Peter de Nooijer

'395543' door Peter de Nooijer '395543' door Peter de Nooijer

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Great barrier reef...

Peter de Nooijer

Na alle prachtige reacties op mijn vlucht over 'White haven beach' (Queensland, nabij Airly beach) hierbij het volgende beeld dat voorbij kwam; the great barrier reef! Vanuit de lucht een heel apart gezicht, het mooie is dat je met een beetje geluk ook nog walvissen ziet zwemmen. Wel, het was mijn verjaardag die dag, dus ik zag ook nog walvissen. Onvergetelijk, doen als je er bent! (vanuit Airly beach te regelen)

'395393' door Peter de Nooijer '395393' door Peter de Nooijer

AustraliëQueensland

AustraliëQueensland

Whitehaven beach

Peter de Nooijer

Hoezo mooi? Eén van de mooiste natuurverschijnselen die ik mocht zien; 'the swirling sand of' White haven beach. Vanuit de lucht, nabij Airlie beach, Queensland. Onwijs mooi! Ook vanaf het land erg mooi, je kan er prachtige zeiltochten maken. En snorkelen, want nabij liggen veel koraal eilandjes; the Whitsunday eilanden!

'395274' door Peter de Nooijer '395274' door Peter de Nooijer

OmanJebel Akhdar

OmanJebel Akhdar

Roadtrip Oman!

Peter de Nooijer

Het Hajar gebergte in Oman is van ongekende schoonheid. De berg Jebel Shams is de hoogste berg. Denk je bij Oman in eerste instantie niet aan mooie landschappen, dan is de verrassing des te groter. Want Oman heeft een mooie diversiteit aan landschappen, canyons en woestijnen. Werkelijk prachtig, zeker met een 4WD. Een echte roadtrip door Oman dus! Hier zijn wij op weg naar de hoogste berg van Oman, Jebel Shams (berg van de zon), een flinke klim..

'394899' door Peter de Nooijer '394899' door Peter de Nooijer

OezbekistanSamarkand

OezbekistanSamarkand

Oogverblindend..

Peter de Nooijer

Samarkand is een prachtige stad. Verspreid over de stad vind je de meest indrukwekkende monumenten uit de tijd van de zijderoutes. Zoals de madrassa's (voormalige koran scholen) aan het Registan plein. Ook daarbinnen is het oogverblindend...

'394708' door Peter de Nooijer '394708' door Peter de Nooijer

OezbekistanSamarkand

OezbekistanSamarkand

Kleurrijk

Peter de Nooijer

We vielen met onze neus in de boter. Amper aangekomen in Samarkand, bleek dat die dag het Perzisch nieuwjaar werd gevierd. Prachtige Oezbeken, vrouwen én mannen, gekleed in de meest uiteenlopende traditionele kleurrijke kledij. In de parken en bij de oude monumenten. Prachtig! (ook mooi; wij werden zó ontzettend gastvrij onthaald)

'394098' door Peter de Nooijer '394098' door Peter de Nooijer

OmanWahibi Sands en omgeving

OmanWahibi Sands en omgeving

Vrouwen souk

Peter de Nooijer

In Oman kan je de vrouwenmarkt, de vrouwen souk, ervaren. Op die markt verlopen vrouwen hun waar en zijn mannen als het ware de toeschouwer. Een mooie en bijzondere traditie. In het plaatsje Ibra bezochten wij een vrouwen souk en keken onze ogen uit. Let wel; vraag toestemming om foto's te maken!

'393635' door Peter de Nooijer '393635' door Peter de Nooijer

OmanWahibi Sands en omgeving

OmanWahibi Sands en omgeving

Tradities

Peter de Nooijer

Op reis door Oman kwamen we af en toe bedoeinen families tegen. In het prachtige Wahibi Sands, een onwijs mooie woestijn, liepen we deze mevrouw tegen het lijf. Ze verkocht allerhande handgemaakte producten, waaronder een snavelmasker...

'393451' door Peter de Nooijer '393451' door Peter de Nooijer

OezbekistanBuchara

OezbekistanBuchara

Geschiedenis!

Peter de Nooijer

Nabij Buchara op een markt liepen we deze prachtige oude verkoper tegen het lijf. Een werkelijk prachtige kerel! Hij verkocht een soort nootjes, erg lekker, en keek zijn ogen uit naar ons. Ik denk dat hij tegen de 100 aanloopt...

'393329' door Peter de Nooijer '393329' door Peter de Nooijer

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Smelt...

Peter de Nooijer

Smelt....... Dat is letterlijk wat ik deed toen ik dit schitterende meisje tegen het lijf liep in de Hindoe tempel van Tirta Empul. Daar ligt een natuurlijke bron, waar de Hindoe's naar toe gaan voor 'purificatie' (vrij vertaald: het in balans brengen van de energie / het lichaam en de geest). Ze stond net op het punt om met haar familie om dat te ondergaan...

'393233' door Peter de Nooijer '393233' door Peter de Nooijer

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Wijsheid

Peter de Nooijer

In Sanur, Bali, liepen wij deze prachtige oude vrouw tegen het lijf (hoe oud zou ze zijn geweest?). Wij waren met onze kleine kinderen op pad, ze genoot zichtbaar van hen (niet zozeer van ons :))

'393155' door Peter de Nooijer '393155' door Peter de Nooijer

OezbekistanSamarkand

OezbekistanSamarkand

Perzisch nieuwjaar in

Peter de Nooijer

In Samarkand kleurt het prachtige Registan plein, met de beroemde drie madrassa's, nog mooier dankzij de kleurrijk geklede Oezbeken. Zij vieren Nuwruz (Navros), het Perzisch nieuwjaar. Een mooie belevenis!

'480040' door Peter de Nooijer '480040' door Peter de Nooijer

ChinaHongkong

ChinaHongkong

Tai-O, weergaloos...v

Peter de Nooijer

Hong Kong? Dan denk je aan wolkenkrabbers, drukte en westerse zaken. Niets is minder waar, de stad (vele eilanden) heeft vele gezichten. Wij bezochten het eeuwenoude vissersdorpje Tai-O op Lantau eiland, een dorp op palen! Werkelijk prachtig met als lokale specialiteit garnaalpastei. Reis per Ferry naar het eiland en pak dan de bus. Lantau is bergachtig, wat de rit al spectaculair maakt.

'362257' door Peter de Nooijer '362257' door Peter de Nooijer

CyprusPaphos

CyprusPaphos

Getekend!

Peter de Nooijer

Vlakbij Paphos, in een klein dorpje, liep ik deze oude man tegen het lijf. Zonverbrand en getekend door, hoop ik tenminste, het goede leven. Hij trotseerde de steile hellingen met gemak, respect!

'353769' door Peter de Nooijer '353769' door Peter de Nooijer

PanamaBinnenland

PanamaBinnenland

Embera kids

Peter de Nooijer

Vlakbij Panama stad, midden in het oerwoud, liggen de Embera dorpjes langs de rivier. Een prachtige dagtocht! Je wordt opgehaald langs de rivier door de indianen en vaart vervolgens ruim 1,5 uur door het prachtige oerwoud naar één van hun dorpjes. Werkelijk geweldig. Aldaar maak je kennis met hun gewoonten en gebruiken. Onvergetelijk, vooral de ontmoeting met de mensen. In de rivier kan je ook lekker zwemmen als je daar zin in hebt. Deze twee pracht kinderen hadden net hun fruithapje op.

'345415' door Peter de Nooijer '345415' door Peter de Nooijer

Costa RicaTortuguero

Costa RicaTortuguero

Kleine rakker

Peter de Nooijer

In Tortuguero vielen we met onze neus in de boter. Die prachtige boomkikker zagen we meerdere keren, wel vaak dankzij onze gids. Want je loopt er volstrekt langs als je niet scherp bent. Is dus gelijk onze tip, ga niet alleen...zonde!

'344298' door Peter de Nooijer '344298' door Peter de Nooijer

Costa RicaTortuguero

Costa RicaTortuguero

Linke soep

Peter de Nooijer

Diep in de jungle, met een gids, in Tortuguero liepen we deze rakker tegen het lijf. Best wel dichtbij, maar het kon geen kwaad volgens de beste man. Tja, vertrouwen dan maar...

'479328' door Peter de Nooijer '479328' door Peter de Nooijer

VietnamZuid Vietnam

VietnamZuid Vietnam

Modderbaden van Thap.

Peter de Nooijer

Bij Nha Trang, een leuke badplaats aan de kust, vindt je de modderbaden van Thap Ba. Echt heel gaaf! De Vietnamezen gaan hier ook graag naartoe, dus de pret is dubbelop. Kijken naar de locals en zelf lekker een modderbad nemen. Je kan je ook laten masseren. Een heerlijk momentje op een drukke reis door dit mooie land.

'328784' door Peter de Nooijer '328784' door Peter de Nooijer

ItaliëRome

ItaliëRome

Teken van boven?

Peter de Nooijer

In de heilige kerk van de stad Rome, Giovanni Laterano, leek het haast wel of deze heilige een teken van god kreeg. Vooral als je naar het icoon bovenin beeld kijkt. Die keurt het helemaal goed!!

'328541' door Peter de Nooijer '328541' door Peter de Nooijer

VietnamCentraal Vietnam

VietnamCentraal Vietnam

Symboliek

Peter de Nooijer

De grachten bij de keizerlijke tombes in Hue zijn gevuld met deze prachtige lelies. De lelie heeft veel symbolische betekenissen zoals beminnelijkheid, zuiverheid, vruchtbaarheid en eenheid. Ze worden ook veel bij begrafenissen gebruikt en zijn dus ook verbonden met de dood. Zoals hier dus. Je hebt ook nog de witte lelie, die staat symbool voor onschuld en maagdelijke liefde. Mooi he?

'478661' door Peter de Nooijer '478661' door Peter de Nooijer

VietnamCentraal Vietnam

VietnamCentraal Vietnam

Ba dong markt Hue

Peter de Nooijer

Aan de parfum rivier die langs Hue, de voormalige keizerlijke stad, stroomt ligt de Ba Dong markt. Een prachtige authentieke lokale markt waar je uren kan vertoeven. Fruit, vlees, vis, levensmiddelen, je vindt het hier allemaal. En beter nog; je treft hier het lokale leven in optima forma. Prachtige mensen, vrouwen met grote manden, spelende kinderen, geweldig! Loop er even naar toe als je in de buurt bent.

'328455' door Peter de Nooijer '328455' door Peter de Nooijer

VietnamCentraal Vietnam

VietnamCentraal Vietnam

Hare koninklijke.....

Peter de Nooijer

In Hue, de voormalige keizerlijke stad van Vietnam, kan je deelnemen aan "koninklijke verkleedpartijen". Leuk om te zien en misschien ook wel te doen. Heb het zelf niet gedaan, wel gelachen om degenen die het deden. Zoals deze Vietnamese, die vervolgens door haar familie werd vereewigd. Voor even in hogere sferen! Hue is een prachtige stad; bezoek de tombes, maak een tochtje over de parfum rivier, bezoek de tempel aan de parfumrivier, ga naar de ba dong markt, de citadel en ga lekker michelin eten in het "parfum restaurtant". Genieten!

'328117' door Peter de Nooijer '328117' door Peter de Nooijer

Costa RicaMonteverde

Costa RicaMonteverde

Ze zijn zó mooi!

Peter de Nooijer

In Costa Rica is de kolibri zo'n beetje wat bij ons de mus is; je ziet ze werkelijk overal voorbij zoeven. Ze zijn er in vele soorten, maten en kleuren. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen; ze zijn allen prachtig!

'328001' door Peter de Nooijer '328001' door Peter de Nooijer

VietnamHoi An

VietnamHoi An

Vrolijk!

Peter de Nooijer

In het plaatsje Hoi An liepen wij deze schoonheid tegen het lijf. Hier kan je toch alleen maar vrolijk van worden? Wij wel in ieder geval!

'327861' door Peter de Nooijer '327861' door Peter de Nooijer

VietnamCentraal Vietnam

VietnamCentraal Vietnam

Marmeren berg

Peter de Nooijer

Op weg naar Hue, vanuit Hoi An, kwamen we langs de marmeren bergen. Tja, daar wordt dus marmer gewonnen. Leuk om het dorpje te bekijken met al zijn leuke shops. Je hebt op de berg echter ook diverse kleinere tempeltjes en pagodes, een genot om naartoe te klimmen. In één van deze tempeltjes trof ik deze prachtige non, die elke paar minuten de "gong" luidde! Als je daar bent, vergeet dan de grotten niet!

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik