Moz

'526959' door Moz '526959' door Moz

Verenigde StatenMissouri en Arkansas

Verenigde StatenMissouri en Arkansas

Old Route 66

Moz

De oude Route 66 is inmiddels vervangen voor nieuwe Interstates. Dit is goed te zien op de kaart. Vooral in Missouri is het ontzettend leuk om oude stukken mee te pakken. Je komt dan langs oude verlaten tankstationnetjes en ook de natuur in Missouri is ontzettend mooi, zoals de prachtige paarse kleuren op deze foto. De oude route is natuurlijk minder snel, zeker als je met een grote camper reist en de nodige stops wilt maken om dingen te bezichtigen. Wel handig om daar rekening mee te houden, want wij kwamen vaak vele malen later op de volgende bestemming aan dan we van tevoren gepland hadden. Als je met een camper reist is het een echte aanrader om gratis te overnachten in 'recreational areas'. Deze liggen midden in de natuur en wij vonden ze vaak mooier en leuker dan de betaalde campings waar we gestaan hebben. Behalve een toiletgebouw zijn er geen voorzieningen, maar alle plekken zijn wel voorzien van een picknicktafel en een fire/bbq pit. Meer heb je ook eigenlijk niet nodig! In het laagseizoen was er altijd plek zat, maar in het hoogseizoen kan het druk zijn en reserveren is niet mogelijk. Dan geldt dus simpelweg; wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

'526577' door Moz '526577' door Moz

Verenigde StatenChicago

Verenigde StatenChicago

Hoogste gebouw van...

Moz

De Willis Tower (voorheen Sears Tower) is het hoogste gebouw van Amerika. Het gebouw is 442,14 meter hoog en telt 110 verdiepingen. Op de 90e verdieping (412 meter) ligt het Skydeck, van waaruit je dit waanzinnige uitzicht hebt over het centrum van Chicago en Lake Michigan. De meest spectaculaire attractie van het Skydeck is echter de zogenaamde Ledge; een volledig doorzichtig balkon dat meer dan een meter van de muur uitsteekt. Ook als je geen hoogtevrees hebt is het toch wel even spannend om op zo'n grote hoogte in dat glazen kooitje te stappen en ruim 400 meter naar beneden te kijken!

'526482' door Moz '526482' door Moz

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Gammel busje

Moz

Deze foto heb ik gemaakt vanuit de bus waar wij zelf in zaten op dat moment. We reden door een dorpje waar het marktdag was. Hierdoor was het erg druk en ontstonden er verkeersopstoppingen. Vlak naast ons stopte dit busje, typerend voor de vele gammele auto's die je in Indonesië rond ziet rijden. Het leuke aan deze foto vind ik dat vrijwel alle inzittenden redelijk goed in beeld zijn.

'526379' door Moz '526379' door Moz

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Sukamade

Moz

Sukamade is een heel klein dorpje aan de zuidoost kust van Java, geheel afgezonderd van de bewoonde wereld. Het nabij gelegen strand wordt ook wel Turtle Beach genoemd, vanwege de grote zeeschildpadden die na zonsondergang het strand op komen om eieren te leggen. Uiteraard is het heel bijzonder om dit van dichtbij mee te maken, maar ik vond het minstens net zo leuk om door het dorp te wandelen en de lokale bevolking hun dagelijkse activiteiten te zien ondernemen. Zoals deze groep vrouwen, die aan het einde van de dag aan het wassen en badderen is in de rivier. Een heel gezellig tafereel om te aanschouwen. Tip: Neem wel een zaklamp mee als je aan het einde van de dag nog even gaat wandelen. Als de zon eenmaal onder is, zie je echt geen hand voor ogen meer!

'526015' door Moz '526015' door Moz

GuatemalaTikal

GuatemalaTikal

De Ceiba-Boom

Moz

De Ceiba-Boom of Kapokboom was de heilige boom van de Maya's; hun link naar de hemel. Deze bomen kunnen wel 40 meter hoog worden. Bij de ingang van de Maya ruïnes in Tikal staat een prachtig voorbeeld van deze bomen. Ik kon er heel lang naar blijven kijken en vond die takken ergens wel op harige spinnenpoten / een spinnenweb lijken.

'526000' door Moz '526000' door Moz

Verenigde StatenLas Vegas

Verenigde StatenLas Vegas

Wedding Chapel

Moz

Dit is de Wedding Chapel waar o.a. Jon Bon Jovi is getrouwd. Hier vinden zo'n 10.000 huwelijken per jaar plaats! Terwijl het ene bruidspaar de chapel verlaat, staat het volgende paar al klaar. Limosines rijden af en aan. En zo gaat dat aan de lopende band door. Links in het rode shirt een dakloze vrouw, die even later door politie en ambulance wordt opgehaald, terwijl de ceremonies en fotosessies gewoon doorgaan. Tip: Ga er eens rustig voor zitten! Wij hebben ruim een uur tegen een muurtje in de zon zitten kijken naar al dit spectakel.

'525989' door Moz '525989' door Moz

MarokkoNoordwest Marokko

MarokkoNoordwest Marokko

2 deuren in 1

Moz

Veel deuren in Marokkaanse medina's bestaan uit 2 delen. Een grote deur met daarin een kleine deur. Ik heb me laten vertellen dat buitenstaanders op de grote deur kloppen, wat een heel ander geluid geeft dan geklop op de kleine deur, die door familie en goede bekenden gebruikt wordt. Hierdoor weten de bewoners of er een bekende of onbekende voor de deur staat en kunnen ze hier naar handelen door zich bijvoorbeeld te sluieren/bedekken alvorens zij de deur opendoen.

'525944' door Moz '525944' door Moz

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Under the Tuscan Sun

Moz

Dit is het eeuwenoude stadje Cortona, waar de film 'Under the Tuscan Sun' werd opgenomen. Het ligt in de bergen van de provincie Arezzo, in de regio Toscane. Als je door de straatjes loopt en de oude mannen onder een boom op het grote plein ziet zitten, lijkt het echt alsof de tijd hier heeft stil gestaan.

'525937' door Moz '525937' door Moz

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Inca's & Lama's

Moz

Op weg naar Colca Canyon passeerden we uitgestrekte vlaktes met op de achtergrond besneeuwde bergtoppen. Een verlaten landschap waar de bevolking met hun lama's hun dagelijkse leven leiden. Tip: boek minimaal een 3-daagse tour vanuit Arequipa. Er zijn ook kortere tours, maar dan moet je erg haasten en heb je alsnog niet genoeg tijd om alles te zien en doen.

'525917' door Moz '525917' door Moz

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Kampung Leles

Moz

Tijdens je verblijf op Java mag een bezoekje aan een kampung zeker niet ontbreken! In Kampung Leles kwam ik deze vrouw tegen, die uit zat te kijken over de omliggende rijstvelden. Haar fel gekleurde kleding in combinatie met dat tropische landschap waar werkelijk alles groeit en bloeit. Heel blij dat ik daar een foto van mocht maken!

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik