Pvruggink

'446730' door Pvruggink '446730' door Pvruggink

CanadaBanff NP

CanadaBanff NP

Wolken over Lake...Mi

Pvruggink

Lake Minnewanka ("Water van de geesten" in Nakoda) is een gletsjermeer dat ongeveer 5 kilometers ten noord-oosten van Banff ligt. Je kunt er heerlijk recreëren, hoewel het water erg koud is. Nadat we in het water hadden gespeeld en terugreden kwam deze prachtige dreigende lucht eraan.

'445686' door Pvruggink '445686' door Pvruggink

CanadaCentraal Canada

CanadaCentraal Canada

Dinosaur Provincial..

Pvruggink

Dinosaur Provincial Park is een UNESCO World Heritage Site en ligt op ca. 2,5 rijden over de Trans-Canada Highway 1 ten zuid-oosten van Calgary. Het is tevens één van de rijkste vindplaatsen van fossielen van dinosauriërs in de wereld. Het heeft een opvallende Badlands topografie: in het vlakke (gras)land ineens een gebied dat miljoenen jaren geleden gevormd is door brede rivieren en gletsjers. Alsof je op de maan loopt. Tip: de ingang van het park ligt dichterbij Brooks (langs die highway 1) dan Drumheller.

'445494' door Pvruggink '445494' door Pvruggink

CanadaNoord Canada

CanadaNoord Canada

IJsberen op de zomers

Pvruggink

Churchill, Manitoba wordt ook wel ijsbeerhoofdstad genoemd, waar ook in de zomerperiode ijsberen verblijven. Het afgelegen plaatsje kent zelfs een polar bear alert, waarbij continu wacht wordt gehouden met een 4x4 en/of helicopter dat de ijsberen niet te dicht het dorp naderen. Voor naughty ijsberen (die teveel in of bij het dorp zijn geweest) is er ook een heuse polar bear jail, waar ze een maand in isolement (en zonder eten) worden opgesloten, om ze niet teveel aan mensen te laten wennen. Op onze hiking tocht naar het scheepswrak Ithaca hadden we enorm veel geluk en kwamen we deze moeder en haar jong tegen, die we een heel eind vanaf de kust tot aan het binnenland konden volgen. Ze staken zelfs een paar meter voor onze auto de weg over. Geweldige ervaring!

'482445' door Pvruggink '482445' door Pvruggink

CanadaNoord Canada

CanadaNoord Canada

Low-tide hiking door.

Pvruggink

Op onze rondreis door Canada hebben we naast de "gewone" westelijke route (Calgary - Nationale Parken Banff/Jasper - Whistler, Vancouver Island - Vancouver), ook een ongewone detour gemaakt naar Churchill aan de Hudson Bay om ijsberen en Beluga walvissen te zien. een hele omweg, maar wat prachtig. Je kunt er niet met auto komen, maar alleen met de trein vanaf Thompson (9 uur durende reis door schitterend landschap), of per vliegtuig (een uurtje met CalmAir). Die laatste is erg prijzig, maar wij moesten wel, omdat de trein kort tevoren was ontspoord met 13 graanwagons (Churchill is een grote graanoverslag haven). Er worden ook speciale all-in reizen naar Churchill georganiseerd, maar die zijn ook erg duur. Tip: plan een week extra in en huur een auto vanaf Calgary en rij naar Thompson (1500km), dan met de nachttrein naar Chruchill (wel even vantevoren reserveren via VIA Rail, prijs afhankelijk van of je een gewone stoel of slaapcoupé wilt hebben). Wij verbleven bij Tundra Inn, een eenvoudig, doch goed onderkomen met vriendelijk en zeer service gericht personeel. Daar kun je alle excursies ook boeken (Beluga Whale Tour, Tundra Buggy Tour om ijsberen te zien vanuit de Tundra Buggy, een king size bus op enorme wielen). Wij hadden ook de tijd en de wens om een low-tide hike te doen naar het scheepswrak Ithaca (zie mijn foto's) en onderweg ook Miss Piggy (een vliegtuigwrak) te bekijken. Om dat te doen is het aan te raden om de getijden te weten en om met een gids op pad te gaan die de omgeving en natuur kent en bewapend is. omdat je je middenin IJsbeerterritorium begeeft! In de zomer blijven de ijsberen in de omgeving van Chruchill (subarctisch) om daarna met het begin van de ijsvorming weer de zee op te gaan. Het dorp kent een polar bear alert en die waakt van 10 tot 22u op ijsberen die het dorp te dicht naderen. Afgeraden wordt om na 22u in het donker buiten te lopen (er gaat ook een toeter af om die tijd). Geweldige ervaring om op zo'n afgelegen plek te zitten! Als je zo'n low-tide hike wilt doen kan dat het beste met een gids van Nature 1st Tours. Afspraak afhankelijk van het getijde en je betaalt voor minimaal 3 volwassenen (wij betaalden CAD95 pp). Veel minder toeristisch dan de Tundra Buggy, persoonlijker en een eigenlijk een must als je die hele omweg hebt gemaakt ;-) [url="http://www.nature1sttours.ca/nature-tours.htm" target="_blank"]Nature 1st[/url]

'445401' door Pvruggink '445401' door Pvruggink

CanadaNoord Canada

CanadaNoord Canada

Ithaca scheepswrak

Pvruggink

Op de kiezelstranden van de Hudson Baai nabij Churchill, Manitoba, ligt het prachtige wrak van de vrachtvaarder Ithaca. Het verhaal gaat dat men dit schip bewust heeft laten stranden ivm verzekeringsgelden. Bij laag getijde kon het personeel ook gewoon aan land gaan. Ook nu kun je het schip nog per voet benaderen en het levert prachtige beelden op. Let wel dat je dat met een gids doet die gewapend is, want hier "overzomeren" de ijsberen! Wij zijn er een moeder en kleintje die middag tegengekomen, prachtig! Ik zal er een tip over schrijven en foto's plaatsen.

'445380' door Pvruggink '445380' door Pvruggink

CanadaIcefields Parkway

CanadaIcefields Parkway

Waterfowl Lake

Pvruggink

Waterfowl Lake in Banff National Park, Canada naast de Icefields Parkway tussen Banff en Lake Louise. De piek op de achtergrond die wordt gereflecteerd is Mount Chephren (3307m).

'438619' door Pvruggink '438619' door Pvruggink

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Blauwe moskee in het.

Pvruggink

De blauwe moskee (Sultan Ahmetmoskee) in het blauwe uur net na zonsondergang. Maar wat is er nou zo blauw aan die Moskee, die is zo grijs als wat aan de buitenkant, ook op dit uur. Er zijn echter binnen veel blauwe tegeltjes in verwerkt.

'438398' door Pvruggink '438398' door Pvruggink

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Basilica Cisterne

Pvruggink

De Basilica Cisterne is een zesde-eeuwse ondergrondse wateropslagplaats door de Byzantijnse keizer Justinianus aangelegd als wateropslagplaats voor zijn paleis. Je mag geen statief gebruiken, dus was ik vantevoren wat gaan googlen naar oplossingen om met lage ISO en een lange sluitertijd te kunnen fotograferen. Gelukkig had ik een balhoofd bij me dat ik van het statief heb afgehaald en los heb meegenomen. Camera op het balhoofd en met de buik op de grond het balhoofd vasthouden (naar beneden drukken) bracht de oplossing!

'437702' door Pvruggink '437702' door Pvruggink

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

1001 nachtweg

Pvruggink

Avondopname vanuit het Sultan Achmetpark met zicht op de Hagia Sophia, een voormalige kathedraal die is omgebouwd tot moskee. Het gebouw staat ook op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

'437583' door Pvruggink '437583' door Pvruggink

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Vader en zoon

Pvruggink

Een intiem monent kunnen vastleggen: vader en zoon samen in gebed in de Blauwe Moskee (Sultanachmet Moskee). Het is een HDR bewerking van 3 opnames.

'437478' door Pvruggink '437478' door Pvruggink

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Op de brug

Pvruggink

Een lang weekend naar Istanbul, wat een geweldige stad. Ik zal ook hier weer wat foto's plaatsen. Bij deze alvast een sfeerimpressie van de straat, op de Galata brug.

'392402' door Pvruggink '392402' door Pvruggink

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Berliner Dom

Pvruggink

Het is in Berlijn op een zonnige dag heerlijk vertoeven langs de oevers van de Spree (met stadsstrandjes, terrassen en bars) en dus hebben ze dat moment maar gegoten in brons, of zouden ze er echt al zo lang zitten? De achtergrond is natuurlijk de prachtige Berliner Dom, een creatie van architect Julius Carl Raschdorff, op het Museuminsel.

'389368' door Pvruggink '389368' door Pvruggink

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

B-Tor am Pariser Plat

Pvruggink

Afgelopen weekend sinds 30 jaar weer terug geweest naar Berlijn. Wat is het een geweldige stad, maar wat vreemd om nu in het "andere" gedeelte te kunnen staan. Als jochie stond ik destijds op een verhoging bij de muur te kijken naar het Oosten, waarbij het militair vertoon grote indruk maakte. Prachtig om nu deze foto van de Brandenburger Tor richting het Westen te kunnen maken net na zonsondergang in het blauwe uurtje.

'388883' door Pvruggink '388883' door Pvruggink

Zimbabwe

Zimbabwe

Victoria Falls

Pvruggink

Een prachtig uitkijkpunt op het uiterste puntje van Zimbabwe bij de Victoria Falls. Je kijkt hier richting het oosten, met Zambia aan de overkant en het begin van de Zambezi Rivier rechtsonder. Zoals je ziet in het natte seizoen, waarbij je er goed voor moet zorgen dat je camera (en jezelf) droog blijven. En natuurlijk oppassen dat je niet uitglijdt! Maar goed, dan kun je ook een prachtig landschap vastleggen.

'388551' door Pvruggink '388551' door Pvruggink

BotswanaOkavangodelta

BotswanaOkavangodelta

In balans

Pvruggink

Net na moederdag vond ik deze foto wel een gepaste, want de vraag aan alle hardwerkende Nederlandse moeders is natuurlijk: hoe staat het met jullie balans? Dit tafereel kwam ik tegen op onze boottocht door het Okavango Delta gebied. Een moeder die een ware balans weet te houden tussen werken, baggage en kinderen, en hen ook nog veilig aan de overkant van het water moet krijgen in een mokoro!

'387536' door Pvruggink '387536' door Pvruggink

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Oprit tulpen

Pvruggink

Berg en Dal - Vooruit dan nog maar eentje uit Nederland, omdat het lekker lente wordt. Als je nou eens bij zonsondergang op je buik gaat liggen voor je eigen deur met fotocamera en groothoeklens, waar door je zoontje prachtige tulpen zijn geplant en waar net de zuilprunus uitkomt, zeg nou zelf, dan krijg je toch een verrassend mooie nieuwe kijk op vakantiebestemming "villa balkonia"?

'387151' door Pvruggink '387151' door Pvruggink

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Oude Waal in Twilight

Pvruggink

Ooijpolder - Nog een foto uit onze eigen omgeving, die ik jullie niet wil onthouden. Gisteravond wilde ik met de zonsondergang en het blauwe uur daarna genieten van de volle maan. Helaas was het te bewolkt en ben ik maar gaan rondrijden. Dat doe ik dan meestal ook even door de Ooijpolder, m.n. voor de watervogels, grote grazers en natuurlijk het landschap en de rust. Ik zag deze scene en de bewolking en hoge nevel zorgden voor een prachtige uitsmering van de kleuren.

'386911' door Pvruggink '386911' door Pvruggink

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Lente in...Teletubbie

Pvruggink

Zowaar begint het ook in ons eigenste binnenste stukje buitenland weer lente te worden en kleuren de heuvels weer frisgroen. De oldtimer en motorclubs komen alweer voorbij, en hopelijk springen er geen teletubbies uit het gras... Dan ga ik verhuizen!

'386754' door Pvruggink '386754' door Pvruggink

NederlandGelderland

NederlandGelderland

De vooravond van de..

Pvruggink

Nijmegen ondergaat de komende jaren een metamorfose rondom de Waal, er komt nieuwbouw ten noorden van de rivier en ook wordt de dijk verlegd en komt er een stadseiland met volop mogelijkheden voor cultuur en recreatie. Een ander onderdeel is de derde stadsbrug, genaamd "De Oversteek", vernoemd naar en geplaatst op de plek waar de geallieerden tijdens Operatie Market Garden de Waal overstaken om de Waalbrug in te nemen. Deze brug is 285 meter lang en gebouwd met 6000ton staal! Ontworpen door de Belgische architecten Laurent Ney en Chris Poulissen. Zaterdag 20 april naar haar plek gesleept en hier aan de vooravond daarvan nog even vastgelegd aan de wal waar ie werd opgebouwd.

'386203' door Pvruggink '386203' door Pvruggink

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Dorst

Pvruggink

Het was warm midden op de dag dat wij het Himba dorp bezochten en ook zijzelf hadden dorst. Deze moeder vroeg ons het flesje water voor haarzelf en haar kind.

'385063' door Pvruggink '385063' door Pvruggink

NamibiëDamaraland

NamibiëDamaraland

Schoonmaakploeg

Pvruggink

Brandberg - Wat ons in Namibië opviel, in vergelijking tot Botswana, is dat de meeste initiatieven en ondernemingen nog altijd worden gerund door "blanken". Toch zie je hier ook steeds meer verschuivingen richting de lokale communities die bijdragen aan die initiatieven. De White Lady Lodge in Brandberg is daar een voorbeeld van. Toen mijn zoon een hele middag bij het zwembad wilde zijn sprak ik met een lokale ondernemer vanuit de community en heb een gezellige middag aan de bar met veel bier gehad, terwijl mijn zoontje met zijn zoontjes in het water aan het ravotten was (dat is waar die dames hierboven ook naar kijken). Gelukkig dat het zo steeds meer wordt in dat land, dat (veelal onderschat) toch behoorlijk onder koloniale druk heeft gestaan.

'385019' door Pvruggink '385019' door Pvruggink

BotswanaChobe National Park

BotswanaChobe National Park

In een groen groen...

Pvruggink

Ik wist niet dat Afrika zo fris groen kon zijn! In januari groeit het gras hier bij de Chobe rivier dus echt hoog en levert dat een mooie groene zee op waarin de dieren lijken te pootjebaden. Hier een trio impala's.

'384927' door Pvruggink '384927' door Pvruggink

NamibiëCentraal Namibie

NamibiëCentraal Namibie

Gabar Havik

Pvruggink

Waterberg regio - De Gabar Havik is een roofvogel uit de Accipitridae familie, waar ook de adelaar en buizerds onder vallen. Om te zien een beetje saaie grijze vogel met opvallende oranje snavel en poten, maar ik werd gepakt door het beeld. In flink tegenlicht nog kunnen vastleggen tegen een dreigende lucht en op een dode acacia.

'384271' door Pvruggink '384271' door Pvruggink

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

A happy family

Pvruggink

Het ziet er uit als een perfect gezinnetje, maar olifanten leven in het algemeen in matriarchale kuddes. Dus grote kans dat er alleen maar vrouwtjes hun kleintjes begeleiden en opvoeden en er geen mannetjes tussen lopen.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

EDITIE 112 | De mooiste berggebieden weg van de massa

5-8-2022 Columbus Travel editie 112 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste berggebieden. Van de onbekende parels van de Alpen tot de ongebaande paden van de Andes. Tijdens een roadtrip langs de Canadese westkust betreden we een wereld waarin mens en woestenij samengaan, met diepe fjorden en bossen die ouder zijn dan de westerse beschaving. Ook ontdekken we de Faeröer, een vulkanische archipel die ook wel ‘Europa’s best bewaarde geheim’ wordt genoemd. Daarnaast presenteren we de Harz, een bosrijk middelgebergte in Duitsland, als het ideale alternatief voor bekendere berggebieden in de buurt. Plus: in een speciale total guide bewijzen we dat Dubai méér is dan wolkenkrabbers en mega malls. Ingewijden delen hun favoriete tips op het gebied van architectuur, cultuur, natuur en gastronomie.  Bekijk de editie hier >

COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


16-07-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

WEEK 32 | COMMUNITY-TOPPERS


8 op een rij in Namibrand. Foto:MirandaNoomen
1. Topfoto & -tip: 8 op een rij in Namibrand door MirandaNoomen
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Corriedewinter
4. Nieuwkomer:Spitskit

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN CAMPERWEEKENDJE MET JE VRIENDEN!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. De winnaar krijgt tevens fantastische fietsaccessoires van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik