Mierin

'344650' door Mierin '344650' door Mierin

GhanaNoord Ghana

GhanaNoord Ghana

De fietstrapper

Mierin

Tijdens mijn werk in Ghana, kwam ik regelmatig in een klein dorpje, Loggu, ongeveer anderhalf uur rijden van Wa (upper west region). Daar hielp ik mee op een medische hulppost. Zoals overal waar blanken te vinden zijn in Afrika komen er veel kinderen op af. Zo ook dit jongetje. Als je je nu afvraagt wat hij in zijn mond heeft... dat is een fietstrapper.

'344646' door Mierin '344646' door Mierin

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Kinderen gezien vanui

Mierin

Heel, heel langzaam vertrok onze trein vanuit Bangkok. Het reizen met de trein vind ik altijd prachtig. Je ziet veel van de omgeving, je leert de mensen en een stukje cultuur kennen. De landschappen en de mensen die je onderweg tegenkomt zijn vaak fantastisch. Gelukkig had ik mijn camera nog op schoot toen ik dit beeld zag... een plaatje toch?

'315801' door Mierin '315801' door Mierin

GhanaNoord Ghana

GhanaNoord Ghana

Onweerstaanbaar bekki

Mierin

Als spelbegeleider had ik het hier helemaal naar mijn zin. Prachtige kinderen en met wat knuffeltjes en handpoppen heb ik de mooiste dingen zien gebeuren. Spel en spelen is in iedere cultuur hetzelfde of je de taal nu spreekt of niet. Het was mooi om te zien dat deze kinderen, die heel weinig hebben, konden genieten en een lach op hun gezicht kregen.

'315796' door Mierin '315796' door Mierin

GhanaNoord Ghana

GhanaNoord Ghana

Portret van een meisj

Mierin

Tijdens de diplomering van 5 straatmeiden uit mijn project zat dit schattige meisje voor me. Ze had van zulke mooie kijkers maar heel erg verlegen. Tja, een blanke zie je niet elke dag. Ze zijn toch best eng van dichtbij.

'299041' door Mierin '299041' door Mierin

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Roze waterlelie

Mierin

Indonesië staat bekend om zijn planten en bloemenpracht. Dit is ook weer zo'n mooi voorbeeld. Deze lelies die je kunt vinden bij (met name boeddhistische) tempels zijn mijn favoriet.

'298823' door Mierin '298823' door Mierin

NepalMount Everest

NepalMount Everest

Gebedsmolentjes

Mierin

Ook al zit je boven de 4000 meter, je kunt ze werkelijk overal vinden, gebedsmolentjes. Deze heb ik gefotografeerd in Thame vlakbij het Hillary Hospital, op een paar uur lopen vanaf Namche.

'298428' door Mierin '298428' door Mierin

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Mooie oude monnik

Mierin

Ik hou van Nepal. het is zo'n ongelooflijk prachtig land met prachtige mensen. Deze monnik leerde ik 5 jaar geleden al kennen. Hij zit nog steeds op het zelfde plekje. Ik denk niet dat hij mij nog herkende, maar ik hem wel!

'298375' door Mierin '298375' door Mierin

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Jonge slapende monnik

Mierin

Voorzichtig en vol eerbied dichter naar het centrum van de tempel, zachtjes, op mijn tenen om de monniken niet te storen. vol bewondering keek ik toe hoe de monniken met hun gebed bezig waren. Ik mocht dichterbij komen van twee oude monniken. En toen ik om het hoekje keek, zag ik dit geweldig schouwspel. Een jonge monnik die lekker lag te slapen terwijl iedereen druk bezig was met zijn gebed.

'297807' door Mierin '297807' door Mierin

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Oude vrouw bij oude..

Mierin

Een van mijn favoriete plekken in Nepal is Swoyambhunath. Niet alleen vanwege het prachtige uitzicht en de leuke apen die er rond lopen maar vooral de prachtige mensen die je er kunt vinden.

'278222' door Mierin '278222' door Mierin

NepalMount Everest

NepalMount Everest

Zonsopkomst achter de

Mierin

Gestart in Jir, na vele dagen bewolking en regen, klaarde het op op de dag dat we aankwamen in Gorak Shep. Om 4 uur in de ochtend van de volgende dag begon onze klim van de Kalar Patar. Het was volkomen helder, volle maan, vallende sterren boven Pumori en als toetje kregen we dit prachtige uitzicht op de Mt. Everest. Ik ben niet de enige die deze trekking doet, vele waren met mij. Maar voor mij was dit een heel bijzonder moment, zeker omdat ik de ruim 5500m gehaald heb ondanks mijn astma!

'249918' door Mierin '249918' door Mierin

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Zonsondergang bij...n

Mierin

Na op het nieuws gehoord te hebben dat er een kans was op een mooie zonsondergang i.v.m. de aswolk van de vulkaan uit IJsland ben ik toch maar naar het strand gegaan. Daar had ik heel veel plezier aangezien ik veel bekenden tegenkwam die allemaal uit waren op een mooi plaatje. Het hele strand en de boulevard stond vol met (amateur)fotografen die de kou trotseerden om een mooi plaatje te schieten. Helaas bleef de mooie rode lucht uit. Maar ondanks dat was het een gezellige avond.

'473819' door Mierin '473819' door Mierin

Ghana

Ghana

Ervaar Ghana

Mierin

Voor iedereen die naar Ghana gaat (en nog niet eerder in Afrika is geweest) raad ik het volgende boek aan: Ervaar Ghana. Dit boek is voor iedereen die naar Ghana reist. Toeristen, vrijwilligers en expats. Culturele achtergrondinformatie en ecobestemmingen zijn de twee pijlers, aangevuld met reisverhalen en tips. In 'Ervaar Ghana' is veel informatie opgenomen over 'hoe het werkt' in Ghana. Begrip is immers de basis voor een interessant, verdiepend bezoek. In de opmaak is gekozen voor kleine letters ten gunste van foto's en een handzaam formaat. Deze gids reist zo gemakkelijk met je mee. Er is ook lege ruimte voor notities en herinneringen, zo wordt dit boek een persoonlijk souvenir. 'Ervaar Ghana' is een onderdeel van een breed project om samen met Ghana haar ecobestemmingen op de kaart te zetten. De opbrengst uit boekverkoop gaat naar Ghana: voor verdere opbouw van kleinschalige ecobestemmingen. Ik vond het een erg prettig boek om te lezen. Ik heb er veel van opgestoken en erg gelachen om de anekdotes. Het boek is o.a. te koop via de website: www.ghana-verkeersbureau.nl voor 19,95euro.

'473789' door Mierin '473789' door Mierin

NepalMount Everest

NepalMount Everest

Trekking door de...hi

Mierin

Het wordt voor mij de derde keer dat ik naar Nepal ga, het begint weer helemaal te kriebelen. Ik ben er in totaal al ruim een half jaar geweest en ik ben er nog niet op uitgekeken. Ook dit jaar ga ik weer de bergen in, echt een must voor iedere avonturier. Uit ervaring weet ik dat trekkingen erg prijzig zijn. En het kan VEEL goedkoper met dezelfde service, of zelfs nog beter! Ik heb zelf erg goede ervaringen met Mountain Sherpa Trekking & Expedition P.LTD. Zij doen er alles aan om jouw reis/trekking zo optimaal mogelijk te laten verlopen. In september gaan wij weer met ze op pad en ik heb daar heel veel zin in! De foto's komen natuurlijk hier op de site! Neem gerust een kijkje op hun website: www.guidenepal.com. Pasang, Thandi en Sumba staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Als je nog andere vragen of opmerkingen hebt mag je natuurlijk ook een berichtje bij mij achterlaten. Verder kun je bij hun ook terecht voor kleine dagtochten, Chitwan, Bhutan, Tibet en nog veel meer. Niets is voor hun te gek.

'210437' door Mierin '210437' door Mierin

Thailand

Thailand

Scorpionfish

Mierin

Tijdens mijn advanced cursus duiken op Ko Tao heb ik als specialisatie o.a.naturalist and photografy gekozen. Ik vond het fotograferen onder water heel erg moeilijk. Veel foto's kon ik weggooien en vele waren bewogen maar er zaten toch enkele leuke foto's tussen. Er sprong er één uit, deze. Je moet erg goed kijken maar er is zeer duidelijk een scorpionfish te zien!!! Het was dat mijn duikinstructeur erop wees, anders had ik er zo voorbij gezwommen!! Deze bleef prachtig zitten en vond het kennelijk niet erg dat ik hem ging fotograferen. Later kon ik ze ook zelf ontdekken. Maar zo mooi als deze, had ik niet gezien.

'210163' door Mierin '210163' door Mierin

ThailandBangkok

ThailandBangkok

De blauwe man

Mierin

Alsof je in de Efteling rondloopt, maar dan nog sprookjesachtiger... Stel je voor dat hij echt werd... Zijn hoofd naar jou zou keren...Deze foto is gemaakt bij The Grand Palace in Bangkok.

'210162' door Mierin '210162' door Mierin

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Alle boeddhas op een.

Mierin

Tijdens een bezichtiging aan een van de vele tempels die Bangkok telt, heb ik deze foto kunnen maken. Ik vind dat deze foto de warmte en rust uitstraalt dat bij het boeddhisme hoort. Waarschijnlijk ben ik niet de eerste die zo'n foto als deze heeft maar ik ben er zeer content mee.

'174843' door Mierin '174843' door Mierin

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

En de kleur is ... ro

Mierin

Dit plaatje kon ik toch niet voorbij laten gaan. Ik moet toegeven, het is wel erg rood... maar het heeft toch wel iets.

'174841' door Mierin '174841' door Mierin

KazachstanOost Kazachstan

KazachstanOost Kazachstan

Kokkol waterval

Mierin

Tijdens onze rustplaats verbleven we naast de Kokkol waterval in Nizni lager. Een prachtige (en voor Russisch orthodoxe heilige) vallei met veel bergen, natuur en wildlife. Nederlandse toeristen? Die hadden ze hier nog nooit gezien. Heerlijk...

'174838' door Mierin '174838' door Mierin

KazachstanOost Kazachstan

KazachstanOost Kazachstan

Op de steppe naar de.

Mierin

Na een tocht van 5 uur, er leek geen einde aan de beklimming te komen, hadden we eindelijk uitzicht. En wat voor uitzicht!!!

'174836' door Mierin '174836' door Mierin

KazachstanOost Kazachstan

KazachstanOost Kazachstan

Lake Markakol

Mierin

Dit was het uitzicht tijdens onze trektocht rond Lake Markakol. Een prachtig meer. Nog niet aangedaan door westerse toeristen. Dit puur en alleen omdat het maar via één weg toegankelijk is. Die weg is erg slecht begaanbaar. Zonder 4WD kom je er gewoon niet. Maar het is zeker de moeite waard!

'471707' door Mierin '471707' door Mierin

KazachstanOost Kazachstan

KazachstanOost Kazachstan

Trekking door het...A

Mierin

Het meest indrukwekkende van mijn reis door Kazachstan was de trekking die ik samen met mijn vriend heb gemaakt door het Altai gebergte. Via Ardjan van www.kazachstanreizen.nl kwamen wij in contact met een lokale gids. Te paard zijn we de bergen in gegaan (vanuit Uryl). Daar konden we genieten van de mooiste vergezichten en uitzicht op de prachtige met sneeuw bedekte bergtoppen. Je moet wel een beetje kunnen paardrijden en van avontuur houden maar dan heb je wel een geweldige reis!!! Overnachten doe je in een tent in de wilde natuur. Neem wel een warme slaapzak mee! Dus voor iedereen die een beetje reislustig is en van ongerepte natuur houdt zonder toeristen raad ik het zeker aan! Het is de beste reis tot nu toe geweest!

'174595' door Mierin '174595' door Mierin

TunesiëSahara

TunesiëSahara

Portret van jongen in

Mierin

Met deze jongen hebben we een tocht gemaakt door de Sahara. Hij wilde graag voor mij poseren. Ik vind het een hele mooie foto geworden. Ik wilde zelf altijd al zo'n foto hebben. En het is gelukt!

'174587' door Mierin '174587' door Mierin

VietnamHanoi

VietnamHanoi

Vrouw in Hanoi

Mierin

Nabij een tempel trof ik deze vrouw aan. Ze las hardop en ging helemaal op in haar literatuur.

'174580' door Mierin '174580' door Mierin

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Tulpen in het veld

Mierin

gewoon prachtig. Dicht bij huis. Zo mooi is Nederland.

Community-updates

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

06-10-2021 Het maandthema van september - eilanden - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Deerik met je prachtige liefdesfoto uit Helgoland! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

4-10-2021 Afgelopen dagen zijn er problemen ontstaan bij het tonen van o.a. de foto's op de site. Dit probleem is inmiddels opgelost. Onze excuses dat het zo lang heeft moeten duren. Mocht je nog tegen problemen aan lopen, laat het ons dan gerust weten via communityhost@columbusmagazine.nl.

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

WEEK 41 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Are you talking to me? Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Are you talking to me? door Dreamer666
2. Review: Schotland door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Travelgoom
4. Nieuwkomer: Martine Bocklandt

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN OKTOBER: PORTRETTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik