Onno

'216005' door Onno '216005' door Onno

MexicoTeotihuacan

MexicoTeotihuacan

Tempel van de Zon!

Onno

De tempel van de zon (het is een piramide) is de grootste van de twee tempel in Teotihuacan en ligt verbazingwekkend genoeg precies in de zelfde lengte richting als de piramides van Gizeh in Egypte! Het is nog steeds niet bekend wie ze gebouwd hebben. De Azteken hebben de tempel overgroeid "gevonden" en dachten dat hij gebouwd was door reuzen omdat de treden van de trappen zo hoog waren. Het is een hele klim naar boven, maar daar heb je een geweldig uitzicht richting de tempel van de maan. Het betreft een scan van een analoge foto, waardoor de kleuren iets minder zijn dan het origineel. Kijk op mijn pagina voor meer foto's van oa Mexico.

'215799' door Onno '215799' door Onno

GuatemalaLago de Atitlan

GuatemalaLago de Atitlan

Daar gaat tie weer

Onno

Toen wij in Guatemala waren was de Pacaya vulkaan zeer actief. Ongeveer elke 35 minuten spuugde hij rook, as en lava. Een prachtig gezicht dit natuur geweld. Wel was het te gevaarlijk om dicht bij de krater te komen. De weg naar de vulkaan was vol gaten en we hobbelden alle kanten op. Daarna volgde een vermoeiende maar mooie wandeling om dit prachtige schouwspel te kunnen zien. Het betreft een scan van een analoge foto. Op mijn site nog meer foto's van het mooie Guatemala. Locatie overigens niet bij Lago de Atitlan, maar kon geen betere vinden tussen de keuze mogelijkheden.

'214904' door Onno '214904' door Onno

MexicoYucatan

MexicoYucatan

Pyramid of the...magi

Onno

Deze tempel, zo gaat het verhaal althans, zou in 1 dag gebouwd zijn als bewijs dat de bouwer het waard was om te trouwen met het meisje van zijn dromen. Ik kan me voorstellen dat er langer over gedaan is, maar dat maakt hem niet minder mooi. De tempel steekt prachtig af tegen de bossen op de achtergrond. Het betreft een scan van analoge foto, waardoor de kleuren minder mooi naar voren komen dan op het origineel.

'214903' door Onno '214903' door Onno

GuatemalaChichicastenango

GuatemalaChichicastenango

Levendige markt

Onno

Waar we ook zijn, we proberen altijd een markt te bezoeken. Het geeft een mooi beeld van het land/locatie. Hier een zeer drukke markt vol met in kledendracht gestoken bevolking. Het betreft een scan van een analoge foto, hierdoor zijn de kleuren nu fletser dan op het origineel.

'214885' door Onno '214885' door Onno

GuatemalaChichicastenango

GuatemalaChichicastenango

Zwaar

Onno

In Nederland heb je een discussie over zwaar werk. Als je dit ziet weet je pas wat zwaar werk is. Deze oude man sjouwt meer dan dat wij waarschijnlijk aan zouden kunnen. Het geeft het zware leven aan voor het armere gedeelte van de bevolking in landen als Guatemala. Het betreft een scan van een analoge foto. Hierdoor zijn de kleuren wat fletser dan op het origineel.

'214870' door Onno '214870' door Onno

GuatemalaTikal

GuatemalaTikal

Tikal in de ochtend

Onno

's-Morgens vroeg zijn we in het donker, met de brulapen om ons heen, naar de tempels gelopen om de zonsopgang te zien. Het beklimmen van de tempels is wel een beetje lastig in het donker, maar zeer de moeite waard. Het is prachtig om de zon boven het oerwoud op te zien komen en het leven in de bossen te zien ontwaken. Het beteft een scan van een analoge foto.

'214228' door Onno '214228' door Onno

GuatemalaLago de Atitlan

GuatemalaLago de Atitlan

Elke avond weer...pra

Onno

Aan het meer, Lago de Atitlan, zijn bijna elke avond prachtige foto's te maken. De ene avond nog mooier dan de andere. We hebben vaak gewoon gezeten en gekeken. Het zijn geen actieve vulkanen, maar met die wolken en zon lijkt het er wel wat op vind ik. Meer foto's uit Guatemala op mijn pagina. Het betreft een scan van analoge foto, waardoor de kleuren minder mooi naar voren komen dan op het origineel.

'214226' door Onno '214226' door Onno

GuatemalaLago de Atitlan

GuatemalaLago de Atitlan

Oma

Onno

Een prachtige vrouw met getekend gezicht die zeer vrolijk in de camera kijkt. Prachtig gekleed ging ze graag op de foto. De doek over haar schouder was enkel ter versiering. Betreft een scan van een analoge foto. De kleuren zijn eigenlijk wat feller. Meer foto's van Guatamala op mijn pagina.

'214030' door Onno '214030' door Onno

GuatemalaOostkust Guatemala

GuatemalaOostkust Guatemala

Pelicano

Onno

We waren met de boot onderweg van Livingston naar een waterval toen vanachter deze pilikaan kwam aangevlogen. Hij kwam redelijk dicht langs de boot waardoor ik hem zeer gedetailleerd kon vastleggen. Het betreft een scan van een analoge foto. Hierdoor zijn de kleuren wat fletser. Hij hangt in het groot bij ons aan de muur. Meer foto's van Guatemala op mijn pagina.

'213733' door Onno '213733' door Onno

GuatemalaLago de Atitlan

GuatemalaLago de Atitlan

Op stap

Onno

Dit mooie meisje liep de gehele tijd dat wij in het dorpje Santiago de Atitlan waren met deze kip in het rond. Ze konden het duidelijk goed vinden, want de kip maakte geen enkel bezwaar. Meer foto's uit Guatemala op mijn pagina. Het betreft een scan van analoge foto, waardoor de kleuren minder mooi naar voren komen dan op het origineel.

'213458' door Onno '213458' door Onno

JordaniëPetra

JordaniëPetra

The Tresuary

Onno

Prachtig hoe deze tempel te voorschijn komt na de Siq. Bijna onmogelijk om zonder toeristen te fotograferen. Door handigheidje toch gelukt. Ben bij tempel aan overzijde lager op een trap gaan staan waardoor de mensen wegvallen achter de kleine rotsjes onderaan de foto.

'212097' door Onno '212097' door Onno

EgypteSharm el Sheikh

EgypteSharm el Sheikh

De woestijn

Onno

De woestijn is prachtig in zijn leegheid. Je ziet niets en toch zo veel. Verder moesten we niet lopen, want er lag wel een mijnenveld.

'212096' door Onno '212096' door Onno

EgypteSharm el Sheikh

EgypteSharm el Sheikh

Verkopers op het...st

Onno

Een groter contrast kun je denk ik niet krijgen! Deze vrouwen waren op het strand opzoek naar kopers voor hun sieraden. De strandgasten in zwemkleding en zij in volledige bedekking.

'212093' door Onno '212093' door Onno

EgyptePyramides omgeving Cairo

EgyptePyramides omgeving Cairo

Hangplek

Onno

Overal in de wereld heb je hangjongeren. In de schaduw van de piramide is het in de zomer relatief goed toeven. Zeker met het uitzicht dat ze hier hebben en het overzicht op Cairo.

'212091' door Onno '212091' door Onno

EgyptePyramides omgeving Cairo

EgyptePyramides omgeving Cairo

Anders bekeken

Onno

De piramides, maar dan anders bekeken. Door de hoek van de opname wordt grootte van de piramide extra benadrukt. Soms geeft het bekijken vanuit een ander dan gebruikelijk perspectief mooie opnames.

'212090' door Onno '212090' door Onno

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

De was moet ook gedaa

Onno

Gewoon een achteraf straatje waar geen prachtige gebouwen van Gaudi of anderen te zien zijn maar daarom niet minder de moeite waard. Het lokale straatbeeld geeft je het gevoel ergens anders te zijn, omdat het zo verschilt van "thuis".

'212083' door Onno '212083' door Onno

Spanje

Spanje

Bergen blijven...fast

Onno

Ik heb wat met de bergen. Het trekt en elk jaar moeten we er minimaal 1 x naar toe. Ook vanuit de lucht kan ik er naar blijven kijken. Het grote voordeel van vliegen is dat je bijna altijd wel over bergen komt. En dan maar hopen dat het niet bewolkt is.

'212080' door Onno '212080' door Onno

SpanjeBarcelona

SpanjeBarcelona

La Sagrada familia

Onno

Bijzonder indrukwekkend om dit prachtige bouwwerk plotseling om de hoek op te zien doemen. De kranen hebben wel wat vind ik en horen er eigenlijk bij gezien de vele tientallen jaren dat er al aan gebouwd wordt. Voor mij hoeft de bouw nooit helemaal af te komen.

'212078' door Onno '212078' door Onno

VaticaanstadVaticaanstad

VaticaanstadVaticaanstad

Het heilige licht

Onno

Rome bezoeken zonder het Vaticaan is eigenlijk niet mogelijk. Hier schijnt het licht prachtig de St. Pieter binnen. We hadden de foto vanaf iets verder naar rechts moeten nemen om een mooiere compositie te krijgen, maar de stralen blijven prachtig.

'473257' door Onno '473257' door Onno

JordaniëPetra

JordaniëPetra

The Monastry

Onno

Hoewel iedereen bij Petra denkt aan de tempel uit Indiana Jones (The Treasury) vond ik persoonlijk The Monastry indrukwekkender. Oke, hij verschijnt iets minder mooi omdat je niet net uit de Siq komt, maar hij is groter en beter van een afstand te bezien. De wandeling ernaar toe is goed te doen (30 - 40 minuten als je een beetje doorloopt). Vooral dagjes mensen slaan deze nogwel eens over, wat absoluut zonde is. Zie ook de foto op mijn site.

'211084' door Onno '211084' door Onno

JordaniëPetra

JordaniëPetra

The Monastry

Onno

The Monastry is een zeer indrukwekkende tempel. Groter dan The Treasury en te bezien vanuit oa een uitkijkpost richting Israel. De wandeling er naar toe is prima te doen en zelfstandig ook al de moeite waard.

'473256' door Onno '473256' door Onno

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Bedoeinen van Petra

Onno

In Petra kun je bij het stalletje direct links van de wc's gesigneerde boeken kopen van Marguerite van Geldermalsen: Married to an Bedouin of in het nederlands: Ik woonde in een grot. Het stalletje wordt door haar zoon gedreven. Het boek geeft een prachtig beeld van het leven in Petra van nog niet eens zo lang geleden. Heden woont er nog 1 bedoeinen in een grot. De rest is resetteld naar een dorp net buiten Petra-stad. Marguerite is een toeriste uit Nieuw-Zeeland die is blijven "hangen"aan een bedoein.

'211078' door Onno '211078' door Onno

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Lekker vantje

Onno

Als "bewaker" stond deze jongeman bij The Treasury. Hij lijkt veel plezier te hebben in zijn werk met al die schaars geklede toeristes en ging gewillig op de foto.

'211076' door Onno '211076' door Onno

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Met recht de..."schat

Onno

Na ongeveer 1 km lopen in de smalle en indrukwekkende Siq, valt deze opeens in het niet als je aan het einde de eerste gedeelten kunt zien van The Treasury.