NikonNikon

profiel NikonNikon

Naam

Henk Martens

Reviews

0

Foto's & tips

21

Blogs

0

Lid sinds

28 October 2020

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Italië

Fav. stad

Vind veel oude steden wel mooi hoor

Over mij

Ben een enthousiaste hobby fotograaf die redelijk betrokken is bij onze leefomgeving. Mijn voorkeur gaat toch wel wat uit naar de wat donkerder foto's die een beetje Gothic overkomen. Mocht je een van mijn foto's ergens voor willen gebruiken, dan is dat niet zo'n probleem als je het gewoon vraagt.

Mijn Motto

'Momenteel zijn de mogelijkheden door de uitbraak van Covid-19 beperkt. Dus richt ik me op ons eigen land en met name de Noordelijke provincies. Niet dat dit nu een 'straf' is hoor, want ook daar is genoeg te zien. Waar ik me wel wat zorgen over maak is dat het wel lijkt alsof de spiegel va'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D5300 en later D810

Overige

Objectief AF-S NIKKOR 24-70 MM 1:2.8G ED

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (21)

'1121893' door NikonNikon '1121893' door NikonNikon

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Water op een winters.

NikonNikon

Vind deze gescheurde (zee)bodem met plassen water erin wel mooi. Het landschap lijkt bijna vreemd en onaards en is compleet uitgestorven. Er is in geen velden of wegen werkelijk niemand te zien. Dus moet je wel goed uitkijken dat je niet door de bovenlaag trapt en wegzakt in de modder.

'1121882' door NikonNikon '1121882' door NikonNikon

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Gestolde zee

NikonNikon

Nog niet lang geleden liep ik over de dijk bij het wad. Het leek wel of het water 'gestold' was en ook het hek met 'rommel' dat tot in de zee loopt, vind ik wel mooi.

'1122787' door NikonNikon '1122787' door NikonNikon

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Voor het voetlicht

NikonNikon

Nu ook de herfst er bijna weer op zit, nog 1 foto van paddenstoelen, gemaakt in het Rijsterbos. Dat ligt ook in Gaasterland, maar wel dichter bij het IJsselmeer. Omdat het nogal donker was aan het Freulelaantje, heb ik het onderwerp bijgelicht met een zaklantaarn. Het paadje /weggetje heet zo omdat de eigenaar bij de verkoop van het bos heeft bedongen dat de Freule het zogenaamde recht van reed hield. Zo kon ze door het bos naar de Zuiderzee/het IJsselmeer wandelen.

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-07-2021 We trappen af met het thema voor juli: Wildlife in tijden van corona. En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

STEM OP JOUW FAVORIETE WERELDWONDER EN WIN


29-06-2021 In ons dubbeldikke jubileumnummer lichten we maar liefst 101 nieuwe Wereldwonderen uit: plekken en ervaringen die nog buiten de gebaande paden liggen en op jouw (duurzame) bucketlist thuishoren. Maar welk wonder is nu eigenlijk jouw favoriet? Wordt het het Noorderlicht, de Rotskerk van Lalibela of de molens van Kinderdijk? Breng je stem uit en win een van de honderd topprijzen!

DREAMER666 WINT DE WERELDWONDER-FOTOWEDSTRIJD


29-06-2021 'Welk bouwwerk of door de mensen gemaakte plek zou de titel Nieuw duurzaam Wereldwonder moeten dragen?' Die vraag stelden we jullie zo'n twee maanden geleden. We kregen tal van foto's binnen van de meest prachtige bestemmingen - waarvan je een aantal terug kunt vinden in de dubbeldikke jubileumeditie van Columbus die nu in de winkels ligt! Een van die plekken is Bagan, een stad die met recht een Wereldwonder genoemd mag worden. Bagan werd door meerdere mensen genomineerd, maar Dreamer666 blies ons met haar foto omver en mag daarom voor Columbus op reportage. Gefeliciteerd, Jessi!

DE DUBBELDIKKE JUBILEUMEDITIE VAN COLUMBUS IS UIT!


29-06-2021 Toen Columbus Travel in 2005 werd opgericht, hadden we nooit kunnen bevroeden dat we 16 jaar later maar liefst 100 edities verder zouden zijn. 101 eigenlijk, want we vieren het heuglijke feit met een dubbeldik nummer: editie 100 vol nieuwe wereldwonderen en editie 101: een Familyspecial met 101 bijzondere reizen met kinderen. Heb je hem nog niet in huis? We geven vier weken lang 25 exemplaren van deze collectible jubileumeditie weg! Hebben? Doe mee!

week 30 | Community-toppers

Tranøy Fyr door DREAMER666
Tranøy Fyr. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Tranøy Fyr door Dreamer666
2. Review: Huila, Colombia door Travelbag
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Matijs

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JULI: WILDLIFE IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juli is: wildlife. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik