Ambassadeur MiekeDeHaas

'1102061' door MiekeDeHaas '1102061' door MiekeDeHaas

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Schiereiland...Coroma

MiekeDeHaas

Op zo'n twee uur lopen ten noorden van Hahei Beach ligt de spectaculaire Cathedral Cove gelegen op het schiereiland Coromandel Peninsula. De grot heeft de vorm van een kathedraal. Je kunt hier alleen tijdens eb komen, anders kun je er niet onderdoor lopen. Wanneer je hier dan onderdoor bent gelopen heb je een grandioos uitzicht zoals hier op de foto te zien is.

'1101937' door MiekeDeHaas '1101937' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Gekleurde...Rijstterr

MiekeDeHaas

De rijstterrassen in Yunnan zijn overweldigend mooi. De Chinezen zelf bezoeken met name de rijstterrassen in het districht Yuanyang. Zoals Laohuzui, Duoyishi en Bada. Duizenden terrassen zie je in een oogopslag. Als westerling ben je vaak de enige maar de Chinese bevolking bezoeken massaal deze terrassen. Wil je de rijstterrassen bijna voor jezelf hebben reis dan af naar Honghe. Onvoorstelbaar hoe mooi de terrassen daar liggen. De bevolking zelf bezoekt deze nauwelijks. Er zijn geen paden en trappen aangelegd. Des te mooier . Dus bezoek dit district ook. Het is makkelijk te doen met de auto. Er zijn voldoende mogelijkheden om uit te stappen. Samen met een gids hebben we een wandeling gemaakt over de glibberige paden tussen de terrassen door. Fantastisch. De beste tijd is vanaf december toto half maart. Dan staat er water op de rijstterrassen.

'1101412' door MiekeDeHaas '1101412' door MiekeDeHaas

Nieuw-ZeelandSouthland

Nieuw-ZeelandSouthland

Lake Matheson

MiekeDeHaas

Lake Matheson, ook wel bekend als ’mirror lake’, ligt 6 km ten westen van Fox Glacier aan de Lake Mathieson Road. Het meer ontstond zo’n 14000 jaar geleden toen Fox Glacier zich hier terugtrok uit de richting van de zee. Op rustige, heldere ochtenden weerspiegelen Mount Cook en Mount Tasman zich in het meer dat wordt omzoomd door bossen. We hebben dit meer twee keer bezocht. De eerste keer was het weer bagger en de volgende ochtend leek het op te klaren. En gelukkig hadden we een 'spiegel'. Geen stralend weer maar prima zolang het maar niet regent. In twee uurtjes kun je rond het meer lopen.

'1101175' door MiekeDeHaas '1101175' door MiekeDeHaas

ZwitserlandKanton Bern

ZwitserlandKanton Bern

Sustenpass met zicht.

MiekeDeHaas

Zwitserland is een machtig land met al zijn bergen. De campings zijn goed verzorgd en alles moet op een milieuvriendelijke manier gesorteerd worden zodat alles gerecycled kan worden. Daar zijn ze kien in. Overal kun je via kabelbanen op een duurzame manier de bergen in en wanneer je wilt kun je te voet terug. Dan ben je echt van het gebaande pad af. Dit doen ze goed en promoten dit fantastisch.. Op de camping krijg je per persoon 2 buskaartjes om naar het centrum te gaan. Geen gedoe met je auto, veel duurzamer en de stad wordt minder vervuild. De Sustenpass heeft overweldigende mooie uitzichten . Vanuit de weg zie je de Steinsee niet direct liggen. Pas wanneer je in de berm staat zie je het gletsjermeer liggen. Hier heb ik dus wel even gestaan. En je hebt het helemaal voor jezelf.

'1099931' door MiekeDeHaas '1099931' door MiekeDeHaas

Nieuw-ZeelandChristchurch omgeving

Nieuw-ZeelandChristchurch omgeving

Regen op komst

MiekeDeHaas

Onze vakantie in Nieuw Zeeland zit er bijna op. Als laatste wilde we naar Castle Hill Peaks rijden. Oké het weer voorspelt niet heel veel goeds. Via Highway 77 rijden we met onze camper naar ons doel. Onderweg zagen we twee regenbogen tegelijk. Fascinerend om te zien. Hopelijk toch een beetje zon. Tot Castle Hill hadden we redelijk weer. Op de terugweg werd het weer helaas steeds slechter. Soms zelfs beangstigend. Oei..en wat lezen we de volgende dag in de krant? De brug waarover wij gereden hebben was door het slechte weer in elkaar gezakt. S' avonds zagen we de beelden. Dan schrik je wel even. Hoe dan ook...de weg 77 is een van de mooiste wegen die we gereden hebben.

'1099701' door MiekeDeHaas '1099701' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Kleurrijke vrouwen

MiekeDeHaas

De provincie Yunnan is nog zeer authentiek. Vaak zie je vrouwen in traditionele kleding die generatie op generatie gedragen wordt. Ze creëren vaak zelf een hoofddeksel wat niet perse hoeft te combineren met hun traditionele kleding. Kleurrijk is het wel.

'1099638' door MiekeDeHaas '1099638' door MiekeDeHaas

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Avondzon aan de kust

MiekeDeHaas

De weg naar Wellington op het Noorder eiland was toch wel wat langer dan we dachten. We besloten om een camping te gaan zoeken. We kwamen terecht op een camping in Otaki. Zomaar een dorpje met een camping van weinig charme. Vooral vaste staanplaatsen en kleine vakantiehuisjes. We staan, en morgen zien we wel weer. We stonden dicht bij de zee en waren moe. Gelukkig besloten we om toch richting zee te lopen. Zulke zonsondergangen had ik nog nooit gezien. Ik kon weer helemaal los gaan met mijn fototoestel. De moeheid was weer snel in de vergeethoek geraakt. Dat is toch het leuke van een camper. Gewoon ergens gaan staan en je laten verrassen. De nieuw-Zeelandse bevolking vertoeft graag buiten. Ze gooien de BQ in de auto en staan op de meest fantastische plekken hun visjes te roosteren. Deze dames hadden tijd om een yoga-oefening uit te voeren.

'1099476' door MiekeDeHaas '1099476' door MiekeDeHaas

GriekenlandKefalonia

GriekenlandKefalonia

De baai van Lithos

MiekeDeHaas

Kefalonia is een eiland in de Ionische Zee. De baaien liggen er één voor één in een magische omgeving. Een roadtrip langs de Westkust mag je dan ook niet overslaan. Steeds heb je machtige uitzichten op baaien. Hier kijk je op de baai van Lithos vanuit een hoog perspectief. Het is de moeite waard om regelmatig uit te stappen. Vanuit de auto zie je namelijk niet altijd de machtige uitzichten. Officiële parkeerplekken zijn er niet. Brede bermen des te meer.

'1099312' door MiekeDeHaas '1099312' door MiekeDeHaas

SpanjeFormentera

SpanjeFormentera

Punta de Sa Pedrera

MiekeDeHaas

Op het eiland Formentera werd ik aangetrokken door zijn uiterste punten. Door de bijzondere uitgesneden vorm van het eiland heb je hier tientallen 'Punta's '. De allermooiste is Punta de Sa Pedrera aan de noordwestkust, die mag je niet overslaan. Wanneer je richting Can Marroig fietst of auto, kom je uit bij een ruig stuk maanlandschap, bezaaid met grillige rotsen en stenen met hier en daar een jeneverbesstruik. Stal hier ergens je fiets of auto en zorg dat je met je neus naar de zee staat, al zie je die (nog) niet. Een goed navigatiesysteem is hier wel een aanrader. Als je het bijzondere maanlandschap bent overgestoken zie je de ruige kustlijn met zijn diepe gelegen geërodeerde rode kliffen en het turkooizen zeewater. Het panoramisch uitzicht is imposant en fabelachtig tegelijk. Uren kun je hier rondstruinen en steeds opnieuw bij een uitkijkpunt uitkomen. Als kers op de taart varen de zeilbootjes door het beeld. Eén voor één varen ze om de klif heen en verdwijnen de zeilbootjes als puntjes aan de horizon.

'1095142' door MiekeDeHaas '1095142' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Ontelbare...rijstterr

MiekeDeHaas

Wat is er mooier dan vanuit grote hoogte op ontelbare rijstterrassen kijken. Onze monden vielen open. Hier kijkje op het rijstterras Laohuzui, dat in het district Yuanyang ligt. Duizenden terrassen zie je in een oogopslag. Bij zonsondergang heb je hier het beste licht. Ik heb dit zicht nog steeds op mijn netvlies, zo bijzonder mooi vond ik dit beeld. In de omgeving tref je ook de terrassen Duoyishi en Bada aan. Deze drie terrassen hebben we bezocht. Hiervoor koop je één kaartje voor een bedrag van ongeveer €12,00. Ze vallen allemaal onder Unesco. De Hani-bevolking heeft deze terrassen ooit gecreëerd. De grote vraag is wie deze wereldse terrassen in de toekomst moeten gaan onderhouden. Veel jongeren willen niet meer werken op de rijstterrassen. Het is ook zwaar werk. Men gooit toch vaak restjes rijst weg. Dat doe je niet meer wanneer je de bevolking daar hebt zien werken. In de periode van december tot eind maart kun je genieten van het lijnenspel op de terrassen. In deze periode staat er water op de rijstterrassen. De groene streepjes is de jonge aanplant die in april/mei wordt uitgezet.

'1095009' door MiekeDeHaas '1095009' door MiekeDeHaas

Nieuw-Zeelandcatlins

Nieuw-Zeelandcatlins

Uitzicht vanuit de...

MiekeDeHaas

We komen vanaf The Catlins, in het zuiden van het Zuider eiland. Het was even zoeken naar een camping. Een DOC Campsite bleek in de buurt te liggen. Dat zijn campingplaatsen in het beheer van het Department of Conservation, ofwel DOC. Deze overheidsorganisatie is het beste te vergelijken met ons Staatsbosbeheer. Naast het beheer van de machtige natuur van Nieuw-Zeeland verzorgt het DOC ongeveer 250 campings. Het fijne is dat de campings door heel Nieuw-Zeeland verspreid liggen. Daar belanden we dus met dit als uitzicht. Voor een € 8,00 sta je daar met een camper en twee personen. Dat stop je in een envelopje met je kentekennummer erop genoteerd. Er zijn toiletten , dat is de enigste voorziening. Deze DOC ligt aan de kust in de Purakaunui Bay. Een camping waar je veel ruimte hebt. Er staan over algemeen weinig campers.

'1094731' door MiekeDeHaas '1094731' door MiekeDeHaas

GriekenlandKefalonia

GriekenlandKefalonia

Het perfecte strand

MiekeDeHaas

Het eiland Kefalonia wordt nog niet druk bezocht door toeristen. Ik was daar begin oktober en hadden het mooiste weer van de wereld. De stranden heb je dan voor jezelf. Het Xi Beach wordt in het hoogseizoen druk bezocht. Nu waren we daar bijna moederziel alleen. Je kunt er een lange wandeling maken over het roodachtig zand en langs hoge witte kliffen. Het zand bevat ook nog eens geneeskrachtige mineralen. Schrik dus niet wanneer je hier mensen ziet rondlopen met een rood gezichtsmasker. Goed voor de verjonging, zegt men. Ik heb me daar niet aan gewaagd. Heb ik ook niet nodig!

'1094441' door MiekeDeHaas '1094441' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Marktvrouw

MiekeDeHaas

De markten in Yunnan zijn een lust voor je ogen, oren en neus. Dit is de plaats om minderheden die vanuit de bergen de markten bezoeken, te ontmoeten. Zij komen naar de markt en dragen hun traditionele klederdracht. Het is vooral kleurrijk. Hun taal verstaan we niet en Engels spreken ze niet. Een gids is dan wel echt nodig. Ze zijn trots dat we hen bezoeken en maken nooit een probleem over het maken van een foto. We zijn de enige westerse mensen die daar rondlopen en wij maken er ook geen probleem van dat we constant gefotografeerd worden met de mobieltjes door de plaatselijke bevolking.

'1093849' door MiekeDeHaas '1093849' door MiekeDeHaas

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Magische zonsondergan

MiekeDeHaas

We waren op weg naar Wellington op het Noorder eiland. We deden toch iets langer over de weg dan dat we gedacht hadden. We besloten om een camping te gaan zoeken. We kwamen terecht op een camping in Otaki. Zomaar een dorpje met een camping van weinig charme. Vooral vaste staanplaatsen en kleine vakantiehuisjes. We staan, en morgen weer verder. We zaten dicht bij de zee. We waren moe. Gelukkig besloten we om toch richting zee te lopen. Zulke zonsondergangen had ik nog niet vaak gezien. Ik kon weer helemaal los gaan met mijn fototoestel. De moeheid was weer snel in de vergeethoek geraakt. Dat is toch het leuke van een camper. Gewoon ergens gaan staan en je laten verrassen.

'1093725' door MiekeDeHaas '1093725' door MiekeDeHaas

Nieuw-ZeelandQueenstown omgeving

Nieuw-ZeelandQueenstown omgeving

Zicht op de Bergketen

MiekeDeHaas

Met de Skyline Gondola naar boven ...tja, lopen is ook geen optie. We willen toch echt Queenstown en de omringende bergen bekijken. We kunnen nog altijd naar beneden crossen met mountainbike . Dat blijkt alleen voor de echte durfvers te zijn, dus zeker niet voor mij. Het uitzicht is schilderachtig, het weer machtig mooi. Hierdoor is het zicht op de bergketen Remarkabels, met toppen tot 2340 meter overweldigend. Een belangrijke locatie voor de verfilming van de trilogie The Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien. Als kers op de taart was men ook nog eens aan het Paragliden

'1090809' door MiekeDeHaas '1090809' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Zachtaardige vrouw

MiekeDeHaas

Een reis maken door het uiterste zuiden van China is een en al cultuur en natuur. Ergens zijn waar geen toerisme is, lijkt steeds zeldzamer. In dit deel van Yunnan ben je dus echt nog een van de zeer zeldzame toeristen. De mensen zijn zo aardig en willen graag op de foto. Ze zijn zelfs trots wanneer ik non-verbaal duidelijk maak dat ik graag een foto wil nemen. Gaan dan wel vaak poseren. Maar met een beetje geduld , na afloop van de communicatie, zijn ze meer zichzelf.

'1090326' door MiekeDeHaas '1090326' door MiekeDeHaas

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Cathedral Cove

MiekeDeHaas

Op zo'n twee uur lopen ten noorden van Hahei Beach ligt de spectaculaire Cathedral Cove. Hier ligt een grot in de vorm van een kathedraal. Je kunt hier alleen tijdens eb komen, anders kun je er niet onderdoor lopen. Deze cave ligt op het schiereiland Coromandel Peninsula. Dit schitterend schiereiland heeft vele waterpoelen en prachtige baaien. Het ligt aan de noordoostkust van het Noordereiland. Het is heuvelachtig, heeft mooie bossen en wordt doorsneden met rivieren en een spectaculaire kustlijn.

'1090090' door MiekeDeHaas '1090090' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

De zon daalt neer in.

MiekeDeHaas

Puzhehei dat in het oosten van de provincie Yunnan ligt heeft schitterende Karstgebergten. Tijdens de zonsondergang moet je hier dus zijn. De pieken , de ondergaande zon en de prachtige rivieren eromheen, geeft een schitterend totaalplaatje. Je moet wel eerst honderden trappen beklimmen om boven te geraken. Het zijn ook nog eens van die onhandige hoge treden en er lijkt geen eind aan te komen. Met een aantal rustpauzes bereik ik uiteindelijk het eindpunt. De andere zijde geeft zicht op het dorp Puzhehei , prachtig gelegen tussen de pieken van het karstgebergte. In het dorp leven de Yi, Mao en Yao. Je bent echt de enige buitenlander. Maar de vele Chinezen die dit pareltje ook gevonden hebben, hebben hun plekje ook ingenomen met hun supermoderne camera's. Ben je in de buurt, ga dit zeker bezoeken. Zo niet dan is een omweg absoluut de moeite waard. Er wordt geen entree geheven.

'1089774' door MiekeDeHaas '1089774' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Chinese vrouw

MiekeDeHaas

Yunnan wordt nog niet massaal bezocht door toeristen. Je bent vaak een van de weinige westerse mensen die hier rondloopt. Men vindt het bijna altijd goed wanneer ze gefotografeerd worden. De vrouwen dragen vaak mooie hoofddeksels. Maar waarom de vrouwen een andere doek over hun hoofddeksel wikkelen, weet ik niet. Misschien ter bescherming van hun mooie hoofddeksel?

'1089574' door MiekeDeHaas '1089574' door MiekeDeHaas

Nieuw-ZeelandWhite Island

Nieuw-ZeelandWhite Island

Vulkanisch eiland

MiekeDeHaas

Kan toch niet laten om nog één foto te plaatsen van het vulkanisch eiland 'White island'. Bij aankomst op het eiland werd ik al lyrisch van het aanzicht. De stoom, het geluid, de kleuren enz. Eerst hebben we met een grote boot de oversteek gemaakt, daarna moesten we overstappen op een klein rubberen bootje en vervolgens klim je via een klein laddertje het eiland op. Thuis had ik deze trip al geboekt. Geweldig om daar rond te sjouwen tussen de stoom en de gekleurde zwavel. Wel onder strikte begeleiding van twee gidsen en de gasmaskers bij de hand. Verder zijn er geen paden gemaakt. wanneer je maar een beetje in de buurt van de gidsen blijft is het goed.

'1089454' door MiekeDeHaas '1089454' door MiekeDeHaas

SpanjeFormentera

SpanjeFormentera

Baai Caló d'es Mort

MiekeDeHaas

Zoek je een spannende en ongerepte baai ga dan naar Caló d'es Mort . Deze kleine afgelegen baai is te vinden in het oostelijke deel van het eiland Formentera. Bij Caló d'es Mort waande ik me even in de Grand canyon van Zuid-West Amerika, al is het in miniatuurvorm. De onwerkelijke rode- en oranje gekleurde sculpturen in allerlei grillige vormen steken subliem af tegen de heldere blauwe lucht en het blauwe zeewater. Ik vond het zeer verrassend. Het was niet makkelijk om het te vinden. Het strand Es Copinyar, is het startpunt. Daar kun je je auto parkeren. In de verte zie je nog niets van deze magische plek met het kleine intieme strandje. Na 20 minuten lopen en hier en daar wat klim- en klauterwerk, is het uitzicht je beloning. De beste tijd is tussen 16.00 en 17.00 uur. Dan wordt het alleen maar mooier ...monsterlijk mooi!

'1085762' door MiekeDeHaas '1085762' door MiekeDeHaas

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

View vanuit de...heli

MiekeDeHaas

Wanneer ik zo terugkijk naar 2018, is dit een beeld wat blijft hangen. Vanuit de helikopter ongelooflijk genoten van alle landschappen onder mij. Op de landkaart zag ik kleine dunne blauwe lijntjes lopen, hetgeen allemaal kleine stroompjes zijn die vanaf gletsjer bij Mount Cook naar beneden stromen, richting lake Pukaki . Vanaf de grond zie je de deze stroompjes niet ...tot dat we in de helikopter zaten. Beste onderneming die ik in 2018 heb genomen. Iedereen de beste wensen voor 2019

'1073471' door MiekeDeHaas '1073471' door MiekeDeHaas

SpanjeFormentera

SpanjeFormentera

Baai Cala en Baster

MiekeDeHaas

Zoek je op eiland Formentera een spannend en ongerepte baai, ga dan naar Cala en Baster. Deze kleine afgelegen baai is te vinden in het oostelijke deel van het eiland. Cala en Baster, het was even zoeken maar dan heb je wel het 'alleen op de wereld' gevoel. Het ligt in een kleine beschermende baai, bezaaid met geheimzinnige grotten. Die dienen als droogdokken voor boten maar ook te gebruiken als schaduwplekken op snikhete dagen. Vanaf een flinke hoogte wandel je naar beneden over prachtige rotsplateaus. Ik kan je gerust stellen, het is allemaal te doen en niet steil. Het was een verrassende plek en we hadden het rijk voor onszelf.

'1064354' door MiekeDeHaas '1064354' door MiekeDeHaas

Nieuw-ZeelandQueenstown omgeving

Nieuw-ZeelandQueenstown omgeving

Onderweg naar Te Anau

MiekeDeHaas

We zijn al vroeg op pad met onze gehuurde camper van Queenstown naar Te Anau. Hiervoor volg je weg 6 zuidwaarts. Te Anau hebben we gekozen als start naar Milford Sound. Onderweg kom je de meest prachtige plaatjes tegen. Ik heb alle tijd om rond te kijken omdat mijn man de camper bestuurd. Geregeld stoppen is een must. Alleen al om de landschappen op je in te laten werken en een foto te maken natuurlijk. Het is daar momenteel voorjaar ( oktober) en kom je dus vele lammetjes tegen, brem en appelbomen die in bloei staan, enz. Nieuw Zeeland heeft prachtige landschappen met veel groen en besneeuwde bergen , zoals hier op de foto.

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik