Nicole Matijssen

10
Mexico The Copper Canyon
Nicole Matijssen was hier 01 Mar 2018
Voor onze reisorganisatie Travel Happiness Company zijn we in 2018 naar noord Mexico gereisd om de avontuurlijke treinreis met El Chepe te maken door de Copper Canyon. Wij hebben ervoor gekozen om te starten in Los Mochis en vervolgens met de trein richting Chihuahua te reizen. Onderweg passeer je 36 bruggen en 87 tunnels over 655 kilometer. Onze reisroute zag er als volgt uit: Los Mochis – El Fuerte – Bahuichivo – Posada Barrancas – Creel – Chihuahua. De reden dat we de route zo hebben gemaakt is dat je tussen El Fuerte, Bahuichivo en Posada Barrancas het meest spectaculaire landschap ziet. De route bouwt op deze manier mooi op! Het landschap is schilderachtig te noemen; bergketens, rivieren, valleien, watervallen. Qua overnachtingen is er weinig keus maar er zijn goede middenklasse accommodaties te vinden. Wij verbleven in Posada del Hidalgo, Hotel Mision en Hotel Mirador. De laatste heeft het meest waanzinnige uitzicht EVER! Je kijkt vanaf je privé balkon uit over de Copper Canyon, wij hebben hier uren naar kunnen kijken. De reis combineert natuur met cultuur, want in deze regio maak je ook kennis met de Tarahumara (ook wel Raramuri genoemd). Wij kijken terug op een indrukwekkend én bovenal veilige reis! Het is een regio die prima te bereizen is en zeker als je wat meer buiten de gebaande paden wilt reizen is het een aanrader.
Highlight
 • Landschap
Review geplaatst op 2020-03-08 Door Nicole Matijssen
10
Ecuador Galapagos eilanden
Nicole Matijssen was hier 28 Feb 2019
Voor mijn reisorganisatie Travel Happiness Company ben ik in maart 2019 voor de 4e keer naar de Galapagoseilanden geweest. In mijn blog over de mooiste natuurplekken in Ecuador lees je over de cruise met de Petrel. Na de 4-daagse cruise verbleven we 2 dagen op Santa Cruz. Graag deel ik mijn review over 2 accommodaties waar we hebben overnacht: Galapagos Habitat Hotel en Galapagos Safari Camp. Galapagos Habitat Hotel ligt aan het einde van de boulevard in het havenstadje Puerto Ayora. Inmiddels wordt Puerto Ayora druk bezocht door toeristen maar doordat dit hotel aan het einde van de boulevard ligt tussen de mangrove is het rustig. Het restaurant heeft een fantastisch uitzicht op de oceaan. Er is ook een kleine baai waar regelmatig zeeleeuwen, leguanen, pelikanen en blauwvoet jan van genten te zien zijn. Er is zelfs een speciale lounge area ingericht voor zeeleeuwen! Het hotel biedt gratis fietsen waardoor je op je gemak Puerto Ayora en omgeving per fiets kan verkennen. Galapagos Safari Camp is gelegen in de hooglanden van Santa Cruz en is een luxe glamping. De safari-spirit is naar de Galapagos gebracht met 9 luxe glamping tenten. De persoonlijke service en rustige omgeving in de natuur maken dit tot een pareltje om te verblijven. Ver weg van de massa en tussen de reuzenschildpadden! Ook op culinair gebied verrast Galapagos Safari Camp. Ideaal voor als je geen cruise wilt maken of eilandhoppen maar een aantal dagen op een uniek plekje in de natuur wilt verblijven.
Regio
 • De dieren zie je rondom de accommodatie
 • Glamping op de Galapagos is uniek!
 • Weg van de massa
 • Persoonlijke service
 • Culinair verrassend
 • Rustige locaties
 • De kamers bij Galapagos Habitat Hotel zijn iets verouderd
Review geplaatst op 2020-02-13 Door Nicole Matijssen
8
Mexico Puebla
Nicole Matijssen was hier 28 Feb 2018
Puebla heb ik dit jaar in maart bezocht samen met mijn vriend (geboren en getogen in Puebla). Op een eerdere reis door Mexico had ik Puebla overgeslagen omdat ik dacht dat het niet zo leuk zou zijn als Oaxaca. MIS! Puebla is een waanzinnig mooie stad met vele koloniale gebouwen en de Spaanse invloeden zijn ook terug te zien in de architectuur. Daarnaast is het centrum van de stad makkelijk te bewandelen waardoor je je fijn kunt verplaatsen. De kleuren in de stad maken het tot een vrolijk straatbeeld wat de vakantie-sfeer zeker ten goede komt. Puebla is benoemd tot één van de Pueblos Magicos waardoor er veel geld geïnvesteerd is om de stad een flinke opknapbeurt te geven. Dit zie je niet alleen terug in de infrastructuur maar ook in de vele musea die de stad rijk is. Op zoek naar een typisch Mexicaans verblijf? Dan raad ik Boetiek Hotel Mesón Sacristía de la Compañia aan. Een traditioneel huis gevestigd in de artistieke wijk van Cajellón de los Sapos en op loopafstand van de lokale markten Los Sapos en El Parian. Het huis wordt al jaren gerund door familie Espinosa en heeft een antieke inrichting. Er zijn in totaal 10 kamers, ieder met een unieke inrichting. Mocht je ruimte in je koffer over hebben; alles wat je aan antieke meubels en accessoires ziet in je kamer kun je ook kopen! Ook heeft dit hotel een beroemd restaurant en staat het bekend in Puebla om de lekkerste mole poblano (zelf geprobeerd en inderdaad; goddelijk!) Er worden ook kooklessen gegeven door een top-chef.
Regio
 • Lokale eettentjes hebben een prima prijs-kwaliteit verhouding
 • Centrum is makkelijk begaanbaar te voet
 • Het eten; verrukkelijk!
 • Kleurrijk straatbeeld en daardoor vrolijke sfeer
 • Veel musea met historie over Puebla
Review geplaatst op 2018-12-02 Door Nicole Matijssen

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik