Nita92

'484727' door Nita92 '484727' door Nita92

SurinameJungle

SurinameJungle

Spontaan

Nita92

Meisje uit Moitori Spontaan, nieuwsgierig en ook zo vrolijk, dit meisje uit Moitori. We komen haar tegen bij een wandeling door het dorpje nabij Kayane in de binnenlanden van Suriname aan de Gran Rio rivier. In het dorp en de omgeving wonen 600 tot 800 mensen. Er is een basisschool en een medische post. Met behulp van een aggregaat wordt enkele uren per dag stroom opgewekt. Er is een winkeltje waar de eerste levensbehoeften verkrijgbaar zijn. Wegen zijn er niet. Alle vervoer richting stad gaat over de rivier of door de lucht. De bewoners van Kayana zijn Saramacaners, één van de zes stammen, die in Centraal-Suriname wonen. Zij leven veelal nog volgens oude tradities, echter zonder zich af te wenden van vooruitgang. De mensen welke we in het dorp tegenkomen zijn heel vriendelijk en willen een praatje met ons maken. Helaas begrijpen we daar vaak niet veel van aangezien de meesten enkel Saramaccaans praten.

'484668' door Nita92 '484668' door Nita92

Oman

Oman

Drie kruiertjes

Nita92

Wadi Bani Khalid is ook populair onder de plaatselijke bevolking voor een dagje uit om in het natuurlijke water te zwemmen, te picknicken of te barbequen. Lokale kinderen bieden aan om de spullen van bezoekers over te nemen en de mensen naar een vrij picknickplaatsje te brengen voor een kleine fooitje natuurlijk. Deze 3 kruiertjes hadden het er maar druk mee.

'484619' door Nita92 '484619' door Nita92

Oman

Oman

Wadi Bani Khalid

Nita92

De Wadi Bani Khalid is een bekende wadi in de Al Sharqiyah regio in Oman. Na een lange autorit door een droog natuurlandschap, heb je eigenlijk niet zo’n waterpracht voor ogen. Op de foto zie je het begin van de doorlopende wadi. Het is ook bij de plaatselijke bevolking zeer populair door de rotspartijen, blauwe natuurlijke zwembaden en watervallen in de wadi. Breng voor de wadibezoeken in Oman in ieder geval mee, zonnebrand, voldoende drinkwater, waterbestendige schoenen, zwemkleding en een handdoek voor een verfrissende duik in het natuurlijke turquoise water. Na een al dan niet lange wandeling in de hete zon zul je in het laatste zeker zin hebben.

'484333' door Nita92 '484333' door Nita92

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Guitar man

Nita92

Deze straatmuzikant speelt de blues op zijn gitaar op de old country market “Goats on the Roof” in Coombs. Nu kun je de naam van de markt Goats on the roof letterlijk nemen want op de grasdaken lopen in de lente en zomer inderdaad geiten op het dak om het gras kort te houden. De groene grasdaken zijn isolerend en zorgen voor de geiten voor een mooie leefomgeving althans zo wordt toch gezegd. Het is een leuk plekje om even langs de diverse country stijl winkeltjes rond te struinen of een hapje te eten.

'484202' door Nita92 '484202' door Nita92

OmanMuscat

OmanMuscat

Al Alam Palace

Nita92

In het hart van de oude stad Muscat ligt het Al Alam Palace. Het belangrijkste van de meerdere residenties van Sultan Qaboos. Gebouwd in 1972 als het paleis van de Sultan, is het paleis meer symbolisch dan een daadwerkelijk verblijf. Het wordt voornamelijk gebruikt voor ceremonies en staatsbezoeken. Het is een mengeling van westerse, indiase en futuristische architectuur. Het is niet mogelijk dichter bij het paleis te komen, maar vanachter de smeedijzeren hekken kun je gerust foto’s maken.. De bouwstijl is heel opvallend. Het kleurrijke kubusvormige gedeelte van het gebouw vormt het centrale punt van waaruit twee vleugels zijn uitgebouwd. Het overhangende dak wordt ondersteund door enorme blauwe en gouden pilaren. Voor het paleis een groot en schoon plein met aan weerszijden strakke overheidsgebouwen. Rondom het paleis zijn er ook nog een 2 tal forten Jalali en Mirani welke helaas ook niet van binnen te bezoeken zijn. Het paleis is gelegen in het hart van de eigenlijke stad van Muscat, niet te ver van de baai, al met al een korte stop waard.

'483357' door Nita92 '483357' door Nita92

JordaniëDana Wildlife Reserve

JordaniëDana Wildlife Reserve

Thee drinken bij de.

Nita92

We maken een lange wandeling in het natuurreservaat Dana. Al lopend over de Wadi Dana Trail kom je zo nu en dan bedoeienententjes tegen. Veelal word je vriendelijk begroet en zo nu en dan wordt je achterna gelopen om een bezoekje bij de mensen te brengen. Ga gerust op deze uitnodiging in, het is leuk om in contact met ze te komen, Ook al spreken ze geen engels. Dat glaasje thee krijg je in notime in je handen gedrukt. De mensen in Jordanie zijn dol op dit mierezoete drankje. Hier zitten we onder een tent ter bescherming van de brandende zon. Moeder, 2 dochters en een zoon die een klein beetje engels spreekt. De vrouwen mochten niet gefotografeerd worden, maar zoonlief is trots om op de foto te gaan. Het Dana natuurreservaat in Jordanie is een uitloper van de Grote Riftvallei. De Wadi Dana Trail is te bewandelen al dan niet met gids vanuit het kleine dorpje Dana naar Feynman De weg naar beneden is steil Het is een schitterend gebied met prachtige woestijnkleuren en hier en daar wat groen.

'463145' door Nita92 '463145' door Nita92

OmanJebel Akhdar

OmanJebel Akhdar

In de landing

Nita92

We hebben een aantal van deze vlinders gezien in Oman en ik wilde ze dolgraag op de foto hebben. De citrus butterfly oftewel Papilio demodocusis onderweg naar een geurend bloemetje. De oprolbare tong is al uit om de nectar uit de bloem te halen, Het was lastig om deze fladderende vlinder vast te leggen, maar het is gelukt.

'463099' door Nita92 '463099' door Nita92

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

His Office

Nita92

We overnachten in een klein kampje in de Wadi Rum woestijn met zijn prachtige rotswanden van graniet en zandsteen. Terwijl we op een rotspunt vol verwachting zijn van wat de zonsondergang gaat brengen, werkt onze gastheer zijn administratie nog even bij. Je zal maar zo’n kantoortuin hebben…. Er leven voornamelijk bedoeïnenstammen in het gebied met als voornaamste bron van inkomsten het toerisme .

'463049' door Nita92 '463049' door Nita92

Costa RicaMonteverde

Costa RicaMonteverde

Glaskikkertje

Nita92

Een klein groen glaskikkertje geplakt tegen een omheining van onze cabana. Ze worden zo genoemd omdat ze transparante buikjes hebben, waardoor je het kloppende hart en wat organen kunt zien zitten. Dankzij een plakkerige hechtvloeistof die ze met elke stap vernieuwen kunnen kikkertjes zich goed aan gladde oppervlakken vastplakken. Ze wist zich stevig vast te klampen en het schijnt zo te zijn dat de kleverige vloeistof zich telkens vernieuwd zodat de voetjes bij elke stap weer fris en schoon zijn. De onderkant hebben we niet gezien, we hebben haar maar mooi laten zitten.

'462913' door Nita92 '462913' door Nita92

BelizeOrange Walk

BelizeOrange Walk

Wetlands

Nita92

Zoals de foto misschien niet doet vermoeden is dit toch een waterlandschap, de wetlands van Belize.In Lamanai kun je tempels van de Maya's bezoeken. En wat het ook een mysterieus gebied maakt, er liggen nog heel wat niet ontdekte tempels onder de grond. Een heel leuke tocht in dit gebied is een 'Airboatride' een razendsnel ritje over de ondiepe wateren van Lamanai. De propellorboot zweeft over het water van maar enkele cm diep. Soms lijkt het alsof je over land gaat. Je vaart langs dicht beboste oevers en langs overstroomde moerassen en waterrijke gebieden waar we heel wat watervogels en de glinsterende oogjes van krokodillen hebben mogen zien.De propellorboot zweeft letterlijk over het water en kan snel stoppen bij het zien van wildlife. Bij. zonsondergang werd de propeller stilgelegd en werden wij getrakteerd op dit fantastische lichtspel.

'462303' door Nita92 '462303' door Nita92

OmanJebel Akhdar

OmanJebel Akhdar

Geitje in het...lands

Nita92

Oman en geitjes, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en je ziet er dan regelmatig eentje door het mooie landschap van Oman dwalen. Tijd om een geitje te plaatsen want in de Chinese astrologie is 2015 het jaar van de geit. Op het internet kun je daar hele leuke weetjes over lezen zoals dat de geit creatief en artistiek begaafd is. Oprecht met een grote verbeeldingskracht De geit (soms ook aangeduid als schaap) is het achtste dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem volgens de Chinese kalender en staat voor stijl en creativiteit.

'461738' door Nita92 '461738' door Nita92

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Schotse Hooglanders

Nita92

De Dintelse Gorzen, een natuurgebied van natuurmonumenten in West-Brabant. Niet zo heel erg groot, maar heerlijk om te wandelen daar. Deze Schotse Hooglanders lopen er ook. Samen met de wilde pony’s zorgen ze ervoor dat het natuurgebied op een natuurlijke manier open blijft. Met een textuur eens geprobeerd een andere sfeer te creëren.

'461666' door Nita92 '461666' door Nita92

Madagaskar

Madagaskar

Zonnestraaltje

Nita92

Ringstaartmaki's houden van zonnebaden. Vooral in de ochtend pakken de ringstaartmaki's graag een zonnestraaltje mee. Met gespreide armen en genieten maar. Niet enkel voor de warmte, door de zon werken ook hun geurkliertjes beter. Op de foto kun je de kliertjes aan de binnenkant van de polsen zien. Deze hebben ze overigens ook op hun achterwerk.

'461426' door Nita92 '461426' door Nita92

Verenigde StatenYellowstone NP

Verenigde StatenYellowstone NP

Steamy Earth

Nita92

Een gescande foto van lang geleden Yellowstone National park. De aarde pruttelt, de aarde dampt, stoom uit de grond, een geiser laat met sissend geluid van zich horen. Geisers, heetwaterbronnen, modderpotten en fumaroles, alsof je op een andere planeet bent beland. Zo bijzonder, wil er dolgraag nog eens heen in het digitale tijdperk.

'461393' door Nita92 '461393' door Nita92

Egypte

Egypte

Schipper

Nita92

n 2013 maakte ik met familie een uitstapje naar Egypte. Een nijlcruise over de machtige Nijl van Luxor naar Aswan en terug. Het bleek geen uitstapje te zijn, maar een heel relaxte en mooie reis langs de oudheden van Egypte. Op je gemakje, ook wel eens lekker!! Alle tijd ook om het schip te verkennen en na mijn dwalingen kwam ik uit bij de schipper die ons veilig van A naar B bracht. In kleermakerszit turend over het water. Een gesprekje lukte niet, hij sprak geen engels, maar hij vond het wel leuk dat ik foto’s van hem maakte.

'460904' door Nita92 '460904' door Nita92

OmanWahibi Sands en omgeving

OmanWahibi Sands en omgeving

Wahibi sunset

Nita92

De mooie zandduinen van Wahibi Sands, een bestemming die een omleiding tussen Muscat en Sur zeker waard is. In konvooi crossen naar je kamp en onderweg kun je zo nu en dan nog wat van het leven van de Bedu zien. Hun traditionele manier van leven in de woestijn is echter snel aan het verdwijnen. Wat is er dan mooier dan in de vooravond een duin op te klimmen en te gaan genieten van de zonsondergang. Deze avond toonde onze ster zich van zijn mooiste kant.

'460750' door Nita92 '460750' door Nita92

SurinameJungle

SurinameJungle

Tree of life - Avatar

Nita92

Eenzaam en hoog boven de andere bomen uit in de jungle van Suriname. Deze gigantische boom staat in het dorpje Kajana Kosindo en wordt beschermd door de dorpsbewoners. Het deed me denken aan de film Avatar waarin de tree of life zo machtig mooi gefilmd is. De film speelt zich af in 2154 op een fictieve maan Pandora. Een aards mijnbouwbedrijf vernietigt de planeet en de inwoners de Na’vi doen er alles aan hun woud te beschermen. De Surinaamse jungle is nog voor een belangrijk deel ongerept, maar men heeft grootse plannen in het oerwoud een een snelweg aan te leggen naar Brazilië uit economische motieven. Het zal een grote impact op de natuur en de lokale bevolking hebben.

'460618' door Nita92 '460618' door Nita92

SurinameJungle

SurinameJungle

Happy

Nita92

In de jungle van Suriname in het dorpje Moitori komen we dit guitige ventje tegen. De mensen leven er zo anders dan in de stad Paramaribo. Een bezoekje aan de dorpjes in de binnenlanden van Suriname hoort er zeker bij. Hij helpt zijn moeder in een piepklein winkeltje waar ze enkel wat drankjes en houtsnijwerk verkopen aan voorbijgangers. Het winkeltje van mama stelt niet veel voor maar de opbrengsten gaan naar de gemeenschap in het woud.

'460517' door Nita92 '460517' door Nita92

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Dragonfly

Nita92

Libellen kunnen de vleugels onafhankelijk van elkaar bewegen. Het zijn net helikoptertjes in hun vliegbewegingen. Met zo’n 50 km per uur behoren ze tot de snelst vliegende insecten. Of deze dat ook haalt weet ik niet. Maar ze gaf me wel heel even de tijd om haar vast te kunnen leggen.

'460387' door Nita92 '460387' door Nita92

Verenigde Arabische EmiratenAbu Dhabi

Verenigde Arabische EmiratenAbu Dhabi

Schoonheid

Nita92

Maar liefst 80 witte koepels heeft De Sheik Zayed moskee. Een zeer indrukwekkende moskee dat je gerust een schoonheid kunt noemen met al zijn witte koepels fonkelend goud, zoveel pilaren, kroonluchters van kristal. Zo’n veertigduizend mensen kunnen er gelijkertijd bidden. Onze eerste aanblik op de moskee en een van de eerste foto’s. De moskee ziet er door de lichtval in de ochtend, namiddag en avond steeds weer anders uit.

'460279' door Nita92 '460279' door Nita92

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Men at work

Nita92

In Dubai wordt dag- en nacht gebouwd. De vele expats uit India, Pakistan en Bangladesh doen hun best Dubai te maken voor wat het nu is en nog gaat worden. Natuurlijk is er zo nu en de broodnodige pauze zeker in de zomerhitte, waarbij de temperaturen vaak ver boven de 40 graden komt. Ze komen uit vrije wil om geld voor thuis bij te verdienen. Ik heb er een aantal gesproken, ze hebben het over het algemeen naar hun zin, maar hebben het niet gemakkelijk. Met velen op een kamer om kosten te besparen en alsmaar werken, werken met weinig vrije tijd. Het is geen collagebeeld wat je misschien in eerste instantie zou denken, het onderste gedeelte is een groot reclamebord, dat weer een heel andere kijk op Dubai geeft.

'460229' door Nita92 '460229' door Nita92

Verenigde Arabische EmiratenLiwa Oasis

Verenigde Arabische EmiratenLiwa Oasis

Romige duinen

Nita92

Ze zien er romig en zacht uit, de golvende lijnen en vormen van zand in de Rub' al Khali woestijn. De immense woestijn in de Emiraten gladgestreken en gevormd door de wind. Het landschap is eigenlijk geen dag hetzelfde. Zo machtig om te zien met zo nu en dan en wat leven, zoals dit kleine plantje dat weet te overleven in dit harde klimaat. Wonderlijk eigenlijk.

'460081' door Nita92 '460081' door Nita92

NederlandUtrecht

NederlandUtrecht

The Addams Family

Nita92

De Addams Family is een satirische film van het ideale Amerikaanse gezin De Addams zijn een excentrieke rijke familie die houden van alles dat macaber is. Ze zijn zich totaal niet bewust van het feit dat anderen hen vreemd of angstaanjagend vinden. Deze ietwat macaber uitziende dame doet me aan deze overigens erg leuke film en serie denken. Ze zou er zo een rol in kunnen spelen. Meer van dit soort fantasyfiguren kun je treffen op het Elfia evenement, dit jaar op 25 en 26 april.

'460040' door Nita92 '460040' door Nita92

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Al Deir

Nita92

Het klooster oftewel Al Deir een van de bekende bouwwerken in de oude stad Petra. Of je er nu te voet op per ezel naar toe trekt, een absolute must do. Mijn voorkeur te voet, ook al omdat je dan in leuk contact komt met de bedoeienen die in hun stalletjes hun koopwaar aanbieden. Vanuit de hoek waar de foto genomen is kun je nog verder naar boven klimmen waar je weer een heel ander zicht hebt op dit indrukwekkende gebouw dat uitgehakt is in de rotsen. Het klooster diende mogelijk als tempel voor de koning van de Nabateeers Obodas 1

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

EDITIE 112 | De mooiste berggebieden weg van de massa

5-8-2022 Columbus Travel editie 112 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste berggebieden. Van de onbekende parels van de Alpen tot de ongebaande paden van de Andes. Tijdens een roadtrip langs de Canadese westkust betreden we een wereld waarin mens en woestenij samengaan, met diepe fjorden en bossen die ouder zijn dan de westerse beschaving. Ook ontdekken we de Faeröer, een vulkanische archipel die ook wel ‘Europa’s best bewaarde geheim’ wordt genoemd. Daarnaast presenteren we de Harz, een bosrijk middelgebergte in Duitsland, als het ideale alternatief voor bekendere berggebieden in de buurt. Plus: in een speciale total guide bewijzen we dat Dubai méér is dan wolkenkrabbers en mega malls. Ingewijden delen hun favoriete tips op het gebied van architectuur, cultuur, natuur en gastronomie.  Bekijk de editie hier >

COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


16-07-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

WEEK 32 | COMMUNITY-TOPPERS


8 op een rij in Namibrand. Foto:MirandaNoomen
1. Topfoto & -tip: 8 op een rij in Namibrand door MirandaNoomen
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Corriedewinter
4. Nieuwkomer:Spitskit

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN CAMPERWEEKENDJE MET JE VRIENDEN!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. De winnaar krijgt tevens fantastische fietsaccessoires van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik