Polderboy

'1101982' door Polderboy '1101982' door Polderboy

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Vechtende zeearenden

Polderboy

de vis is schaars dus moet er stevig strijd geleverd worden voor een maaltje. deze visarenden probeerden elkaar de vis afhandig te maken. een schitterend schouwspel.

'1097059' door Polderboy '1097059' door Polderboy

ItaliëAmalfi kust

ItaliëAmalfi kust

Amalfi kust

Polderboy

Met de fiets langs de Amalfi kust. Heerlijk je kunt stoppen waar je wilt. genieten van het uitzicht. Voor iedereen in de bus of auto is dat niet mogelijk op dit smalle weggetje.

'557706' door Polderboy '557706' door Polderboy

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Boliviaanse schone

Polderboy

Op het Plaza San Fransisco in het centrum van laPaz treffen we een muziekfestival waarbij jong en oud zich vermaakt. ook deze jonge dame met haar ijsje.

'557228' door Polderboy '557228' door Polderboy

NamibiëNamib woestijn

NamibiëNamib woestijn

Oryx bij Deadvlei...N

Polderboy

Nabij Deadvlei in Namibië, liep deze oryx. Ik kon er heel erg langzaam naartoe sluipen tot op 10 m. Dichterbij vond ik niet verantwoord. zeker als je naar die scherpe hoorns kijkt.

'554105' door Polderboy '554105' door Polderboy

BoliviaPotosi

BoliviaPotosi

Op de weg naar de...v

Polderboy

Op de fiets over de Salar de Uyuni. ons doel voor deze dag is Isla Inchuasi, het kleine "zwevende"stipje boven de horizon. Dat ligt nu nog ongeveer 70 km. ver weg. Aan de rand van de zoutvlakte nabij Llica kwamen we nog een aantal fietsers tegen. Scott en Sue uit Alaska en een gezinnetje met een zoontje van 5 uit Duitsland. Zo rijden we met een groepje over deze gortdroge zoutvlakte. Wel z'n veilig gevoel met elkaar.

'554027' door Polderboy '554027' door Polderboy

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Laguna Macaya Bolivia

Polderboy

Net buiten het dorpje Macaya, vlakbij de Chileense grens, vind je dit schitterende meer. Hier mochten wij, mijn vrouw en ik, langs fietsen. Dit stukje was wel te fietsen, de meeste stukken in deze omgeving waren onmogelijk fietsbaar. Het gebied waar we doorheen trokken is ongelooflijk mooi, maar moeilijk fietsbaar.

'544767' door Polderboy '544767' door Polderboy

BoliviaOruro

BoliviaOruro

Fietsen over de Salar

Polderboy

In de verte rijden 3 fietsers 2 volwassenen en een kind van 5, over de Salar Coipassa. Door de hitte is er een behoorlijke luchtspiegeling. Later komen wij bij dit gezin aan en fietsen we gezamenlijk verder. Aan de overkant slaan we met elkaar ook samen ons kamp op.

'544294' door Polderboy '544294' door Polderboy

Bolivia

Bolivia

Paso del Condor 4800m

Polderboy

Op het hoogste punt van onze fiets reis 4800 m paso del Condor. Hier is het moeilijk fietsen door het zand. Je lijf schreeuwt om zuurstof. Lopen is dan het alternatief. Maar we genieten van het schitterende landschap.

'544292' door Polderboy '544292' door Polderboy

Bolivia

Bolivia

Op de heksenmarkt in.

Polderboy

Op de heksenmarkt in het centrum van LaPaz, zie je in de kramen en winkeltjes allerlei rariteiten waaronder deze gedroogde lama baby,s Deze worden bij offer rituelen gebruikt, maar ook onder de vloer van een nieuwe woning gelegd. Men geloofd dat hierdoor boze geesten worden verjaagd.

'544287' door Polderboy '544287' door Polderboy

BoliviaLa Paz

BoliviaLa Paz

Skihut op de top van.

Polderboy

Op de top van de Chacaltaya 5435 m hoog, werd tot een paar jaar terug zowel in de zomer als in de winter geskied. De gletcher is nu geheel verdwenen. de berghut staat leeg. Ik ben hier in sept. 2016 en er ligt geen vlokje sneeuw meer. Oorzaak???? Vermoedelijk de hoeveelheid fijnstof die op de sneeuw terecht kwam en deze deed opwarmen. Wel een fantastisch uitzicht. In het noorden kon ik het Titicacameer zien liggen. Naar het zuiden zie je de op een na hoogste berg van Bolivia. De Illimani.6458m.

'510350' door Polderboy '510350' door Polderboy

Groot-BrittanniëNewcastle

Groot-BrittanniëNewcastle

Papegaai duikers dich

Polderboy

Ga in juni naar Engeland. Een stukje ten Noorden van Newcastle liggen voor de kust de Farn Islands. Vanuit Seahouses zijn deze te bezoeken. Hier vind je ze, de papegaaiduiker, maar ook de artic stern, alken, enz. Maar ook zeehonden en als je geluk hebt een Jan van Gent. Trouwens als je de fiets meeneemt kun je de prachtige Coast en Castle route rijden.

'510307' door Polderboy '510307' door Polderboy

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Mont Saint Michel in.

Polderboy

Mont Saint Michel is uiteraard een aanrader. Echter erg druk. Wij zijn vanaf de camping op de fiets gegaan. Dan kun je tot op het eilandje komen. Verder is onze tip. Je kunt het hele eilandje rond lopen bij laagwater. Een soort van wadlopen. Bij de ingangs poort links zijn er kraantjes waar je je kunt wassen.

'510271' door Polderboy '510271' door Polderboy

SpanjeBaskenland

SpanjeBaskenland

Bodega Ysios

Polderboy

In het Ebro dal 15 km ten westen van Logroño vindt je deze bodega van Ysios. Een architectonisch plaatje. Ontwerp van de Spaanse architect Calatrava. Binnen kun je genieten van de Rioja wijnen, en uiteraard een flesje kopen. Wij waren hier eind van de middag Pech zeg, om 4 uur sluiten ze.

'457180' door Polderboy '457180' door Polderboy

BotswanaOkavango Delta

BotswanaOkavango Delta

Een pooler op zijn...

Polderboy

In beeld een pooler op zijn mokoro die door de papyrus velden vaart. Het is genieten in dit gebied, met zijn vele kreken en plassen. Overal kom je wild tegen. Van libellen tot olifanten en nijlpaarden. Ter verduidelijking. een poolder is de man met de stok die de boot vaart. Een mokoro, is een uitgehakte houten boomstam kano.

'457174' door Polderboy '457174' door Polderboy

NamibiëDamaraland

NamibiëDamaraland

Himba jongen

Polderboy

Himba jongen leunt tegen het hutje waarin hij woont. Hij laat het bezoek van ons gewoon voor wat het is. later wilde hij de foto wel graag zien op het scherm van de camera.

'394320' door Polderboy '394320' door Polderboy

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Markt verkoopster.

Polderboy

De markten in Indonesie zijn een prachtig gebeuren. Over het algemeen laten de mensen zich goed fotograferen. Op diverse plaatsen werd het mij zelfds gevraagd om foto's te maken. Als dank stuur ik ze later een foto toe. Heb ik gelijk een praatje, ik moet dan toch het adres vragen.

'481160' door Polderboy '481160' door Polderboy

IndonesiëJogjakarta

IndonesiëJogjakarta

Vloertegel fabriek...

Polderboy

http://tegelkunci.com/ dit is de URL. Van de Kunci vloertegel fabriek. Een klein fabriekje in Yogyakarta. Ze maken hier vloetegels met de hand. De tegels zijn cement geboden dus worden niet tebakken.Een kleine showroom toont het assortiment. Een leuk weetje is dat achter op de tegels het Leidse stadswapen staat. Wie heeft de fabriek opgericht? Trouwens Kunci betekent sleutel. Een top uitstapje in deze stad.

'481159' door Polderboy '481159' door Polderboy

IndonesiëBorobudur

IndonesiëBorobudur

Avond bezoek...Borobu

Polderboy

Als je bij de Borobudur bent kun je daar een avond kaartje kopen. Je mag dan op het monument blijven bij en na zonsondergang. De "normale toerist" wordt kwart voor zes weggestuurd. Dus dan heb je nog een heerlijk rustige periode voor je. Om te mediteren of gewoon mooie plaatjes schieten.

'481158' door Polderboy '481158' door Polderboy

IndonesiëJogjakarta

IndonesiëJogjakarta

Suikerfabriek...bezic

Polderboy

Net ten zuiden van Yogyakarta is een hele grote suikerfabriek. Als e aan de poort vraagt of je de fabriek kan bezichtigen wordt er iemand van het kantoor geregeld. Bij ons een heel aardige die die prima Engels sprak. We hebben een tour van wel 2uur gehad en alles kunnen zien en fotograferen. Tegen een heeeel kleine vergoeding. Schitterend te zien hoe suikerriet wordt verwerkt tot suiker en spiritus. Als je dan toch bij de fabriek bent. Neem dan ook een kijkje bij de timmerman tegen over de ingang. Een echt vakman die schitterende doodskisten maakt. Helemaal uitgesneden met prachtige voorstellingen.

'394096' door Polderboy '394096' door Polderboy

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Ruiter in de Bromo...

Polderboy

In de grote krater bij de Bromo vulkaan staat een Hidoe tempeltje. De dag dat ik er met de fiets doorheen reed, stond er bij dit tempeltje een behoorlijke stof storm. Dit maakte wel dat er mooie beelden te zien waren. Waaronder deze.

'394092' door Polderboy '394092' door Polderboy

IndonesiëJava

IndonesiëJava

De krater van de Kawa

Polderboy

Het kratermeer van de Kawah Ijen vulkaan, oost Java. Hier wordt onder bij het kratermeer zwavel gehakt. Sjouwers komen dan met 80 kg op hun nek naar boven. Daarna dalen ze nog een heel eind af naar het weegpunt. De zwaveldamp trekt uit de krater omhoog en is benauwend. De zon is net zichtbaar door de damp. Om er te komen is een zeer hobbelige rit met een four wheel drive nodig. De route starte voor ons in Bangyowangi. Via een bergpad door het tropisch woud naar de hoogvlakte. De laatste km. lopend de berg op. Een schitterende tocht.

'367284' door Polderboy '367284' door Polderboy

IndonesiëBali

IndonesiëBali

3 vulkanen op Bali

Polderboy

Vanaf westzijde de kraterrand van de Batur vulkaan, heb je bij helder weer een prachtig beeld ban drie grote vulkanen op een rij. Nl. de Gunung Agung 3142m daarvoor de Gunung abang 2153 m en vooraan de Gunung Batur 1730 m.

'367278' door Polderboy '367278' door Polderboy

IndonesiëBorobudur

IndonesiëBorobudur

Bhuda beeld van de...

Polderboy

Een bezoek aan de Burubudur in de vroege morgen is een verademing. Geen drommen toeristen en de ruimte om mooie foto's te kunnen maken. Als je geluk hebt kun je de zon zien opkomen vanachter de vulkaan de Merapi.

'348130' door Polderboy '348130' door Polderboy

FinlandLapland

FinlandLapland

Noorderlicht in...fin

Polderboy

Het Noorderlicht op dinsdag 24 januari 2012. Opname gemaakt in het dorp Luosto ongeveer 100 km ten noorden van Rovanimie. Schitterende belevenis. evenals de wandeltochten in de ongerepte natuur rond dit dorp.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 30 | Community-toppers

Tranøy Fyr door DREAMER666
Tranøy Fyr. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Tranøy Fyr door Dreamer666
2. Review: Huila, Colombia door Travelbag
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Matijs

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik