Ontheroadagain

'1110859' door Ontheroadagain '1110859' door Ontheroadagain

ArgentiniëNoordwest Argentinie

ArgentiniëNoordwest Argentinie

Zomaar ergens langs d

Ontheroadagain

De Ruta 40 is prachtig in het noorden van Argentinië. De weg is hier grotendeels onverhard, maar de uitzichten onderweg zijn prachtig. Indrukwekkende rotsformaties, groene dalen, slaperige dorpjes, gauchos op paarden, in dit deel van Argentinië lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Onderweg, ergens tussen het leuke dorpje Cachi en het wijnstadje Cafayate, overnachten we in een klein hotelletje, waar we de enige gasten zijn. Voor het diner (en dat kan makkelijk, want voor half 10 hoef je in Argentinië niet aan te komen voor het avondeten) maken we nog een kort wandelingetje door het dal waar het hotel over uitkijkt. En daar zie ik dit kerkje staan, in het tegenlicht van de late middagzon. Prachtig.

'1110828' door Ontheroadagain '1110828' door Ontheroadagain

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Stijle trap

Ontheroadagain

De Chinese Muur is misschien wel het meest gefotografeerde object van China. Terecht wat mij betreft, wat het is zó mooi. Hoe de stenen slang door het landschap slingert is geweldig om te zien. En als je erop staat en de cijfers van de Chinese Muur tot je door laat dringen, dan kun je niets anders dan respect hebben voor dit enorme bouwwerk. Wij bezochten de muur ten noorden van Peking, een van de populairste plaatsen om te starten met een wandeling over de muur. Vanaf de weg kun je kiezen voor twee kanten, een eenvoudig te belopen deel en een stuk dat begint met een stijle trap. Wij kiezen voor de laatste optie, want aan de overkant zien we mensen dringen om de muur op te komen. Aan 'onze' kant is het heerlijk rustig, wij lopen over een bijna verlaten pad. Ik zou graag nog eens terug gaan om andere delen te ontdekken, maar grote delen schijnen niet (meer) toegankelijk te zijn vanwege instortingsgevaar. Ja, ga het maar eens onderhouden, ruim 20.000 kilometer aan muur.

'1110811' door Ontheroadagain '1110811' door Ontheroadagain

TanzaniaSerengeti

TanzaniaSerengeti

Chillen

Ontheroadagain

De Serengeti in Tanzania is een must-see als je wilde dieren wilt spotten. Zo'n beetje alles loopt, vliegt, kruipt of zwemt hier rond. Nijlpaarden kom je ook regelmatig tegen. Het zijn natuurlijk best lelijke dieren, maar wel indrukwekkend. Ze knorren, grommen en vechten soms, maar meestal liggen ze lekker te chillen in het water.

'1110771' door Ontheroadagain '1110771' door Ontheroadagain

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Gevonden!

Ontheroadagain

Tussen de drukke badplaatsen Tulum en Playa del Carmen in Mexico kun je nog steeds strandjes vinden die je helemaal voor jezelf hebt. Vanaf de hoofdweg lopen verschillende onverharde wegen richting het strand, waar je soms aan het eind een mooi strandje treft. Soms ook niet, dan rijd je tegen een hek aan en kun je weer omkeren. Je moet een beetje geluk hebben, steeds meer van deze mooie plekjes worden opgekocht door projectontwikkelaars die er luxe hotels neerzetten. Wij vonden dit prachtige strandje, waar je zelfs zou kunnen kamperen. Wakker worden met dit uitzicht, wat wil je nog meer?

'1110729' door Ontheroadagain '1110729' door Ontheroadagain

ItaliëEtna

ItaliëEtna

Onaards

Ontheroadagain

Wind, heel veel wind. Kou, af en toe regen. Het lijkt wel alsnog er boven de Etna op Sicilië een ander klimaat heerst. Zodra we boven uit het stokoude kabelbaantje stappen staan we in een andere wereld. De weg naar de kabelbaan toe is al bijzonder, met overal die zwarte lavagrond. Maar hier, bovenop de Etna, zijn we in een andere wereld. De warme grond waar hier en daar rook uit komt is een vreemd contrast met de koude wind. Als de wolken een kleine opening maken kunnen we omlaag kijken naar de dorpjes op Sicilië. Een kleine realitycheck, want we hadden al even het gevoel dat we op een andere planeet rondliepen...

'1110645' door Ontheroadagain '1110645' door Ontheroadagain

Argentinië

Argentinië

Schuilen!

Ontheroadagain

Eén van de mooie wandelingen die je vanuit El Chaltén in Patagonië kunt maken is die naar Lago Torre. We beginnen de dag met heerlijk weer. Een waterig zonnetje, niet al te koud, prima wandelweer. Als we na een paar uur wandelen vanachter een rots Lago Torre zien, waait er opeens stevige wind vanaf de gletsjer het meer over. In de puinhelling langs het meer zijn allemaal stapeltjes stenen gemaakt door wandelaars. Hierachter kunnen we schuilen en we zoeken snel zo'n plekje op om uit te kijken over de Torre-gletsjer, die half in de wolken ligt maar waar voorzichtig een klein beetje zonlicht op schijnt. Half achter de muur van ons provisorische fort heb ik deze foto gemaakt. Omdat we zo'n beetje van de helling afwaaien, gaan we daarna snel verder. Onze lunch hebben we maar ergens anders opgegeten.

'1103903' door Ontheroadagain '1103903' door Ontheroadagain

Verenigde StatenYosemite NP

Verenigde StatenYosemite NP

En weer door

Ontheroadagain

Het Yosemite NP in California kun je prachtig wandelen en fietsen. Maar het blijft Amerika en dus is het ook uitstekend toegankelijk voor auto's. Wij hebben maar een paar dagen in dit immense park, ik zou er graag nog eens terugkomen om mooie, lange wandelingen te maken. Dit fraaie uitzichtje komen we tegen als we met de auto over de geasfalteerde weg door het park rijden. Prachtig natuurlijk, maar eigenlijk wil ik maar een ding: mijn wandelschoenen aantrekken. 'Helaas' moeten we door. Een hoog reistempo betekent dat je veel kunt zien, maar soms wil je gewoon wat langer blijven op een plek. Dat is een les die we in de planning van onze reizen in de loop der jaren wel geleerd hebben.

'1103837' door Ontheroadagain '1103837' door Ontheroadagain

MexicoIsla Holbox

MexicoIsla Holbox

Muggen de baas

Ontheroadagain

Op het relaxte, autovrije eilandje Holbox in Mexico kun je prachtige zonsondergangen zien, elke avond weer. Op een avond fietsen we over de zandweggetjes naar Punta Mosquito en het wordt ons al snel duidelijk waarom dit strandje zo heet. Maar ondanks de muggen is het er prachtig en je hebt het helemaal voor jezelf. De steiger die je op de foto ziet heeft zijn beste tijd gehad en is daarom afgesloten met een hek, maar zo makkelijk laten we ons niet tegenhouden. Omdat het eb is kunnen we er makkelijk opklimmen voorbij de barricade. In het huisje zitten we 'front row' voor de zonsondergang en zien we ook nog wat dolfijnen voorbij duikelen. En boven het zeewater hebben we geen last van muggen. Een betere plek voor een zonsondergang aan zee kunnen we ons niet voorstellen... Op het moment dat we weggaan klimt er een groepje jongeren op de steiger. Die willen ons mooie plekje wel overnemen. Dat snap ik.

'1103749' door Ontheroadagain '1103749' door Ontheroadagain

MarokkoFez

MarokkoFez

Bijdehand baasje

Ontheroadagain

Het fotograferen van mensen vind ik altijd lastig. Aan de ene kant wil je een mooie foto die de sfeer en de mensen goed weergeeft, aan de andere kan wil je niet zomaar 'inbreken' in iemands leven. Ik vind dat echt wel ingewikkeld. Soms neem ik een foto stiekem, soms in de drukte en soms vraag ik het. Deze muzikanten op een pleintje in Fez waren even aan het pauzeren en ik besloot te vragen of ik een foto mocht nemen. Dat mocht en het baasje met de grootste mond ging ervoor zitten en zette zijn stoerste blik op. Toen ik een foto had genomen kwam de vraag of ik daar dan wel even voor wilde betalen. Tsja, wat doe je dan..?

'1103516' door Ontheroadagain '1103516' door Ontheroadagain

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Voorwaarts

Ontheroadagain

Het indrukwekkende van de Ngorongoro-krater in Tanzania is de imposante kraterrand, die op elke plek op de bodem te zien is. Tegen die prachtige achtergrond zag ik deze gnoes in een rijtje achter elkaar lopen, bijna met militaire precisie. De rij is nog veel langer dan je hier ziet, maar deze vier lopen wel erg mooi achter elkaar.

'1103466' door Ontheroadagain '1103466' door Ontheroadagain

ArgentiniëLago Argentina

ArgentiniëLago Argentina

Uit de wolken

Ontheroadagain

In een van de inhammen van het Lago Argentina vind je de Spegazzini-gletsjer. Wij hebben nogal wisselvallig weer tijdens de boottocht over dit meer, waarin grote ijsblokken drijven die van verschillende gletsjers afkomstig zijn. We vertrekken met zon, krijgen vervolgens vier seizoenen om onze oren en eindigen bijna in de wolken. Je ziet op deze foto de wolken laag hangen, waardoor het lijkt alsof het ijs uit de mist komt gelopen. Met een zomerjasje aan sta ik te blauwbekken op het dek van de boot maar het maakt me niks uit, ik wil er niets van missen. De meeste passagiers blijven liever binnen en bekijken vanachter het glas het natuurschoon. Dat moeten ze lekker zelf weten...

'1103195' door Ontheroadagain '1103195' door Ontheroadagain

ArgentiniëIguazu watervallen

ArgentiniëIguazu watervallen

Voorproefje

Ontheroadagain

De Iguazu-watervallen heb je nooit voor jezelf, dus dat zal je moeten accepteren voordat je naar dit natuurschoon afreist. Ik heb iets met watervallen, dus die van Iguazu wilde ik graag zien. Miljoenen liters per seconde donderen hier naar beneden. Dat bulderende water is imposant, indrukwekkend en laat je klein voelen. Als je aankomt hoor je het water al van verre tussen de bomen razen. Als je dan de eerste watervallen (foto) in beeld krijgt, dan ben je meteen overweldigd. Alleen al deze twee 'watervalletjes' zijn prachtig, maar slechts een heel klein deel van het gebied waar het water omlaag komt. Als je ochtend zo begint, dan weet je dat het een hele mooie dag gaat worden. Ondanks de grote groepen toeristen.

'1103164' door Ontheroadagain '1103164' door Ontheroadagain

MexicoBacalar

MexicoBacalar

Heel erg blauw

Ontheroadagain

Veel blauwer dan in Lake Bacalar in Mexico wordt het water niet... Als de zon erop schijnt dan lichten er 10 tinten blauw op in het meer, in verschillende laagjes. Het steigertje dat je ziet hoort bij het kleine hotelletje waar we verbleven. Vanuit de hangmat of de ligstoel kun je prachtig het meer over kijken en af en toe duik nemen in het warme water. En dan weer even afkoelen met cocktailtje. Heerlijk!

'1103095' door Ontheroadagain '1103095' door Ontheroadagain

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Tot de laatste zon

Ontheroadagain

In het kustplaatsje Tofo in Mozambique hangt een relaxte sfeer. In de paar kleine restaurantjes en barretjes, die zijn gevestigd in houten hutjes vlakbij het strand, komen 's avonds een handjevol toeristen samen, vooral backpackers en surfers. Er zijn in Tofo geen wegen, alleen zanderige paden. De enige manier om er te komen is met een 4x4 of een stevig busje over een pad door de duinen. Overdag heb je het strand voor jezelf, als je om je heen kijkt zie je, voor zover je kunt kijken over de baai, hooguit tien andere mensen. Aan het eind van de middag komen de inwoners zelf een duik nemen, een paar golven pakken met een surfplank en picknicken op het strand. Een geweldige plek om tot rust te komen.

'1103027' door Ontheroadagain '1103027' door Ontheroadagain

ItaliëRome

ItaliëRome

Volksauto

Ontheroadagain

Rome, misschien wel mijn favoriete stad. Overlopen door toeristen, een beetje smoezelig soms en geplaagd door wanbestuur. Maar de ongelooflijke schoonheid van deze stad, de historie die je in de straten en op de pleinen voelt, het heerlijke eten en de leuke barretjes, ze maken Rome tot wat ze is. Na drie ochtenden in hetzelfde koffiebarretje een zoete 'cornetto' en een 'caffe' bestellen in gebrekkig Italiaans, ben ik al de beste vriend van de barman. Zo'n stad is Rome, maar je moet het wel een beetje opzoeken. Net als de rustige straatjes, die zijn er heus wel... Ga maar gewoon slenteren en dan kom je vanzelf tafereeltjes zoals op de foto tegen. Het Fiatje hoort er natuurlijk gewoon bij. De Panda is nog altijd dé volksauto van Italië.

'1102967' door Ontheroadagain '1102967' door Ontheroadagain

ArgentiniëPatagonie

ArgentiniëPatagonie

Op weg naar Frits

Ontheroadagain

Onze eerste dagtrekking vanuit El Chalten in het zuiden van Patagonië is naar de indrukwekkende Fitz Roy-berg, die je op de foto op de achtergrond er bovenuit ziet steken. De hele wandeling is fantastisch, het ene uitzicht is nog mooier dan het andere. En die puntige Fitz Roy duikt steeds maar weer op, als een soort baken in dit prachtige gebied. We dopen hem al snel om tot Frits, een beetje oneerbiedig maar we hebben veel respect voor zijn indrukwekkende schoonheid. Voordat we na een puur uur wandelen bij Frits komen, krijgen we onder andere nog de Piedras Blancas-gletsjer voorgeschoteld, die we kunnen zien tussen de bomen door. Ik zou in dit gebied echt weken kunnen wandelen, zó mooi is het hier. En dan elke keer weer even zwaaien naar Frits, als die weer achter een berg, boom of wolk verschijnt.

'1102826' door Ontheroadagain '1102826' door Ontheroadagain

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Het ultieme...roadtri

Ontheroadagain

Ergens tussen al die andere indrukwekkende natuurparken in Utah ligt Capitol Reef National Park. Het is iets minder bekend dan de grote trekpleisters, wat als voordeel heeft dat het er een stuk rustiger is. Er slingert een mooie asfaltweg doorheen en als je hier rijdt, krijg je het ultieme roadtrip-gevoel. Dat heerlijke gevoel hadden wij al in de auto. Ik rijd zelf geen motor, maar ik kan me heel goed voorstellen hoe gelukkig deze motorrijder met dit moment was. Het prachtige uitzicht, het mooie weer, het strakke asfalt. Just a man with his machine.

'1102773' door Ontheroadagain '1102773' door Ontheroadagain

ArgentiniëSalta

ArgentiniëSalta

De goddelijke...Torro

Ontheroadagain

In Cafayate, in het noordoosten van Argentinië, kom je niet alleen voor het prachtige landschap. In en rond het stadje groeit namelijk de Torrontés-druif, waar heerlijke witte wijn van wordt gemaakt. Wij komen hier aan op een dag dat het weer een beetje wisselvallig is. We zijn bijna bij de wijnbodega waar we blijven slapen als ik dit prachtige doorkijkje zie. In de dagen erna stappen we op de fiets om kleine wijnboerderijtjes in en om het stadje te bezoeken en wijn te proeven. Je moet je even voorstellen hoe dat is. Zonnetje, uitzicht op de glooiende wijnvelden en een glas koude, witte wijn van de goddelijke Torrontés-druif. Veel beter wordt het niet.

'1102694' door Ontheroadagain '1102694' door Ontheroadagain

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Dagelijkse wandeling

Ontheroadagain

Zanzibar biedt een bijzondere combinatie van cultuur en strand. Het ligt er maar aan op welk gedeelte van het eiland je zit hoe die balans uitvalt. Wij zaten aan de rustige oostkust, waar alleen kleinschalige resorts zijn. Veel locals gebruiken het strand als looproute tussen dorpjes, bijvoorbeeld om inkopen te doen. Dit kleurige trio zag ik al van verre aankomen. Ik hoefde alleen maar te wachten totdat ze precies in het kader van de mast en de giek van het zeilbootje liepen.

'1102612' door Ontheroadagain '1102612' door Ontheroadagain

MexicoChiapas

MexicoChiapas

Hoog!

Ontheroadagain

In de Mexicaanse provincie Chiapas ligt de Sumidero Canyon, een kloof die op sommige punten wel meer dan een kilometer hoge rotswanden heeft. Mocht je in de buurt zijn, bijvoorbeeld omdat je in het leuke stadje San Cristobal verblijft, ga hier dan zeker een dagje naar toe. Je kunt eerst met een bootje door de kloof heen varen en naar de enorme rotswanden kijken. Onderweg kwamen wij pelikanen, apen en krokodillen tegen. Nog indrukwekkender is het om met de auto naar boven te rijden. Vanaf de weg zijn er verschillende korte wandelingen naar spectaculaire uitkijkpunten. Op de foto zie je er een van. Ik moest even wachten op een bootje, om op de foto de indrukwekkende verhoudingen over te laten komen. [foto even uitvergroten voor de beste indruk]

'1102581' door Ontheroadagain '1102581' door Ontheroadagain

Swaziland

Swaziland

Lekker niksdoen

Ontheroadagain

In Swaziland kun je met een mountainbike door sommige delen van de nationale parken fietsen. In deze delen vind je alleen ongevaarlijke wilde dieren, zoals zebra's en bokken. Het is erg leuk om die dieren van dichtbij te kunnen bekijken en om eens niet in een gemotoriseerd voertuig te zitten. Het miezerde een beetje die dag en deze zebra's hadden er niet veel zin in. Ze stonden daar maar, tussen dat hoge gras. Ons een beetje te negeren. Maar het zag er wel erg mooi uit...

'1102481' door Ontheroadagain '1102481' door Ontheroadagain

ArgentiniëSalta

ArgentiniëSalta

Prikkelbaar

Ontheroadagain

In het noorden van Argentinië maken we vanuit de stad Salta een roadtrip, deels over onverharde delen van de beroemde Ruta 40. De omgeving is prachtig. We slingeren door het droge landschap en zien na elke bocht weer nieuwe, bizarre rotsformaties. In dit deel van het land zie je het authentieke Argentinië, in de kleine dorpjes wonen nog échte Gauchos en rijden ze op paarden. Een wereld van verschil met de wolkenkrabbers van Buenos Aires. Het Parque Nacional Los Cardones is een van de hoogtepunten van onze trip. De duizenden cactussen op de foto worden prachtig verlicht door de late-middagzon en staan in een indrukwekkende omgeving. En die heb je helemaal voor jezelf, want in dit afgelegen deel komen maar weinig mensen.

'1102460' door Ontheroadagain '1102460' door Ontheroadagain

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Ieder z'n eigen weg

Ontheroadagain

Op de een of andere manier vind ik hyena's wel schattig. Als ze op de grond zitten zien ze er knuffelbaar uit en als ze lopen hebben ze ook iets aandoenlijks. Totdat je ze aan het werk ziet bij een prooi, dan komt ineens de ware aard van dit beestje naar boven. Ze zijn ook bereid om te vechten voor de prooi van een ander dier of zelfs de rechtmatige eigenaar weg te jagen, maar zelf iets vangen vinden ze teveel moeite. De twee vogels hier laat deze hyena in ieder geval aan zich voorbij gaan.

'1102414' door Ontheroadagain '1102414' door Ontheroadagain

VietnamHalong Bay en noordkust

VietnamHalong Bay en noordkust

Tekening

Ontheroadagain

Het voordeel van reizen in een rustig seizoen, is dat je ook populaire plaatsen goed kunt bezoeken. Tijdens onze meerdaagse boottocht door het prachtige maar populaire Halong Bay hoeven we de boot maar met een paar andere toeristen te delen. Het gebied is zó mooi... overslaan is echt geen optie als je in Vietnam bent. Aan het eind van de middag beginnen de bergen zich af te tekenen als een soort silhouet, een magisch gezicht. Vanaf de rustig voortkabbelende boot zien we dat het landschap door de ondergaande zon steeds meer op een mooie tekening begint te lijken. We genieten ervan in alle rust.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik