MvanderKnokke

'538222' door MvanderKnokke '538222' door MvanderKnokke

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Ruig binnenland

MvanderKnokke

We waren onderweg naar de Etna toen we door het binnenland van Sicilie kwamen.Vind het een bijzonder landschap had ik niet verwacht was een aangename verrassing.

'538073' door MvanderKnokke '538073' door MvanderKnokke

ItaliëSicilië

ItaliëSicilië

Cefalù

MvanderKnokke

Wat een prachtige oude stad is Cefalu. Wandel over het strand pal langs de huizen ga van daaruit de straatjes van de oude stad in en vergeet de duomo niet te bezoeken.

'529636' door MvanderKnokke '529636' door MvanderKnokke

OostenrijkGrossglockner Hochalpenstrasse

OostenrijkGrossglockner Hochalpenstrasse

Let op !

MvanderKnokke

Vind dit toch wel een fantastisch bord.We kwamen hem tegen op de Grossglockner alpenstrasse wat prachtig om te rijden! Zeker met de sneeuw die er nog lag. Hebben zelfs de marmotten nog gezien :)

'529528' door MvanderKnokke '529528' door MvanderKnokke

Oostenrijk

Oostenrijk

Klamm wandeling

MvanderKnokke

De Seisenbergklamm prachtig om doorheen te wandelen.Koop een combi ticket die je toegang geeft tot de Seisenbergklamm, Vorderkaserklamm en de Lamprechtshöhle allemaal zeer de moeite waard. En liggen slechts enkele kilometers uit elkaar.

'529411' door MvanderKnokke '529411' door MvanderKnokke

Oostenrijk

Oostenrijk

Krimmler waterval

MvanderKnokke

Trek een paar stevige schoenen aan als je naar de Krimmler waterval gaat want het is een pittige wandeling naar boven.Maar zeker de moeite waard !

'523273' door MvanderKnokke '523273' door MvanderKnokke

Nederland

Nederland

Dwarsgracht

MvanderKnokke

Prachtig winterweer deze ochtend dus vroeg eruit .In de auto naar Dwarsgracht (ligt vlakbij Giethoorn )om daar te wandelen. Kwam onderweg deze aalscholver tegen die mij wel wantrouwend aan keek maar toch lang genoeg bleef zitten voor een foto.

'522531' door MvanderKnokke '522531' door MvanderKnokke

Polen

Polen

Mini supermarkt ?

MvanderKnokke

Bij dit kraampje werd echt van alles verkocht. Fruit, kruiden, eieren ,flessen water ,thee enz. Deed mij aan een 'mini supermarkt 'denken :)

'521958' door MvanderKnokke '521958' door MvanderKnokke

NederlandGiethoorn

NederlandGiethoorn

Prachtig winterweer

MvanderKnokke

Wat een prachtig winterweer hebben we ! Gisteren naar Giethoorn geweest om een stuk te wandelen .Was heerlijk rustig daar (kwam wel een groep Chinezen met i-pads tegen ;)

'521637' door MvanderKnokke '521637' door MvanderKnokke

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Times square

MvanderKnokke

Wat een drukte taxi's ,auto's ,bussen en vooral heel veel mensen (toeristen ).Overal lichten, billboards en reclame zuilen.Je komt ogen te kort :)wat een fantastische stad New York!

'521111' door MvanderKnokke '521111' door MvanderKnokke

Frankrijk

Frankrijk

Opvallend. ..

MvanderKnokke

Hij had beter buiten in de bomen of struiken kunnen blijven zitten.Zo op de witte muur viel de groene krekel (tenminste ik denk dat hij dat is ) wel heel erg op.

'520992' door MvanderKnokke '520992' door MvanderKnokke

Italië

Italië

Watermolen

MvanderKnokke

Deze oude watermolen staat in de buurt van het dorp Pigna. Het is even zoeken om te vinden want het staat niet aangegeven. Maar zeker de moeite waard. Als je langs de watermolen verder om laag loopt kom je bij prachtige watervalletjes en kleine heldere meertjes.Echt een prachtige plek om te zwemmen en op ontdekkingstocht te gaan kinderen (en ouders ;) vermaken zich hier fantastisch

'520919' door MvanderKnokke '520919' door MvanderKnokke

Polen

Polen

Kleurrijk...

MvanderKnokke

Prachtige gekleurde gebouwen in 'old town' Warschau. Maar bezoek ook zeker een markt in Warschau vond ik erg leuk om rond te lopen.En heb er niet 1 toerist gezien.

'520679' door MvanderKnokke '520679' door MvanderKnokke

Nederland

Nederland

Hollands Venetië

MvanderKnokke

Deze foto is genomen bij het kanaal in Giethoorn ook wel Hollands Venetië genoemd. Een dorp dat door heel veel toeristen elk jaar wordt bezocht. Het is ook een leuk dorp om doorheen te wandelen en of varen.Ga je s morgens optijd dan ontloop je de ergste te drukte.

'520375' door MvanderKnokke '520375' door MvanderKnokke

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Genieten van het...ui

MvanderKnokke

Met het bootje aangekomen aan de andere kant van de Koningssee wat een uitzicht en een rust hier ! (als je vroeg bent want toen wij terug gingen kwamen de mensen met boten vol aan) Mooie omgeving om te wandelen.

'520200' door MvanderKnokke '520200' door MvanderKnokke

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Wauw...

MvanderKnokke

Wauw...had er zelfs nog nooit één in het echt gezien.Maar vandaag zat er zomaar één in de boom bij de vijver in onze tuin.Een ijsvogeltje!!

'520014' door MvanderKnokke '520014' door MvanderKnokke

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Uitzicht op ...

MvanderKnokke

Mooi deze in oude stijl gebouwde huizen wat grotendeels bij een luxe hotel hoort.Op de achtergrond uitzicht op de wolkenkrabbers van Dubai. Vond het een erg leuke ervaring Dubai.

'519714' door MvanderKnokke '519714' door MvanderKnokke

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Varen..

MvanderKnokke

Genieten met een bootje varen over de Koningssee. Prachtig tussen de bergen met zelfs hier en daar een smalle waterval die in de Koningssee uitkomt. Mooie omgeving om een wandeling te maken bijvoorbeeld naar de Obersee.

'519575' door MvanderKnokke '519575' door MvanderKnokke

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Van A naar B

MvanderKnokke

Prachtige manier om van A naar B te komen in New York de metro . Mooie plek ook om mensen te kijken zowel op het perron als in de metro zelf.Hier heeft iedereen net het perron verlaten.

'519474' door MvanderKnokke '519474' door MvanderKnokke

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Goudautomaat

MvanderKnokke

Je blijft je verbazen in Dubai. Je kan als souvenir ook een mini goudstaafje uit de automaat halen.Leuk en apart souvenir helaas voor ons iets te duur ; )

'519141' door MvanderKnokke '519141' door MvanderKnokke

PolenWarschau

PolenWarschau

Markt in Polen

MvanderKnokke

Markt in Warschau toch heel wat anders dan wij gewend zijn hier in Nederland.Als je de wirwar van paadjes helemaal uit loopt loop je tegen de slagers aan die je hier naast elkaar ziet.

'518861' door MvanderKnokke '518861' door MvanderKnokke

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Nog eentje

MvanderKnokke

Blijft genieten het winterse weer deze keer een wandeling over de Woldberg. Mooie omgeving hier om te kamperen .In het bos en dicht bij het water Giethoorn , de Weerribben en Wieden op zo'n 20 minuten met de auto.

'518613' door MvanderKnokke '518613' door MvanderKnokke

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Winters...

MvanderKnokke

Wat een prachtig winters weer vandaag voor een wandeling over het oefenterrein en het bos in Darp. Mooie rustige omgeving heerlijk met het zonnetje erbij.

'518491' door MvanderKnokke '518491' door MvanderKnokke

NederlandOverijssel

NederlandOverijssel

Avond..

MvanderKnokke

En alweer avond na gevarieerd winter weer vandaag zon , regen , hagel en sneeuw. Een kleurige zonsondergang even gestopt met de auto om een foto met m'n telefoon te nemen.

'518025' door MvanderKnokke '518025' door MvanderKnokke

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Genieten. ..

MvanderKnokke

Deze man en vrouw met kindje op haar arm stonden te genieten van het uitzicht vanaf de Burj Khalifa. Is wat wazig helaas maar vond hem toch wel mooi zoals ze daar staan.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 02 | Community-toppers

Ontvangstcomité - Dreamer666

Genieten van de zonsondergang. Foto: MarleenvM

1. Topfoto & -tip: Genieten van de zonsondergang door MarleenvM
2. Review: Bilbao, Spanje door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Elleke
4. Nieuwkomer: StefaNiels on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik