Nrique

'176271' door Nrique '176271' door Nrique

Nederlandse AntillenCuracao

Green Turtle

Nrique

Groene zeeschildpad. Het is al een oudje, want hij kwam toch zeker van mn voeten tot aan mijn borstkas toen ik langs hem zwom. Met één blik wordt besloten dat ik weinig kwaad in de zin heb en blijft rustig wachten totdat wat foto's neem en weer weg zwem om daarna onverstoorbaar verder op zoek te gaan naar voedsel.

'176273' door Nrique '176273' door Nrique

Nederlandse AntillenCuracao

Elkhorn coral

Nrique

Schitterende koralen op Curacao. Gemaakt op ongeveer 3 meter diepte in het stuk tussen Barbara Beach en Director's Bay Dé plek voor het mooiste koraal en bijna altijd schildpadden.

'176274' door Nrique '176274' door Nrique

Nederlandse AntillenWillemstad

Vergane glorie

Nrique

Bij het huisrif achter het Curacao Seaquarium ligt een schitterend koraal rif. Op een plateau in de buurt ligt deze enorme schroef.

'176276' door Nrique '176276' door Nrique

Nederlandse AntillenCuracao

Crevalle Jack

Nrique

Deze jack kwam in een groepje van 3 uit hhet diepe blauw recht op me af gezwommen. Toch bijna een meter lang zijn het zeer imposante visjes die dan op je af stormen. Deze had het lef om naar me toe te zwemmen, drie rondjes om me heen te draaien en vervolgens weer te verdwijnen.

'176277' door Nrique '176277' door Nrique

Trinidad en TobagoTobago

Grootste hersenkoraal

Nrique

Hét grootste hersenkoraal dat bekend is in het Caribbisch gebied. Met dimensies van 4 meter hoog en minimaal 5 in doorsnee voel je je als mens opeens redelijk klein. Dit koraal moet al eeuwen en eeuwen oud zijn. Bij de twee foto's van dit koraal kan je mooi zien wat een paar meter verschil in diepte en afstand voor invloed heeft op de waarneembare kleuren onder water. Des te verder weg, des te minder kleur en al naar gelang de diepte verdwijnt het kleurenspectrum.

'176278' door Nrique '176278' door Nrique

Trinidad en TobagoTobago

Reiger in the picture

Nrique

Lopend naar huis viel in één keer alles samen. Gelukkig had ik een camera bij me. Een reiger die mooi stil blijft zitten, de zee op de achtergrond en een mooie weerspiegeling van de lucht in het kabbelende riviertje op de voorgrond.

'176369' door Nrique '176369' door Nrique

Nederlandse AntillenCuracao

Het sleepbootje Saba

Nrique

Tijdens een duik van Jan Thiel Beach naar Seaquarium van 2 uur lang kwamen we na zo'n 70 minuten aan bij het wrakje Saba. Snel wat foto's nemen en dan door zwemmen, want we wilden op één 12 liter fles de gehele 2.5 km afleggen. Lukte precies, bij de exit was de lucht op.

'176371' door Nrique '176371' door Nrique

Nederlandse AntillenCuracao

The belly of the beas

Nrique

Binnenin het wrak van de Superior Producer is het donker. Luiken naar het dek staan open en zijn je enige weg omhoog. Je kijkt naar de uitgang en ziet het silhouet van een visje. Klik...

'176411' door Nrique '176411' door Nrique

NederlandFriesland

IJs-selmeer

Nrique

Lang geleden dat het in ons eigen land zo koud is geweest als afgelopen winter. Perfecte moment dus om op zoek te gaan naar kruiend ijs zoals hier bij het IJselmeer.

'176517' door Nrique '176517' door Nrique

Trinidad en TobagoTobago

Opgelicht

Nrique

Deze kwal kwam voorbij gepulseerd. Door het troebele water en tegenlicht, kwam ik tot dit resultaat.

'176521' door Nrique '176521' door Nrique

Nederlandse AntillenCuracao

Grijze Keizersvis

Nrique

Één van mijn favoriete vissoorten; de keizersvis. Op Curacao zijn er 4 varianten te vinden: de franse, grijze, queen en de rock beauty. Hier is de zeldzaamste van het kwartet. Hij probeerde nog te weg te komen, wat resulteert dat je nog beetje voortbeweging in de foto terugziet. als je deze groot opent, komt de uitsnede beter tot zn recht.

'176689' door Nrique '176689' door Nrique

Nederlandse AntillenCuracao

Tarpon

Nrique

Een enorme groene zeeschildpad in combinatie met een paar Tarpons van behoorlijke grootte. Soms zit het mee onderwater.

'176917' door Nrique '176917' door Nrique

Groot-BrittanniëLonden

House of Parliament

Nrique

House of Parliament, naast de overbekende Big Ben. Ik wou het gebouw er op krijgen zonder aan de overkant van de river Thames te staan. Dit is het resultaat vanuit het nabijgelegen parkje.

'176927' door Nrique '176927' door Nrique

Nederlandse AntillenCuracao

Schorpioen vis

Nrique

Ik was eigenlijk foto's aan het maken van een zeehaas. Alleen ik merkte tijdens het positioneren dat ik bijna bovenop dit visje zat. Door zijn camouflage valt de schorpioenvis nauwelijks op. Wees echter voorzichtig, want zijn stekels zijn giftig en kunnen behoorlijk pijn doen en je een bezoekje aan het ziekenhuis opleveren

'177020' door Nrique '177020' door Nrique

Nederlandse AntillenCuracao

Flamingo tongues

Nrique

Ongeveer zo groot als een vingerkootje. Deze slakjes, flamingo tongue, krullen hun lichaam om de schelp heen. De kleuren die je ziet zijn dus niet de schelp, maar het slakje zelf.

'177025' door Nrique '177025' door Nrique

NederlandFriesland

Winterzon

Nrique

De laagstaande zon tijdens afgelopen winter aan het IJselmeer. Ookal vroor het, zo ziet het erg nog best aangenaam uit.

'177033' door Nrique '177033' door Nrique

Nederlandse AntillenCuracao

De dronken zeiler

Nrique

Een dronken zeiler krijgt het voor elkaar brand te veroorzaken op zn boot, met een ontploffing tot gevolg. Gelukkig geen gewonden, maar de zeilboot speelt nu voor artificieel rif voor de vissen in de omgeving. Zo zie je, ook onderwater is een boot nuttig!

'177135' door Nrique '177135' door Nrique

Trinidad en TobagoTobago

Hide and Seek

Nrique

Dit vlindervisje zat verstopt in een enorme paarse barrelsponge. Gelukkig zat hij precies klaar om leuk op de foto gezet te worden.

'177164' door Nrique '177164' door Nrique

Trinidad en TobagoTobago

Shiny jellyfish

Nrique

Deze kwal lichtte in het troebele donkere water op in het tegenlicht van de zon en kwam langzaam voorbij "gezwommen"

'177415' door Nrique '177415' door Nrique

Nederlandse AntillenCuracao

Een zeepaardje als...

Nrique

Zeepaardjesjacht is altijd leuk. Je gaat bewust op zoek naar zeepaardjes en bent dus zo 15 minuten aan het staren binnen 1m. Uiteindelijk deze duik 2 zeepaardjes gevonden en 1 pipe fish (neefje van zeepaardje) Beestjes zijn verschikkelijk verlegen en wenden altijd het "gezicht" af. Deze kreeg ik er op. Zeepaardjes zijn vissen, maar met een vrij opmerkelijk lichaam. Ander apart detail is dat de mannetjes de eitjes uitbroeden. Het vrouwtje plaatst de eitjes in de buidel van het mannetje, waar hij ze vervolgens bevrucht en uitbroedt. Een paar uur nadat het mannetje de baby zeepaardjes gebaard heeft, is hij klaar voor de volgende bevruchting. De meeste zeepaardjes zijn monogaam en de paartjes zoeken elkaar op gedurende ochtend om vervolgens afzonderlijk op zoek naar voedsel te gaan.

'177475' door Nrique '177475' door Nrique

Trinidad en TobagoTobago

Angel Falls

Nrique

Angel falls, is een zeer toepasselijke naam voor deze paradijselijk gelegen waterval. Langs een onopvallend jungle pad kom je uiteindelijk uit bij deze 20 meter hoge waterval. Totaal op mn gemak, genieten en geen mens in de buurt.

'177693' door Nrique '177693' door Nrique

Nederlandse AntillenCuracao

Citroenhaai

Nrique

De citroenhaai. Hoewel hij op vis jaagt vallen ze ook sporadisch mensen aan. Maar statistisch gezien blijft ook deze haai minder gevaarlijk dan een kokosboom. Per jaar sterven 100 miljoen haaien door toedoen van mensen, omgekeerd hooguit 10. SAVE OUR SHARKS!!

'177987' door Nrique '177987' door Nrique

Nederlandse AntillenCuracao

Monster from above

Nrique

Mijn eerste foto met bewust een silhouet. Deze duiker kon niet goed naar beneden komen, maar was erg druk bezig met visjes kijken. Ondertussen komt net deze porcupine vis in beeld en komen ze beiden toevallig zo in beeld. Ik kon het niet laten om af te drukken! Met flits toch nog kleur gekregen in de vis

'178000' door Nrique '178000' door Nrique

Nederlandse AntillenCuracao

Point of view

Nrique

Geprobeerd te schieten vanuit het oogpunt van de rog. Alsof hij de duiker achtervolgde. Dit is overigens de Southern stingray. Ook wel bekend als de Steve-Irwin rog. Ik heb letterlijk 100den keren met deze beesten gedoken en altijd veilig boven gekomen,dus zo gevaarlijk zijn gelukkig ze niet. Alleen als ze zich bedreigd voelen, vallen ze aan.