Nicoliene

'331973' door Nicoliene '331973' door Nicoliene

ArgentiniëGlaciares

ArgentiniëGlaciares

Een zee van ijs

Nicoliene

De Perito Moreno gletsjer is altijd een plaatje, weer of geen weer. Er naar kijkend vanaf de wandelbruggen voel ik me nietig, er op staand voel ik me haast koninklijk, een onwerkelijke sensatie. Op een dag als deze, met een heldere zon tegen een knalblauwe lucht, lijkt de gletsjer nog meer blauw als anders, de prachtige glooiingen als een wilde zee. Het beeld door de in herfstkleuren getinte bladeren is werkelijk indrukwekkend. Overweldigende natuur.

'330699' door Nicoliene '330699' door Nicoliene

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

Geweldige kolonie van

Nicoliene

Om half zes 's morgens worden we gewekt door de expeditieleider. En niet voor niks op dat tijdstip. We gaan een landing per zodiac maken op Baily Head aan de zuid-oost kant van Deception eiland. Volgens de gidsen is het uitzonderlijk dat we deze landing kunnen maken, het is er door wind en stroming meestal te gevaarlijk voor. Het blijkt het vroege opstaan meer dan waard. We landen bijna tussen de pinguïns, die in grote massa's een frisse duik gaan maken of terugkomen van hun ochtendbad. De kolonie heeft ruim 100.000 broedende paartjes, die samen een hoop kabaal, guano en onrust produceren. Het is een sensatie om er zo dichtbij te zijn.

'328217' door Nicoliene '328217' door Nicoliene

Costa RicaCano Negro

Costa RicaCano Negro

Perfecte camouflage

Nicoliene

Op een fluisterbootje vaar ik de rivier op in het Nationaal Park Caño Negro. Dit park ligt op de grens met Nicaragua. De grond hier is behoorlijk gecultiveerd en het is dus niet vreemd om af en toe een koe tegen te komen langs de oever. Maar in de dunne strook groen langs de rivier bevindt zich ook een gevarieerd aanbod aan wild zoals apen, vogels en reptielen. Deze Jesus Christ lizard valt perfect weg in het groen...

'327361' door Nicoliene '327361' door Nicoliene

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Cheetah camouflage

Nicoliene

Als we met onze jeep over de smalle, steile weg de Ngorongoro krater inrijden, worden we verrast door twee jachtluipaarden die tussen ons en andere jeeps doorlopen. Ze hebben haast. We volgen de cheetahs verder naar beneden en zijn getuige van de georganiseerde jacht van de twee broertjes op een kleine kudde buffels. Het dorre gras biedt prima beschutting en hoewel ze dichtbij komen, verspelen de twee hun kans. Zo'n kans krijg je maar een keer...

'327358' door Nicoliene '327358' door Nicoliene

Uganda

Uganda

Mooie koppies

Nicoliene

In het uiterste zuid-westen van Uganda ligt Bwindi Impenetrable National Park, het vertrekpunt voor trekkings naar de berggorilla's. Maar er is meer te zien. In de omgeving van het park maakte ik een village walk met een locale gids. Onderweg speelden we een potje voetbal met wat locale jongens, zij op blote voeten, wij op onze bergschoenen. We verloren het van hun techniek. Maar zij, wij en de toeschouwers hadden een vermakelijke middag. Geen standaard onderdeel van de village walk, maar bijna terug in het dorp zagen we hoog op de flanken van de berg ook nog een paar bewegende, zwarte stippen...

'327357' door Nicoliene '327357' door Nicoliene

UgandaQueen Elizabeth NP

UgandaQueen Elizabeth NP

Onderonsje

Nicoliene

In Queen Elizabeth National Park in Uganda is een boottocht de beste manier om wild te spotten, zowel langs de oever als in het water. Zo was ik toeschouwer van die onderonsje tussen moeder en kind. Zo zou je toch niet zeggen dat het nijlpaard het gevaarlijkste dier is...

'325870' door Nicoliene '325870' door Nicoliene

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Another cup of tea

Nicoliene

Zo'n twee weken na de verwoestende tsunami van tweede kerstdag 2004 keerde ik terug naar Mamallapuram. Ik sprak met de mensen wiens restaurants en winkeltjes langs de kustlijn zwaar beschadigd waren. Ik zag de wanhoop en de angst, en tegelijkertijd ook de moed waarmee de mensen toch weer opnieuw beginnen. De blik van deze jongen, theeverkoper op het strand, trof me. Verlegen, vragend, berustend, de blik op de zee gericht. In de achtergrond de bekende Shore Temple.

'325866' door Nicoliene '325866' door Nicoliene

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Magisch Madurai

Nicoliene

Madurai, een stad in het zuiden van India, is bekend om zijn prachtige tempelcomplex en als belangrijk pelgrimsoord voor hindoes. Zelf vind ik het heerlijk om gewoon door de straatjes te struinen en het dagelijkse leven daar te observeren. Dit is zo'n typisch straatbeeld, kleurrijk, gehavend, echt. De achteloos de trappen afdalende vrouw past er mooi in. Het ging me niet om de perfecte foto, maar om de sfeer, de kleur, en het contrast tussen de Bollywood belevingswereld en het echte leven.

'325601' door Nicoliene '325601' door Nicoliene

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

Albatros in the sky

Nicoliene

Tijdens de overtocht over een perfect gladde Drake 'Lake', zoals de gidsen dit tamelijk zeldzame verschijnsel noemen, zijn we op zoek naar zeevogels en ander wild. Het is laat in de avond, en hoewel het behoorlijk bewolkt is, schijnt de zon toch nog een mooi warme licht. In dat licht vang ik deze albatros, de grootste vogel met ruim 3 meter spanwijdte, rustig zwevend.

'325566' door Nicoliene '325566' door Nicoliene

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

Ijzig blauw ijs

Nicoliene

Iceberg Alley. Het bestaat, de ijsbergsteeg. Per zodiac toeren we langs kolossale bergen ijs. Soms 30 meter hoog, recht en strak, vaker in de meest vreemde vormen, altijd indrukwekkend. Hoe minder zuurstof er in het ijs zit, hoe blauwer het ijs oogt. Groots en ondoordringbaar van veraf, bjina breekbaar van dichtbij.

'325005' door Nicoliene '325005' door Nicoliene

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Lunch with a view

Nicoliene

Het eind van onze jeeptour op de zoutvlakte is in zicht. Terwijl wij foto's maken, bereidt onze kok de lunch. Dan worden we aan tafel uitgenodigd. Deze staat voor deze gelegenheid midden in de zoutvlakte opgesteld. Het is een onwerkelijk beeld, een prachtige setting, een luxe lunch.

'324998' door Nicoliene '324998' door Nicoliene

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Het kerkje van Coquez

Nicoliene

Vroeg in de ochtend in het dorpje Coqueza, gelegen aan de zoutvlakte. De straten zijn stil, het dorpsplein leeg, de lama's zojuist vrijgelaten om te grazen, de deur van de kerk is nog dicht. Het is alsof de tijd stil staat.

'324977' door Nicoliene '324977' door Nicoliene

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Zout & zonsondergang

Nicoliene

Een zonsondergang op de zoutvlakte is een bijzondere ervaring. Terwijl de zon zakt worden schaduwen heel lang. De lucht kleurt van blauw naar lila naar oranjerood. De bergen, de weerspiegeling maken het sprookjesachtig.

'324922' door Nicoliene '324922' door Nicoliene

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Zoute zee

Nicoliene

Middenin de zoutvlakte van Uyuni ligt Isla del Pescado, een eiland bewoond door cactussen. Bovenop is een fantastisch 360 graden uitzicht op de zoutvlakte en omliggende bergen. Ook in mijn herinnering nog steeds adembenemend mooi.

'324921' door Nicoliene '324921' door Nicoliene

BoliviaPotosi

BoliviaPotosi

Ondeugend

Nicoliene

Op de mijnwerkersmarkt in Potosi deed ik inkopen voor mijn bezoek aan de mijnen. Tussen de frisdrank, cocabladeren, koekjes en dynamiet door zag ik dit kleine mannetje in de deuropening. Als ik keek, dook hij achter de deur. Om er weer snel achter vandaag te komen. Het werd ons spelletje.

'324912' door Nicoliene '324912' door Nicoliene

ArgentiniëAtlantische kust en Pampa

ArgentiniëAtlantische kust en Pampa

Zonnig

Nicoliene

Eind april, herfst in Patagonië. Het kustplaatsje Las Grutas is inmiddels uitgestorven. En de zon komt wat later op. Na het ontbijt wandel ik het stille strand op en geniet van de stilte, rust, het zachtkabbelende water en het ochtendzonnetje.

'324863' door Nicoliene '324863' door Nicoliene

TanzaniaOverige gebieden

TanzaniaOverige gebieden

Kleurrijk karakter

Nicoliene

Een bezoek aan de Masai voelt toch wat dubbel - vanuit hun principes gezien verloochenen ze hun cultuur voor de commercie, het toerisme, en ik ben die toerist, nieuwsgierig maar ook bewust. Zij kiezen, ik kies. Gelukkig blijken ze net zo nieuwsgierig als ik. Ik verwonder me over hun voorkomen, kleding, expressie en zij zien iets wat voor hen minstens zo vreemd moet overkomen. Deze vrouw heeft zo'n krachtig voorkomen, een kleurrijke verschijning.

'324862' door Nicoliene '324862' door Nicoliene

TanzaniaOverige gebieden

TanzaniaOverige gebieden

Masai expressie

Nicoliene

Net buiten de Ngorongoro krater ligt een kraal, waar de Masai hun traditionele manier van leven proberen voort te zetten in een veranderende wereld. Toerisme is misschien wel een van de bedreigingen. Maar ook een manier om iets van deze cultuur te zien en leren, kleurrijk en interessant. Deze man was een van de leiders van de groep. Zeer expressief, maar geen idee wat hij denkt.

'324857' door Nicoliene '324857' door Nicoliene

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Fruitig

Nicoliene

Zanzibar is een zeer vruchtbaar eilandje. Je vindt er plantages met arabica koffie, peper, nootmuskaat en vele soorten fruit. Het was een feest voor de zintuigen. En als stadsmeisje keek ik mijn ogen uit. Deze vrucht heet - ik moest het even opzoeken en hoop dat het correct is - shokishoki.

'324585' door Nicoliene '324585' door Nicoliene

UgandaWest Uganda

UgandaWest Uganda

Gorilla in de bush

Nicoliene

In Bwindi Impenetrable National Park in Uganda is het mogelijk de zeldzame berggorilla te bezoeken in zijn natuurlijke habitat. De gorilla's bepalen zelf hoe dichtbij je kunt komen. Ik had ongelooflijk mazzel. Nadat we de groep zo'n 40 minuten rustig hadden kunnen observeren en fotograferen, doken ze het groen in op zoek naar voedsel. Deze gorilla dook ineens op uit het groen. Een buitenkansje!

'324560' door Nicoliene '324560' door Nicoliene

ChiliPatagonie

ChiliPatagonie

Los Cuernos, Torres..

Nicoliene

In het Nationaal Park Torres del Paine in Chili kun je prachtige wandelingen maken. Spectaculair is het circuit, een trekking van 8 tot 10 dagen om het massief heen. Een van de wandelingen gaat van Las Torres, de drie granieten torens en naamgever van het park, naar Los Cuernos, de horens. DIt is wat mij betreft de mooiste berg in het massief. Zo strak, helder en gedetailleerd had ik 'm niet eerder gezien.

'324470' door Nicoliene '324470' door Nicoliene

PanamaCaribische kust

PanamaCaribische kust

Klein, klein kikkertj

Nicoliene

Op Isla Bastimentos, een van de eilanden van de Bocas del Toro archipel, bevindt zich Red Frog Beach. Dit is een idyllisch stuk strand, een mooi contrast van blauwe zee, wit zand en groene jungle. De jungle wordt bewoond door het kleine rode kikkertje waar het strand zijn naam aan dankt. Zeer vermakelijk, zo'n zweterige zoektocht. En dan, gevonden! Precies 2 centimeter kikker, maar met uitstraling.

'324464' door Nicoliene '324464' door Nicoliene

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

Stormvogel in vlucht

Nicoliene

Een bezoek aan Antarctica is een ervaring van buitenaardse proporties. Het was voor mij 24 uur per dag genieten. 24 uur, want hoogzomer gaat de zon niet onder. Zo lang mogelijk, zo'n beetje tot mijn zitvlees vastvroor aan het stalen dek, zat ik op het dek, genietend van het uitzicht. En 's morgens vroeg voor het ontbijt zat ik er weer, luisterend naar de stilte, het zachte kraken van het ijs, een vogel. Deze stormvogel kwam een kijkje dichtbij nemen.

'324448' door Nicoliene '324448' door Nicoliene

ArgentiniëBuenos Aires

ArgentiniëBuenos Aires

Hekwerkreflectie

Nicoliene

Op de begraafplaats Recoleta in Buenos Aires liggen de rijke doden van het land, presidenten, dictatoren, en Evita. Veel marmer, veel pracht en praal, maar ook oude vervallen graven en spinnewebben. Mijn oog viel op dit hek, en de reflectie op het marmer.

Community-updates

EDITIE 106 | 28 eens-in-je-leven reiservaringen

25-01-2021 Columbus Travel editie 106 is nu verkrijgbaar! Onze nieuwste editie over reizen die je één keer in je leven wilt maken is uit! Plus: kom oog in oog te staan met de Europese beer in Slovenië, ga net over de grens roadtrippen in België en Duitsland, treed buiten de gebaande paden in Oman en maak kans op een reis naar Spanje en een weekendje weg met een huurcamper! Bekijk de editie hier >

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

WEEK 03| COMMUNITY-TOPPERS


Salto do Prego. Foto: Canipel
1. Topfoto & -tip: Salto do Prego door Canipel
2. Review: Askja vulkaan, IJsland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: Graaf
4. Nieuwkomer: Nheuveltravel

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik