Monique reist

;
profiel Monique reist

Naam

Monique Milder

Reviews

1

Foto's & tips

25

Blogs

0

Lid sinds

02 January 2021

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Italië

Fav. stad

Londen

Over mij

Van kinds af aan ben ik gewend naar het buitenland te gaan. De zomervakanties bracht ik in mijn jeugd voornamelijk in Italië door: ik ben dus al jong van dit land gaan houden. Later met mijn rugzak de wereld door. Ik probeer ieder jaar zoveel mogelijk te reizen: van een weekendje wandelen of citytrip tot een lange roadtrip of rondreis met (huur)auto of plaatselijk vervoer. Ik organiseer altijd alles zelf voor het ultieme gevoel van vrijheid :) Tot slot schrijf ik ook op mijn site over al mijn belevenissen: www.moniquemilder.nl.

Mijn Motto

'Ontdek en geniet'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Panasonic

Model

Lumix

Overige

Ik heb verschillende camera's gehad hiervoor, laatste twee zijn zomer 2019 gestolen uit mijn huurauto: een Canon en Panasonic Lumix. Ik fotografeer landschappen als ik onderweg ben ook erg graag met mijn IPhone (omdat die handzaam, licht en snel gepakt is

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (25)

'1126684' door Monique reist '1126684' door Monique reist

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Makaak bij apentempel

Monique reist

Een bizar gevolg van de corona-pandemie voor de inwoners van de Thaise stad Lopburi: inwoners van deze stad zo'n 150 km ten noorden van Bangkok konden vorig jaar niet meer naar buiten omdat er groepen agressieve makaken door de stad trokken. De dieren hadden honger omdat er geen toeristen meer naar de stad kwamen. Ik weet eigenlijk niet hoe het er nu voor staat maar ik weet wel dat ik het destijds al behoorlijk intimiderend vond die apen overal (2012).

'1126545' door Monique reist '1126545' door Monique reist

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Horseshoe Bend,...Ari

Monique reist

Een van de zovele hoogtepunten van onze rondreis door Arizona, Utah en Nevada. Je kijkt je ogen uit. De hele weg. En die is lang en heet, dus mijdt de zomer. En je moet keuzes maken. Rijdt deze dan in ieder geval niet voorbij zou ik zeggen ;-)

'1126550' door Monique reist '1126550' door Monique reist

Verenigde StatenCalifornia

Verenigde StatenCalifornia

Een beer tegenover...

Monique reist

Yosemite vergeet ik nooit meer. Wat was het er koud begin mei en wat zat die beer dichtbij. Machtig mooie omgeving, maar neem wel warme kleding mee. Dus.

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (3)

'1126616' door Antwan '1126616' door Antwan

Birmashan-state

Birmashan-state

Chili's sorteren

Antwan

Kalaw is een stadje gelegen in de heuvels van de Shan staat. Het stadje zelf stelt niet zo veel voor maar is vooral een startpunt voor wandelingen in de omgeving. Wij hebben hier een 3-daagse trekking gemaakt richting het Inle meer. Gedurende 3 dagen wandel je zo’n 6 tot 8 uur per dag en slaap je onderweg bij de lokale bevolking. Erg leuk om te doen. De eerste dag wandel je meestal over een bergkam en zie je onder je de dorpjes liggen met daaromheen terrasbouw. De 2e dag wandel je lager en meer door de dorpjes waar je de mensen bezig ziet met hun dagelijkse werkzaamheden. Deze foto heb ik gemaakt op deze dag waar we veel langs velden vol met chilipepers liepen. Deze vrouwen waren bezig met het sorteren van de chili pepers. Gezien de gigantische hoeveelheid pepers is dit een aardige klus. Wij hebben de 3-daagse trekking gedaan maar er zijn ook voldoende mogelijkheden voor kortere wandelingen.

'1125772' door Dreamer666 '1125772' door Dreamer666

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Love is in the air

Dreamer666

Er zijn in Europa een aantal goede plekjes om jan van genten te fotograferen. Zo is Helgoland een heel gekende plek maar ook bass rock in Schotland zeker de moeite. Vanaf Februari komen 140000 a 150000 jan van genten hun nest maken op Bass Rock. Het eiland zelf kun je bereiken per boot vanuit North-Berwick. Pas vanaf hun vijfde jaar zijn ze klaar om hun eerste nestje te maken. Ze krijgen 1 ei per jaar en om de beurt houden ze het ei warm. Ze verwarmen het ei natuurlijk met hun lichaam maar ook met hun poten. Hun zwemvliezen hebben een extra doorbloeding waardoor ze het ei kunnen warmhouden met hun opgewarmde poten. Alleen om te broeden komen ze aan land , ze verkiezen rotskusten omdat ze een stevig windje nodig hebben onder de vleugels om op te stijgen.

'1124930' door Corriedewinter '1124930' door Corriedewinter

MadagaskarOost Madagaskar

MadagaskarOost Madagaskar

Op zoek naar lemuren

Corriedewinter

Madagaskar heeft mijn hart gestolen. Naast de optimistische mensen die in dit straatarme land proberen te overleven zijn het de unieke dieren die me steeds weer boeien. De maki's, lemuren of halfapen, komen alleen op Madagaskar voor. Ik heb er al vaker foto's van laten zien. De ringstaartmaki is de meest bekende, vandaag laat ik de bamboelemuur zien. Hij is in 1985 ontdekt in een gebied wat nu Nationaal park Ranomafana heet. Het dier leeft van bamboe, daarom wordt hij wel eens de panda van Madagaskar genoemd. Je komt hem vrijwel zeker tegen tijdens de Talatakely Trail. Deze tocht onder leiding van een gids neemt ongeveer 5 uur in beslag en komt onder andere langs een hoog uitkijkplatform. In het park leven maar liefst 29 soorten zoogdieren, waarvan 12 soorten maki’s. Een deel daarvan kan je tijdens wandelingen overdag spotten, maar er zijn ook dieren die zich pas na zonsondergang laten zien. Het is dus de moeite waard om in de buurt van het park te overnachten en meerdere dagen een trekking te doen.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik