park bestaat uit vier zones. Per dag worden een x- aantal bezoekers toegelaten per zone. Deze keer hadden wij een zone die we niet eerder bezochten. Dit ondergelopen land waar antilopen verkoeling zochten was dus nieuw voor ons en zeker een plaatje waard. Geopend komt de foto mooier tot zijn recht.

'1113780' door RReintjes '1113780' door RReintjes

PortugalMadeira

PortugalMadeira

Picos do Madeira

RReintjes

Het was onze laatste dag van een tweewekelijkse vakantie op Madeira. We hadden het eiland met een auto uitgebreid ontdekt. Het enige stuk waar we niet gekomen waren, waren de echte hoogtepunten van dit eiland, de Pico do Arieiro en de Pico Ruivo. Helaas hadden we geen tijd meer om daar te wandelen, maar deze uitzichten waren een prachtige afsluiting van een geweldige vakantie. S.v.p. openen.

'1113611' door RReintjes '1113611' door RReintjes

SpanjeFuerteventura

SpanjeFuerteventura

Op molentocht

RReintjes

Vroeg uit de veren, ontbijten en een grote tocht over het eiland maken. Het doel was zoveel mogelijk molens te vinden, (en vast te leggen natuurlijk). We vonden er tientallen en deze vond ik, in deze setting, zeker de moeite waard.

'1113517' door RReintjes '1113517' door RReintjes

IndiaMadhya Pradesh

IndiaMadhya Pradesh

Wasdag

RReintjes

Mijn medereizigers zien regelmatig dat ik onderweg ontzettend veel foto's vanuit de bus maak. Zij zeggen je bent meer met je fototoestel bezig dan alles te bekijken waar wij langs rijden. Zij vergeten echter dat je slechts een gedeelte kunt onthouden van wat je onderweg ziet. Ik kan ook niet alles vastleggen wat ik zie, maar als ik mijn foto's terugkijk dan heb ik meer herinneringen dan zij onthouden kunnen.

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik