Photorenes

'1012557' door Photorenes '1012557' door Photorenes

ItaliëRome

ItaliëRome

Heerlijk rustig aan..

Photorenes

Ga eens een paar dagen naar Rome. En probeer dan niet

'1003326' door Photorenes '1003326' door Photorenes

ItaliëSkisafari in de Dolomieten: een topervaring!

ItaliëSkisafari in de Dolomieten: een topervaring!

Doe in de herfst een.

Photorenes

In de herfst is het heerlijk lopen in de Dolomieten. Dan zijn er minder toeristen en hebben de bergen soms al een poederlaagje zodat de foto's nog wat mooier worden

'929253' door Photorenes '929253' door Photorenes

UgandaLake Bunyonyi

UgandaLake Bunyonyi

Onderweg naar de mark

Photorenes

De markten rondom Lake Bunyonyi worden bevoorraad door kano's die nog niet gemotoriseerd zijn, zo bijzonder om te zien. Het gebied rondom Lake Bunyonyi is erg mooi er zijn talrijke kampeer plaatsen en ook de overland komt er voorbij.

'929252' door Photorenes '929252' door Photorenes

UgandaLake Bunyonyi

UgandaLake Bunyonyi

Markt op het meer...B

Photorenes

rondom het meer van bunyonyi in uganda zijn er talrijke Thee marktjes, deze worden bevoorraad vanaf het meer op nog echte authentieke kano's van hele bomen (eigenlijk zonde) In dit beeld is bijna elk persoon afgeleid of juist geofocussed op iets, dat vond ik wel erg sterk.

'871525' door Photorenes '871525' door Photorenes

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

Begeef je op de mooie

Photorenes

Als je in Italiaanse steden bent neem dan even de tijd om de lokale sfeer op te snuiven door een kaartspel te volgen. Ik heb begrepen dat dit de Italiaanse vorm van enendertigen was. Dit was in Monsapolo del tronto, voor de plaatselijke bar koffieshop. Hier kan je in de ochtend heerlijk ontbijten en namiddags heerlijk een wijntje drinken waarbij je de heerlijkste kleine hapjes gratis voorgeschoteld krijgt.

'870399' door Photorenes '870399' door Photorenes

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

De marken in italie

Photorenes

Mijn tip betreft de marken (le marche) dat ligt in het midden van Italië aan de adriatische kust. De bed and breakfast die ik hier heb gevonden (villa bussola) is werkelijk geweldig. De gastheer en gastvrouw zijn zo hartelijk en de service zo goed. Ze runnen ook een camping hiervan heb ik ook al meerdere keren gebruik gemaakt vooral de tentplek bovenop de heuvel is fantastisch en werkelijk een ongeëvenaarde 360 graden uitzicht waarvan deze foto een stukje is.

'869155' door Photorenes '869155' door Photorenes

FrankrijkBretagne

FrankrijkBretagne

Clos des Anges in...S

Photorenes

In Dinge vlakbij Rennes in bretagne ligt er een geweldige bed and breakfast, ik ben er nu al 2 keer geweest en het voelt echt als thuiskomen. De gastvrouw fabienne onthaald je hartelijk en maakt in de ochtend echt een geweldig ontbijt beter dan in een 5 sterren hotel. Ik heb een foto in de keuken gemaakt die geweldig authentiek is ingericht. Nadeel is wel dat de vloeren ook van hout zijn waardoor het gehoriger is dan elders, maar voor mij voegt dat alleen maar authenticiteit toe.

'868171' door Photorenes '868171' door Photorenes

UgandaEntebbe

UgandaEntebbe

Varen op de Nijl in..

Photorenes

In Uganda begint de Nijl. Als je in Jinja bent kan je een bezoek brengen aan het beginpunt van de Nijl. Ook daar kan je een boottocht doen en daar heb ik deze foto geschoten een locale visser die kennelijk ook eens zo kijkt het althans beschoten is.

'865700' door Photorenes '865700' door Photorenes

Verenigde StatenNew York

Verenigde StatenNew York

Neem een...helikopter

Photorenes

Neem als je in Manhattan bent echt een 15minuten helikopter vlucht over de hudson vanwaar je een geweldig uitzicht hebt op Manhattan. Het is niet goedkoop maar absoluut zijn geld waard.

'859743' door Photorenes '859743' door Photorenes

ItaliëRome

ItaliëRome

Probeer eens een ande

Photorenes

Als je door Rome loopt zoek dan eens andere imvalshoeken op. Deze foto is genomen door de spijlen van de Ponte Sant'Angelo net buiten Vaticaanstad.

'858074' door Photorenes '858074' door Photorenes

VaticaanstadVaticaanstad

VaticaanstadVaticaanstad

Zwitserse Garde

Photorenes

Zwitserse Garde wachter bij Vaticaanstad. Als je buiten de Sint Pieter loopt loop dan ook even links en rechts ervan en in de middag heb je de zon die door de tunnel een hele warme gloed geeft en heel mooi zacht portret licht. Dit portret is geschoten met een telelens f4 100-300mm

'856909' door Photorenes '856909' door Photorenes

Verenigde StatenNew York

Verenigde StatenNew York

New York Metro statio

Photorenes

Ik ben gefascineerd door naamplaten in metro's, het laat goed de tijdsgeest zien. Dit was in grand centraal station Manhattan New York. Wat een geweldige stad om een weekje te verblijven.

'856863' door Photorenes '856863' door Photorenes

UgandaNoord Uganda

UgandaNoord Uganda

Kind wachtend op...mo

Photorenes

Tijdens het uitdelen van hulpgoederen in noord Uganda kwamen we ook dit hutje tegen, het laat goed zien hoe de mensen leven. Ik vind de foto op een bijzondere manier heel sterk alleen kan ik het niet goed duiden waarom.

'855987' door Photorenes '855987' door Photorenes

BotswanaMoremi NP

BotswanaMoremi NP

Leeuwen

Photorenes

Nadat deze leeuwen groep een buffel heeft verorberd ligt de helft van de groep lekker uit te buiken. De kleine welpjes spelen met hun jaar oudere broers. Deze foto vond ik zelf mooi vanwege het licht.

'564096' door Photorenes '564096' door Photorenes

ItaliëTrentino

ItaliëTrentino

Kerkje in Val di Fune

Photorenes

De mooie beroemde kerk zoals hij al vele malen is gefotografeerd. Ik heb de pin op de exacte plek gezet vanwaar ik de foto heb genomen. Ik hoop dat je er war aan hebt.

'560864' door Photorenes '560864' door Photorenes

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Staten Island Ferry,.

Photorenes

Als je in Manhattan naar de Ferry loopt kan je gewoon gratis mee naar staten island, dan kom je voorbij statue of liberty. En als je mooi weer hebt zoals ik in Mei dan kan je heerlijke platjes schieten.

'556572' door Photorenes '556572' door Photorenes

CambodjaAngkor en Siem Reap

CambodjaAngkor en Siem Reap

Angkor Wat in de...oc

Photorenes

Als je s'morgens naar Angkor Wat gaat probeer dan 5uur bij de gates te zijn met je pas. Pas dan kan je rustig een plekje uitzoeken om de zonsopkomst te zien. Tip. Neem de linker kant die os mooier.

'372322' door Photorenes '372322' door Photorenes

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

Zonsondergang in...It

Photorenes

De zonsondergang in het werkelijk schitterend gebied "Le Marche", deze foto is gemaakt vlakbij Monsampolo del Tronto. We reden naar Offida om daar lekker te gaan eten, echter zagen we dit vuurwerk in de lucht het was werkelijk prachtig. Ik hoop dat je ervan geniet, en ga ook eens die kant van Italie op.

'349935' door Photorenes '349935' door Photorenes

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Molens van Kinderdijk

Photorenes

Tijdens de koudste ochtend deze winter (2012) stond ik op het ijs bij Kinderdijk om deze molens nu eens in de winter vast te leggen op de camera. De mist trok mooi open waardoor ik deze plaat kon schieten. Kinderdijk is echt een heel mooi stukje oud hollands glorie. Ik hoop dat je het mooi vindt.

'341263' door Photorenes '341263' door Photorenes

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Kalmthoutseheid, Boom

Photorenes

Een foto van een boom in natuurgebied de kalmthoutseheide in Belgie. Deze boom word gespiegeld in het water. In het zwart-wit vond ik hem het mooist.

'341262' door Photorenes '341262' door Photorenes

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Daemon Guard in...Tha

Photorenes

De daemon guard bij de koningklijke paleizen in bangkok thailand, we hadden geluk met de zon die dag, ik hoop dat je de foto mooi vind.

'341260' door Photorenes '341260' door Photorenes

NoorwegenAlesund

NoorwegenAlesund

Fjord met donkere...w

Photorenes

Tijdens onze overtocht van een Fjord in noorwegen werde de lucht nogal dreigend deze heb ik zo mooi mogelijke proberen vast te leggen ik hoop dat je de foto mooi vind.

'320913' door Photorenes '320913' door Photorenes

ItaliëPiemonte

ItaliëPiemonte

Een wilde rode roos i

Photorenes

Normaal vind je deze in de regio toscane in overvloede maar in Piemonte kom je ook velden met graan tegen waar ook wilde rozen in groeien. Deze foto is gemaakt in de omgeving van camping viora.

'478323' door Photorenes '478323' door Photorenes

ItaliëLe Marche

ItaliëLe Marche

Monsampolo del Tronto

Photorenes

Ik wil jullie attenderen op deze locatie, Monsampolo del Tronto. Ik ben daar al meerdere keren geweest bij [url="http://www.villabussola.com" target="_new"]http://www.villabussola.com[/url] En daar heb je volgens mij het mooiste uitzicht van Italie dat mag je echt niet missen. Ik ga nog meer foto's plaatsen deze spreken voor zich. Peter en Vanessa de gastheer en gastvrouw zijn echt geweldig en doen alles om je verblijf in villa bussolo naar je zin te maken.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

EDITIE 112 | De mooiste berggebieden weg van de massa

5-8-2022 Columbus Travel editie 112 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste berggebieden. Van de onbekende parels van de Alpen tot de ongebaande paden van de Andes. Tijdens een roadtrip langs de Canadese westkust betreden we een wereld waarin mens en woestenij samengaan, met diepe fjorden en bossen die ouder zijn dan de westerse beschaving. Ook ontdekken we de Faeröer, een vulkanische archipel die ook wel ‘Europa’s best bewaarde geheim’ wordt genoemd. Daarnaast presenteren we de Harz, een bosrijk middelgebergte in Duitsland, als het ideale alternatief voor bekendere berggebieden in de buurt. Plus: in een speciale total guide bewijzen we dat Dubai méér is dan wolkenkrabbers en mega malls. Ingewijden delen hun favoriete tips op het gebied van architectuur, cultuur, natuur en gastronomie.  Bekijk de editie hier >

COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


16-07-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

WEEK 32 | COMMUNITY-TOPPERS


8 op een rij in Namibrand. Foto:MirandaNoomen
1. Topfoto & -tip: 8 op een rij in Namibrand door MirandaNoomen
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Corriedewinter
4. Nieuwkomer:Spitskit

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN CAMPERWEEKENDJE MET JE VRIENDEN!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. De winnaar krijgt tevens fantastische fietsaccessoires van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik