Ambassadeur MiekeDeHaas

'1122786' door MiekeDeHaas '1122786' door MiekeDeHaas

Nieuw-Zeelandcatlins

Nieuw-Zeelandcatlins

Zeegrotten

MiekeDeHaas

In het zuiden van het zuidereiland bevinden zich twee zeegrotten, genaamd Cathedral caves. Ze zijn een van de langste zeegrotten ter wereld, gelegen aan het het waipatistrand, aan de kust van Catlins. Het heeft een 30 meter hoog plafond en een lengte van 200 meter. De grotten zijn gevormd door zeegolven, gedurende miljoenen jaren. Je kunt deze alleen maar bezoeken bij eb, een uur tot 1,5 uur. Op deze site kun je dagelijks lezen wat de getijden zijn: https://www.cathedralcaves.co.nz/tides Wij stonden als eerste bij de poort en hadden ons goed op de hoogte gebracht van de ebtijden. De zon scheen, buscamper geparkeerd, gemeld (dat is verplicht) en op pad. Het is zo 'n 2 km lopen voordat je bij de grot bent. Je moet een stukje lopen door een bos en de rest over het strand. Heerlijk toch! Eenmaal op pad begon het toch te regenen en te waaien. En niet zo 'n klein beetje ook. Het goot pijpenstelen. We laten ons niet kennen en sjouwen door. Eenmaal op het strand aangekomen leek het niet echt volledig eb. We gaan toch recht op ons doel af. En jawel hoor, daar komt de eerste zeegolf (rechts) al op me af. Ontwijken ging niet, want links had je rotsen. Om maar enigszins de golven te ontwijken klom ik onbeholpen over de natte glibberige rotsen met twee centimeter water in mijn bergschoenen. We werden steeds stiller en waren doorweek van de regen. Maar het was uniek om binnen in de zeegrotten te arriveren, te bedenken dat die onder water staan wanneer het vloed is. Op de terugweg bleef het droog en was het echt eb geworden. Tja, je moet maar 'haantje-de-voorste' willen zijn!

'1122661' door MiekeDeHaas '1122661' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Goedlachs

MiekeDeHaas

Gewoon, een goedlachse man die ik tijdens mijn reis heb ontmoet. In het zuiden van China staan de bewoners echt open voor contact. Ze vinden het interessant om westerse mensen te ontmoeten. Heel vaak kregen we een rondleiding in hun huisje, wat ze vol trots lieten zien. Engels spreken ze niet. Daarom is een gids echt noodzakelijk in het diepe zuiden van China.

'1122516' door MiekeDeHaas '1122516' door MiekeDeHaas

Nieuw-ZeelandWhite Island

Nieuw-ZeelandWhite Island

Vóór de uitbarsting

MiekeDeHaas

Op 19 december 2019 heeft er een vulkaanuitbarsting plaats gevonden op White Island, een klein vulkanisch eiland in de Bay of Plenty in Nieuw-Zeeland. Het as werd tot ruim 3500 meter de lucht in geblazen en het regende gloeiendheet puin, voordat alles een paar minuten later weer stil was. Een zwarte bladzijde voor nieuw Zeeland. Deze uitbarsting was door niemand voorzien. Wij waren hier in 2018 en hebben toen een excursie geboekt naar dit wonderlijk eiland. Het is nog onduidelijk wat voor gevolgen deze tragedie op lange termijn zal hebben voor de mogelijkheid van toeristen om dit eiland in privé-eigendom te bezoeken. Wetenschappers blijven het eiland nauwlettend in de gaten houden en bestuderen.

'1122434' door MiekeDeHaas '1122434' door MiekeDeHaas

NederlandTilburg

NederlandTilburg

Oog in oog met Schots

MiekeDeHaas

Het natuurgebied 'Huis ter heide' is een aangenaam natuurgebied. Echt druk is het er niet, terwijl de natuur er prachtig is met al zijn vennen. Er zijn diverse routes uitgezet. Onderweg kom je een uitkijktoren tegen die een weids zicht geeft over de vennen. Tijdens de wandeling heb je grote kans dat je oog in oog komt te staan met een aantal Hooglanders. Ze doen niets wanneer je ze maar met rust laat. Al loop je er wel vaak heel dicht langs af. Het gebied wordt in bescherming genomen door Natuurmonumenten. Wanneer je rond de zonsondergang arriveert, wordt het magisch mooi.

'1122033' door MiekeDeHaas '1122033' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Bootjes verbranden

MiekeDeHaas

Tijdens onze reis door Zuid China kwamen we bij een kleine Boeddhistische Tempel. Hier waren veelal vrouwen bezig met het ritueel verbranden van papieren bootjes. Dit is bedoeld als offerande voor de Boeddhistische Goden en de overleden voorouders. Volgens de traditie moeten familieleden hun dierbaren overledenen voorzien van alles wat ze maar eventueel nodig zouden kunnen hebben in de andere wereld. De gebruiksartikelen ( schoenen, auto's, fietsen, huizen, enz) , worden van papier gemaakt en verbrand. In dit geval dus een mand vol bootjes. Via de vlammen worden de spulletjes 'verzonden' naar de voorouders. Tijdens de verbranding worden naam en adres van begunstigde en afzender hardop uitgesproken.

'1121918' door MiekeDeHaas '1121918' door MiekeDeHaas

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Dagtocht naar Loch...

MiekeDeHaas

Een dagtrip naar Loch Etive was fantastisch. Het weer was niet bepaald zonnig. Maar juist daardoor had Loch Etive wel extra charme. Via de A82, net voorbij Cen Cloe, gaat een klein weggetje richting Etive. Het is een single track road. Veel verkeer is er niet. Deze weg voert je richting het Loch en is ongeveer 20 kilometer lang. Zodra we het meer in zicht hadden hebben we de auto geparkeerd en zijn aan de wandel gegaan langs de rivier die eindigt bij Loch Evite. Het landschap er omheen is zo machtig met zijn hoge bergen, weerspiegelingen, bewolking enz. Bovendien, je komt er niemand tegen. Maar wees voorzichtig, want het is niet altijd duidelijk waar gras eindigt en het moerassig gebied begint.

'1121727' door MiekeDeHaas '1121727' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

De boer ploegde voort

MiekeDeHaas

Tijdens onze reis door het zuiden van Yunnan kom je regelmatig tafereeltjes tegen waarvoor je graag een stop maakt. In het diepe zuiden werken ze nog met buffel en een klein ploegje. Maar de voren zijn kaasrecht. Het ploegen gebeurt wel een een prachtige omgeving. De grond is werkelijk knal oranje. En de boer ploegde voort ...... ...

'1121645' door MiekeDeHaas '1121645' door MiekeDeHaas

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Taurange bay

MiekeDeHaas

S'morgens vroeg arriveren we bij de Tauranga bay. Eigenlijk waren we op pad naar Cape Foulwind om daar de zeehondenkolonie te bekijken . Dat laatste viel tegen. Daar zag je alleen maar een paar zeehonden heeeeel diep beneden ons. Het waren miniatuurtjes. Maar de omgeving mag er zijn en daar hebben we dan ook de meeste tijd besteed. Vooral bij eb geniet ik het meest. Het was nog een beetje mistig en hadden het rijk voor ons zelf.

'1121479' door MiekeDeHaas '1121479' door MiekeDeHaas

DuitslandSleeswijk-Holstein

DuitslandSleeswijk-Holstein

Twee verbaasde Jannen

MiekeDeHaas

De Jan van Genten aanschouwen op het kleine eilandje Helgoland, in Duitsland is een belevenis. Ze hebben zo hun eigen gezichtsuitdrukking. Zeg nu zelf .... deze twee kijken toch echt verbaasd. Duizenden Jannen vliegen hier rond. Dit is vanuit een klif te zien. En geloof me dat je er uren naar kunt turen. Je kunt vrij dicht bijkomen. In mei, begin juni is de beste tijd. Dan zijn ze hun nesten aan het maken. Ze vliegen dan af en aan met zeewier om die vervolgens weer door een andere Jan te laten inpikken.

'1121377' door MiekeDeHaas '1121377' door MiekeDeHaas

Nederlandtexel

Nederlandtexel

Bootjes op het droge

MiekeDeHaas

Weer terug van een weekje Texel. Veel gefietst, gewandeld, geslenterd en uitgewaaid. Een prachtig eiland waar je heerlijke fietstochten kunt maken. Ook al fiets je af en toe dezelfde paden door de duinen en langs de zee, het is altijd weer anders. Zeker een aanrader.

'1120850' door MiekeDeHaas '1120850' door MiekeDeHaas

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

Mosselpalen bij Quend

MiekeDeHaas

Op verzoek de mosselpalen bij Quend-Plage. De mosselen in Quend en haar omgeving zijn geheel anders dan de ons bekende Zeeuwse mosselen. Ze zijn geelachtig van kleur en iets kleiner, maar blijkbaar bijzonder smaakvol. Heb ze zelf niet geproefd ivm allergie voor mosselen. De mosselen worden niet op rotsen gekweekt, maar op palen. Vandaar de naam “moules du bouchot”. De palen zijn zeker 2 meter hoog. Bij Quend is een uitgestrekte oppervlakte met mosselpalen die verdeeld zijn onder verschillende eigenaren. Het is de moeite waard ze eens te bekijken. Een indrukwekkende belevenis. Vooral het ‘oogsten’ van de mosselen is zwaar werk. Je kunt er alleen maar op momenten dat het eb is mee bezig zijn. De werktijden zijn dus erg onregelmatig. En zoals ik bij de vorige foto al beschreef, alleen bij eb zijn ze zichtbaar en daarna verdwijnen ze snel onder het zeewater en zie je er niets meer van.

'1120821' door MiekeDeHaas '1120821' door MiekeDeHaas

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

Quend-Plage

MiekeDeHaas

Noord Frankrijk/Opaalkust was een mooie uitvalbasis in Coronatijd. We waren hier half juli. Het is dan redelijk rustig omdat de Fransen zelf nog geen vakantie hebben. Maar het voor- en najaar zijn ook prachtig. Vooral het licht is dan erg mooi. In enkele uren ben je er. Op de foto zie je het Quend-plage. Bij eb trekt de zee zich wel een kilometer terug. De bevolking maakt hier gebruik van om met hun paarden op pad te gaan. Doordat het eb is, kun je helemaal naar de palen lopen waarop mosselen gekweekt worden. Er staan er duizenden. Een groot woud aan palen. Een machtig gezicht. Maar voor je het weet is het weer vloed en staan al die duizenden palen weer onder water. Je moet dus op tijd terug lopen wanneer je het water weer ziet opkomen. De overgang van eb naar vloed gaat erg snel.

'1120684' door MiekeDeHaas '1120684' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Yao-vrouw

MiekeDeHaas

In China leven 2,5 miljoen Yao-mensen. Onder deze groepering leven weer vele subgroepen. Ze dragen allemaal een hoge zwarte muts/hoed die onderaan mooi in plooien valt en eindigt met blauwe repen stof. Daaronder dragen ze een soort haarband bestaande uit meerdere smalle rollen, gemaakt van zwart garen. Verder draagt deze vrouw roze slierten die met een touwtjes om haar hals hangen. En zo zit een groep vrouwen in exact dezelfde kledij op de markt. Deze vrouw kwamen we tegen op de markt in Mengqiao , in het zuiden van de provincie Yunnan. Het zijn bijzondere markten. Ze vinden het goed wanneer ze gefotografeerd worden. De vrouwen giebelen wel toen ze ons zagen. Toeristen waren ze totaal niet gewend.

'1120614' door MiekeDeHaas '1120614' door MiekeDeHaas

SpanjeFormentera

SpanjeFormentera

Playa de Ses Illetes

MiekeDeHaas

Dacht, doe vandaag maar een plaatje waar ik het warm van krijg. Playa de Ses Illetes is het bekendste strand van Formentera. Het heeft een Caribische flair. Deze parel ligt op het zeer smalle schiereiland Es Trucadors op het noordelijkste puntje van Formentera. Neem je de moeite om deze smalle landtong helemaal af te lopen tot het uiterste puntje, dan zie je in één oogopslag de Middellandse zee aan zowel de oost- als de westkant en het onbewoonde eilandje S'Espalmador. En je hebt het strand ook nog eens voor jezelf.

'1120531' door MiekeDeHaas '1120531' door MiekeDeHaas

Nieuw-Zeelandcatlins

Nieuw-Zeelandcatlins

Purakaunui Bay

MiekeDeHaas

Het was even zoeken naar een camping. Een DOC Campsite bleek in de buurt te liggen, aan de kust in de Purakaunui Bay. Dit zijn campingplaatsen in het beheer van het Department of Conservation, ofwel DOC. Deze overheidsorganisatie is het beste te vergelijken met ons Staatsbosbeheer. Naast het beheer van de machtige natuur van Nieuw-Zeeland verzorgt het DOC ongeveer 250 campings. Het fijne is dat de campings door heel Nieuw-Zeeland verspreid liggen en veel ruimte bieden. Daar belanden we dus met dit als uitzicht. Al moest ik voor de foto wel heel vroeg uit de veren en het was ijskoud. Ik kon het moment ook niet voorbij laten gaan. Voor € 8,00 sta je daar met een camper en twee personen. Dat stop je in een envelopje met je kentekennummer erop genoteerd. Er zijn toiletten , dat is de enigste voorziening.

'1120448' door MiekeDeHaas '1120448' door MiekeDeHaas

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

Alles op een rijtje

MiekeDeHaas

Deze strandhuisjes staan tijdens de zomermaanden aan de Opaalkust in de badplaats Cayeux-sur-Mer . Ze staan pal aan het strand. Het heeft de langste boardwalk van Europa. Nog nooit van de Opaalkust gehoord? Dat is niet zo gek, want deze Noord-Franse kuststreek is nog niet zo bekend bij het grote publiek. Hoewel de Côte d’Opale net over de grens met België ligt (lekker dichtbij dus), is het in de meeste badplaatsen het hele jaar door relatief rustig. De Opaalkust ligt aan de Noordzeekust in het departement Nord-Pas-de-Calais en strekt zich uit van Calais tot Berck-sur-Mer. De streek kenmerkt zich door een bijzondere geschiedenis, karakteristieke vissersdorpjes, ongerepte stranden en een glooiend landschap. Echt een paradijs voor wandelaars en fietsers.

'1120299' door MiekeDeHaas '1120299' door MiekeDeHaas

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Droomvlucht

MiekeDeHaas

We zouden in de eerste instantie een helikoptervlucht nemen boven de Franz Josef gletsjer. Door het slechte weer ging deze kans voorbij. We ontvingen een tegoedbon om het nogmaals te proberen bij Mount Cook. Het was al 16.00 uur toen we daar arriveerde en niet de beste tijd om te vliegen. De zon scheen en ze hadden nog 2 plaatsen om 17.00 uur. Twijfel twijfel .... .toch gedaan ipv de volgende dag. Wow, wat een uitzicht hebben we gehad en het beste weer wat je maar kon bedenken. We zagen de prachtige stroompjes die allemaal richting lake Pukaki gaan. En wat denk je de volgende ochtend ....... we zagen geen hand voor onze ogen. Maar onze droom is uitgekomen.

'1120166' door MiekeDeHaas '1120166' door MiekeDeHaas

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

Krijtrotsen langs de.

MiekeDeHaas

De opaalkust is een dichtbij vakantie in noord Frankrijk. 3 Uurtjes rijden en je bevindt je een een totaal andere omgeving. We waren hier beging juli. Het is dan nog erg rustig. Vanaf augustus trekken de Fransen naar de kust en wordt het drukker. Hier zie je de krijtrotsen bij het plaatsje Ault.

'1102061' door MiekeDeHaas '1102061' door MiekeDeHaas

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Schiereiland...Coroma

MiekeDeHaas

Op zo'n twee uur lopen ten noorden van Hahei Beach ligt de spectaculaire Cathedral Cove gelegen op het schiereiland Coromandel Peninsula. De grot heeft de vorm van een kathedraal. Je kunt hier alleen tijdens eb komen, anders kun je er niet onderdoor lopen. Wanneer je hier dan onderdoor bent gelopen heb je een grandioos uitzicht zoals hier op de foto te zien is.

'1101937' door MiekeDeHaas '1101937' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Gekleurde...Rijstterr

MiekeDeHaas

De rijstterrassen in Yunnan zijn overweldigend mooi. De Chinezen zelf bezoeken met name de rijstterrassen in het districht Yuanyang. Zoals Laohuzui, Duoyishi en Bada. Duizenden terrassen zie je in een oogopslag. Als westerling ben je vaak de enige maar de Chinese bevolking bezoeken massaal deze terrassen. Wil je de rijstterrassen bijna voor jezelf hebben reis dan af naar Honghe. Onvoorstelbaar hoe mooi de terrassen daar liggen. De bevolking zelf bezoekt deze nauwelijks. Er zijn geen paden en trappen aangelegd. Des te mooier . Dus bezoek dit district ook. Het is makkelijk te doen met de auto. Er zijn voldoende mogelijkheden om uit te stappen. Samen met een gids hebben we een wandeling gemaakt over de glibberige paden tussen de terrassen door. Fantastisch. De beste tijd is vanaf december toto half maart. Dan staat er water op de rijstterrassen.

'1101412' door MiekeDeHaas '1101412' door MiekeDeHaas

Nieuw-ZeelandSouthland

Nieuw-ZeelandSouthland

Lake Matheson

MiekeDeHaas

Lake Matheson, ook wel bekend als ’mirror lake’, ligt 6 km ten westen van Fox Glacier aan de Lake Mathieson Road. Het meer ontstond zo’n 14000 jaar geleden toen Fox Glacier zich hier terugtrok uit de richting van de zee. Op rustige, heldere ochtenden weerspiegelen Mount Cook en Mount Tasman zich in het meer dat wordt omzoomd door bossen. We hebben dit meer twee keer bezocht. De eerste keer was het weer bagger en de volgende ochtend leek het op te klaren. En gelukkig hadden we een 'spiegel'. Geen stralend weer maar prima zolang het maar niet regent. In twee uurtjes kun je rond het meer lopen.

'1101175' door MiekeDeHaas '1101175' door MiekeDeHaas

ZwitserlandKanton Bern

ZwitserlandKanton Bern

Sustenpass met zicht.

MiekeDeHaas

Zwitserland is een machtig land met al zijn bergen. De campings zijn goed verzorgd en alles moet op een milieuvriendelijke manier gesorteerd worden zodat alles gerecycled kan worden. Daar zijn ze kien in. Overal kun je via kabelbanen op een duurzame manier de bergen in en wanneer je wilt kun je te voet terug. Dan ben je echt van het gebaande pad af. Dit doen ze goed en promoten dit fantastisch.. Op de camping krijg je per persoon 2 buskaartjes om naar het centrum te gaan. Geen gedoe met je auto, veel duurzamer en de stad wordt minder vervuild. De Sustenpass heeft overweldigende mooie uitzichten . Vanuit de weg zie je de Steinsee niet direct liggen. Pas wanneer je in de berm staat zie je het gletsjermeer liggen. Hier heb ik dus wel even gestaan. En je hebt het helemaal voor jezelf.

'1099931' door MiekeDeHaas '1099931' door MiekeDeHaas

Nieuw-ZeelandChristchurch omgeving

Nieuw-ZeelandChristchurch omgeving

Regen op komst

MiekeDeHaas

Onze vakantie in Nieuw Zeeland zit er bijna op. Als laatste wilde we naar Castle Hill Peaks rijden. Oké het weer voorspelt niet heel veel goeds. Via Highway 77 rijden we met onze camper naar ons doel. Onderweg zagen we twee regenbogen tegelijk. Fascinerend om te zien. Hopelijk toch een beetje zon. Tot Castle Hill hadden we redelijk weer. Op de terugweg werd het weer helaas steeds slechter. Soms zelfs beangstigend. Oei..en wat lezen we de volgende dag in de krant? De brug waarover wij gereden hebben was door het slechte weer in elkaar gezakt. S' avonds zagen we de beelden. Dan schrik je wel even. Hoe dan ook...de weg 77 is een van de mooiste wegen die we gereden hebben.

'1099701' door MiekeDeHaas '1099701' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Kleurrijke vrouwen

MiekeDeHaas

De provincie Yunnan is nog zeer authentiek. Vaak zie je vrouwen in traditionele kleding die generatie op generatie gedragen wordt. Ze creëren vaak zelf een hoofddeksel wat niet perse hoeft te combineren met hun traditionele kleding. Kleurrijk is het wel.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier