RCamponeschi

'1063481' door RCamponeschi '1063481' door RCamponeschi

ItaliëToscane

ItaliëToscane

San Gimignano

RCamponeschi

Het Manhattan van de Middeleeuwen, een stukje skyline in Toscane: San Gimignano. Een authentiek Toscaans dorpje in de provincie van Siena, bekend om zijn 14 torens die samen een indrukwekkend geheel vormen. Een van de vele dorpjes in Toscane (en Italïë) die een bezoekje meer dan waard is.

'1063474' door RCamponeschi '1063474' door RCamponeschi

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Regionaal natuurpark.

RCamponeschi

Tussen Catania en Palermo vind je, ten westen van het 'parco dei Nebrodi', het parco delle Madonie. Een bergachtig natuurpark met typische Siciliaanse dorpjes, verschillende hiking en outdoor mogelijkheden en de noordkust van het eiland op een steenworp afstand. Een absolute aanrader.

'1063473' door RCamponeschi '1063473' door RCamponeschi

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Vendicari

RCamponeschi

Het Vendicari natuurreservaat is een uitgestrekt park in het Zuid-Oosten van Sicilië. Middels een eenvoudig en toegankelijk wandelpad is het mogelijk om het gebied op een rustig tempo te bezoeken. In de zomer kan er op verschillende plekken in zee gezwommen worden, maar zal het waarschijnlijk behoorlijk druk kunnen worden. Bovendien is er nergens beschutting, wat de eenvoudige wandeling een stuk zwaarder maakt.

'506645' door RCamponeschi '506645' door RCamponeschi

FrankrijkElzas en Lorraine

FrankrijkElzas en Lorraine

Eguisheim

RCamponeschi

Een dorpje in de Elzas staat bijna garant voor een kleurrijk beeld. Alle straatjes en huizen zijn perfect onderhouden, waardoor je bij een korte wandeltocht door het autovrije centrum van het dorpje terug in de middeleeuwen waant.

'506644' door RCamponeschi '506644' door RCamponeschi

Italië

Italië

Prato Piazza

RCamponeschi

Deze vallei, die in het Duits bekend staat als Plätzwiese, wordt beschouwd als een van de hoogtepunten van het Fanes-Sennes-Braies park in het noorden van Italië. Bereikbaar met de fiets, auto of te voet, waarbij de inspanning beloond wordt met een idyllisch stukje bergweide.

'506589' door RCamponeschi '506589' door RCamponeschi

Italië

Italië

Lago di Braies

RCamponeschi

Lago di Braies, 'parel van de Dolomieten', is een 31-hectare groot meer met het diepste punt op 36 meter. In het gelijknamige hotel op de oevers werden 139 VIP gegijzeld door de duitse SS, bevrijd in mei 1945.

'495703' door RCamponeschi '495703' door RCamponeschi

ItaliëRome

ItaliëRome

Stadio Olimpico,...th

RCamponeschi

Een persoonlijke favoriet, bezoek een wedstrijd van AS Roma. Proef de sfeer in de buurt van (of in) de Curva Sud, welke bekend staat om hun passievolle steun tijdens en buiten de wedstrijden.

'495699' door RCamponeschi '495699' door RCamponeschi

ItaliëAbruzzo

ItaliëAbruzzo

Dorpjes in Abruzzo

RCamponeschi

Op deze foto Scurcola Marsicana. Een rustig dorpje in Abruzzo. Goede basis om de verschillende parken nabij de verkennen, waaronder het Abruzzo nationale park en il Gran Sasso.

'495698' door RCamponeschi '495698' door RCamponeschi

ItaliëRome

ItaliëRome

Basilica di San Paolo

RCamponeschi

De Sint-Paulus buiten de muren. Na de Sint-Pieter, de grootste basiliek van Rome. Volgens een van van de vele mythen die Rome kent, kondigt deze het einde van de wereld aan, wanneer er geen plek meer is voor het portret van een nieuwe paus. Indrukwekkend, met zijn afmetingen en pilaren

'490049' door RCamponeschi '490049' door RCamponeschi

SloveniëTriglav NP

SloveniëTriglav NP

Ukanc, Lake Bohinj

RCamponeschi

Lake Bohinj, gezien vanaf Ukanc. Een absolute aanrader op korte afstand van het bekendere (en meer toeristische) Lake Bled. Verblijftip voor wie op zoek is naar een relatief afgelegen slaapplek; Lonely House Ukanc

'489708' door RCamponeschi '489708' door RCamponeschi

SloveniëTriglav NP

SloveniëTriglav NP

Pericnik waterval,...

RCamponeschi

De Pericnik waterval is gemakkelijk te bereiken en zeker de moeite waard. De waterval bestaat uit twee delen, maar beperk je zeker niet tot het onderste (en grootste) gedeelte.

'489705' door RCamponeschi '489705' door RCamponeschi

ItaliëRome

ItaliëRome

Villa d'Este, Tivoli,

RCamponeschi

Villa d'Este in Tivoli, nabij Rome. Een villa waar je zeker bij mooi weer enkele ontspannende uren kunt genieten van de enorme tuin met verschillende fonteinen.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik