Monique reist

profiel Monique reist

Naam

Monique Milder

Reviews

1

Foto's & tips

26

Blogs

0

Lid sinds

02 January 2021

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Italië

Fav. stad

Londen

Over mij

Van kinds af aan ben ik gewend naar het buitenland te gaan. De zomervakanties bracht ik in mijn jeugd voornamelijk in Italië door: ik ben dus al jong van dit land gaan houden. Later met mijn rugzak de wereld door. Ik probeer ieder jaar zoveel mogelijk te reizen: van een weekendje wandelen of citytrip tot een lange roadtrip of rondreis met (huur)auto of plaatselijk vervoer. Ik organiseer altijd alles zelf voor het ultieme gevoel van vrijheid :) Tot slot schrijf ik ook op mijn site over al mijn belevenissen: www.moniquemilder.nl.

Mijn Motto

'Ontdek en geniet'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Panasonic

Model

Lumix

Overige

Ik heb verschillende camera's gehad hiervoor, laatste twee zijn zomer 2019 gestolen uit mijn huurauto: een Canon en Panasonic Lumix. Ik fotografeer landschappen als ik onderweg ben ook erg graag met mijn IPhone (omdat die handzaam, licht en snel gepakt is

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (26)

'1126684' door Monique reist '1126684' door Monique reist

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Makaak bij apentempel

Monique reist

Een bizar gevolg van de corona-pandemie voor de inwoners van de Thaise stad Lopburi: inwoners van deze stad zo'n 150 km ten noorden van Bangkok konden vorig jaar niet meer naar buiten omdat er groepen agressieve makaken door de stad trokken. De dieren hadden honger omdat er geen toeristen meer naar de stad kwamen. Ik weet eigenlijk niet hoe het er nu voor staat maar ik weet wel dat ik het destijds al behoorlijk intimiderend vond die apen overal (2012).

'1126558' door Monique reist '1126558' door Monique reist

Groot-BrittanniëCornwall

Groot-BrittanniëCornwall

South West Coast Path

Monique reist

Naar het South West Coast Path zou ik ieder jaar kunnen gaan. Het is 1.000 kilometer lang, dus ik heb nog even. Waanzinnige kustlijn, zoveel afwisseling, wat een uitzichten, dorpjes, natuur en vriendelijke mensen.

'1126535' door Monique reist '1126535' door Monique reist

Costa RicaArenal Volcano

Costa RicaArenal Volcano

Zoveel dieren gezien.

Monique reist

Ondanks dat Costa Rica veel bezocht wordt hebben wij deze excursie helemaal alleen gedaan in 2014. We trokken zelf het land rond met een huurauto en de wegen waren niet altijd even goed maar wat een indrukwekkende natuur en wildlife!

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (3)

'1126616' door Antwan '1126616' door Antwan

Birmashan-state

Birmashan-state

Chili's sorteren

Antwan

Kalaw is een stadje gelegen in de heuvels van de Shan staat. Het stadje zelf stelt niet zo veel voor maar is vooral een startpunt voor wandelingen in de omgeving. Wij hebben hier een 3-daagse trekking gemaakt richting het Inle meer. Gedurende 3 dagen wandel je zo’n 6 tot 8 uur per dag en slaap je onderweg bij de lokale bevolking. Erg leuk om te doen. De eerste dag wandel je meestal over een bergkam en zie je onder je de dorpjes liggen met daaromheen terrasbouw. De 2e dag wandel je lager en meer door de dorpjes waar je de mensen bezig ziet met hun dagelijkse werkzaamheden. Deze foto heb ik gemaakt op deze dag waar we veel langs velden vol met chilipepers liepen. Deze vrouwen waren bezig met het sorteren van de chili pepers. Gezien de gigantische hoeveelheid pepers is dit een aardige klus. Wij hebben de 3-daagse trekking gedaan maar er zijn ook voldoende mogelijkheden voor kortere wandelingen.

'1125772' door Dreamer666 '1125772' door Dreamer666

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Love is in the air

Dreamer666

Er zijn in Europa een aantal goede plekjes om jan van genten te fotograferen. Zo is Helgoland een heel gekende plek maar ook bass rock in Schotland zeker de moeite. Vanaf Februari komen 140000 a 150000 jan van genten hun nest maken op Bass Rock. Het eiland zelf kun je bereiken per boot vanuit North-Berwick. Pas vanaf hun vijfde jaar zijn ze klaar om hun eerste nestje te maken. Ze krijgen 1 ei per jaar en om de beurt houden ze het ei warm. Ze verwarmen het ei natuurlijk met hun lichaam maar ook met hun poten. Hun zwemvliezen hebben een extra doorbloeding waardoor ze het ei kunnen warmhouden met hun opgewarmde poten. Alleen om te broeden komen ze aan land , ze verkiezen rotskusten omdat ze een stevig windje nodig hebben onder de vleugels om op te stijgen.

'1124930' door Corriedewinter '1124930' door Corriedewinter

MadagaskarOost Madagaskar

MadagaskarOost Madagaskar

Op zoek naar lemuren

Corriedewinter

Madagaskar heeft mijn hart gestolen. Naast de optimistische mensen die in dit straatarme land proberen te overleven zijn het de unieke dieren die me steeds weer boeien. De maki's, lemuren of halfapen, komen alleen op Madagaskar voor. Ik heb er al vaker foto's van laten zien. De ringstaartmaki is de meest bekende, vandaag laat ik de bamboelemuur zien. Hij is in 1985 ontdekt in een gebied wat nu Nationaal park Ranomafana heet. Het dier leeft van bamboe, daarom wordt hij wel eens de panda van Madagaskar genoemd. Je komt hem vrijwel zeker tegen tijdens de Talatakely Trail. Deze tocht onder leiding van een gids neemt ongeveer 5 uur in beslag en komt onder andere langs een hoog uitkijkplatform. In het park leven maar liefst 29 soorten zoogdieren, waarvan 12 soorten maki’s. Een deel daarvan kan je tijdens wandelingen overdag spotten, maar er zijn ook dieren die zich pas na zonsondergang laten zien. Het is dus de moeite waard om in de buurt van het park te overnachten en meerdere dagen een trekking te doen.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

EDITIE 112 | De mooiste berggebieden weg van de massa

5-8-2022 Columbus Travel editie 112 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste berggebieden. Van de onbekende parels van de Alpen tot de ongebaande paden van de Andes. Tijdens een roadtrip langs de Canadese westkust betreden we een wereld waarin mens en woestenij samengaan, met diepe fjorden en bossen die ouder zijn dan de westerse beschaving. Ook ontdekken we de Faeröer, een vulkanische archipel die ook wel ‘Europa’s best bewaarde geheim’ wordt genoemd. Daarnaast presenteren we de Harz, een bosrijk middelgebergte in Duitsland, als het ideale alternatief voor bekendere berggebieden in de buurt. Plus: in een speciale total guide bewijzen we dat Dubai méér is dan wolkenkrabbers en mega malls. Ingewijden delen hun favoriete tips op het gebied van architectuur, cultuur, natuur en gastronomie.  Bekijk de editie hier >

COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


16-07-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

WEEK 32 | COMMUNITY-TOPPERS


8 op een rij in Namibrand. Foto:MirandaNoomen
1. Topfoto & -tip: 8 op een rij in Namibrand door MirandaNoomen
2. Review: n.v.t.
3. Communitylid van de week: Corriedewinter
4. Nieuwkomer:Spitskit

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN CAMPERWEEKENDJE MET JE VRIENDEN!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. De winnaar krijgt tevens fantastische fietsaccessoires van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik