Patty Mudde

'1111623' door Patty Mudde '1111623' door Patty Mudde

Maleisiëkinabatangan-river

Maleisiëkinabatangan-river

De kleinste olifanten

Patty Mudde

De Borneodwergolifant, ook wel Pygmy Elephant genoemd, de kleinste ondersoort van de Aziatische olifant. In vergelijking tot de Afrikaanse olifant die 4 meter hoog kunnen worden, bereiken deze olifanten "slechts 2,5 meter". Ze hebben zich aangepast aan de dichtbegroeide jungle en kunnen met gemak de heuvels beklimmen. Toch zal je ze het meest ontmoeten aan de rand van de rivier. Helaas wordt hun leefgebied steeds kleiner door de komst van palmolie plantages. Een bezoek aan Borneo is fantastisch en anderzijds drukt het je soms op de feiten. Een ding wat zeker is, de jungle zal diepe indruk op je achterlaten.

'1110880' door Patty Mudde '1110880' door Patty Mudde

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Kaapse zwaluw

Patty Mudde

Dit vogeltje, een Kaapse Zwaluw, kleurde wel heel mooi bij ons natuurhuisje in Zuid-Afrika. Hij bleef mooi zitten op een houten hekje met als achtergrond de lemen muur van het huisje, prachtig verweven met de natuur.

'1108266' door Patty Mudde '1108266' door Patty Mudde

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Olifanten familie

Patty Mudde

Deze momenten zijn magisch. We kijken inmiddels 15 minuten naar een grote olifant, hij staat prachtig alleen ver weg midden in het landschap en loopt langzaam onze kant op. Nog druk met onze fotoshoot van dit mooie beeld lijkt het alsof hij contact maakt met iets achter ons... We draaien om en zien zijn volledige familie aan komen lopen om te drinken in dit poeltje naast onze auto. Wauw, hoe mooi is dit gezin?

'1104408' door Patty Mudde '1104408' door Patty Mudde

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Portret van een...men

Patty Mudde

Ruim 600 treden omhoog, naar mijn slaapplek voor de komende dagen. Ik ben benieuwd naar het uitzicht, zo op een heuvel middenin het regenwoud van Borneo. En dan, zo onverwachts, sta ik ook in oog met dit prachtige dier. Een glimp van deze mensaap krijg ik te zien, heel even, want binnen een paar seconden, slingerend van boom naar boom is ze weer weg.

'1104407' door Patty Mudde '1104407' door Patty Mudde

MaleisiëPenang

MaleisiëPenang

De perfecte culturele

Patty Mudde

Als ik aan een plek denk waar alle culturen samenkomen, dan denk ik aan Penang. Op dit eiland komt alles samen; een perfecte afspiegeling van Maleisië of misschien wel van de wereld (zoals het zou moeten zijn), maar dan in het klein. Een groen eiland in harmonie, met een gemoedelijke mix van culturen en religies. Dit uit zich ook in het heerlijke eten dat geïnspireerd wordt door de verschillende keukens. Naast het eten staat Penang ook bekend om de muurschilderingen in George Town, de kleurrijke hoofdstad van het eiland. Met het prachtige centrum welke ook op de UNESCO World Heritage lijst staat.

'1104406' door Patty Mudde '1104406' door Patty Mudde

VietnamCentraal Vietnam

VietnamCentraal Vietnam

De wereld is magisch

Patty Mudde

De meest magische plek waar wij ooit geweest zijn. De derde grootste grot van de wereld. Een plek diep in de jungle van Vietnam, bereikbaar na een prachtige wandeling van 11km. We waden door heldere riviertjes met onze canvas schoenen met legerprint, toch wel blij dat we deze hippe stappers konden lenen. Ineens doemt om de hoek de ingang van de grot op, zelfs vanuit de verte lijkt het gigantisch. Kippenvel. Je kunt het niet met een foto vastleggen. Zo groot. Zo mooi. Kies je voor ons reispad naar Vietnam? Dan kan je er voor kiezen om ook deze bijzondere plek te ontdekken.

'1104405' door Patty Mudde '1104405' door Patty Mudde

VietnamNinh Binh

VietnamNinh Binh

Vietnam, de bekende..

Patty Mudde

Het is het einde van de middag. Deze mevrouw is bezig om haar bootje weer netjes achter te laten. De stroom met toeristen door het prachtige karstgebergte is weer geweest en de rust keert terug. Ons favoriete moment.

'1104404' door Patty Mudde '1104404' door Patty Mudde

VietnamNinh Binh

VietnamNinh Binh

Vietnam; koeien...uit

Patty Mudde

Een niet ongewoon beeld in Vietnam. Het is zonsondergang en de bergen in Ninh Binh kleuren prachtig. Het mooie beeld wordt nog veel mooier wanneer deze meneer met zijn koeien rustig langs komt wandelen.

'1104403' door Patty Mudde '1104403' door Patty Mudde

Zweden

Zweden

Hondensledetocht...Zw

Patty Mudde

Geen lapland, maar midden in Zweden. Het voelt alsof we op de Noordpool zijn. De honden zijn er klaar voor. Wachtend tot ze eindelijk mogen beginnen...

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier