Polderboy

'1101982' door Polderboy '1101982' door Polderboy

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Vechtende zeearenden

Polderboy

de vis is schaars dus moet er stevig strijd geleverd worden voor een maaltje. deze visarenden probeerden elkaar de vis afhandig te maken. een schitterend schouwspel.

'1097059' door Polderboy '1097059' door Polderboy

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Amalfi kust

Polderboy

Met de fiets langs de Amalfi kust. Heerlijk je kunt stoppen waar je wilt. genieten van het uitzicht. Voor iedereen in de bus of auto is dat niet mogelijk op dit smalle weggetje.

'557706' door Polderboy '557706' door Polderboy

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Boliviaanse schone

Polderboy

Op het Plaza San Fransisco in het centrum van laPaz treffen we een muziekfestival waarbij jong en oud zich vermaakt. ook deze jonge dame met haar ijsje.

'557228' door Polderboy '557228' door Polderboy

NamibiëNamib woestijn

NamibiëNamib woestijn

Oryx bij Deadvlei...N

Polderboy

Nabij Deadvlei in Namibië, liep deze oryx. Ik kon er heel erg langzaam naartoe sluipen tot op 10 m. Dichterbij vond ik niet verantwoord. zeker als je naar die scherpe hoorns kijkt.

'554105' door Polderboy '554105' door Polderboy

BoliviaPotosi

BoliviaPotosi

Op de weg naar de...v

Polderboy

Op de fiets over de Salar de Uyuni. ons doel voor deze dag is Isla Inchuasi, het kleine "zwevende"stipje boven de horizon. Dat ligt nu nog ongeveer 70 km. ver weg. Aan de rand van de zoutvlakte nabij Llica kwamen we nog een aantal fietsers tegen. Scott en Sue uit Alaska en een gezinnetje met een zoontje van 5 uit Duitsland. Zo rijden we met een groepje over deze gortdroge zoutvlakte. Wel z'n veilig gevoel met elkaar.

'554027' door Polderboy '554027' door Polderboy

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Laguna Macaya Bolivia

Polderboy

Net buiten het dorpje Macaya, vlakbij de Chileense grens, vind je dit schitterende meer. Hier mochten wij, mijn vrouw en ik, langs fietsen. Dit stukje was wel te fietsen, de meeste stukken in deze omgeving waren onmogelijk fietsbaar. Het gebied waar we doorheen trokken is ongelooflijk mooi, maar moeilijk fietsbaar.

'544767' door Polderboy '544767' door Polderboy

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Fietsen over de Salar

Polderboy

In de verte rijden 3 fietsers 2 volwassenen en een kind van 5, over de Salar Coipassa. Door de hitte is er een behoorlijke luchtspiegeling. Later komen wij bij dit gezin aan en fietsen we gezamenlijk verder. Aan de overkant slaan we met elkaar ook samen ons kamp op.

'544294' door Polderboy '544294' door Polderboy

Bolivia

Bolivia

Paso del Condor 4800m

Polderboy

Op het hoogste punt van onze fiets reis 4800 m paso del Condor. Hier is het moeilijk fietsen door het zand. Je lijf schreeuwt om zuurstof. Lopen is dan het alternatief. Maar we genieten van het schitterende landschap.

'544292' door Polderboy '544292' door Polderboy

Bolivia

Bolivia

Op de heksenmarkt in.

Polderboy

Op de heksenmarkt in het centrum van LaPaz, zie je in de kramen en winkeltjes allerlei rariteiten waaronder deze gedroogde lama baby,s Deze worden bij offer rituelen gebruikt, maar ook onder de vloer van een nieuwe woning gelegd. Men geloofd dat hierdoor boze geesten worden verjaagd.

'544287' door Polderboy '544287' door Polderboy

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Skihut op de top van.

Polderboy

Op de top van de Chacaltaya 5435 m hoog, werd tot een paar jaar terug zowel in de zomer als in de winter geskied. De gletcher is nu geheel verdwenen. de berghut staat leeg. Ik ben hier in sept. 2016 en er ligt geen vlokje sneeuw meer. Oorzaak???? Vermoedelijk de hoeveelheid fijnstof die op de sneeuw terecht kwam en deze deed opwarmen. Wel een fantastisch uitzicht. In het noorden kon ik het Titicacameer zien liggen. Naar het zuiden zie je de op een na hoogste berg van Bolivia. De Illimani.6458m.

'510350' door Polderboy '510350' door Polderboy

Groot-BrittanniëNewcastle

Groot-BrittanniëNewcastle

Papegaai duikers dich

Polderboy

Ga in juni naar Engeland. Een stukje ten Noorden van Newcastle liggen voor de kust de Farn Islands. Vanuit Seahouses zijn deze te bezoeken. Hier vind je ze, de papegaaiduiker, maar ook de artic stern, alken, enz. Maar ook zeehonden en als je geluk hebt een Jan van Gent. Trouwens als je de fiets meeneemt kun je de prachtige Coast en Castle route rijden.

'510307' door Polderboy '510307' door Polderboy

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Mont Saint Michel in.

Polderboy

Mont Saint Michel is uiteraard een aanrader. Echter erg druk. Wij zijn vanaf de camping op de fiets gegaan. Dan kun je tot op het eilandje komen. Verder is onze tip. Je kunt het hele eilandje rond lopen bij laagwater. Een soort van wadlopen. Bij de ingangs poort links zijn er kraantjes waar je je kunt wassen.

'510271' door Polderboy '510271' door Polderboy

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Bodega Ysios

Polderboy

In het Ebro dal 15 km ten westen van Logroño vindt je deze bodega van Ysios. Een architectonisch plaatje. Ontwerp van de Spaanse architect Calatrava. Binnen kun je genieten van de Rioja wijnen, en uiteraard een flesje kopen. Wij waren hier eind van de middag Pech zeg, om 4 uur sluiten ze.

'457180' door Polderboy '457180' door Polderboy

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Een pooler op zijn...

Polderboy

In beeld een pooler op zijn mokoro die door de papyrus velden vaart. Het is genieten in dit gebied, met zijn vele kreken en plassen. Overal kom je wild tegen. Van libellen tot olifanten en nijlpaarden. Ter verduidelijking. een poolder is de man met de stok die de boot vaart. Een mokoro, is een uitgehakte houten boomstam kano.

'457174' door Polderboy '457174' door Polderboy

NamibiëDamaraland

NamibiëDamaraland

Himba jongen

Polderboy

Himba jongen leunt tegen het hutje waarin hij woont. Hij laat het bezoek van ons gewoon voor wat het is. later wilde hij de foto wel graag zien op het scherm van de camera.

'394320' door Polderboy '394320' door Polderboy

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Markt verkoopster.

Polderboy

De markten in Indonesie zijn een prachtig gebeuren. Over het algemeen laten de mensen zich goed fotograferen. Op diverse plaatsen werd het mij zelfds gevraagd om foto's te maken. Als dank stuur ik ze later een foto toe. Heb ik gelijk een praatje, ik moet dan toch het adres vragen.

'481160' door Polderboy '481160' door Polderboy

IndonesiëJogjakarta

IndonesiëJogjakarta

Vloertegel fabriek...

Polderboy

http://tegelkunci.com/ dit is de URL. Van de Kunci vloertegel fabriek. Een klein fabriekje in Yogyakarta. Ze maken hier vloetegels met de hand. De tegels zijn cement geboden dus worden niet tebakken.Een kleine showroom toont het assortiment. Een leuk weetje is dat achter op de tegels het Leidse stadswapen staat. Wie heeft de fabriek opgericht? Trouwens Kunci betekent sleutel. Een top uitstapje in deze stad.

'481159' door Polderboy '481159' door Polderboy

IndonesiëBorobudur

IndonesiëBorobudur

Avond bezoek...Borobu

Polderboy

Als je bij de Borobudur bent kun je daar een avond kaartje kopen. Je mag dan op het monument blijven bij en na zonsondergang. De "normale toerist" wordt kwart voor zes weggestuurd. Dus dan heb je nog een heerlijk rustige periode voor je. Om te mediteren of gewoon mooie plaatjes schieten.

'481158' door Polderboy '481158' door Polderboy

IndonesiëJogjakarta

IndonesiëJogjakarta

Suikerfabriek...bezic

Polderboy

Net ten zuiden van Yogyakarta is een hele grote suikerfabriek. Als e aan de poort vraagt of je de fabriek kan bezichtigen wordt er iemand van het kantoor geregeld. Bij ons een heel aardige die die prima Engels sprak. We hebben een tour van wel 2uur gehad en alles kunnen zien en fotograferen. Tegen een heeeel kleine vergoeding. Schitterend te zien hoe suikerriet wordt verwerkt tot suiker en spiritus. Als je dan toch bij de fabriek bent. Neem dan ook een kijkje bij de timmerman tegen over de ingang. Een echt vakman die schitterende doodskisten maakt. Helemaal uitgesneden met prachtige voorstellingen.

'394096' door Polderboy '394096' door Polderboy

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Ruiter in de Bromo...

Polderboy

In de grote krater bij de Bromo vulkaan staat een Hidoe tempeltje. De dag dat ik er met de fiets doorheen reed, stond er bij dit tempeltje een behoorlijke stof storm. Dit maakte wel dat er mooie beelden te zien waren. Waaronder deze.

'394092' door Polderboy '394092' door Polderboy

IndonesiëJava

IndonesiëJava

De krater van de Kawa

Polderboy

Het kratermeer van de Kawah Ijen vulkaan, oost Java. Hier wordt onder bij het kratermeer zwavel gehakt. Sjouwers komen dan met 80 kg op hun nek naar boven. Daarna dalen ze nog een heel eind af naar het weegpunt. De zwaveldamp trekt uit de krater omhoog en is benauwend. De zon is net zichtbaar door de damp. Om er te komen is een zeer hobbelige rit met een four wheel drive nodig. De route starte voor ons in Bangyowangi. Via een bergpad door het tropisch woud naar de hoogvlakte. De laatste km. lopend de berg op. Een schitterende tocht.

'367284' door Polderboy '367284' door Polderboy

IndonesiëBali

IndonesiëBali

3 vulkanen op Bali

Polderboy

Vanaf westzijde de kraterrand van de Batur vulkaan, heb je bij helder weer een prachtig beeld ban drie grote vulkanen op een rij. Nl. de Gunung Agung 3142m daarvoor de Gunung abang 2153 m en vooraan de Gunung Batur 1730 m.

'367278' door Polderboy '367278' door Polderboy

IndonesiëBorobudur

IndonesiëBorobudur

Bhuda beeld van de...

Polderboy

Een bezoek aan de Burubudur in de vroege morgen is een verademing. Geen drommen toeristen en de ruimte om mooie foto's te kunnen maken. Als je geluk hebt kun je de zon zien opkomen vanachter de vulkaan de Merapi.

'348130' door Polderboy '348130' door Polderboy

FinlandLapland

FinlandLapland

Noorderlicht in...fin

Polderboy

Het Noorderlicht op dinsdag 24 januari 2012. Opname gemaakt in het dorp Luosto ongeveer 100 km ten noorden van Rovanimie. Schitterende belevenis. evenals de wandeltochten in de ongerepte natuur rond dit dorp.

Community updates

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

REIZIGER VAN DE WEEK
30-11-2020 De Reiziger van de Week is Sarah Roers. Heb jij net als Sarah ook een reisdroom waargemaakt en ben jij de volgende gelukkige? Nomineer jezelf of iemand anders en win een Eastpak-rugzak! Stuur hier je nominatie in.

UPDATE
27-11-2020 Sinds vandaag zijn de aantallen voor favorieten onder een individuele foto weer zichtbaar.

week 49 | Community toppers

Verstilt. Foto: Wisseschout

1. Topreview: Verenigde Staten • Bisti-Badlands door Henneke
2. Topfoto & tip: Verstilt door Wisseschout
3. Communitylid van de week: Afpmvannunen
4. Nieuwkomer: Elisabeth-Nicole

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik