Ambassadeur MiekeDeHaas

'1121727' door MiekeDeHaas '1121727' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

De boer ploegde voort

MiekeDeHaas

Tijdens onze reis door het zuiden van Yunnan kom je regelmatig tafereeltjes tegen waarvoor je graag een stop maakt. In het diepe zuiden werken ze nog met buffel en een klein ploegje. Maar de voren zijn kaasrecht. Het ploegen gebeurt wel een een prachtige omgeving. De grond is werkelijk knal oranje. En de boer ploegde voort ...... ...

'1121645' door MiekeDeHaas '1121645' door MiekeDeHaas

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Taurange bay

MiekeDeHaas

S'morgens vroeg arriveren we bij de Tauranga bay. Eigenlijk waren we op pad naar Cape Foulwind om daar de zeehondenkolonie te bekijken . Dat laatste viel tegen. Daar zag je alleen maar een paar zeehonden heeeeel diep beneden ons. Het waren miniatuurtjes. Maar de omgeving mag er zijn en daar hebben we dan ook de meeste tijd besteed. Vooral bij eb geniet ik het meest. Het was nog een beetje mistig en hadden het rijk voor ons zelf.

'1121479' door MiekeDeHaas '1121479' door MiekeDeHaas

DuitslandSleeswijk-Holstein

DuitslandSleeswijk-Holstein

Twee verbaasde Jannen

MiekeDeHaas

De Jan van Genten aanschouwen op het kleine eilandje Helgoland, in Duitsland is een belevenis. Ze hebben zo hun eigen gezichtsuitdrukking. Zeg nu zelf .... deze twee kijken toch echt verbaasd. Duizenden Jannen vliegen hier rond. Dit is vanuit een klif te zien. En geloof me dat je er uren naar kunt turen. Je kunt vrij dicht bijkomen. In mei, begin juni is de beste tijd. Dan zijn ze hun nesten aan het maken. Ze vliegen dan af en aan met zeewier om die vervolgens weer door een andere Jan te laten inpikken.

'1121377' door MiekeDeHaas '1121377' door MiekeDeHaas

Nederlandtexel

Nederlandtexel

Bootjes op het droge

MiekeDeHaas

Weer terug van een weekje Texel. Veel gefietst, gewandeld, geslenterd en uitgewaaid. Een prachtig eiland waar je heerlijke fietstochten kunt maken. Ook al fiets je af en toe dezelfde paden door de duinen en langs de zee, het is altijd weer anders. Zeker een aanrader.

'1120850' door MiekeDeHaas '1120850' door MiekeDeHaas

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

Mosselpalen bij Quend

MiekeDeHaas

Op verzoek de mosselpalen bij Quend-Plage. De mosselen in Quend en haar omgeving zijn geheel anders dan de ons bekende Zeeuwse mosselen. Ze zijn geelachtig van kleur en iets kleiner, maar blijkbaar bijzonder smaakvol. Heb ze zelf niet geproefd ivm allergie voor mosselen. De mosselen worden niet op rotsen gekweekt, maar op palen. Vandaar de naam “moules du bouchot”. De palen zijn zeker 2 meter hoog. Bij Quend is een uitgestrekte oppervlakte met mosselpalen die verdeeld zijn onder verschillende eigenaren. Het is de moeite waard ze eens te bekijken. Een indrukwekkende belevenis. Vooral het ‘oogsten’ van de mosselen is zwaar werk. Je kunt er alleen maar op momenten dat het eb is mee bezig zijn. De werktijden zijn dus erg onregelmatig. En zoals ik bij de vorige foto al beschreef, alleen bij eb zijn ze zichtbaar en daarna verdwijnen ze snel onder het zeewater en zie je er niets meer van.

'1120821' door MiekeDeHaas '1120821' door MiekeDeHaas

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

Quend-Plage

MiekeDeHaas

Noord Frankrijk/Opaalkust was een mooie uitvalbasis in Coronatijd. We waren hier half juli. Het is dan redelijk rustig omdat de Fransen zelf nog geen vakantie hebben. Maar het voor- en najaar zijn ook prachtig. Vooral het licht is dan erg mooi. In enkele uren ben je er. Op de foto zie je het Quend-plage. Bij eb trekt de zee zich wel een kilometer terug. De bevolking maakt hier gebruik van om met hun paarden op pad te gaan. Doordat het eb is, kun je helemaal naar de palen lopen waarop mosselen gekweekt worden. Er staan er duizenden. Een groot woud aan palen. Een machtig gezicht. Maar voor je het weet is het weer vloed en staan al die duizenden palen weer onder water. Je moet dus op tijd terug lopen wanneer je het water weer ziet opkomen. De overgang van eb naar vloed gaat erg snel.

'1120684' door MiekeDeHaas '1120684' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Yao-vrouw

MiekeDeHaas

In China leven 2,5 miljoen Yao-mensen. Onder deze groepering leven weer vele subgroepen. Ze dragen allemaal een hoge zwarte muts/hoed die onderaan mooi in plooien valt en eindigt met blauwe repen stof. Daaronder dragen ze een soort haarband bestaande uit meerdere smalle rollen, gemaakt van zwart garen. Verder draagt deze vrouw roze slierten die met een touwtjes om haar hals hangen. En zo zit een groep vrouwen in exact dezelfde kledij op de markt. Deze vrouw kwamen we tegen op de markt in Mengqiao , in het zuiden van de provincie Yunnan. Het zijn bijzondere markten. Ze vinden het goed wanneer ze gefotografeerd worden. De vrouwen giebelen wel toen ze ons zagen. Toeristen waren ze totaal niet gewend.

'1120614' door MiekeDeHaas '1120614' door MiekeDeHaas

SpanjeFormentera

SpanjeFormentera

Playa de Ses Illetes

MiekeDeHaas

Dacht, doe vandaag maar een plaatje waar ik het warm van krijg. Playa de Ses Illetes is het bekendste strand van Formentera. Het heeft een Caribische flair. Deze parel ligt op het zeer smalle schiereiland Es Trucadors op het noordelijkste puntje van Formentera. Neem je de moeite om deze smalle landtong helemaal af te lopen tot het uiterste puntje, dan zie je in één oogopslag de Middellandse zee aan zowel de oost- als de westkant en het onbewoonde eilandje S'Espalmador. En je hebt het strand ook nog eens voor jezelf.

'1120531' door MiekeDeHaas '1120531' door MiekeDeHaas

Nieuw-Zeelandcatlins

Nieuw-Zeelandcatlins

Purakaunui Bay

MiekeDeHaas

Het was even zoeken naar een camping. Een DOC Campsite bleek in de buurt te liggen, aan de kust in de Purakaunui Bay. Dit zijn campingplaatsen in het beheer van het Department of Conservation, ofwel DOC. Deze overheidsorganisatie is het beste te vergelijken met ons Staatsbosbeheer. Naast het beheer van de machtige natuur van Nieuw-Zeeland verzorgt het DOC ongeveer 250 campings. Het fijne is dat de campings door heel Nieuw-Zeeland verspreid liggen en veel ruimte bieden. Daar belanden we dus met dit als uitzicht. Al moest ik voor de foto wel heel vroeg uit de veren en het was ijskoud. Ik kon het moment ook niet voorbij laten gaan. Voor € 8,00 sta je daar met een camper en twee personen. Dat stop je in een envelopje met je kentekennummer erop genoteerd. Er zijn toiletten , dat is de enigste voorziening.

'1120448' door MiekeDeHaas '1120448' door MiekeDeHaas

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

Alles op een rijtje

MiekeDeHaas

Deze strandhuisjes staan tijdens de zomermaanden aan de Opaalkust in de badplaats Cayeux-sur-Mer . Ze staan pal aan het strand. Het heeft de langste boardwalk van Europa. Nog nooit van de Opaalkust gehoord? Dat is niet zo gek, want deze Noord-Franse kuststreek is nog niet zo bekend bij het grote publiek. Hoewel de Côte d’Opale net over de grens met België ligt (lekker dichtbij dus), is het in de meeste badplaatsen het hele jaar door relatief rustig. De Opaalkust ligt aan de Noordzeekust in het departement Nord-Pas-de-Calais en strekt zich uit van Calais tot Berck-sur-Mer. De streek kenmerkt zich door een bijzondere geschiedenis, karakteristieke vissersdorpjes, ongerepte stranden en een glooiend landschap. Echt een paradijs voor wandelaars en fietsers.

'1120299' door MiekeDeHaas '1120299' door MiekeDeHaas

Nieuw-ZeelandMount Cook

Nieuw-ZeelandMount Cook

Droomvlucht

MiekeDeHaas

We zouden in de eerste instantie een helikoptervlucht nemen boven de Franz Josef gletsjer. Door het slechte weer ging deze kans voorbij. We ontvingen een tegoedbon om het nogmaals te proberen bij Mount Cook. Het was al 16.00 uur toen we daar arriveerde en niet de beste tijd om te vliegen. De zon scheen en ze hadden nog 2 plaatsen om 17.00 uur. Twijfel twijfel .... .toch gedaan ipv de volgende dag. Wow, wat een uitzicht hebben we gehad en het beste weer wat je maar kon bedenken. We zagen de prachtige stroompjes die allemaal richting lake Pukaki gaan. En wat denk je de volgende ochtend ....... we zagen geen hand voor onze ogen. Maar onze droom is uitgekomen.

'1120166' door MiekeDeHaas '1120166' door MiekeDeHaas

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

Krijtrotsen langs de.

MiekeDeHaas

De opaalkust is een dichtbij vakantie in noord Frankrijk. 3 Uurtjes rijden en je bevindt je een een totaal andere omgeving. We waren hier beging juli. Het is dan nog erg rustig. Vanaf augustus trekken de Fransen naar de kust en wordt het drukker. Hier zie je de krijtrotsen bij het plaatsje Ault.

'1102061' door MiekeDeHaas '1102061' door MiekeDeHaas

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Nieuw-ZeelandBay of Plenty, Coromandel, Eastland

Schiereiland...Coroma

MiekeDeHaas

Op zo'n twee uur lopen ten noorden van Hahei Beach ligt de spectaculaire Cathedral Cove gelegen op het schiereiland Coromandel Peninsula. De grot heeft de vorm van een kathedraal. Je kunt hier alleen tijdens eb komen, anders kun je er niet onderdoor lopen. Wanneer je hier dan onderdoor bent gelopen heb je een grandioos uitzicht zoals hier op de foto te zien is.

'1101937' door MiekeDeHaas '1101937' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Gekleurde...Rijstterr

MiekeDeHaas

De rijstterrassen in Yunnan zijn overweldigend mooi. De Chinezen zelf bezoeken met name de rijstterrassen in het districht Yuanyang. Zoals Laohuzui, Duoyishi en Bada. Duizenden terrassen zie je in een oogopslag. Als westerling ben je vaak de enige maar de Chinese bevolking bezoeken massaal deze terrassen. Wil je de rijstterrassen bijna voor jezelf hebben reis dan af naar Honghe. Onvoorstelbaar hoe mooi de terrassen daar liggen. De bevolking zelf bezoekt deze nauwelijks. Er zijn geen paden en trappen aangelegd. Des te mooier . Dus bezoek dit district ook. Het is makkelijk te doen met de auto. Er zijn voldoende mogelijkheden om uit te stappen. Samen met een gids hebben we een wandeling gemaakt over de glibberige paden tussen de terrassen door. Fantastisch. De beste tijd is vanaf december toto half maart. Dan staat er water op de rijstterrassen.

'1101412' door MiekeDeHaas '1101412' door MiekeDeHaas

Nieuw-ZeelandSouthland

Nieuw-ZeelandSouthland

Lake Matheson

MiekeDeHaas

Lake Matheson, ook wel bekend als ’mirror lake’, ligt 6 km ten westen van Fox Glacier aan de Lake Mathieson Road. Het meer ontstond zo’n 14000 jaar geleden toen Fox Glacier zich hier terugtrok uit de richting van de zee. Op rustige, heldere ochtenden weerspiegelen Mount Cook en Mount Tasman zich in het meer dat wordt omzoomd door bossen. We hebben dit meer twee keer bezocht. De eerste keer was het weer bagger en de volgende ochtend leek het op te klaren. En gelukkig hadden we een 'spiegel'. Geen stralend weer maar prima zolang het maar niet regent. In twee uurtjes kun je rond het meer lopen.

'1101175' door MiekeDeHaas '1101175' door MiekeDeHaas

ZwitserlandKanton Bern

ZwitserlandKanton Bern

Sustenpass met zicht.

MiekeDeHaas

Zwitserland is een machtig land met al zijn bergen. De campings zijn goed verzorgd en alles moet op een milieuvriendelijke manier gesorteerd worden zodat alles gerecycled kan worden. Daar zijn ze kien in. Overal kun je via kabelbanen op een duurzame manier de bergen in en wanneer je wilt kun je te voet terug. Dan ben je echt van het gebaande pad af. Dit doen ze goed en promoten dit fantastisch.. Op de camping krijg je per persoon 2 buskaartjes om naar het centrum te gaan. Geen gedoe met je auto, veel duurzamer en de stad wordt minder vervuild. De Sustenpass heeft overweldigende mooie uitzichten . Vanuit de weg zie je de Steinsee niet direct liggen. Pas wanneer je in de berm staat zie je het gletsjermeer liggen. Hier heb ik dus wel even gestaan. En je hebt het helemaal voor jezelf.

'1099931' door MiekeDeHaas '1099931' door MiekeDeHaas

Nieuw-ZeelandChristchurch omgeving

Nieuw-ZeelandChristchurch omgeving

Regen op komst

MiekeDeHaas

Onze vakantie in Nieuw Zeeland zit er bijna op. Als laatste wilde we naar Castle Hill Peaks rijden. Oké het weer voorspelt niet heel veel goeds. Via Highway 77 rijden we met onze camper naar ons doel. Onderweg zagen we twee regenbogen tegelijk. Fascinerend om te zien. Hopelijk toch een beetje zon. Tot Castle Hill hadden we redelijk weer. Op de terugweg werd het weer helaas steeds slechter. Soms zelfs beangstigend. Oei..en wat lezen we de volgende dag in de krant? De brug waarover wij gereden hebben was door het slechte weer in elkaar gezakt. S' avonds zagen we de beelden. Dan schrik je wel even. Hoe dan ook...de weg 77 is een van de mooiste wegen die we gereden hebben.

'1099701' door MiekeDeHaas '1099701' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Kleurrijke vrouwen

MiekeDeHaas

De provincie Yunnan is nog zeer authentiek. Vaak zie je vrouwen in traditionele kleding die generatie op generatie gedragen wordt. Ze creëren vaak zelf een hoofddeksel wat niet perse hoeft te combineren met hun traditionele kleding. Kleurrijk is het wel.

'1099638' door MiekeDeHaas '1099638' door MiekeDeHaas

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Nieuw-ZeelandNoord Centraal Eiland

Avondzon aan de kust

MiekeDeHaas

De weg naar Wellington op het Noorder eiland was toch wel wat langer dan we dachten. We besloten om een camping te gaan zoeken. We kwamen terecht op een camping in Otaki. Zomaar een dorpje met een camping van weinig charme. Vooral vaste staanplaatsen en kleine vakantiehuisjes. We staan, en morgen zien we wel weer. We stonden dicht bij de zee en waren moe. Gelukkig besloten we om toch richting zee te lopen. Zulke zonsondergangen had ik nog nooit gezien. Ik kon weer helemaal los gaan met mijn fototoestel. De moeheid was weer snel in de vergeethoek geraakt. Dat is toch het leuke van een camper. Gewoon ergens gaan staan en je laten verrassen. De nieuw-Zeelandse bevolking vertoeft graag buiten. Ze gooien de BQ in de auto en staan op de meest fantastische plekken hun visjes te roosteren. Deze dames hadden tijd om een yoga-oefening uit te voeren.

'1099476' door MiekeDeHaas '1099476' door MiekeDeHaas

GriekenlandKefalonia

GriekenlandKefalonia

De baai van Lithos

MiekeDeHaas

Kefalonia is een eiland in de Ionische Zee. De baaien liggen er één voor één in een magische omgeving. Een roadtrip langs de Westkust mag je dan ook niet overslaan. Steeds heb je machtige uitzichten op baaien. Hier kijk je op de baai van Lithos vanuit een hoog perspectief. Het is de moeite waard om regelmatig uit te stappen. Vanuit de auto zie je namelijk niet altijd de machtige uitzichten. Officiële parkeerplekken zijn er niet. Brede bermen des te meer.

'1099312' door MiekeDeHaas '1099312' door MiekeDeHaas

SpanjeFormentera

SpanjeFormentera

Punta de Sa Pedrera

MiekeDeHaas

Op het eiland Formentera werd ik aangetrokken door zijn uiterste punten. Door de bijzondere uitgesneden vorm van het eiland heb je hier tientallen 'Punta's '. De allermooiste is Punta de Sa Pedrera aan de noordwestkust, die mag je niet overslaan. Wanneer je richting Can Marroig fietst of auto, kom je uit bij een ruig stuk maanlandschap, bezaaid met grillige rotsen en stenen met hier en daar een jeneverbesstruik. Stal hier ergens je fiets of auto en zorg dat je met je neus naar de zee staat, al zie je die (nog) niet. Een goed navigatiesysteem is hier wel een aanrader. Als je het bijzondere maanlandschap bent overgestoken zie je de ruige kustlijn met zijn diepe gelegen geërodeerde rode kliffen en het turkooizen zeewater. Het panoramisch uitzicht is imposant en fabelachtig tegelijk. Uren kun je hier rondstruinen en steeds opnieuw bij een uitkijkpunt uitkomen. Als kers op de taart varen de zeilbootjes door het beeld. Eén voor één varen ze om de klif heen en verdwijnen de zeilbootjes als puntjes aan de horizon.

'1095142' door MiekeDeHaas '1095142' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Ontelbare...rijstterr

MiekeDeHaas

Wat is er mooier dan vanuit grote hoogte op ontelbare rijstterrassen kijken. Onze monden vielen open. Hier kijkje op het rijstterras Laohuzui, dat in het district Yuanyang ligt. Duizenden terrassen zie je in een oogopslag. Bij zonsondergang heb je hier het beste licht. Ik heb dit zicht nog steeds op mijn netvlies, zo bijzonder mooi vond ik dit beeld. In de omgeving tref je ook de terrassen Duoyishi en Bada aan. Deze drie terrassen hebben we bezocht. Hiervoor koop je één kaartje voor een bedrag van ongeveer €12,00. Ze vallen allemaal onder Unesco. De Hani-bevolking heeft deze terrassen ooit gecreëerd. De grote vraag is wie deze wereldse terrassen in de toekomst moeten gaan onderhouden. Veel jongeren willen niet meer werken op de rijstterrassen. Het is ook zwaar werk. Men gooit toch vaak restjes rijst weg. Dat doe je niet meer wanneer je de bevolking daar hebt zien werken. In de periode van december tot eind maart kun je genieten van het lijnenspel op de terrassen. In deze periode staat er water op de rijstterrassen. De groene streepjes is de jonge aanplant die in april/mei wordt uitgezet.

'1095009' door MiekeDeHaas '1095009' door MiekeDeHaas

Nieuw-Zeelandcatlins

Nieuw-Zeelandcatlins

Uitzicht vanuit de...

MiekeDeHaas

We komen vanaf The Catlins, in het zuiden van het Zuider eiland. Het was even zoeken naar een camping. Een DOC Campsite bleek in de buurt te liggen. Dat zijn campingplaatsen in het beheer van het Department of Conservation, ofwel DOC. Deze overheidsorganisatie is het beste te vergelijken met ons Staatsbosbeheer. Naast het beheer van de machtige natuur van Nieuw-Zeeland verzorgt het DOC ongeveer 250 campings. Het fijne is dat de campings door heel Nieuw-Zeeland verspreid liggen. Daar belanden we dus met dit als uitzicht. Voor een € 8,00 sta je daar met een camper en twee personen. Dat stop je in een envelopje met je kentekennummer erop genoteerd. Er zijn toiletten , dat is de enigste voorziening. Deze DOC ligt aan de kust in de Purakaunui Bay. Een camping waar je veel ruimte hebt. Er staan over algemeen weinig campers.

'1094731' door MiekeDeHaas '1094731' door MiekeDeHaas

GriekenlandKefalonia

GriekenlandKefalonia

Het perfecte strand

MiekeDeHaas

Het eiland Kefalonia wordt nog niet druk bezocht door toeristen. Ik was daar begin oktober en hadden het mooiste weer van de wereld. De stranden heb je dan voor jezelf. Het Xi Beach wordt in het hoogseizoen druk bezocht. Nu waren we daar bijna moederziel alleen. Je kunt er een lange wandeling maken over het roodachtig zand en langs hoge witte kliffen. Het zand bevat ook nog eens geneeskrachtige mineralen. Schrik dus niet wanneer je hier mensen ziet rondlopen met een rood gezichtsmasker. Goed voor de verjonging, zegt men. Ik heb me daar niet aan gewaagd. Heb ik ook niet nodig!

Community updates

WINNAAR GRIEKSE GEHEIMEN
23-10-2020 De afgelopen maanden vroegen we Columbus-fans om hun Griekse reisgeheimen met ons te delen. Dat hebben we geweten! Wat een geweldige tips hebben jullie ingestuurd! De stemronde is afgelopen en de winnaar is bekend! Nieuwsgierig wie de winnaar is geworden? Laat hier je felicitaties achter >

ONZE NIEUWSTE EDITIE #94
23-10-2020 Vandaag valt Columbus-editie 94 op de mat bij abonnees, met een nieuwe rubriek over de Columbus Community. Met aandacht voor bijzondere Communityleden, hun reiservaringen en beste fotografietips. Vanaf nu in elke Columbus-editie!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 43 | Community toppers

On top of Lassen Peak Foto: JoshuaX

1. Topreview: Kloven in Marokko door Agrotewal
2. Topfoto & tip: On top of Lassen Peak door JoshuaX
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: ManonVerijdt
5. Nieuwkomer: DeOpschepper

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik