Monique reist

profiel Monique reist

Naam

Monique Milder

Reviews

1

Foto's & tips

26

Blogs

0

Lid sinds

02 January 2021

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Italië

Fav. stad

Londen

Over mij

Van kinds af aan ben ik gewend naar het buitenland te gaan. De zomervakanties bracht ik in mijn jeugd voornamelijk in Italië door: ik ben dus al jong van dit land gaan houden. Later met mijn rugzak de wereld door. Ik probeer ieder jaar zoveel mogelijk te reizen: van een weekendje wandelen of citytrip tot een lange roadtrip of rondreis met (huur)auto of plaatselijk vervoer. Ik organiseer altijd alles zelf voor het ultieme gevoel van vrijheid :) Tot slot schrijf ik ook op mijn site over al mijn belevenissen: www.moniquemilder.nl.

Mijn Motto

'Ontdek en geniet'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Panasonic

Model

Lumix

Overige

Ik heb verschillende camera's gehad hiervoor, laatste twee zijn zomer 2019 gestolen uit mijn huurauto: een Canon en Panasonic Lumix. Ik fotografeer landschappen als ik onderweg ben ook erg graag met mijn IPhone (omdat die handzaam, licht en snel gepakt is

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (26)

'1126684' door Monique reist '1126684' door Monique reist

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Makaak bij apentempel

Monique reist

Een bizar gevolg van de corona-pandemie voor de inwoners van de Thaise stad Lopburi: inwoners van deze stad zo'n 150 km ten noorden van Bangkok konden vorig jaar niet meer naar buiten omdat er groepen agressieve makaken door de stad trokken. De dieren hadden honger omdat er geen toeristen meer naar de stad kwamen. Ik weet eigenlijk niet hoe het er nu voor staat maar ik weet wel dat ik het destijds al behoorlijk intimiderend vond die apen overal (2012).

'1126535' door Monique reist '1126535' door Monique reist

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Zoveel dieren gezien.

Monique reist

Ondanks dat Costa Rica veel bezocht wordt hebben wij deze excursie helemaal alleen gedaan in 2014. We trokken zelf het land rond met een huurauto en de wegen waren niet altijd even goed maar wat een indrukwekkende natuur en wildlife!

'1126545' door Monique reist '1126545' door Monique reist

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Horseshoe Bend,...Ari

Monique reist

Een van de zovele hoogtepunten van onze rondreis door Arizona, Utah en Nevada. Je kijkt je ogen uit. De hele weg. En die is lang en heet, dus mijdt de zomer. En je moet keuzes maken. Rijdt deze dan in ieder geval niet voorbij zou ik zeggen ;-)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (3)

'1126616' door Antwan '1126616' door Antwan

Birmashan-state

Birmashan-state

Chili's sorteren

Antwan

Kalaw is een stadje gelegen in de heuvels van de Shan staat. Het stadje zelf stelt niet zo veel voor maar is vooral een startpunt voor wandelingen in de omgeving. Wij hebben hier een 3-daagse trekking gemaakt richting het Inle meer. Gedurende 3 dagen wandel je zo’n 6 tot 8 uur per dag en slaap je onderweg bij de lokale bevolking. Erg leuk om te doen. De eerste dag wandel je meestal over een bergkam en zie je onder je de dorpjes liggen met daaromheen terrasbouw. De 2e dag wandel je lager en meer door de dorpjes waar je de mensen bezig ziet met hun dagelijkse werkzaamheden. Deze foto heb ik gemaakt op deze dag waar we veel langs velden vol met chilipepers liepen. Deze vrouwen waren bezig met het sorteren van de chili pepers. Gezien de gigantische hoeveelheid pepers is dit een aardige klus. Wij hebben de 3-daagse trekking gedaan maar er zijn ook voldoende mogelijkheden voor kortere wandelingen.

'1125772' door Dreamer666 '1125772' door Dreamer666

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Love is in the air

Dreamer666

Er zijn in Europa een aantal goede plekjes om jan van genten te fotograferen. Zo is Helgoland een heel gekende plek maar ook bass rock in Schotland zeker de moeite. Vanaf Februari komen 140000 a 150000 jan van genten hun nest maken op Bass Rock. Het eiland zelf kun je bereiken per boot vanuit North-Berwick. Pas vanaf hun vijfde jaar zijn ze klaar om hun eerste nestje te maken. Ze krijgen 1 ei per jaar en om de beurt houden ze het ei warm. Ze verwarmen het ei natuurlijk met hun lichaam maar ook met hun poten. Hun zwemvliezen hebben een extra doorbloeding waardoor ze het ei kunnen warmhouden met hun opgewarmde poten. Alleen om te broeden komen ze aan land , ze verkiezen rotskusten omdat ze een stevig windje nodig hebben onder de vleugels om op te stijgen.

'1124930' door Corriedewinter '1124930' door Corriedewinter

MadagaskarOost Madagaskar

MadagaskarOost Madagaskar

Op zoek naar lemuren

Corriedewinter

Madagaskar heeft mijn hart gestolen. Naast de optimistische mensen die in dit straatarme land proberen te overleven zijn het de unieke dieren die me steeds weer boeien. De maki's, lemuren of halfapen, komen alleen op Madagaskar voor. Ik heb er al vaker foto's van laten zien. De ringstaartmaki is de meest bekende, vandaag laat ik de bamboelemuur zien. Hij is in 1985 ontdekt in een gebied wat nu Nationaal park Ranomafana heet. Het dier leeft van bamboe, daarom wordt hij wel eens de panda van Madagaskar genoemd. Je komt hem vrijwel zeker tegen tijdens de Talatakely Trail. Deze tocht onder leiding van een gids neemt ongeveer 5 uur in beslag en komt onder andere langs een hoog uitkijkplatform. In het park leven maar liefst 29 soorten zoogdieren, waarvan 12 soorten maki’s. Een deel daarvan kan je tijdens wandelingen overdag spotten, maar er zijn ook dieren die zich pas na zonsondergang laten zien. Het is dus de moeite waard om in de buurt van het park te overnachten en meerdere dagen een trekking te doen.

Community-updates

22-10-2021 Afgelopen week zijn er meldingen binnengekomen over het probleem dat er geen mails meer verstuurd worden, wanneer er een reactie wordt geplaatst onder een foto of op het individuele profiel. Het probleem is inmiddels opgelost. Alle mails zullen alsnog bij een ieder in de mailbox terecht komen, mocht je deze functie aan hebben staan. Excuses voor het ongemak!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

06-10-2021 Het maandthema van september - eilanden - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Deerik met je prachtige liefdesfoto uit Helgoland! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

WEEK 42 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Nederlandse bunkers. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Nederlandse bunkers door Mitevisuals
2. Review: Kroatië door Dorpie
3. Communitylid van de week: TravelsbyMonique
4. Nieuwkomer: Tamara_travelstheworld

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN OKTOBER: PORTRETTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik