Monique reist

profiel Monique reist

Naam

Monique Milder

Reviews

1

Foto's & tips

26

Blogs

0

Lid sinds

02 January 2021

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Italië

Fav. stad

Londen

Over mij

Van kinds af aan ben ik gewend naar het buitenland te gaan. De zomervakanties bracht ik in mijn jeugd voornamelijk in Italië door: ik ben dus al jong van dit land gaan houden. Later met mijn rugzak de wereld door. Ik probeer ieder jaar zoveel mogelijk te reizen: van een weekendje wandelen of citytrip tot een lange roadtrip of rondreis met (huur)auto of plaatselijk vervoer. Ik organiseer altijd alles zelf voor het ultieme gevoel van vrijheid :) Tot slot schrijf ik ook op mijn site over al mijn belevenissen: www.moniquemilder.nl.

Mijn Motto

'Ontdek en geniet'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Panasonic

Model

Lumix

Overige

Ik heb verschillende camera's gehad hiervoor, laatste twee zijn zomer 2019 gestolen uit mijn huurauto: een Canon en Panasonic Lumix. Ik fotografeer landschappen als ik onderweg ben ook erg graag met mijn IPhone (omdat die handzaam, licht en snel gepakt is

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (26)

'1126684' door Monique reist '1126684' door Monique reist

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Makaak bij apentempel

Monique reist

Een bizar gevolg van de corona-pandemie voor de inwoners van de Thaise stad Lopburi: inwoners van deze stad zo'n 150 km ten noorden van Bangkok konden vorig jaar niet meer naar buiten omdat er groepen agressieve makaken door de stad trokken. De dieren hadden honger omdat er geen toeristen meer naar de stad kwamen. Ik weet eigenlijk niet hoe het er nu voor staat maar ik weet wel dat ik het destijds al behoorlijk intimiderend vond die apen overal (2012).

'1126558' door Monique reist '1126558' door Monique reist

Groot-BrittanniëCornwall

Groot-BrittanniëCornwall

South West Coast Path

Monique reist

Naar het South West Coast Path zou ik ieder jaar kunnen gaan. Het is 1.000 kilometer lang, dus ik heb nog even. Waanzinnige kustlijn, zoveel afwisseling, wat een uitzichten, dorpjes, natuur en vriendelijke mensen.

'1126535' door Monique reist '1126535' door Monique reist

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Zoveel dieren gezien.

Monique reist

Ondanks dat Costa Rica veel bezocht wordt hebben wij deze excursie helemaal alleen gedaan in 2014. We trokken zelf het land rond met een huurauto en de wegen waren niet altijd even goed maar wat een indrukwekkende natuur en wildlife!

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (3)

'1126616' door Antwan '1126616' door Antwan

Myanmarshan-state

Myanmarshan-state

Chili's sorteren

Antwan

Kalaw is een stadje gelegen in de heuvels van de Shan staat. Het stadje zelf stelt niet zo veel voor maar is vooral een startpunt voor wandelingen in de omgeving. Wij hebben hier een 3-daagse trekking gemaakt richting het Inle meer. Gedurende 3 dagen wandel je zo’n 6 tot 8 uur per dag en slaap je onderweg bij de lokale bevolking. Erg leuk om te doen. De eerste dag wandel je meestal over een bergkam en zie je onder je de dorpjes liggen met daaromheen terrasbouw. De 2e dag wandel je lager en meer door de dorpjes waar je de mensen bezig ziet met hun dagelijkse werkzaamheden. Deze foto heb ik gemaakt op deze dag waar we veel langs velden vol met chilipepers liepen. Deze vrouwen waren bezig met het sorteren van de chili pepers. Gezien de gigantische hoeveelheid pepers is dit een aardige klus. Wij hebben de 3-daagse trekking gedaan maar er zijn ook voldoende mogelijkheden voor kortere wandelingen.

'1125772' door Dreamer666 '1125772' door Dreamer666

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Love is in the air

Dreamer666

Er zijn in Europa een aantal goede plekjes om jan van genten te fotograferen. Zo is Helgoland een heel gekende plek maar ook bass rock in Schotland zeker de moeite. Vanaf Februari komen 140000 a 150000 jan van genten hun nest maken op Bass Rock. Het eiland zelf kun je bereiken per boot vanuit North-Berwick. Pas vanaf hun vijfde jaar zijn ze klaar om hun eerste nestje te maken. Ze krijgen 1 ei per jaar en om de beurt houden ze het ei warm. Ze verwarmen het ei natuurlijk met hun lichaam maar ook met hun poten. Hun zwemvliezen hebben een extra doorbloeding waardoor ze het ei kunnen warmhouden met hun opgewarmde poten. Alleen om te broeden komen ze aan land , ze verkiezen rotskusten omdat ze een stevig windje nodig hebben onder de vleugels om op te stijgen.

'1124930' door Corriedewinter '1124930' door Corriedewinter

MadagaskarOost Madagaskar

MadagaskarOost Madagaskar

Op zoek naar lemuren

Corriedewinter

Madagaskar heeft mijn hart gestolen. Naast de optimistische mensen die in dit straatarme land proberen te overleven zijn het de unieke dieren die me steeds weer boeien. De maki's, lemuren of halfapen, komen alleen op Madagaskar voor. Ik heb er al vaker foto's van laten zien. De ringstaartmaki is de meest bekende, vandaag laat ik de bamboelemuur zien. Hij is in 1985 ontdekt in een gebied wat nu Nationaal park Ranomafana heet. Het dier leeft van bamboe, daarom wordt hij wel eens de panda van Madagaskar genoemd. Je komt hem vrijwel zeker tegen tijdens de Talatakely Trail. Deze tocht onder leiding van een gids neemt ongeveer 5 uur in beslag en komt onder andere langs een hoog uitkijkplatform. In het park leven maar liefst 29 soorten zoogdieren, waarvan 12 soorten maki’s. Een deel daarvan kan je tijdens wandelingen overdag spotten, maar er zijn ook dieren die zich pas na zonsondergang laten zien. Het is dus de moeite waard om in de buurt van het park te overnachten en meerdere dagen een trekking te doen.

Community-updates

De mooiste foto's uit 15 jaar Columbus Community!

08-12-2022 Om de allermooiste foto's uit deze decennia in het zonnetje te zetten, organiseerden we een allerlaatste community-fotowedstrijd: De Grootste Hits aller Tijden. Dit zijn onze favorieten

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >