Miss G

9
Tanzania Zanzibar eiland
Miss G was hier 31 Oct 2017
Paradijs op aarde - dat was mijn eerste gevoel toen ik arriveerde op Zanzibar, het kleine, cultureel diverse eiland voor de kust van Tanzania. De meeste toeristen komen hier voor zon, zee, watersport and de exclusieve hotels met gratis drank maar Zanzibar heft zoveel meer te bieden dan op je zonnebedje te blijven liggen. Huur een auto, scooter of tour en laat je meevoeren over de 'main road' van het eiland naar de hoofdstad Stone Town. Afhankelijk van waar je op het eiland gevestigd bent (ik verbleef aan de Oostkust), is het 45-60 min rijden naar Stone Town, of Mji Mkongwe in Swahili. Een stad met een enorm diverse, historische geschiedenis. Met architectuur veelal daterend uit de 19th eeuw geeft het een prachtig overzicht van de Swahili cultuur vermengd met Arabische, Perzische, Indiase en Europese invloeden. Niet voor niets is deze stad in 2000 uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Site. Slenter door de smalle straatjes of breng een bezoek aan de markt (niet als je een gevoelige maag hebt). Lunch tip! De 'snob' in mij verdient een lunch met een goed uitzicht en dat vond ik bij The Rooftop Tea House Restaurant met prachtig uitzicht over Zanzibar haven. Je schijnt te moeten reserveren maar voor ons was er 'spontaan' plek ;-) Een andere must-see lunch/diner locatie is The Rock Restaurant. Gelegen op een rots midden in de zee waar je enkel met eb kunt komen. Wel reserveren! Ook voor The Rock liggen een aantal gezellige lounge barretjes aan het strand.
Highlight
  • Goed te doen in combi met een safari in Tanzania
  • Nog niet al te druk qua toerisme
  • 'Slechts 8 uur vliegen naar Paradijs'
  • Stopover wordt vaak in Egypte gemaakt
Review geplaatst op 2018-08-07
8
Nicaragua
Miss G was hier 31 Dec 2017
In vervolg op mijn review over Costa Rica, steken we na 1,5 week aan de noordelijke kant van Costa Rica de grens over met Nicaragua. Wij zullen ruim een week de grote steden Granada, Leon, Managua en het vulkanische eiland Ometeppe aandoen. Wij waren gewaarschuwd voor een lange wachttijd bij de grens, maar gelukkig viel het mee en konden wij na 1,5 uur in de stromende regen gewacht te hebben, de grens over. Onmiddellijk zie je het verschil met Costa Rica - in de ruim 6 uur durende rit van de grens naar Granada volgen enorme uitgestrekte grasvlaktes met bijna geen dorpje in zicht. Prachtige, ongerepte natuur en qua uitzicht compleet anders als het (natte) heuvelachtige landschap van Costa Rica. Aangekomen in Granada duiken we direct het 'nachtleven' in - wat een heerlijke, gezellige en prachtige oude stad vol authentieke, koloniale huizen, kerken (niet te tellen) maar vooral ook restaurantjes en barretjes galore. Door naar Leon, ook een prachtige, oude stad met als hoogtepunt de enorme kathedraal in het centrum van de stad. Vanuit Leon reizen wij via Managua verder per veerboot naar Ometeppe eiland. Onwaarschijnlijk mooi dit kleine, vulkanische eiland midden in het meer van Nicaragua. Op dit eiland kun je genieten van een paar dagen 'strand' maar ook voor de adventure seekers is er zeker genoeg te doen, vooral hiken en biken is hot (en stijl)! Terug bij de grens duurde het deze keer wel ruim 4 uur voordat we weer in Costa Rica waren maar ach...
Land
  • Je kan met US$ betalen
  • Vriendelijke, nieuwsgierige bevolking
  • Prachtige koloniale heritage
  • Granada is een must-see!
  • Aan de westkust is het erg toeristisch
Review geplaatst op 2018-08-06
9
Costa Rica
Miss G was hier 31 Dec 2017
In januari (op mijn verjaardag) ben ik afgereisd naar San Jose voor een 3 weekse tour dwars door dit prachtige land om vervolgens nog de westkust van Nicaragua mee te nemen. Ik wilde ontdekken of men echt kon spreken over 'Pura Vida' - het simpele, pure leven. Ik begon in San Jose, een prachtige, Spaans koloniale stad midden in het land. Bij aankomst had ik weinig tijd om de stad te verkennen want ik vertrok de volgende ochtend direct naar het aan de Oostkust gelegen moerasgebied Tortuguero. Een adembenemend natuurpark waar je enkele dagen in een (eco) lodge verblijft. Ingesloten door de jungle, moeras vol crocs, kikkers, vogels en slangen in alle kleuren van de regenboog en aan de andere kant de Caribische Oceaan. Vanuit Tortuguero zijn wij verder gereisd naar het koloniale plaatsje Calhuita in het zuidelijkste puntje van Costa Rica, grenzend aan Panama. Om van daaruit dwars door het land te rijden richting La Fortuna. Deze actieve vulkaan ligt te midden van prachtige natuur en warm water bronnen. In het Noorden van Costa Rica zijn wij de grens overgestoken naar Nicaragua (zie review) om na ruim een week terug te keren in Costa Rica en door te rijden naar de Westkust in het plaatsje Samara. Heerlijk een paar dagen ontspannen op het strand, wandelend door het National Park of paardrijdend door de branding van deze mooie kustlijn. Mijn reis eindigde in San Jose. Pura Vida gevonden?? Nou en of! :)
Land
  • Prima land om alleen op reis te gaan
  • Heerlijke lokale gerechten :)
  • Vriendelijke bevolking
  • Ongerepte stranden
  • Prachtige natuur
  • 'highlights' zijn erg toeristisch
  • Het kan er (erg) veel regenen
Review geplaatst op 2018-08-06

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 20 | Community toppers

Geel en oranje. Foto: Travelbag

1. Topreview: Telegraph Cove, Canada door Saskiahamminga
2. Topfoto & tip: Geel en oranje door Travelbag
3. Topblog: Viermaal scheepsrecht door Wisseschout
4. Communitylid van de week: Bowral
5. Nieuwkomer: Puck Roodenburg

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik