Paulbentvelsen

;
profiel Paulbentvelsen

Naam

Paul Bentvelsen

Reviews

0

Foto's & tips

27

Blogs

0

Lid sinds

29 August 2013

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Italië

Fav. stad

Venetië

Over mij

Gelegenheids- en vakantiefotograaf
Eigenlijk reis ik helemaal niet zoveel als ik zou willen.
Liefhebber van landschappen, kerken, historische lokaties, en ook verval in al haar schoonheid.
Motto: Capere momentum. (Pluk het moment)Mijn Motto

'Capere momentum'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

D5 Mark1 + 17-40 L

Overige

28-80 mm usm

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (27)

'406818' door Paulbentvelsen '406818' door Paulbentvelsen

ItaliëVenetie omgeving

ItaliëVenetie omgeving

Hardlopen (voor de bu

Paulbentvelsen

Aan het strand lopend in het doorgaans zeer toeristische Lido di Jesolo (ITA), kwam deze donkere lucht mij dreigend tegemoet. De combinatie tussen het warme geel van de parasols en de zware lucht deed me op de knop drukken. De jogger in groen completeerde het beeld. K'was net op tijd binnen voor de zware bui, die kort daarop volgde !

'406696' door Paulbentvelsen '406696' door Paulbentvelsen

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

Trap af

Paulbentvelsen

Als je Barcelona bezoekt, kun je niet om de Sagrada heen. Met het liftje ga je naar boven, en vervolgens moet je 400 treden naar beneden, met onderweg mooie uitzichten op de stad en de kerk zelf. Ik vond deze opname leuk met de handjes erbij.

'402952' door Paulbentvelsen '402952' door Paulbentvelsen

ItaliëVenetië

ItaliëVenetië

De steiger

Paulbentvelsen

Tijdens een prachtige reis in Italie heb ik deze foto kunnen maken op een bewolkte ochtend. Een kalme zee en een leeg strand droegen bij aan de sfeer. De weglopende lijnen en het bord op het einde van de steiger trekken je oog de foto in.

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (8)

'421297' door Ghislainedekkers '421297' door Ghislainedekkers

CubaSantiago de Cuba

CubaSantiago de Cuba

Kleurrijk Cuba

Ghislainedekkers

Ik zie dat sommige mensen de kleuren versterken op hun foto's. Ik ben dat ook eens gaan proberen bij deze toch al kleurrijke foto. Nu spat deze gele auto helemaal van de foto!

'421294' door HvdPols '421294' door HvdPols

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Huisje

HvdPols

Misschien niet het mooiste of origineelste huis.. al zou ik er wel graag wonen! Wat een ruimte, natuur en schoonheid in je voor- en achtertuin!

'421281' door Jamielindhout '421281' door Jamielindhout

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Plaza Hotel

Jamielindhout

Het Plaza Hotel in New York City. Bekend van de vele films en series, die er zijn opgenomen (eigenlijk zoals de rest van New York). Wederom zwart/wit met een selectieve kleur.

Mijn favoriete blogs van anderen (1)

De één houdt van katten, de ander van honden en ik hou van allebei. Het toeval wil dat ik vroeger twee witte katten had en nu twee witte honden heb. Als u niet van honden houdt dan kunt u stoppen met... Lees meer

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik