RCamponeschi

'1063481' door RCamponeschi '1063481' door RCamponeschi

ItaliëToscane

ItaliëToscane

San Gimignano

RCamponeschi

Het Manhattan van de Middeleeuwen, een stukje skyline in Toscane: San Gimignano. Een authentiek Toscaans dorpje in de provincie van Siena, bekend om zijn 14 torens die samen een indrukwekkend geheel vormen. Een van de vele dorpjes in Toscane (en Italïë) die een bezoekje meer dan waard is.

'1063474' door RCamponeschi '1063474' door RCamponeschi

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Regionaal natuurpark.

RCamponeschi

Tussen Catania en Palermo vind je, ten westen van het 'parco dei Nebrodi', het parco delle Madonie. Een bergachtig natuurpark met typische Siciliaanse dorpjes, verschillende hiking en outdoor mogelijkheden en de noordkust van het eiland op een steenworp afstand. Een absolute aanrader.

'1063473' door RCamponeschi '1063473' door RCamponeschi

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Vendicari

RCamponeschi

Het Vendicari natuurreservaat is een uitgestrekt park in het Zuid-Oosten van Sicilië. Middels een eenvoudig en toegankelijk wandelpad is het mogelijk om het gebied op een rustig tempo te bezoeken. In de zomer kan er op verschillende plekken in zee gezwommen worden, maar zal het waarschijnlijk behoorlijk druk kunnen worden. Bovendien is er nergens beschutting, wat de eenvoudige wandeling een stuk zwaarder maakt.

'506645' door RCamponeschi '506645' door RCamponeschi

FrankrijkElzas en Lorraine

FrankrijkElzas en Lorraine

Eguisheim

RCamponeschi

Een dorpje in de Elzas staat bijna garant voor een kleurrijk beeld. Alle straatjes en huizen zijn perfect onderhouden, waardoor je bij een korte wandeltocht door het autovrije centrum van het dorpje terug in de middeleeuwen waant.

'506644' door RCamponeschi '506644' door RCamponeschi

Italië

Italië

Prato Piazza

RCamponeschi

Deze vallei, die in het Duits bekend staat als Plätzwiese, wordt beschouwd als een van de hoogtepunten van het Fanes-Sennes-Braies park in het noorden van Italië. Bereikbaar met de fiets, auto of te voet, waarbij de inspanning beloond wordt met een idyllisch stukje bergweide.

'506589' door RCamponeschi '506589' door RCamponeschi

Italië

Italië

Lago di Braies

RCamponeschi

Lago di Braies, 'parel van de Dolomieten', is een 31-hectare groot meer met het diepste punt op 36 meter. In het gelijknamige hotel op de oevers werden 139 VIP gegijzeld door de duitse SS, bevrijd in mei 1945.

'495703' door RCamponeschi '495703' door RCamponeschi

ItaliëRome

ItaliëRome

Stadio Olimpico,...th

RCamponeschi

Een persoonlijke favoriet, bezoek een wedstrijd van AS Roma. Proef de sfeer in de buurt van (of in) de Curva Sud, welke bekend staat om hun passievolle steun tijdens en buiten de wedstrijden.

'495699' door RCamponeschi '495699' door RCamponeschi

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Dorpjes in Abruzzo

RCamponeschi

Op deze foto Scurcola Marsicana. Een rustig dorpje in Abruzzo. Goede basis om de verschillende parken nabij de verkennen, waaronder het Abruzzo nationale park en il Gran Sasso.

'495698' door RCamponeschi '495698' door RCamponeschi

ItaliëRome

ItaliëRome

Basilica di San Paolo

RCamponeschi

De Sint-Paulus buiten de muren. Na de Sint-Pieter, de grootste basiliek van Rome. Volgens een van van de vele mythen die Rome kent, kondigt deze het einde van de wereld aan, wanneer er geen plek meer is voor het portret van een nieuwe paus. Indrukwekkend, met zijn afmetingen en pilaren

'490049' door RCamponeschi '490049' door RCamponeschi

SloveniëTriglav NP

SloveniëTriglav NP

Ukanc, Lake Bohinj

RCamponeschi

Lake Bohinj, gezien vanaf Ukanc. Een absolute aanrader op korte afstand van het bekendere (en meer toeristische) Lake Bled. Verblijftip voor wie op zoek is naar een relatief afgelegen slaapplek; Lonely House Ukanc

'489708' door RCamponeschi '489708' door RCamponeschi

SloveniëTriglav NP

SloveniëTriglav NP

Pericnik waterval,...

RCamponeschi

De Pericnik waterval is gemakkelijk te bereiken en zeker de moeite waard. De waterval bestaat uit twee delen, maar beperk je zeker niet tot het onderste (en grootste) gedeelte.

'489705' door RCamponeschi '489705' door RCamponeschi

ItaliëRome

ItaliëRome

Villa d'Este, Tivoli,

RCamponeschi

Villa d'Este in Tivoli, nabij Rome. Een villa waar je zeker bij mooi weer enkele ontspannende uren kunt genieten van de enorme tuin met verschillende fonteinen.

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik