Poza

'258247' door Poza '258247' door Poza

BelgiëVlaams-Brabant

BelgiëVlaams-Brabant

Wandelbos Parkheide

Poza

Ga bergop naar links. U passeert enkele oude Amerikaanse eiken, en na tien minuten een visvijver, met eendjes en reigers. De paadjes zijn 's nachts verlicht, maar breng in dat geval iets mee tegen de muggen. Dan is het nog eens tien minuten tot de kerk van Baal, vanwaar de bewegwijzerde Balenbergwandeling begint. Die gaat 8 kilometer over een van de hoogste punten van het vlakke Hageland. Brengt u een fiets mee, draag hem dan zoals Sven Nys, de beroemste inwoner van Baal. Zijn supporterscafé ligt op de route.

'257881' door Poza '257881' door Poza

RoemeniëKarpaten

RoemeniëKarpaten

Lage wolken

Poza

Met Pasen was het dit jaar op de zuidflanken nogal nat en frisjes, maar de wegen waren sneeuwvrij en de grondverschuivingen en omgevallen bomen waren al geruimd. .--- U ziet de weg naar de Parangu Mare, een berg van 2519 meter. Ik sta op de afdamming van de rivier Lotu - de Vidra-dam, waarachter een waterreservoir van 12,4 km2. 's Lands tweedegrootste hydrocentrale ligt 800 meter lager. Ze levert meer energie dan de kerncentrale van Tihange 1, bijvoorbeeld. Roemenie telt 3000 meren, waarvan er ongeveer 40 een grotere oppervlakte hebben,... veel groter sommige.

'257121' door Poza '257121' door Poza

RoemeniëZuid Roemenie

RoemeniëZuid Roemenie

Vrolijk Paasfeest

Poza

De Popa was misschien iets kwistiger met het water dan bedoeld, maar de gelovige kon de humor daarvan inzien, want hij had toch al natte voeten.,... en een rode neus.

'257117' door Poza '257117' door Poza

RoemeniëZuid Roemenie

RoemeniëZuid Roemenie

Komt dat zien

Poza

Haar vriendje speelde gids, en zij verzorgde de show. De volgende artiest was een grote hond, waarvoor ze niet bang waren, oh nee. Terwijl ik fotos nam kwamen twee moeders met hun baby pronken.

'256933' door Poza '256933' door Poza

RoemeniëZuid Roemenie

RoemeniëZuid Roemenie

Speelstraat

Poza

Maandenlang hadden ze niet buiten kunnen spelen omdat er meer dan een halve meter sneeuw lag (winter van 2009-2010). Nu was alles opgedroogd en mochten de laarzen en warme mutsen aan de kant.

'256799' door Poza '256799' door Poza

MexicoPlaya del Carmen

MexicoPlaya del Carmen

Blauw en geel

Poza

Vanaf hier tot bij die pier ligt "Playa". Maar het strand is bijna volledig weggespoeld: Je ziet er enkel Mexicanen die werken langs de aangelegde zwembaden of in de souvernierwinkels. Hun kinderen spelen op dit overgebleven strandje. Vlak achter mij vertrekt een ferry.

'256774' door Poza '256774' door Poza

RoemeniëZuid Roemenie

RoemeniëZuid Roemenie

Mus

Poza

Ik had die morgen al een fluitende mus vastgelegd, maar wilde er nog eentje van dichterbij. Ze zat me echter nogal argwanend te bekijken en toonde me toen haar rug. Sjilpen? Vergeet het maar! PS: In Vlaanderen is de huismussenpopulatie met dertig procent afgenomen in dertig jaar. Ze vinden niet meer zoveel gaatjes onder de dakpannen.

'256732' door Poza '256732' door Poza

RoemeniëZuid Roemenie

RoemeniëZuid Roemenie

Ringmus

Poza

Tijdens mijn ochtendwandeling kwam ik voorbij een tuintje met heel wat vogels: er zaten zwaluwen, een ekster en ook een eekhoorn. Ik vatte post onder een boom, en nog geen 2 minuten later kwam deze mus vlakbij een deuntje fluiten,

'255960' door Poza '255960' door Poza

HongarijeSzeged

HongarijeSzeged

Kerkhof

Poza

Detail van een bijna zonspondergang vanuit de trein. Het graf van de familie Stoica lag toevallig in hetzelfde scherptevlak als de kerk, waarvan je slechts de schaduw ziet.

'255959' door Poza '255959' door Poza

RoemeniëZuid Roemenie

RoemeniëZuid Roemenie

Jongetje

Poza

Nu keek ie nog omhoog, maar niet lang meer, want hij had al een vriendin, en was niet bang voor de grote hond. Hij liep een eindje met me mee tot bij zijn vriendjes aan de school. Die zag er nog precies zo uit als twintig jaar geleden, maar ik denk niet dat hij dit weet. Het was hoedanook zijn school, niet de mijne.

'255870' door Poza '255870' door Poza

RoemeniëKarpaten

RoemeniëKarpaten

Hof van eden

Poza

Zowat elk bouwsel in Roemenie bleek omheind, ook dit keine kappeletje. We zijn hier niet gestopt, want het werd al gauw te donker zoals u ziet. PS; het wegdek was niet al te best, vandaar die krankzinnige sluitertijd====Edit: deze file bevat 108 kb aan informatie, van de oorspronkelijk 27505 kb raw. Ik vond de rest overbodig. Neem zeker een kijkje bij Ruuds godshuizen.

'255448' door Poza '255448' door Poza

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Zwarte leguaan

Poza

Als je ze op steen bakt, zouden ze eens zo goed smaken. Bij deze foto was ik echter degene die gebakken werd. Hij keek uit over zee van op een hoogte van ongeveer drie meter. Dat was ook ff klimmen, dus.

'255409' door Poza '255409' door Poza

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Carolers

Poza

In Tulum heeft 70 % van de bevolking typische Maya-gelaatstrekjes. Dit meisje is hiervan mijn beste voorbeeld. De zingende kinderen gingen er op een sprong geroutineerd voor staan, maar... hebben ze waarempel ook lippenstift op? Ik ben niet zeker: Er scheen een aangenaam warm licht over deze boulevard, ... met slechts hier daar een afschuwelijke TL-lamp.

'255138' door Poza '255138' door Poza

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Visser

Poza

Ik had hem graag geschoten bij het licht van een kampvuur, maar de regels in dit natuurgebied lieten zulks niet toe: niet goed voor de schildpadden, heb ik me laten vertellen. Dan maar mijn flash daar gezet waar een vuurtje had kunnen branden. Mijn toestel veranderde in een kikker. Achteraf zijn twee stoppen licht tegengehouden, en is een vet contrast gezet. Klaar! Euh,... en natuurlijk niet vergeten aan te scherpen. Dat moet m.i. bij elke foto.

'254817' door Poza '254817' door Poza

RoemeniëZuid Roemenie

RoemeniëZuid Roemenie

Kaarsje

Poza

Morgen was het Pasen, Een tiental gelovigen kwamen nu al om de zegen te ontvangen. Kinderen hadden een kussentje mee en gingen met zijn drieen tegelijk op hun knieen onder het kleed van de priester. Of ie het licht moest aandoen, wilde hij van me weten. Nee, dat hoefde niet. Deze foto is als volgt bewerkt: helderheid:-0,67 contrast: 2 highlight:-4 schaduw: -4 aangescherpt: 9 hoogte: 1900 pixels

'254599' door Poza '254599' door Poza

RoemeniëZuid Roemenie

RoemeniëZuid Roemenie

Honingbij

Poza

Mijn gastheer was een fruitboer, en dus ook een ervaren imker. Hij schoot bovendien everzwijn,... met dumdumkogels,... uit een Belgisch geweer. Hij toonde me zijn geweer, .... en ik at lekker zwijn, maar Ik zou hem wel eens leren hoe je schiet, en wel op een veel kleiner doel, namelijk zijn bijen. Het bleek echter al snel geen goed idee om in de aanvliegroute te gaan staan. Dan maar een bloemeke opgezocht.

'254164' door Poza '254164' door Poza

IndiaKerala

IndiaKerala

Danseresje

Poza

Ik logeerde destijds aan de vuurtoren van Varkala, bij mr. 'Suuunglasses', en maakte een lange wandeling naar het volgende dorp. Het laatste huis langs de kust had een donker zaaltje op de eerste verdieping. Daar had dit danseresje blijkbaar een van haar eerste optredens, want ze keek voortdurend naar haar wat oudere collega - wiens hand hiervan getuigt. De opname is vastgelegd op magneetband.

'253584' door Poza '253584' door Poza

HongarijeSzeged

HongarijeSzeged

Zonsondergang

Poza

Na drie dagen gedwongen oponthoud in Boekarest, ging het per trein naar de Hongaarse hoofdstad. We zagen hoe de blaadjes bomen kregen, of ze stonden al in bloei. Er was veel licht, ... het licht was van God. Dan plots: Het licht was God! Zijn kerk scheen in de duisternis.

'253409' door Poza '253409' door Poza

RoemeniëZuid Roemenie

RoemeniëZuid Roemenie

Draadje trek

Poza

Als er een auto aankwam ging ie op de weg staan, en verdween dan achter een muurtje. Op de foto zag ik een portefeuille aan zijn voeten, waaruit een bankbriefje kwam piepen: hij wilde verhinderen dat er over de portefeuille werd gereden. Ondertussen immiteerde hij het meisje dat hem riep en dat mijn model was van dat ogenblik. Edit: Verhaal ingekort en titel aangepast. Hoop dat het nu duidelijk is.

'253288' door Poza '253288' door Poza

RoemeniëBoekarest

RoemeniëBoekarest

Muraturi

Poza

Die conserven mochten op de foto, maar niet zonder bier. Mihai is namelijk de fiere eigenaar van honderden bierblikjes uit tientalle landen. Of ie dan ook ff zijn hoofd wilde opheffen ipv zo verliefd in dat glas te kijken. 't Is wel voor Columbus, en dat kan je niet meer ongedaan maken! Graag zelfs, aldus Mihai.

'253133' door Poza '253133' door Poza

RoemeniëZuid Roemenie

RoemeniëZuid Roemenie

Tuut

Poza

Op Roemense landweggetjes gaat het traag, maar er is heel wat te zien. Vraag dat maar aan dit meisje. PS: Deze oude Dacia had een embleem van BMW op het stuurwiel.

'252876' door Poza '252876' door Poza

RoemeniëZuid Roemenie

RoemeniëZuid Roemenie

Biertje?

Poza

Toen ik in het dorpje van de blauwogen nog steeds bij een winkel voor de regen stond te schuilen, kwam deze man me een biertje aanbieden. De winkelier dacht me in bescherming te moeten nemem, door hem te verjagen, Ik gebaarde dat dit niet nodig was,en liet hem deze foto zien, waarop ie lustig kwam meefotograferen met zijn gsm.

'252773' door Poza '252773' door Poza

RoemeniëZuid Roemenie

RoemeniëZuid Roemenie

Blauw

Poza

In de Donau-delta had ik het voor het eerst gezien, maar ook hier in Bogati had vrijwel het hele dorp blauwe ogen. 'Waar ga je zo achterwaards naartoe voor die foto? Straks tuimel je nog in de gracht"- leek ze te zeggen.

'252492' door Poza '252492' door Poza

RoemeniëZuid Roemenie

RoemeniëZuid Roemenie

Schoolbus

Poza

Tijdens een plotse regenbui stopte een gele vrachtwagen vlak voor mijn schuilplaats. Ze hadden me al lang opgemerkt door die kleine raampjes, en bleven bij het uitstappen nieuwsgierig in mijn richting kijken. Hun gedrag was voorbeeldig.

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik