Moraimavdf

'1139207' door Moraimavdf '1139207' door Moraimavdf

Slovenië

Slovenië

Kleurrijk straatje.

Moraimavdf

Onderweg naar onze vakantie bestemming hebben we gestopt in een klein plekje. Ptuj in Slovenië. Een stad or dorp met een prachtig en klein centrum. De huisjes met gekleurde muren en mooie bloemen. Daar hebben we gepauzeerd, gewandeld en gedronken. Een paar dagen geleden kreeg in de email de news dat de site zou stoppen. Ik wou afscheid nemen van iedereen die ik hier heb ontmoet. Mooie mensen met bijzondere verhalen. De tips dat hier kan je vinden van de geweldige reis fotografen zijn goud waard. Jammer dat er een einde aan komt.

'1109795' door Moraimavdf '1109795' door Moraimavdf

Griekenland

Griekenland

Desolaat.

Moraimavdf

Aan het einde van het strand van Kolymbia, in Rhodos is er een idyllische kleine baai met een mooi, orthodox kerkje, genaamd Di San Nicola met weinig toeristen. Je kunt langs de kust wandelen op een droog en rotsachtig terrein waar je naar de top van de berg kunt klimmen en van een prachtig uitzicht kunt genieten. Helemaal voor jezelf en eindigend met een mooie bruine kleur na deze wandeling in deze intense zon

'1109644' door Moraimavdf '1109644' door Moraimavdf

GriekenlandKos

GriekenlandKos

Sunset@Kos

Moraimavdf

Na een dag een rondje rijden op het eiland is het geweldig om te kunnen genieten van een prachtige zonsondergang, de bewegingen van de golven te voelen, de zomer wind in die oneindige zee te ademen en in de verte dat prachtige eiland Kos te zien.

'1109235' door Moraimavdf '1109235' door Moraimavdf

Nederland

Nederland

Kamp Westerbork.

Moraimavdf

Deze kamp is een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van meer dan honderdduizend Nederlandse Joden, Sinti en Roma in herinnering gehouden. Toen ik klein was en op school zat,moest ik geschiedenis studeren, een onderwerp dat niet mijn favoriet was. Ik had verschillende keren gelezen over wat er is gebeurd in de Tweede Wereldoorlog. Vanaf de andere kant van de oceaan dacht ik de hele tijd dat die heel ver weg was en ik kon het me op geen enkele manier voorstellen. Hier en nu zo dichtbij en voelbaar het enige wat ik voelde toen ik door deze indrukwekkende plek liep, waren koude rillingen en een vreselijk gevoel over mijn hele lichaam. Een echt verschrikkelijke realiteit om altijd te onthouden, nooit te vergeten want het mag niet meer gebeuren. Op het kampterrein staan De 102.000 stenen: voor elke vermoorde gedeporteerde een. Meer informatie kan je hier vinden https://kampwesterbork.nl/

'1109234' door Moraimavdf '1109234' door Moraimavdf

FrankrijkAuvergne-Rhône-Alpes

FrankrijkAuvergne-Rhône-Alpes

Auvergne

Moraimavdf

Een bezoek naar de Auvergne is het meer dan waard. Het is een mooie en indrukwekkende streek, gelegen in het hart van het Centraal Massief met oude vulkaanbergen, dennenbossen, grote kratermeren waar je een ook safari gevoel nog kunt beleven. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de streek: dorpjes, landschappen en de puys. Hoe kom je hier? Ga via de D-797 naar de D-978 tot Veyre-Monton. In Veyre-Monton is een steile wand waarin talrijke grotten uitgehakt zijn. Boven deze grotten, op de top van de berg in Monton staat een monumentaal beeld van de Maagd geplaatst in 1868.

'1108971' door Moraimavdf '1108971' door Moraimavdf

Luxemburg

Luxemburg

Into the green.

Moraimavdf

In het voorjaar bezoeken we Zuid-Luxemburg, waar we vaak door het Nommerlayen-bos wandelen langs een onbekende route en zonder iemand te vinden. Het bos ligt op een 300 meter hoge heuvel met prachtige uitzichtpunten en ook met unieke rotsformaties. Deze rotsformaties bestaan ​​uit zandsteen en hebben een zeer vluchtige vorm met steile wanden, scheuren en grotten. Het gevoel van avontuur en een paar spannende spelletjes maakten van deze wandeling een echte belevenis voor onze kinderen.

'1108915' door Moraimavdf '1108915' door Moraimavdf

Spanje

Spanje

Van rotsen springen.

Moraimavdf

Een van de eilanden van de Balearen die we wilden bezoeken, is Mallorca. Toen we op het vliegveld aankwamen, zagen we dat de meeste vluchten uit Engeland kwamen en we zagen veel groepen jonge Engelsen. Het eiland is erg toeristisch, maar het is een toerisme dat zich meer richt op een deel van het eiland in de buurt van de luchthaven, zoals de hoofdstad en Magaluf, maar buiten dat gebied hadden we genoten van een meer ontspannen sfeer. Het eiland heeft veel mooie plekken, evenals spectaculaire uitzichten, verborgen baaitjes met prachtige turquoise water en steile kliffen Een van de baaien die we erg leuk vonden, is El Caló de ses Egos. Deze baai ligt in het zuidoosten van Mallorca, een kleine en smalle baai tussen de indrukwekkende rotsen. Toegang met de auto is eenvoudig, de baai ligt op ongeveer twee kilometer van Cala d'Or. Vanaf een hoge rots sprongen we meerdere keren het water in. Super leuk! Maar alleen daar waren we niet!

'1108554' door Moraimavdf '1108554' door Moraimavdf

Griekenland

Griekenland

Oude stad van Rhodos

Moraimavdf

Rhodos is een absoluut aanbevolen bestemming, ja, een toeristisch eiland, maar dit feit doet niets af aan zijn charme. De beste manier om het eiland Rhodos te ontdekken, is gewoon om erin te verdwalen. Je vindt langs de kust stranden met toeristen, maar als je goed zoekt, vindt je solitaire stranden waar je kunt genieten met je gezin. In de oude binnenstad van Rhodos is er een middeleeuws erfgoed zoals de ommuurde stad Rhodos, die indrukwekkend is. In deze oude stad kun je beginnen met een wandeling, in de schemering, door al zijn winkels met souvenirs of je kunt dineren in een lokaal of heel typisch etablissement dat je ook kunt vinden. Rhodos is een eiland voor alle smaken, met zeer authentieke dorpen, gelegen binnen het eiland die het Griekse karakter beter behouden. Het is ook een mooie ervaring om enkele van de oude orthodoxe kloosters te bezoeken die overal op het eiland te vinden zijn.

'1108361' door Moraimavdf '1108361' door Moraimavdf

Nederland

Nederland

Ijshaar. Prachtig...k

Moraimavdf

Vanmorgen, toen er nog mist was, had ik tijd om naar het bos te gaan om wat foto's te maken. Toen ik daar liep, zag ik in de verte een soort wit konijntje, verloren tussen de liggende takken, ik benaderde en ontdekte dat het geen konijntje was, maar ijshaar! Bijzonder mooi! Dit is een zeldzaam natuurlijk fenomeen waarbij de temperatuur enkele graden onder nul moet liggen. Een andere cruciale factor is vochtigheid. De schimmel die nog steeds actief is, scheidt water af in zijn metabolisme en wordt door het hout verdreven. En dan, als de omstandigheden correct zijn, bevriest de waterstraal tot het ijzig haar wordt. 21 januari 2020 rond 9:00 uur in de ochtend.

'1108143' door Moraimavdf '1108143' door Moraimavdf

Griekenland

Griekenland

Gadoura dam.

Moraimavdf

Onze kinderen worden groter, dus eindelijk kunnen we een scooter huren tijdens de vakantie in Rhodos. We reden daar op ongebruikelijke routes en hadden de gelegenheid om te ontsnappen uit de gewone wereld, naar boeiende bestemmingen. Een van de plaatsen die we bezochten was de Gadoura-dam. Om hier te komen, rijden we eerst op een asfaltweg, eindigend op een onverharde weg. Deze dam is een schilderachtige locatie en zeer rustige plek waar de stilte wordt onderbroken door het zingen van vogels.

'1107704' door Moraimavdf '1107704' door Moraimavdf

Griekenland

Griekenland

Tsambika strand

Moraimavdf

Tsambika is een lang en een van de weinige zandstranden op het eiland Rhodos dat wordt omgeven door bijzondere heuvels en bedekt met vegetatie, dus de omgeving is hier heel mooi. Het water is erg helder en loopt langzaam af, betekent dat je kunt genieten als je met kinderen gaat. Het strand heeft de naam Santa Madre Tsambika gekregen. Twee kloosters zijn in de buurt te vinden. Een daarvan is het oude klooster van Tsambika, die elke dag open is en de toegang is gratis. Er rijden regelmatig bussen, maar je kunt ook met de auto komen. In de zomer kan het druk zijn.

'1107546' door Moraimavdf '1107546' door Moraimavdf

Frankrijk

Frankrijk

Een leuke klim met de

Moraimavdf

Het was geweldig om een ​​wandeling te maken in Etretat tussen spectaculaire rotsformaties, zand en strand. Vanaf het strand en in de verte zie je deze pittoreske kapel. De klim is leuk en de moeite waard. Geweldig uitzicht op de kust als je er bent. Zoals ik ooit zei; je bent op een plek met je kinderen om weg te dromen

'1107492' door Moraimavdf '1107492' door Moraimavdf

Nederland

Nederland

Vensters op het...ver

Moraimavdf

Dit monument staat in de Ginkelse Heide in Ede, naast het schaapskooi, na 75 jaar dat de eerste parachutisten op de heide landden. Op deze plek kan je de auto parkeren op de parkeerplaats en een aangename wandeling maken. Tijdens een mistige dag is dit een uitstekende plek om met de camera te oefenen.

'1106445' door Moraimavdf '1106445' door Moraimavdf

Duitsland

Duitsland

Het magische...reuzen

Moraimavdf

Een van de kerstmarkten waar we vaak gaan is Essen in Duitsland. Dit evenement is erg bekend, het wordt voor de 46e keer gehouden. Erg gezellig, veel kraampjes met verschillende artikelen en de heerlijke gluhwein. Het is daar erg druk maar toch vond ik heel leuk. Toen we aten een lekkere Duitse worst zag ik de verlichting in de reuzenrad en maakte ik deze foto.

'1106158' door Moraimavdf '1106158' door Moraimavdf

Griekenland

Griekenland

Vlinder tapijt

Moraimavdf

Met dank aan Gerard. Ik plaats deze foto met de gedetailleerde informatie die Gerard heeft aan me gegeven: De Spaanse vlag komt ook in ons land voor. Het is één van de weinige nachtvlinders die op Europees niveau beschermd is. Voor deze nachtvlinder en vooral de ondersoort die alleen op Rhodos voorkomt, is door de Europese unie een zogenaamde Habitatrichtlijn aangegeven, wat betekent dat een speciale beschermingsstatus van de vlinder, maar ook van het gebied van toepassing is. Met name het toerisme heeft er voor gezorgd dat de omgeving (het ecosysteem) danig veranderd is en de dieren te vaak worden verstoord. Ze brengen daar in een koel beekdal en in kloven hun aestivatie door. Dit is een zomerslaap, een tegenhanger van de winterslaap. Hier houdt de Spaanse vlag een winterslaap om de kou te overleven en in Rhodos houden ze een zomerslaap in de periode van grote hitte en/of droogte. Ze scholen daarvoor samen in groepen met een dichtheid van soms wel 1.000 exemplaren per m2. Wanneer ze gestoord worden vliegen ze op en omdat dit ondanks waarschuwingen toch te vaak gebeurt, verliezen ze veel energie waardoor ze niet meer kunnen “meedoen” aan de voortplanting of zelfs voortijdig sterven. Trouwens zie ik ook een krab op de foto.

'1106027' door Moraimavdf '1106027' door Moraimavdf

GriekenlandRhodos

GriekenlandRhodos

Vlindervallei

Moraimavdf

De Vlindervallei is een prachtig beschermd natuurgebied met kleine watervallen, bruggen en Oosterse Amberbomen. Het is een groene, schaduwrijke plek waar een riviertje doorheen loopt en via een pad van stenen en vele trappen kun je klimmen en de vlinders ontmoeten. Na de natte periode komen duizenden vlinders af op de geur van deze bomen. De vlinders zijn zwart en geel als hun vleugels gesloten zijn en kersenrood als ze vliegen. Je kunt de vlinders zien van eind juni tot september. Er is een kans dat ze even op je komen zitten en het is verboden om ze te laten schrikken. Een prettige en bijzondere ervaring. Het is raadzaam om stevige schoenen te dragen en is ook niet geschikt voor kinderwagens. Het is wel erg druk!

'1105348' door Moraimavdf '1105348' door Moraimavdf

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Land of the Giants

Moraimavdf

Deze natte herfst ging ik verschillende keren naar het bos op zoek naar paddestoelen om vast te leggen. In die zoektocht vond ik dit paar waarbij de ene immens is in vergelijking met de andere die me deed denken aan een oude serie die hetzelfde wordt genoemd als de titel van de foto.

'1104695' door Moraimavdf '1104695' door Moraimavdf

GriekenlandRhodos

GriekenlandRhodos

Als de zon nog...schi

Moraimavdf

Na een dag op het strand met onze kinderen, besloten we aan het einde van de middag de stad Rhodos te bezoeken. Als je de toeristenmassa wilt vermijden, kun je het beste in de vroege uren van de dag daar naar toe gaan. Daar toerden we door het oude centrum en de haven, waar we langs de buitenkant van het fort van Sint Nicolaas liepen. Vanaf de fort heb je ook een prachtig uitzicht op de stad en op de kust. (Hier op de foto zie je jammer niet) Toen de zon viel...click.

'1104279' door Moraimavdf '1104279' door Moraimavdf

NederlandGelderland

NederlandGelderland

Wandeltocht.

Moraimavdf

Op zaterdag 22 oktober heb ik deelgenomen aan een wandeling, Pegasuswandeltocht. Een leuke wandeling door het bos tussen Ede en Otterlo. Aan het einde van de wandeling ga je terug met een militair voertuig. Goed om te weten: Na afloop van de Slag om Arnhem in het najaar van 1944 zaten ongeveer 6000 Britse militairen op de noordelijke oever van de Rijn vast in vijandelijk gebied. Veel van deze militairen wisten met behulp van het verzet op en rond de Veluwe onder te duiken. Uiteindelijk ontstond het plan om de ondergedoken militairen tijdens twee nachtelijke operaties te evacueren over de Rijn, naar bevrijd gebied. Operatie Pegasus 1, een gevaarlijke tocht in de omgeving van Ede, vond plaats in de nacht van 22 op 23 oktober 1944. https://www.wandel.nl/wandelagenda.htm De Pegasus Wandeltocht vindt altijd plaats op de vierde zaterdag van oktober en je kan tussen 10, 20 0f 30 km kiezen.

'1104198' door Moraimavdf '1104198' door Moraimavdf

GriekenlandRhodos

GriekenlandRhodos

De Akropolis van...L

Moraimavdf

De Akropolis van Lindos is de attractie van deze stad. Het is gelegen op een grote rots van 116 meter hoog. Er zijn twee mogelijkheden om het kasteel te beklimmen: te voet of op een ezel. De route loopt langs een trappertje. Water meenemen is een goed idee omdat de hitte intens is en er geen schaduw is om te rusten. Er zijn verschillende punten waar water kan kopen, tegen prijzen van 50 cent. Klimmen met de ezel lijkt niet het meest geschikt. Boven kan je genieten van de ruïnes en van een prachtig uitzicht over de hele stad en het eiland. Lindos ligt ongeveer 45 kilometer ten zuiden van Rhodos stad en het beste is om zo vroeg mogelijk te gaan; minder druk en nog niet te warm. Vanaf 08.00 uur kun je de archeologische vindplaats al beklimmen.

'1098284' door Moraimavdf '1098284' door Moraimavdf

GriekenlandKos

GriekenlandKos

Uitzicht op zee

Moraimavdf

In Nisyros vind je de charme van een traditionel en authentiek Grieks vissersdorp. Een mooie bestemming voor diegenen die het authentieke Griekenland willen leren kennen. Een klein eiland met een vulkaan. Kleine witte dorpjes, huizen, met potten waar kleurrijke bloemen bloeien, straatjes met kleurrijke deuren en typisch Griekse ramen.

'1098283' door Moraimavdf '1098283' door Moraimavdf

SpanjeCom. Valenciana

SpanjeCom. Valenciana

Sube al Peñón de...If

Moraimavdf

'1098097' door Moraimavdf '1098097' door Moraimavdf

SpanjeMallorca

SpanjeMallorca

Uitzicht

Moraimavdf

Hablas Español? Si es así, te dire que desde el cabo de Formentor y su faro encontramos diferentes lugares con vistas panorámicas en donde se funde el mar con la Sierra de Tramontana . Als je geen Spaans spreekt, vertaal ik dit ook in het Nederlands: Vanaf Cabo de Formentor en de vuurtoren hadden we verschillende plekken met uitzichten naar prachtige kustlijnen waar Sierra de Tramontana en zee samenkomst.

'1098010' door Moraimavdf '1098010' door Moraimavdf

GriekenlandKos

GriekenlandKos

Asklepieion

Moraimavdf

Het Asklepieion is een belangrijke archeologische plaats op het Griekse eiland Kos. Het antieke sanatorium werd in meerdere terrassen aangelegd. Het onderste terras werd door zuilenhallen omzoomd en dateerde uit de 1e eeuw n. Chr. Men gaat ervan uit, dat deze bijzondere kamers voor de patiënten met geslachtsziektes en Lepra waren voorbehouden. Op het middelste terras, het oudste deel van het heiligdom, dat tot de 4e eeuw v.Chr. kan worden teruggevoerd, vond het medische bedrijf plaats. Van het bovenste terras leidde een trap verder naar een heilig dennenbomen- en cypressenwoud. Het woud, dat aan Apollon was gewijd, verleende vermoedelijk alle daar levende vrouwen de onsterfelijkheid en verhinderde dat ze kinderen kregen. Bron: Wiki Dat is te zien op deze foto.

Community-updates

EDITIE 113 | 55 Culturele reisavonturen

16-9-2022 Columbus Travel editie 113 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste culturele reisavonturen. Van dorpsfeesten in Spanje tot festivals in India. In Ghana verdiepen we ons in een zwarte bladzijde uit de wereldgeschiedenis: de trans-Atlantische slavenhandel, aan de voet van de Himalaya bezoeken we twee boeddhistische kloosters en gaan we in de leer bij monniken. En we delen de beste cultuurtips in de Zwitserse Alpen. Om het jou gemakkelijk te maken, hebben we ook nog een culturele jaarkalender 2023 samengesteld.  Bekijk de editie hier >

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

WEEK 38 & 39 | COMMUNITY-TOPPERS


Nieuwsgierige Schotse hooglanders door Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Nieuwsgierige Schotse hooglanders door Dreamer666
2. Review: Botswana door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Koen van Dijk

Doe mee aan onze wedstrijden

DRONEFOTOWEDSTRIJD 2022: WIN EEN WEEKENDJE WEG IN EUROPA

Met een drone zie je de wereld vanuit een nieuw en verrassend perspectief. We zijn dan ook benieuwd naar jouw mooiste dronefoto’s! Deel je top 3 en maak kans op een weekendje weg in Europa, een cadeaubon van Coolblue of een klimrugzak van Osprey. De 10 winnende worden bovendien gepubliceerd in Columbus Travel én KIJK Magazine! Meedoen kan tot en met 11 september 2022Doe mee


FOTOWEDSTRIJD: WIN EEN TWEE VLIEGTICKETS NAAR THAILAND

Hoe was jouw zomervakantie?! Samen met reisorganisatie Riksja Travel zijn we op zoek naar de mooiste avonturen. Deel jouw ultieme reisfoto en -tip van je reis in de zomer van 2022 en wie weet win jij twee vliegtickets naar Thailand, aangeboden door Singapore Airlines! Meedoen kan tot en met 16 oktober 2022. Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik