Playita

profiel Playita

Naam

Rianne .

Reviews

0

Foto's & tips

23

Blogs

0

Lid sinds

24 January 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Mexico

Fav. stad

Mexico City

Over mij

Ik woon ruim vijfjaar in Mexico waar ik een tijd heb gewerkt als reisleider voor verschillende tours, van snorkel tours en vogels spotten op Isla contoy tot 4 weekse groepsreizen. Op dit moment werk in in de hoteleria, maar blijf graag reizen.

Mijn Motto

'Elke reis, hoe kort ook, is een nieuwe ervaring en een nieuwe kennismaking. Geniet ervan!'

Over mijn camera

Type

Pocket

Merk

Panasonic

Laat een reactie achter

5 reactie(s) bij "Playita"

 • profile image comment
  Door Charles207• geplaatst op 29 Jun 2009 | 18:41:52

  Hoi Rianne,

  ik ben maar zo brutaal om op je aanbod om te helpen in te gaan.
  Ik ben een alleenstaande vader en zou met mijn twee dochters (tweeling van 13 jaar) eigenlijk wel heel graag deze zomer naar Mexico gaan. We houden van zon, strand maar zeker ook een stukje cultuur/natuur. Denk jij dat een reis naar Yucatan een aanrander is?

  Alvast bedankt voor je reactie, Charles

  Bericht aangepast op 16:03:53
 • profile image comment
  Door Playita• geplaatst op 11 Jun 2009 | 21:21:23

  Dankjewel! Ik hoop dat ik nog vele foto´s kan maken!
  Groetjes Rianne

  Bericht aangepast op 11:50:20
 • profile image comment
  Door Woutercello• geplaatst op 28 Apr 2012 | 11:09:06

  Wow!
  Ik zie dat je al heel wast prachtige reizen hebt gemaakt! Ik zou dus graag weten wat je 10 mooiste reizen zijn! Kan je ze mij doorsturen?
  Groetjes Wouter

  Bericht aangepast op 06:08:47
 • profile image comment
  Door Franske• geplaatst op 11 Mar 2010 | 14:22:22

  Dag Playita,

  Het lijkt me tof om bij de locale families te overnachten, maar hoe doe je dit ?

  Bericht aangepast op 19:24:50
 • profile image comment
  Door Joop Zand• geplaatst op 24 Jan 2009 | 17:19:56

  Dag Rianne

  welkom op de site, je eerste foto's zien er prima uit, ik hoop dat je ons nog meer zult verrassen....als ik een tip mag geven, probeer de plaatsen te doseren dan krijgen je foto's de meeste aandacht.

  Veel plezier op de site en de Groetjes, Joop

  Bericht aangepast op 14:04:52

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (23)

'470399' door Playita '470399' door Playita

BelizeCayo district

BelizeCayo district

ATM grotten

Playita

Als je in San Ignacio bent maak dan zeker een excursie naar de ATM grotten (Actun Tunichil Muknal). Je gaat hiken door de jungle waar je vele apen zult zien. Maar vaak ook tapirs en miereneters. Aangekomen bij de grot krijg je je helm en lampen. Dan een stukje door de grot zwemmen om bij het droge gedeelte te komen waar je vele mayaschatten ziet. De gidsen leggen je van alles uit over de maya cultuur terwijl je in deze prachtige grot staat vol stalagmieten en stalagtieten. Een dag om niet te vergeten!

'151087' door Playita '151087' door Playita

MexicoYucatan

MexicoYucatan

Snorkelen met...walvi

Playita

Snorkelen met de walvishaaien voor de kust van Isla Holbox. Dit is een baby haai van zo´n 9 meter.

'189446' door Playita '189446' door Playita

MexicoYucatan

MexicoYucatan

Cenote Lol-Be in...Ya

Playita

Cenote Lol-be in het dorpje Yaxuna is in het bezit van een lokale familie. Voor 20 pesos (1.25 euro) kun je hier in zwemmen. Het water is ontzettend helder. In het midden is het meer dan 20 meter diep. Er is een trap om er makkelijk in en uit te komen. Ook kun je eventueel met kabels afdalen. Heerlijk verkoelend na een dagje bij de ruines in het dorp.

Community updates

DE COLUMBUS TRAVEL AWARDS GAAN VAN START!

04-03-2021 Het is weer zover: de jaarlijkse Columbus Travel Awards gaan van start! Dit jaar gaan we op zoek naar de meest duurzame reisorganisaties, start-ups, socialmedia-influencers en reishelden. Nomineer alvast jouw favoriet(en)!

Je kunt voor de Travel Awards bovendien ook meedoen aan de speciale fotowedstrijd, waarin we op zoek gaan naar 7 Nieuwe duurzame Wereldwonderen: plekken die jij bezocht hebt die de titel 'Wereldwonder' verdienen, maar nog niet platgetreden zijn door toeristen. We dagen je dus uit jouw bijzondere ontdekkingen met ons te delen! De hoofdprijs is een reportagereis voor Columbus Travel naar een van deze duurzame Wereldwonderen. 

Dit jaar zullen we de Community-fotowedstrijd lostrekken van de Travel Awards. We willen jullie langer de tijd geven en een eigen wedstrijd voor jullie creëren. Deze zal in april van start gaan: meer informatie volgt spoedig! 

DE NIEUWE COLUMBUS IS UIT, MET FOTO'S VAN ...

25-02-2021 Wellicht hebben jullie het al gezien of is hij zelfs al op de mat gevallen: Columbus-editie 97 is uit! En het is een speciaal nummer, want we hebben niemand minder dan Belgisch avonturier Tom Waes als gasthoofdredacteur weten te strikken. Om dat te vieren, hebben we een lekker uitdagende reisquiz in elkaar gedraaid. Ook leuk: in het nummer vind je een aantal prachtige foto's van Wisseschout, Menno Schaefer, MirandaNoomen, Agrotewal en Dreamer666. Dank voor al jullie mooie foto's!

WIN EEN AVONTUUR MET DE MENSEN VAN WIE JE HOUDT

18-02-2021 Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste herinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah
 

week 09 | Community-toppers


Goedemorgen Amsterdam! Foto: Remi Nijkamp
1. Topfoto & -tip: Goedemorgen Amsterdam! door Remi Nijkamp
2. Review: Henneke
3. Communitylid van de week: Zandkorrel
4. Nieuwkomer: Mart & Mirte

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Mis jij het reizen ook zo enorm? En kun je niet wachten om weer quality time te besteden met de mensen die je liefhebt? Deel jouw mooiste reisherinnering die je graag opnieuw zou beleven en wie weet wordt jouw wens wel waargemaakt. Elke maand belonen we het leukste verzoek met een avontuurlijk weekendje weg, waaronder een overnachting in een Natuurhuisje in Nederland. Zo doe je mee >

Doe mee met onze #verwegdichtbij-fotowedstrijd, in samenwerking met Riksja Travel en Zoom.nl! We zijn hiervoor op zoek naar plekken binnen Europa waar je je in een ver oord zou wanen. Denk aan een wildwest-dorpje in Spanje, een Afrikaanse savanne in Nederland of Caribisch strand in Griekenland. Om mee te doen hoef je geen lid te zijn van de community maar wij weten natuurlijk wel dat jullie binnen dit thema prachtige foto's hebben. ? Meedoen kan t/m 4 maart; de hoofdprijs is een prachtige 16-daagse reis door Kroatië en Slovenië (na corona), verzorgd door Riksja Travel. En je wordt sowieso beloond met een smartphone-fotografiecursus van Zoom.nl t.w.v. €69,95!  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik