Moermans66

profiel Moermans66

Naam

Monique Moermans

Reviews

0

Foto's & tips

74

Blogs

0

Lid sinds

30 May 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Zuid Amerika

Fav. land

Costa Rica

Over mij

Ik reis al enkele jaren met veel plezier. Ik hou van de cultuur, het eten de natuur van ieder land. De woestijn is op zijn manier even mooi als de jungle.

Mijn Motto

'Mensen leren kennen in hun eigen omgeving.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Laat een reactie achter

3 reactie(s) bij "Moermans66"

 • profile image comment
  Door Petervanrijen• geplaatst op 30 Dec 2010 | 08:41:32

  Dank voor je reactie Monique. Op mijn blog sadhu en zijn hulpje heb ik ook nog een foto waar ze samen op staan voor de ingang van hun binnenplaatsje......ik vond het zo'n leuk ste.

  groet,
  Peter.

  Bericht aangepast op 02:00:36
 • profile image comment
  Door Sharon81• geplaatst op 12 Jul 2009 | 10:51:45

  Dag Monique,

  Leuk om je foto's van Nieuw-Zeeland en Costa Rica te zien. Deze landen heb ik ook bezocht en ik herken dan ook veel in je foto's! Leuk! Veel plezier hier.

  Groeten,

  Sharon

  Bericht aangepast op 15:39:20
 • profile image comment
  Door Pkoelewijn• geplaatst op 12 Jul 2009 | 10:01:41

  Hallo Monique,
  Welkom op de site. Ik zie dat je in korte tijd heel veel foto's aan het plaatsen bent. Dat is jammer, want het betekent dat ze zo snel voorbijschieten dat je medereisreporters nauwelijks de tijd krijegen om ze te bekijken. Mijn advies zou zijn : doe het wat rustiger aan met plaatsen en neem wat tijd om de foto's van anderen te bekijken en te beoordelen.
  Ik wens je veel plezier op de site,
  Groet van Nel Koelewijn

  Bericht aangepast op 15:39:17

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (74)

'191959' door Moermans66 '191959' door Moermans66

Costa RicaMonteverde

Costa RicaMonteverde

Blue jeans kikker

Moermans66

De aarbeipijlgifkikker of blue jeans kikker (strawberry poison-dart frog - dendrobates pumilio). Het gif van deze kikker werd gebruikt om de pijlen van de indianen mee in te smeren. Deze kikker is slechts enkele cm groot. Costa Rica heeft veel prachtige kikkers van heel groot tot heel klein.

'224778' door Moermans66 '224778' door Moermans66

Thailand

Thailand

Slangen in een fles

Moermans66

Bij de grens van Loas/Thailand werden ons flessen sterke drank met slangen erin aangeboden. Ook ken men kiezen voor andere "gevaarlijke beesten" zoals schorpioenen. Het zou goed voor de potentie van de heren zijn en vind dan ook goed aftrek in deze regio. Helaas is dit niet bevordelijk voor het leven van de slangen, want die worden hier steeds schaarser.

'191955' door Moermans66 '191955' door Moermans66

Costa RicaMonteverde

Costa RicaMonteverde

Slang

Moermans66

In Costa Rica hebben we in de jungle diverse slangen gezien. Later schrik je wel als je hoort dat het een hele giftige slang was die je een uurtje hebt gefotografeerd.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 02 | Community-toppers

Ontvangstcomité - Dreamer666

Genieten van de zonsondergang. Foto: MarleenvM

1. Topfoto & -tip: Genieten van de zonsondergang door MarleenvM
2. Review: Bilbao, Spanje door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Elleke
4. Nieuwkomer: StefaNiels on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik