Nonnentje

'555685' door Nonnentje '555685' door Nonnentje

ArubaOranjestad

ArubaOranjestad

Oranjestad

Nonnentje

De Aruba letters in Oranjestad met de zonsondergang. Ik vond het leuk om hier een foto van te maken omdat het kleurige letters zijn en er was op dit moment een super gave lucht.

'539018' door Nonnentje '539018' door Nonnentje

SpanjeAlicante

SpanjeAlicante

Het mooie Castalla

Nonnentje

Mei dit jaar zijn wij met Manon haar ouders naar Spanje geweest. 3 kwartier zaten wij van Alicantie af in een villa. De omgelegen dorpjes waren niet heel toeristisch en wat hebben wij ons daardoor extra vermaakt. Daardoor nog meer verliefd geworden op Spanje!! Dit is een van die dorpjes genaamd Castalla. Onderweg naar het kasteel boven op een berg.

'534120' door Nonnentje '534120' door Nonnentje

KaapverdiëSal

KaapverdiëSal

Vis schoonmaken

Nonnentje

Op de pier van Santa maria komen de vissers rond een uur of 4 weer terug van het vissen. De vrouwen zitten daar dan te wachten om de vis schoon te maken. Helaas toen wij er waren was het erg rustig omdat de zee te woest was. 10 meter hoge golven. Toch waren er elke keer een paar vissers om hier hun vis schoon te maken. Net zoals deze man met dit meisje die hun vis samen aan het schoonmaken zijn.

'526003' door Nonnentje '526003' door Nonnentje

KaapverdiëSal

KaapverdiëSal

Vissen

Nonnentje

Hier staat 1 man op de pier van Santa Maria te vissen. De andere man die staat te hangen en ze waren samen een gesprek aan het voeren. Ook de mooie blauwe zee op de achtergrond met allerlei vissersbootjes.

'525476' door Nonnentje '525476' door Nonnentje

KaapverdiëSal

KaapverdiëSal

Uitzicht op Espargos.

Nonnentje

Dit is het uitzicht op de hoofdstad Espargos. Dit is de hoofdstad van het eiland Sal. Je ziet hier bepaalde huizen van de mensen die er wonen, maar ook het voetbalstadion van Espargos is hier op de foto te zien.

'506796' door Nonnentje '506796' door Nonnentje

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Zonsondergang!

Nonnentje

Vorige week op vakantie geweest in een van mijn favoriete plekjes in Nederland en dat is Callantsoog!! En natuurlijk gaat de camera mee en gaan we weer oefenen :) En dit keer was het de zonsondergang. Ik ben er zelf best wel trots op eigenlijk.

'500796' door Nonnentje '500796' door Nonnentje

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Bloembollen in...Call

Nonnentje

In Callantsoog tijdens de bloembollen tijd. Langs de weg stoppen en bij de telers op het land om paar foto's te maken! Dit was tijdens het oefenen i.v.m. dat ik mijn spiegelreflex camera eindelijk gekocht heb, er zaten toch nog best mooie tussen!

'485106' door Nonnentje '485106' door Nonnentje

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

El Golfo.

Nonnentje

Hier is dan het groene meer de El Golfo. In mijn blog heb ik ook verteld wat het precies inhoud. Lijkt me leuk als jullie die ook lezen :)

'485026' door Nonnentje '485026' door Nonnentje

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Cueva de los Verdes

Nonnentje

Dit is binnen in een van de grotten op Lanzarote. Deze grot is ontstaan door een vulkaanuitbarsting en door stromend lava en afkoelend zeewater. Deze grot heeft ongeveer 7 km gangen. Er is door César Manrique paden aangelegd om hier door heen te kunnen lopen. Ook zijn er lichten geplaatst om alles beter te kunnen zien, verder is alles natuurlijk gebleven.

'484962' door Nonnentje '484962' door Nonnentje

SpanjeLanzarote

SpanjeLanzarote

Vulkaan in park...Tim

Nonnentje

Dit is een vulkaan op het park Timanfaya. Het was erg moeilijk fotograferen dit omdat we in een bus zaten. Heb deze foto vanuit de bus gemaakt!!

'453949' door Nonnentje '453949' door Nonnentje

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Wachten op de vliegen

Nonnentje

Deze spin hing in zijn web achter onze caravan in Callantsoog. Toen ik een foto van hem wilde maken ging die snel de bosjes in. Na even wachten kwam die weer terug en heb ik een foto kunnen maken!

'453518' door Nonnentje '453518' door Nonnentje

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Berliner Dom

Nonnentje

Dit is de Berliner Dom in Berlijn, dit is een van de belangrijkste kerken in Berlijn. Ik vind dit zelf een van de mooiste gebouwen die staat in Berlijn.

'453479' door Nonnentje '453479' door Nonnentje

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Zonsondergang in...Ca

Nonnentje

De zonsondergang in Callantsoog. Dit is een van mijn favoriete plekjes in Nederland want hier heb ik mijn vriendje leren kennen :) Ben hier in het voorjaar en in de zomer bijna elk weekend wel te vinden.

'453468' door Nonnentje '453468' door Nonnentje

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Charlottenburg Paleis

Nonnentje

Dit is het Charlottenburg Paleis in Berlijn! Jammer genoeg stond de helft in de steigers. Maar als nog vind ik het een erg mooi gebouw in Berlijn.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 02 | Community-toppers

Ontvangstcomité - Dreamer666

Genieten van de zonsondergang. Foto: MarleenvM

1. Topfoto & -tip: Genieten van de zonsondergang door MarleenvM
2. Review: Bilbao, Spanje door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Elleke
4. Nieuwkomer: StefaNiels on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik