Mvermin

'395567' door Mvermin '395567' door Mvermin

SeychellenBird Island

SeychellenBird Island

Knuffelen

Mvermin

Tijdens onze reis naar de Seychellen hebben we ook Bird Island aangedaan. Een paradijs voor vogel liefhebbers want er zijn er velen hier. De meesten blijven gewoon zitten, zo ook deze tortelduifjes.

'394449' door Mvermin '394449' door Mvermin

JapanTokio

JapanTokio

Tokyo city

Mvermin

Een paar jaar geleden hebben we een fantastische trip door Japan gemaakt. Een geweldig land omdat de cultuur zo interessant is. Een enorm conrast tussen modern en traditioneel. Deze foto maakten we zittend op een stoep op een zondag in een enorme drukke winkelstraat . Er bestaat per ongeluk een verkeerd onderschrift onder zie ik nu..

'394042' door Mvermin '394042' door Mvermin

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Aap op de rots!

Mvermin

In reserve de Anja, een klein park in centraal Madagascar, stikt het van de ringstaart lemuren. We waren er einde van de dag en zaten rustig te wachten toen er een hele groep kwam, er kwamen er steeds meer en we waren helemaal ingesloten. Een telelens was niet nodig want ze kwamen heel dichtbij, totaal niet bang!

'393959' door Mvermin '393959' door Mvermin

MadagaskarOost Madagaskar

MadagaskarOost Madagaskar

Kijk mij eens mooi...

Mvermin

In park Tsingy de Bemerahana kwamen op de terugweg van onze tocht in de Big Tsingy een groep Sifaka's tegen, de zogeheten Deckens Sifaka, prachtig wit met zwarte vlekken. Hij zat er perfect bij voor deze plaat met hele mooie blauwe achtergrond!

'393311' door Mvermin '393311' door Mvermin

SeychellenPraslin

SeychellenPraslin

Lunchen met Poetin

Mvermin

Tijdens een tochtje vanaf Praslin gingen we lunchen op dit fraaie eiland. We mochten slechts op een stuk van het strand onze lunch opeten, rechts was nl de heer Poetin met z'n familie aan het lunchen, onder de parasol. Mannen in het zwart met zwarte zonnebrillen zorgden dat er niemand bij kwam, het leek wel een film.

'393308' door Mvermin '393308' door Mvermin

SeychellenPraslin

SeychellenPraslin

Schildpad

Mvermin

Toen we op Praslin waren hebben we heel veel gesnorkeld. Tijdens een van onze tochtjes kwamen we deze tegen en die bleef de hele tijd bij ons in de buurt zwemmen. Een jonge schildpad die het allemaal heel interessant vond. 2 weken later werd op exact hetzelfde stukje een toerist door een haai dood gebeten, bizar want het leek daar zo vredig...

'393307' door Mvermin '393307' door Mvermin

SeychellenPraslin

SeychellenPraslin

In the blue

Mvermin

Tijdens een vakantie in de Seychellen ook een paar keer gedoken. Bij het eiland Praslin was het meeste vis te zien. Deze groep eagle rays kwamen langs toen we omhoog gingen van de duik, een fraai gezicht in het blauw.

'392964' door Mvermin '392964' door Mvermin

Soedan

Soedan

Op een onbewoond...ei

Mvermin

Tijdens een duikreis in Soedan kwamen we langs Sanganeb, een vuurtoren midden op zee om de boten tegen de riffen daar te waarschuwen. Elke 2 maanden wordt de crew van een aantal mannen gewisseld. Ze hebben niets te doen behalve kaarten en zo af en toe wat duikers op bezoek te krijgen..

'392958' door Mvermin '392958' door Mvermin

Soedan

Soedan

Souk in Port Soedan

Mvermin

Tijdens een dag in de stad Port Soedan na een duikreis op de riffen van Soedan, kwamen we langs deze soek. Het was een prachtige plek, heel traditioneel nog. Mensen zijn ontzettend vriendelijk, echt een plek zoals het midden oosten vroeger was.

'392100' door Mvermin '392100' door Mvermin

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Op de markt

Mvermin

Op de markt in een heel klein dorpje in centraal Madagascar was het erg druk. De hele regio komt erheen om te verkopen of inkopen te doen. Deze dames en heer waren er vooral om lekker te kletsen leek!

'392095' door Mvermin '392095' door Mvermin

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Verlegen!

Mvermin

Dit meisje kwamen we tegen in centraal Madagascar in de bergen onderweg van Antsirabe. We wilden wat fruit kopen langs de weg en uiteraard kwamen er meteen kinderen op ons af rennen. Toen we een foto wilde maken werd dit meisje opeens heel verlegen. Het leverde een mooi shot op. Inmiddels heeft de chauffeur de foto en neemt het mee voor haar als hij weer die kant op gaat!

'392087' door Mvermin '392087' door Mvermin

MadagaskarWest Madagaskar

MadagaskarWest Madagaskar

Water halen bij de...

Mvermin

Een dorpje in west madagascar langs de kust van Salary Bay naar Tulear waar de Vezo stam woont, een volk dat leeft van visserij. 's Morgens vroeg water halen de kinderen water.

'392083' door Mvermin '392083' door Mvermin

MadagaskarAvenue des Baobabs

MadagaskarAvenue des Baobabs

Allee de Baobabs

Mvermin

De veel gefotografeerde allee de Baobabs. Wij kwamen er langs op weg naar het zuiden. Ik dacht nog helaas niet met zonsondergang, maar deze jongen met z'n geitjes maakte alles goed!

'392048' door Mvermin '392048' door Mvermin

MadagaskarWest Madagaskar

MadagaskarWest Madagaskar

Uitzwaaien!

Mvermin

Toen we op weg gingen met de boot en de tsiribini river af gingen zakken, zwaaiden deze kinderen ons uit. Lachen om die rare buitenlanders die voor hun lol 3 dagen op een boot gaan zitten met veel bagage. Het moet voor hen een rare gewaarwording zijn!

'392045' door Mvermin '392045' door Mvermin

MadagaskarWest Madagaskar

MadagaskarWest Madagaskar

Kiekeboe!

Mvermin

In de Tsingy de Bemerahana zagen we opeens deze nocturnal lemur verstopt hoog in de boom en nog wakker 's morgens vroeg. Met grote ogen werden we bekeken en bleef ons minuten lang aanstaren.

'392044' door Mvermin '392044' door Mvermin

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Kameleon op de weg!

Mvermin

Op weg van parc de Isalo kwamen we op de weg (....) deze grote kameleon tegen. Mooi in de kleuren van het asfalt! We hebben hem daarna naar de overkant van de snelweg begeleid anders zou hij zo over gereden worden.

'391955' door Mvermin '391955' door Mvermin

MadagaskarWest Madagaskar

MadagaskarWest Madagaskar

Vezo bij waterput in.

Mvermin

Onderweg van Salary Bay naar Tulear kwamen we langs veel vissersdorpjes. Opeens zagen we in de verte een prachtige witte zandduin en daarvoor een prachtig tafereel. Vrouwen en kinderen die water bij de waterput op gingen halen.

'391950' door Mvermin '391950' door Mvermin

MadagaskarWest Madagaskar

MadagaskarWest Madagaskar

's morgens vroeg bij.

Mvermin

's Morgens heel vroeg met de auto naar National Park Tsingy de Bemaraha, kwamen we deze vrouw tegen in het stof. Iedereen is vroeg op en draagt al wat op het hoofd.

'391947' door Mvermin '391947' door Mvermin

MadagaskarCentraal Madagaskar

MadagaskarCentraal Madagaskar

Steentjes

Mvermin

Tijdens onze reis dwars door madagascar was er op ieder punt wel iets te zien. Hier zagen we vanaf een brug bij een rivier mensen die riviersteentjes stonden fijn te stampen.

'391946' door Mvermin '391946' door Mvermin

MadagaskarWest Madagaskar

MadagaskarWest Madagaskar

Langs de tsiribini...

Mvermin

Tijdens de Tsiribini river tour kwamen er vele mooie foto shots voorbij. Dit was er een van. Kinderen die vanaf de kant naar onze boot stonden te kijken.

'481081' door Mvermin '481081' door Mvermin

MadagaskarWest Madagaskar

MadagaskarWest Madagaskar

Route van Morondava..

Mvermin

We zijn in Madagascar van Morondava naar Tulear met een jeep gereden ipv gevlogen zoals veel mensen doen. We zagen er wat tegen op omdat het een lange, warme en stoffige reis zou worden. Uiteindelijk werd het een van de mooiste belevenissen van de reis. Het begon goed toen we vanaf Morondava meteen door een vrij diepe rivier moesten en de auto daar maar net doorheen kon. Daarna kwamen door prachtige savanne achtige landschappen met hele kleine dorpjes, rivieren, bergen, landschappen met cactussen. Er komt bijna niemand in dit gebied en daarom is het zo mooi en een bijzondere ervaring. De eerste nacht overnachtten we in Manja, een klein dorp in een klein hotel met goed eten en hebben we over de markt geslenterd waar wij een grotere attractie waren dan de mensen die er liepen. De tweede dag kwamen na 2 volle dagen rijden aan in Andavadoaka bij Mango Lodge waar we het rijk alleen hadden, uitkeken over de prachtige baai en fantastisch gegeten hebben. Daarna sliepen we in Salary Bay, een klein resort aan een droomstrand, helemaal wit, alleen maar vissersbootjes met een huisje op het duin met uitzicht op de "emerald sea" zoals deze wordt genoemd, echt een droombestemming! We hadden wel veel geluk met een fantastische chauffeur Mahery Rajaona maheryt@yahoo.fr die een klein familiebedrijf heeft met eigen jeeps. Zijn neef Belaza heeft ons 4 weken lang door Madagascar gereden en kende de weg op z'n duimpje. Later bleek dat dit niet altijd het geval is... toen we in Salary Bay aankwamen kwamen we een groep Belgen tegen die dezelfde route gereden hadden, de helft van de groep is niet aangekomen omdat ze de verkeerde weg genomen hadden en de anderen hadden 14 uur gedaan over een stuk waar wij slechts 9 uur over gereden hadden. Een aanrader deze weg maar zorg wel dat je met de juiste mensen op stap gaat!

'481080' door Mvermin '481080' door Mvermin

Madagaskar

Madagaskar

Betrouwbare en heel..

Mvermin

We zijn in mei naar Madagascar geweest voor een maand en wilde een rondreis doen van Antananarivo naar de Tsingy en dan doorsteken naar Tulear en weer terug. Dit wordt vaak gevlogen maar wij wilden dit met de auto doen! Via een mail naar het Sakamanga hotel in Antananarivo (een aanrader trouwens) kregen we de naam van Mahery Rajaona, een klein familiebedrijf met 7 jeeps. We hebben hem gemaild en hij zou ons op komen halen van het vliegveld. Toen we aan kwamen stond Mahery ons op te wachten. Loodste ons meteen mee naar het juiste geld wissel kantoor en gingen op weg naar het hotel. Het bleek een gouden greep te zijn. Het zijn fantastisch aardige mensen, we hebben erg veel gelachen met zeer goed onderhouden auto's die Madagascar op hun duim kennen. We kwamen ook mensen tegen die tussen Morondava en Tulear de weg kwijt waren geraakt omdat hun chauffeur zei dat hij de weg kende maar dit niet zo bleek te zijn.. Of mensen die met slecht onderhouden auto's in de middle of nowhere pech kregen en de chauffeur het niet kon fixen. Ik kan iedereen dit bedrijfje van harte aanraden, zeer betrouwbare mensen en niet duur, zij worden namelijk vaak door ander bedrijven ingehuurd en dan betaal je veel meer. Wij hebben 50 euro per dag betaald wat volgens mij een goede prijs is. Het mailadres van Mahery is maheryt@yahoo.fr. Mail me gerust als je iets wilt weten! Veel plezier!

'28597' door Mvermin '28597' door Mvermin

MaliSegou

MaliSegou

Zonsondergang segou

Mvermin

zonsondergang in segou

'28585' door Mvermin '28585' door Mvermin

MaliTimboektoe

MaliTimboektoe

Meisje in timboektoe

Mvermin

meisje in timboektoe

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 02 | Community-toppers

Ontvangstcomité - Dreamer666

Genieten van de zonsondergang. Foto: MarleenvM

1. Topfoto & -tip: Genieten van de zonsondergang door MarleenvM
2. Review: Bilbao, Spanje door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Elleke
4. Nieuwkomer: StefaNiels on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik