Miss G

'965007' door Miss G '965007' door Miss G

Costa Rica

Costa Rica

Cahuita National Park

Miss G

Cahuita National Park echt een bezoek waard als je je in de provincie Limon bevindt. Het park is sinds 1970 beschermd en wordt onderhouden door giften. Er is geen entree-fee, maar je betaalt zelf wat je kan missen. Het is een flinke wandeling om het hele pad te belopen tot aan het meeste noordelijke puntje van het park - waar vandaan je eventueel met een bootje langs de kustlijn terug kunt varen naar het stadje (redelijk hoge golven dus niet aan te raden als je snel zeeziek wordt). Onderweg heb ik verschillende dieren gespot: uiteraard ontelbare vogels waaronder de toekan, racoons, kapucijners apen, luiaards, honderden kleine krabben en zelfs de giftige, felgele ‘eyelash viper’. De foto is genomen bij een mid-punt op het pad namelijk de ‘Rio Perezoso’ ook wel ‘Sloth River’ genoemd. Je zal de rivier moeten oversteken om het pad verder te bewandelen. Wij hadden geluk het water stond laag (al moesten de meeste mensen evengoed flink uit de kleren) maar bij terugkomst was het een heuse rivier geworden en konden wij enkel per boot terug. Dus zeker een bezoek waard, maar breng goede schoenen mee en kom niet zoals ik op birkenstocks! ;-)

'965006' door Miss G '965006' door Miss G

Costa Rica

Costa Rica

Een van de mooiste...

Miss G

In het meest zuidelijke puntje van Costa Rica in Limon Province ligt het plaatsje Cahuita. Een perfecte plek om even een paar dagen uit te rusten op het strand voordat je doorreist naar het binnenland of doorsteekt naar Panama. Aan het plaatsje Cahuita vast, ligt het prachtige Cahuita National Park. Een prachtig natuur en marine park met beschermde stranden en jungle waar je kunt snorkelen bij het rif met meer dan 35 verschillende soorten koraal en ontelbare verschillende tropische vissen. Tussen juni en oktober kan je hier tevens zeeschildpadden bewonderen die hun eieren leggen op het strand. Er staat een sterke stroming, maar bij Sendero Punta Cahuita kun je goed snorkelen en gebruik maken van het strand.

'962160' door Miss G '962160' door Miss G

Japan

Japan

Bezinning in Tenryu-j

Miss G

Voordat je een van Kyoto’s grootste trekpleisters bezoekt, namelijk ‘Sagano Bamboo Grove’, wandel je eerst door ‘Tenryu-ji Tempel’ met zijn prachtig aangelegde tuin en vijver vol Koi vissen. Tenryu-ji tempel staat bekend als een van werelds beste Zen Tempels en is daarom verkozen als World Heritage site. Als je net zo gek bent op tempels als ik, niet overslaan dus bij een bezoek aan Kyoto!

'957917' door Miss G '957917' door Miss G

Jamaica

Jamaica

Tip voor een...regena

Miss G

Wat doe je op een regenachtige dag in Jamaica? Ja, ja ze komen echt voor! Ik ben erop uitgetrokken per catamaran vanuit Negril om te lunchen bij Rick’s Cafe, een hippe beach club hooggelegen op de rotsen bij Westend Negril. Na 2 uur varen & snorkelen op zee, kan je hier (normaliter) onder het genot van een drankje en cliff jumpers de zon in de prachtige Caribische zee zien zakken. Dat was deze dag niet het geval maar wel kan je heerlijk luisteren naar de lounge muziek die door een van de vele dj’s gedraaid wordt, met een rum-cola in je hand kijkend naar de capriolen die de veelal jonge cliff jumpers uithalen ter groot vermaak van het publiek.

'955119' door Miss G '955119' door Miss G

Costa Rica

Costa Rica

Lunch tip onderweg...

Miss G

Onderweg naar Tortuguero National Park in het Noord Westen van Costa Rica, is het de moeite waard om een tussenstop te maken voor ontbijt of lunch bij 'Restaurante Selva Tropical' in het plaatsje Guapiles. Naast een uitgebreid buffet met lokale specialiteiten, is een grote trekpleister de achter het restaurant gelegen vlindertuin. Ontelbare verschillende soorten en kleuren vind je in deze kleine oase vol tropische bomen, planten en bloemen. Gezien Tortuguero erg afgelegen ligt en er onderweg weinig andere mogelijkheden zijn om goed te eten voordat je de jungle in verdwijnt voor enkele dagen, is dit restaurant zeker een bezoek waard.

'954004' door Miss G '954004' door Miss G

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Dagtrip Nungwi Beach,

Miss G

Paradijs op aarde - dat was mijn eerste gevoel toen ik arriveerde op Zanzibar, het paradijselijke eiland voor de kust van Tanzania. De meeste toeristen komen hier voor zon, zee, watersport maar Zanzibar heeft zoveel meer te bieden dan op een zonnebed te blijven liggen. Daarover schrijf ik meer in mijn review over het eiland. Deze foto is voor mij een herinnering aan een van de mooiste stranden die ik ooit heb gezien: Nungwi Beach! Dit prachtige bounty strand ligt aan de noordkant van het eiland. Huur een auto of neem een taxi (al is het laatste misschien wat onvoorspelbaar). Het is hier de laatste jaren wel wat drukker geworden qua toerisme maar voor een dag trip is dit een heerlijke bestemming. Lunch tip: Flame Tree Cottages (mits je van vis houdt)!

'953938' door Miss G '953938' door Miss G

Verenigde Arabische Emiraten

Verenigde Arabische Emiraten

High Tea in Dubai

Miss G

Zon, woestijn, strand & shopping - allemaal belangrijke zaken waar Dubai bekent omstaat. Maar wil je jezelf of je vriend(in) echt in de watten leggen, ga dan vooral naar Burj Al Arab Jumeirah voor een high tea. ‘Sky Tea’ bij Sky Tea Bar bovenin het hotel met prachtig uitzicht over de zee, strand en stad is iets prijziger dan ‘Arabesque Afternoon Tea’ bij Sahn Eddar, de verdieping boven de lobby. Dit prachtige, luxe hotel vol protserige overdaad is op zichzelf al een bezoek waard, waar het niet dat je zonder reservering de oprijlaan niet eens opkomt. Niet de meest goedkope tip die je van mij krijgt, maar zeker de moeite waard als je je voor een paar uur wilt wanen in de luxe van de Arabische rich & famous.

'950355' door Miss G '950355' door Miss G

NicaraguaGranada

NicaraguaGranada

Granada ~ must-see...

Miss G

Wow! Dat was het woord wat ik uitsprak toen we deze prachtige, kleurrijke stad binnenreden. Een koloniale ‘parel’ aan het meer van Nicaragua, Granada is een stad met z’n bont gekleurde huizen, gebouwen en vooral de prominent aanwezige gele Kathedraal in het centrum. Rondom het centrum barst het van de (handwerk)winkels en traditionele restaurantjes maar ook de hippe koffietenten ontbreken niet in het stadsbeeld. Onmiskenbaar is de ‘slapende’ vulkaan Mombacho (zichtbaar op de foto genomen uit de kathedraal). Wij verbleven in hotel La Pergola, steenworp afstand van het centrum - een echte asnrader!!

'950295' door Miss G '950295' door Miss G

Costa Rica

Costa Rica

La Fortuna ~ een...mu

Miss G

Na 6 dagen onafgebroken regen, komen wij aan in La Fortuna en je raadt het al: de zon breekt door! Nu de bewolking langzaam oplost, zien wij ineens deze groene, actieve reus (laatste uitbarsting in 2010) vulkaan Arenal opdoemen. Hier hebben wij zeker een half uur gestaan om deze majestueuze berg te aanschouwen. En de warmte van de zon te voelen ;) Ook het stadje La Fortuna is beeldschoon. Een lief, klein centrum met leuke winkeltjes en restaurantjes maar het belangrijkste bezoek is uiteraard aan de vulkaan zelf en de omringende warmwaterbronnen. Na een flinke ‘hike’ is een bezoek aan deze bronnen echt een must!

'950236' door Miss G '950236' door Miss G

Costa Rica

Costa Rica

Costa Rica: land van.

Miss G

In tegenstelling tot kikkers met rode ogen (roodoogmaki) of een blauw 'spijkerbroekje' (aarbeikikker), die heel lastig te vinden zijn in het schutkleurgewas, vind je deze leguanen te kust en te keur in (Noord) Costa Rica. Prachtige imposante beesten die het liefste niets anders doen dan zonnebaden (en paren) in takken van grote bomen boven een rivier of beek. Normaliter te spotten in het groen maar in paartijd veranderen deze leguanen in een roestbruin/bronskleurig.

'950109' door Miss G '950109' door Miss G

Costa Rica

Costa Rica

Costa Rica's meeste..

Miss G

Na dagenlang gezocht te hebben in het natuurgebied Tortuguero aan de Noord-West kust van Costa Rica, vonden wij eindelijk deze prachtige kikker hoog in een boom: de Roodoogkikker! Zijn/haar felle groene lijfje (5-7cm lang) en rode kraaloogjes zijn in eerste instantie lastig te onderscheiden in de groene beplanting, maar een ervaren gids heeft ons toch gelukkig kunnen maken. Deze kikkers komen veel voor in moerasgebieden en vochtige natuurparken/wooden in Midden-Amerika en worden gelukkig niet met uitsterven bedreigd. Na fotografie (zonder flits om de oogjes te beschermen) is deze prachtige kikker weer hoog in de boom terug gezet.

'949995' door Miss G '949995' door Miss G

JamaicaMontego Bay

JamaicaMontego Bay

Meer dan een honeymoo

Miss G

Ok, ok.. ja er wordt veel getrouwd op Jamaica maar er is nog zoveel meer te doen en vooral te zien. Een arm en voor westerse maatstaven nog steeds onderontwikkeld eiland waar de US$ de heersende valuta is, maar wat een prachtige natuur en vriendelijke bevolking! Ik reisde alleen en dat was prima te doen maar let op in bepaalde wijken in Kingston en vooral savonds na zonsondergang is dat misschien niet de slimste keuze (gebruik je verstand). Nog steeds de ultieme bounty hot spot - no doubt! Montego Bay ligt vol prachtige resorts maar er zijn ook hostels en kleinschalige boutique hotels te vinden in Montego Bay - The Strip (centre). Maar naast zon, foam parties & unlimited drinks, ga vooral ook hiken, watervallen beklimmen of duiken. Jamaica, you’re Irie!

'14719' door Miss G '14719' door Miss G

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Thee ceremony in...Sh

Miss G

Tijdens een thee ceremony in Chinatown, Shanghai werden verschillende gedroogde bloemen en kruidenthees geschonken

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door ... (wil de Communitylid zich op het profiel vd redactie melden? De naam zal z.s.m. weer zichtbaar worden.)
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik