Nancy Carels

'376636' door Nancy Carels '376636' door Nancy Carels

IJslandNoordland West

IJslandNoordland West

Onverwachts

Nancy Carels

Onverwachts is er veel sneeuw gevallen op 11 september jl. nabij Myvatn in Noord-IJsland. Zo vroeg in het jaar is zeer ongewoon en blijkbaar een voorbode voor wat komen ging. Vanaf 31 oktober heeft er tot en met heden continu sneeuw gelegen in deze regio. In het noordwesten zijn er aardig wat lawines, die zelfs over de weg de zee in schuiven. Het zorgt voor veel overlast, je zult er maar wonen !

'369862' door Nancy Carels '369862' door Nancy Carels

Costa RicaNoord Costa Rica

Costa RicaNoord Costa Rica

Groot is idioot

Nancy Carels

De Aracari, een kleurrijke, brutale en grote vogel die dol op banaan is. Meestal zijn ze met meerderen en jagen ze de kleinere vogels weg. Alhoewel deze kleinere vogels toch weer snel terugkomen en de Aracaris proberen weer te slim af te zijn, want klein zijn betekend wendbaarheid en snelheid; klein is fijn en groot is idioot

'369491' door Nancy Carels '369491' door Nancy Carels

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Swarovski meer

Nancy Carels

Het alom bekende Jokulsarlon meer in IJslandse zuidkust. Met de zon in de middag erop lijkt het meer wel vol Swarovski kristallen te liggen.

'367318' door Nancy Carels '367318' door Nancy Carels

NoorwegenTrondheim en de Lofoten

NoorwegenTrondheim en de Lofoten

Let it snow

Nancy Carels

In februari was ik op de Lofoten in Noorwegen en oh man, wat was het koud ! Ik hoef die foto's maar even te bekijken en ik bevries weer en dat is wel makkelijk tijdens de warme dagen van de afgelopen dagen. Dit is het prachtige landschap tussen Svolvaer en Laukvik een geweldig gebied wat ik inmiddels zowel in het voorjaar als in de winter bezocht heb. Pluspunt van de winter is het mogen aanschouwen van het Noorderlicht, daar wordt je gewoon emotioneel van....

'365449' door Nancy Carels '365449' door Nancy Carels

BulgarijeZuid Centraal Bulgarije

BulgarijeZuid Centraal Bulgarije

Rondzwalken

Nancy Carels

Aan het einde van de Bulgaarse Rhodopi Mountains ligt een dorpje waar de weg ophoudt. Je kunt hier te voet verder en het eerstvolgende dorp wat je tegenkomt zal Grieks grondgebied zijn, over 'the border" dus. In het dorpje lijkt de tijd te hebben stilgestaan, zo vredig...wat een rust. Helaas was ik genoodzaakt vanwege heftig opkomend noodweer weer te vertrekken, ik had hier graag nog wat uurtjes rondgezwalkt.

'362600' door Nancy Carels '362600' door Nancy Carels

IJslandZuidland

IJslandZuidland

...net niet

Nancy Carels

Een detailfoto van het beroemde ijsbergenmeer Jokulsarlon in IJsland. Toen ik er was lag het meer helemaal vol met ijs, wat het onoverzichtelijk maakte om een goede overzichtsfoto te schieten en bovendien was het van dat grijze weer, wat het nou net niet is. Een dag later nog eens teruggegaan en toen een flauw zonnetje, waardoor dit ijs mooi blauw werd.

'361154' door Nancy Carels '361154' door Nancy Carels

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

I fly away...

Nancy Carels

Het fotograferen van kolibries is heus niet zo makkelijk. 1 van de doelen tijdens mijn verblijf in Costa Rica was dan ook, het zo goed mogelijk vastleggen van kolibries. Dat lukt alleen als je als beginneling met enige regelmaat kunt oefenen. Ik had een plekje ontdekt waar het ineens erg druk ging worden met kolibries rond zonsondergang. Ik had dan ongeveer een kwartier de tijd om veel foto's te schieten en dan ineens was het pikkedonker in het regenwoud, soms ook gevolgd door een fikse stortbui. Zou best nog 'ns terug willen om nog meer te oefenen...

'357749' door Nancy Carels '357749' door Nancy Carels

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Double trouble

Nancy Carels

Een van de bekendste watervallen in Ijsland, de Skogafoss. Je kunt pech met het weer hebben en dan heb je alleen grijze lucht en dan zie je geen regenboog. in mijn geval scheen net de zon erop toen we er voorbij reden. Snel de rem erop en camera's voor de dag gehaald. Er was zelfs een dubbele regenboog zichtbaar, wat een bijzondere plek !

'357502' door Nancy Carels '357502' door Nancy Carels

IJslandZuidland

IJslandZuidland

A horse is a horse

Nancy Carels

Onderweg even gestopt om in het drassige weiland een fotosessie te houden van de IJslandse paardjes. Sommigen waren supernieuwsgierig en zaten overal aan te knabbelen. En sommigen waren afstandelijk en bleven op een afstandje. Dit exemplaar gaf geen kik, bleef gewoon staan, net een standbeeld !

'353203' door Nancy Carels '353203' door Nancy Carels

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

'n schone zaak

Nancy Carels

...geduld is een schone zaak....Naast reisfotografie is het ook heel leuk om aan natuurfotografie te doen in Nederland. De mooie plaatjes liggen gewoon om de hoek. Het kost wel veel tijd en geduld. Al vanaf november bezoek ik elke week een plek met reigers. Het beeld heb ik in mijn hoofd, alleen het moet nog plaatsvinden en het licht moet goed zijn. Eindelijk in maart is het zover, mijn geduld wordt beloond !

'352664' door Nancy Carels '352664' door Nancy Carels

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

I am the King !

Nancy Carels

Deze prachtige kleuurrijke vogel is de King Vulture. Als hij aan komt vliegen gaan alle andere vogels opzij. Hij heeft dan ook een spanwijdte van een paar meter. Ik heb deze vogel gezien in Costa Rica in de regio Guanacaste, zo'n 15 km op de grens van Nicaragua. Het is hier onherbergzaam, de natuur is de baas.

'351783' door Nancy Carels '351783' door Nancy Carels

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Ondanks vogelboekje

Nancy Carels

Blauwer kan het bijna niet. De naam van het vogeltje kan ik je niet vertellen. Ik heb wel een vogelboekje maar daar staat over het algemeen alleen het mannetje of het vrouwtje in en daar kan in uiterlijk veel verschil in zitten. Het is gewoon een mooi blauw vogeltje, dat netjes stil bleef zitten voor mijn lens.

'351156' door Nancy Carels '351156' door Nancy Carels

NoorwegenTrondheim en de Lofoten

NoorwegenTrondheim en de Lofoten

Lang gewacht...

Nancy Carels

Lang gewacht...niet gekomen. Het was de zonsopkomst waar ik op stond te wachten. Hij kwam wel op, maar achter de wolken. Dan maar een plaatje gemaakt van de besneeuwde bergen en bevroren stenen, ook mooi.

'350981' door Nancy Carels '350981' door Nancy Carels

NederlandNoord Brabant

NederlandNoord Brabant

Bandieten

Nancy Carels

Op deze plek in Brabant bouwen reigers hun nesten. Daarnaast is ook een koppel ooievaars een nest aan het bouwen. Ik heb het eens een tijdje staan te bestuderen, als de ooievaars het nest verlaten om nieuwe takken te gaan verzamelen, dan gaan de reigers bij het nest van de ooievaars de takken jatten. Als de ooievaars weer terugkomen, bouwen ze rustig verder, ik denk dat ze het niet in de gaten houden. En tsja, zo blijf je wel bezig natuurlijk...

'350906' door Nancy Carels '350906' door Nancy Carels

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Het kan allemaal

Nancy Carels

Hoe krijgen ze het toch gemaakt, een knalblauwe vogel met felrode pootjes, in Costa Rica kan het allemaal. Gelukkig hebben ze hem "redlegged honeycreeper" genoemd, dus dat past er dan wel weer bij.

'350548' door Nancy Carels '350548' door Nancy Carels

NoorwegenTrondheim en de Lofoten

NoorwegenTrondheim en de Lofoten

Winterslaap

Nancy Carels

Dit lijkt me zomers een heerlijke plek om te wonen. Maar 's winters ? Nee, veel te koud zo aan de voet van de besneeuwde berg en aan het water. Je leeft hier ook erg geisoleerd, fijne plek om een boek te schrijven of te schilderen, of gewoon je winterslaap te houden ?!

'350441' door Nancy Carels '350441' door Nancy Carels

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Go Green

Nancy Carels

Kolibris fotograferen is erg leuk, als het goed lukt. Je moet er wat geduld voor hebben, maar dan krijg je ook iets op je scherm waar je erg blij van wordt. Met het blote oog zie je namelijk niet hoe zo'n vliegende kolibri eruit ziet, want ze fladderen continu. Als je dan ineens zo'n vogeltje met je flits "bevroren" hebt en je ziet het op het scherm van je camera, dan kun je het bijna niet geloven. Deze groene kolibri ging helemaal op in zijn eveneens groene omgeving. Een echte "go green" kolibri !

'350290' door Nancy Carels '350290' door Nancy Carels

NoorwegenTrondheim en de Lofoten

NoorwegenTrondheim en de Lofoten

Frozen lips

Nancy Carels

Gelukkig kwam de zon tevoorschijn, want oh oh wat was het koud in de Morfjord. Urenlang was ik buiten in de vrieskou geweest om foto's te maken, totdat iemand tegen mij zij dat ik maar eens in de verwarmde auto moest gaan zitten en warme thee drinken. Ik wilde iets terugzeggen maar het ging niet, mijn lippen waren bevroren. Pas toen ik in de auto merkte ik pas hoe echt koud ik het had. Het heeft in elk geval wel een paar mooie plaatjes opgeleverd.

'349792' door Nancy Carels '349792' door Nancy Carels

Spitsbergen

Spitsbergen

Aanwas

Nancy Carels

Als je in de herfst naar Spitsbergen gaat, dan mag je toch wel denken dat alle ijs in de zomer gesmolten is. Dat was dus echt niet waar. Prachtige ijssculpturen lagen op de stranden en onder het lage herfstzonnetje kon je een prachtige compositie maken. En in de winter groeit het gewoon weer aan, ik zou zo weer willen gaan !

'349624' door Nancy Carels '349624' door Nancy Carels

NoorwegenTrondheim en de Lofoten

NoorwegenTrondheim en de Lofoten

Spuit Elf

Nancy Carels

Spuit Elf geeft gas, zeggen wij altijd hier in Brabant als we zot doen. En het is nu Carnaval...dus zottentijd... Aan deze uitspraak moest ik denken toen ik deze spuit Noorderlicht zag in Noorwegen. Na 3 uur lang te hebben genoten van het Noorderlicht op het strand, kwamen we na het avondeten pas na 23.00 uur buiten en dit licht hing gewoon boven ons huisje ! En dit was nog wel het mooiste moment van de hele avond en wij maar binnen lekker zitten te eten en te vieren dat we het Noorderlicht hebben gezien. Mijn camera was er niet meteen helemaal klaar voor, vandaar ook een scheve compositie...maar ach...moet kunnen in Carnavalstijd !

'349000' door Nancy Carels '349000' door Nancy Carels

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

The young ones

Nancy Carels

Op een bepaald tijdstip in de ochtend kwam een clubje parrots aangevlogen om te eten. Onder hen waren een aantal "young ones". Deze waren onverzadigbaar. De ouders moesten constant voedsel in hun bek nemen, om vervolgens weer naar de young ones te vliegen om ze te voeren. Ze konden wel blijven eten ! Volgens mij gewoon gemakzucht...ze waren groot genoeg om hun eigen boontjes te doppen.

'348740' door Nancy Carels '348740' door Nancy Carels

NoorwegenTrondheim en de Lofoten

NoorwegenTrondheim en de Lofoten

In d'n donkere...

Nancy Carels

Ben even naar Noorwegen geweest. Een van de belangrijkste doelen was het zien en vastleggen van het Noorderlicht. Dit is geen vanzelfsprekende zaak, want er dient activiteit te zijn en het moet helder weer zijn. Gelukkig kwamen op maandagavond alle factoren tezamen. Dat het fotograferen van het Noorderlicht een uitdaging is, daar ben ik nu wel achter. Drie uur buiten staan bij meer dan -10 graden is niet comfortabel en met je wantjes die kleine knopjes verzetten op je camera is ook niet meer zo makkelijk. Handmatig scherpstellen in het donker valt ook niet mee en dan nog maar niet te spreken over het vinden van een rechte horizon in d'n donkere. Ik heb er geprobeerd iets van te maken, voor betere resultaten zal ik nog 'ns terug moeten...

'346990' door Nancy Carels '346990' door Nancy Carels

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

De Hoofdprijs !

Nancy Carels

Mag ik u presenteren : de beroemdste kikker van Costa Rica > DE ROODOOGBOOMKIKKER. In wakkere toestand heeft ie gigantische rode ogen en als ie slaapt komt er een vlies over zijn ogen. Dit vlies lijkt wel gemaakt van goud. Zowel in wakkere toestand als in slaaptoestand is deze kikker een waar fotomodel. Het probleem is dat ie overdag onder een blad zit te slapen, waardoor je er haast onmogelijk een kunt vinden, want ieder blad omdraaien in het regenwoud en een roodoogboomkikker is net zoiets als de hoofdprijs winnen in de staatsloterij !!

'346854' door Nancy Carels '346854' door Nancy Carels

Groenland

Groenland

The A Team

Nancy Carels

Al die staarten hiervoor in beeld zijn van de honden die mij 4 dagen rondgerend hebben in Groenland. Als je denkt dit comfortabel is, dan help ik je hierbij uit je droom, want dat is het. Ik zat zelfs zo onstabiel op die slee, dat ik er 3x vanaf gevallen ben. En dat is niet zo erg, want op sneeuw vallen doet geen pijn, maar die honden rennen gewoon door. Voordat je het weet zijn ze al een kilometer of meer verder. Soms gingen we ook hoog de berg op en dan weer ineens naar beneden met een rotgang, nou veilig is anders ! De honden hebben uiteindelijk genoten en ik ook en daar gaat het toch om...

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik