MichelleW

'561652' door MichelleW '561652' door MichelleW

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

Kasteel nr. 20 langs.

MichelleW

Er staan heel wat kastelen langs de Rijn. Zo ook de Drachenburg in Königswinter. Een mooi kasteel, vooral de buitenkant, en schitterend uitzicht op de Rijn. Leuk is ook dat je met een treintje naar het kasteel toe kunt, je gaat een heuvel op met een helling van 20%!

'561161' door MichelleW '561161' door MichelleW

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

Lieflijk gekletter

MichelleW

Een waterval is soms gewoon flink wat gekletter; je camera wordt alleen maar nat en het is een grote witte sliert. De Dreimühlen Wasserfall was dat absoluut niet! Na ongeveer 1,5 km lopen door het bos vanaf een parkeerplaats kom je uit bij deze waterval. De straaltjes water zijn mooi omgeven door mos. Het is de moeite waard om alleen voor de waterval erheen te lopen, maar je kunt er natuurlijk ook gelijk een wandel- of mountainbikeroute aan koppelen.

'561085' door MichelleW '561085' door MichelleW

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

Zen worden langs de..

MichelleW

Langs de weg vind je een parkeerplaats om van daaruit naar de Kakushöhle te lopen. Je kunt door het bos verschillende wandelingen om het grottenstelsel maken en je kunt op verschillende plekken de grotten in, om bijvoorbeeld deze foto te maken. Vlak langs de Autobahn, maar toch zo rustig en in de natuur. Daar word je helemaal zen van...

'550088' door MichelleW '550088' door MichelleW

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Eekhoornparadijs

MichelleW

Geweldig, wat een eekhoorns dat er rond ons vakantiehuisje in Posterholt liepen. Lekker vanaf de bank naar deze schattige beestjes kijken, maar natuurlijk ook naar buiten om er foto's van te maken! Dat was makkelijker gezegd dan gedaan.. Uren buiten gelopen en in de kou stilgestaan, maar het was het waard :) Tof dat je gewoon in een andere stukje Nederland zulke leuke beestjes zoveel tegenkomt en dan ook nog eens in de sneeuw...

'532222' door MichelleW '532222' door MichelleW

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Bregenz:...ondergedom

MichelleW

Bregenz is echt een geweldig stadje aan de Bodensee. Lekker over de promenade lopen, genieten van het uitzicht over de Bodensee en tussen de bomen. Op de foto is de Seebühne te zien waar in de zomer een maand lang theater wordt gemaakt, dit jaar o.a. Hamlet. Je kon het nu alleen bekijken en op de grond liggen platen waar uitleg op staat. Echt een mooi theater! Ondergedompeld in cultuur dus, net als de gebouwen die architectonische hoogstandjes zijn. Om te winkelen hoef je er niet heen te gaan, want we hebben maar een echte winkelstraat gevonden, maar voor de rest is het er heel gezellig en zeer geschikt om heen te gaan!

'532157' door MichelleW '532157' door MichelleW

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Ski's, schaatsen en..

MichelleW

Vanaf Gargellen kun je geweldig lopen, zo ook naar de Gandasee. In minder dan twee uur sta je zo'n 400 meter hoger, aan het meertje. Het was een geweldige ervaring, in juni is er nog niemand, lekker door het bos, over riviertjes (kijk uit voor de LOSSE stenen ;)) en door de sneeuw... Tsja, in de zomer kun je zo pootjebaden in het meertje, maar nu konden we met wat geklauter door de sneeuw op zo'n 30 meter afstand komen. Dat was jammer, maar dat we alleen waren in zo'n indrukwekkend landschap en dat het nog meer winter was in juni - met sneeuw en ijs op het meer- dan we in Nederland in het echte winterseizoen hadden, was heel bijzonder. Als je in de buurt bent, moet je er zeker heen lopen!

'531887' door MichelleW '531887' door MichelleW

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Magische Lünersee

MichelleW

Wat was dat genieten, zeg! Eerst met de kabelbaan omhoog (je kunt ook lopen) en dan zo bij de Lünersee. Het is een tikkeltje toeristisch, maar gelukkig heb je daar begin juni geen last van. Het is zo magisch om te zien; die mooie groenblauwe kleur van het water, het groen met verschillende bloemetjes en die nog aardig besneeuwde bergen. Er lag nog te veel sneeuw om helemaal rond te lopen, maar een groot gedeelte was wel al bereikbaar. Er waren ook nog verschillende andere routes die je kan lopen. Ik zeg: zeker naar toe gaan!

'531830' door MichelleW '531830' door MichelleW

OostenrijkInnsbruck

OostenrijkInnsbruck

Indringers in de tuin

MichelleW

Wat moet je in mijn tuin? Deze eekhoorn heeft het niet zo op ons en klimt razendsnel in een boom. Zo vaak komt hij geen mensen tegen in de tuin van Schloss Ambras. Heerlijk wandelen tussen het groen en geen toeristische drukte. Bovenop een heuvel ligt het kasteel waar je een heleboel kamers kunt zien die de heersers van Tirol hebben bewoond; van harnassen en opgezette beesten tot een kapelletje en Gotische schilderijen, je kunt het allemaal bekijken zonder gestoord te worden - behalve misschien door het geijsbeer van een museummedewerker over de houten vloer...

'531794' door MichelleW '531794' door MichelleW

OostenrijkVorarlberg

OostenrijkVorarlberg

Geweldig geklingel

MichelleW

Overal geklingel om je heen, maar waar komt het vandaan? Om de paar kilometer kom je wel ergens koeien tegen... Ge-wel-dig; mooie, grote koeien en met koebel maakt het wel echt Oostenrijk ;)

'514613' door MichelleW '514613' door MichelleW

ZwedenMalmo

ZwedenMalmo

Door de gebouwen het.

MichelleW

Malmö is een hele nieuwe stad. Zo liepen we eerst in de wijk bij de Turning Torso, maar daar waren slechts een paar nieuwe gebouwen en veel grond waar nog nieuwe gebouwen moesten komen. Gelukkig kwamen we ook dit groen tegen in het Kungsparken. Vlakbij het centrum van de stad, een perfecte plek om bijvoorbeeld je lunch op te eten, zoals wij deden en te genieten van het weinige groen in de stad...

'513597' door MichelleW '513597' door MichelleW

TsjechiëLipnomeer

TsjechiëLipnomeer

Oneindig Lipnomeer

MichelleW

De vakantie die we in Tsjechië hadden, bestond veel uit uitzichtpunten. En dat verveelde niet kan ik je zeggen... Zo heb ik deze foto genomen vanaf de Vítk?v Hrádek. Deze toren bij de grens met Oostenrijk hoorde vroeger bij een kasteel. De toren was op het hoogste punt van de heuvel gebouwd om een goed overzicht te hebben en dat is gelukt. Nu kun je voor weinig geld naar boven om het oneindige Lipnomeer te bekijken. Als je geluk hebt, kun je ook nog de Alpen met je verrekijker zien. Dat geluk hadden we dan weer niet, maar genieten was het alsnog wel!

'513195' door MichelleW '513195' door MichelleW

TsjechiëBohemen Zuid

TsjechiëBohemen Zuid

Praag 2.0

MichelleW

Ceský Krumlov, een schattig stadje in Zuid-Bohemen. Natuurlijk is het veel kleiner dan Praag, maar het heeft alle positieve dingen van Praag en bijna geen negatieve, dus wat mij betreft een goed alternatief! De gebouwen zijn allemaal erg mooi, je hebt leuke straatjes waar je doorheen kunt wandelen, op de Moldau (Vltava) kun je kanoën of raften en je kunt het mega kasteel bezoeken. De eerste route in het kasteel is geweldig, omdat je dan ook langs het barokke theater gaat... (helaas mocht je geen foto's maken) Het enige nadeel van Ceský Krumlov is, dat je ook hier best veel Chinezen tegenkomt die willen dat je een foto van ze maakt. Dus als je tussen Praag en Ceský Krumlov in zit, kies dan zeker voor Ceský Krumlov als je het wat minder toeristisch wilt, maar wel zo mooi als Praag. Ik zeg Praag 2.0 zonder de nadelen!

'512854' door MichelleW '512854' door MichelleW

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

De complete puzzel

MichelleW

Op deze foto zijn alle puzzelstukjes van Étretat te zien die samen de hele puzzel vormen. Uiteraard de krijtrotsen, waar we voor kwamen, maar ook de mooie blauwe zee, het strand, het groen bovenop de rotsen dat oneindig ver doorloopt en de gebouwen die zorgen dat er gezellige straatjes bestaan met restaurantjes en winkeltjes. Ultiem genieten dit :)

'512852' door MichelleW '512852' door MichelleW

DenemarkenSeeland

DenemarkenSeeland

Privéstrand...

MichelleW

Marielyst is een waar kinderparadijsje. Sowieso is er een leuk centrum met winkeltjes en gezelligheid in het voetgangersgebied, maar het kilometerslange strand 'om de hoek' maakt het helemaal af! Middenin de zomer is er veel kans op mooi weer (zoals op de foto) en kun je heel de dag op het strand verblijven. Het waait altijd, dus een vlieger komt goed van pas! Het water zal niet heel warm worden, maar op het strand kun je ook doen en laten wat je wilt, want het is er super rustig. De kinderen kun je ook niet snel kwijtraken doordat het strand smal is, lekker overzichtelijk en als je het water ingaat, hoef je niet ver te lopen. Ook is het strand zelf heel schoon en zonder pijnlijke schelpjes en ander dingen. Al met al een plek om met de kinderen te bezoeken (zeker mét vlieger) en ook nog goed aan te rijden vanuit Nederland...

'512440' door MichelleW '512440' door MichelleW

DenemarkenSeeland

DenemarkenSeeland

Gratis vermaak tussen

MichelleW

Deze foto heb ik genomen na afloop van de voetbalwedstrijd tussen vrouwen onder 17 Denemarken - Ierland. Van tevoren hadden we deze activiteit niet bedacht, maar het kwam op ons pad toen we in het dorp Marielyst een affiche zagen hangen van deze wedstrijd die in Sakskøbing gespeeld werd. We houden wel van voetbal, het was gratis en voor die dag hadden we toch nog niets opstaan, dus gingen we erheen. Naïef als we waren, dachten we dat we de enigen zouden zijn, omdat het doordeweeks was en aan het begin van de middag. Wat bleek, alle basisscholen waren uitgerukt om de Denen aan te moedigen! Het was een erg gezellige middag en gelukkig voor ons wonnen de Denen, zodat de kinderen in juichstemming waren. Het enige ongemakkelijke was, dat ik een gewoon groen T-shirt had... aiii.. Wat ik eigenlijk wilde zeggen, is dat je vooral dus goed om je heen moet kijken voor activiteiten die je anders niet zou doen. Het is wel toevallig om zoiets tegen te komen, maar het levert je weer een leuke ervaring op als je zoiets wel vindt!

'512113' door MichelleW '512113' door MichelleW

DuitslandTrier

DuitslandTrier

Het Colosseum van...T

MichelleW

In een van mijn reisboeken staat als alternatief voor het Colosseum in Rome dit amfitheater in Trier. Ik heb ze allebei bezocht en kan zeggen dat het zeker een goede optie is! In Trier heb je het theater bijna voor jezelf (midden in de zomervakantie!), het is nog in zeer goede staat en je kunt echt onder de grond kijken waar vroeger de gevangenen zaten. Natuurlijk, het Colosseum is het toppunt met 50.000 plekken (in Trier 20.000) en het ziet er indrukwekkender uit, omdat het echt een heel gebouw is en niet zoals in Trier omringd door groene heuvels waarop de mensen zaten. Maar hier speelde zich hetzelfde af, dus kan hier ook je verbeelding spreken en het is dus minder het gebaande pad dan het Colosseum ;)

'511562' door MichelleW '511562' door MichelleW

OostenrijkNoord Oostenrijk

OostenrijkNoord Oostenrijk

Kort door de bocht

MichelleW

Vlakbij het plaatsje Schlögenleiten, bij Hotel Donauschlinge, is een schitterende bocht de vinden van de Donau. Wij waren al in Linz geweest en reden met de auto hier even langs om het te bewonderen. Helaas was het al wat laat en konden we niet meer de heuvel op lopen om deze bocht vanaf het uitzichtpunt te bekijken, want het was minstens een halfuur steil omhoog lopen. Gelukkig was het zo ook indrukwekkend om te zien! Toen we er waren, zagen we ook verschillende fietsers met bepakking die hier een stop maakten. Je kunt een mooie fietsroute maken terwijl je de Donau volgt, maar je kunt ook gewoon een dagje fietsen door met een pontje naar de overkant te gaan en daar op het eilandje rond te rijden. Het komt er in ieder geval op neer dat je er langer moet blijven dan wij deden!

'511541' door MichelleW '511541' door MichelleW

DuitslandRijnland-Palts

DuitslandRijnland-Palts

Het hogerop zoeken

MichelleW

Deze foto is genomen vanaf de oude stadsmuur die om het stadje Bad Münstereifel ligt. Het is een Middeleeuws stadje dat zijn karakter heeft behouden: de 1,6 km lange stadsmuur is als een van de weinige nog is goede staat, er zijn schattige vakwerkhuisjes en in de oude straten kun je leuk rondlopen. Toen we aankwamen zijn we eerst de stadsmuur opgegaan om de stad van bovenaf te bekijken. Je maakt een leuk wandelingetje en ziet het eens vanuit een ander perspectief. Let wel op dat in de winter het niet schoongemaakt wordt, dus dan moet je niet met kleine kinderen erop gaan, want het kan behoorlijk glad zijn met de sneeuw (weet ik uit ervaring ;))... Daarna zijn we het stadje ingegaan om de shoppen, dat kan namelijk goed, want er zijn allemaal outletwinkels van merken als Puma en Lindt chocolade :) Al met al kun je je er gemakkelijk een middagje vermaken!

'511539' door MichelleW '511539' door MichelleW

DuitslandAken

DuitslandAken

Gezelligheid rond de.

MichelleW

Het wordt weer tijd voor kerstmarkten en dat doet me denken aan vorig jaar toen ik naar de kerstmarkt in Aken ben geweest. Vanaf ons vakantieadres konden we een dagje naar Aken om de gezelligheid en kerstsfeer mee te maken en dat is zeer goed gelukt! Het is een hele gezellige kerstmarkt en er zijn veel kraampjes. Natuurlijk kun je er vooral veel eten krijgen - probeer vooral de Reibekuchen uit! - maar er zijn ook allerlei (kerst)spullen verkrijgbaar. Het is ook een erg leuke locatie zo rond de Dom van Aken en omdat we toch in de buurt waren, bezochten we de Dom. Dat is ook zeker een aanrader met mooi marmer, moza�eken en glas-in-loodramen. Tegelijkertijd was het een momentje van rust, want er waren niet zoveel mensen te bekennen ;)

'510441' door MichelleW '510441' door MichelleW

ItaliëColosseum

ItaliëColosseum

Van grote ovaal naar.

MichelleW

's Middags was ik al in het Colosseum geweest en eerlijk gezegd viel het me een beetje tegen. Het is eigenlijk gewoon groot ovaal, je kunt rondjes lopen en in het midden zie je de muren die vroeger de dierenhokken onder het podium vormden. Eerlijk gezegd vind ik het feit dat ze vroeger in staat waren zoiets te bouwen veel indrukwekkender. Wie verzint dat je als amusement gaat kijken naar vechtende gladiatoren? Er is zelfs een keer een mini-zeeslag gehouden door de wanden met pek in te smeren, dat moet helemaal een boel werk zijn geweest. Echter toen ik 's avonds weer bij het Colosseum was, vond ik het bouwwerk zelf een stuk bijzonderder zo verlicht in het donker! De buitenkant is zo zeker een plaatje...

'510089' door MichelleW '510089' door MichelleW

ItaliëRome

ItaliëRome

Over de grens kijken

MichelleW

Vanuit Italië even een foto maken van Vaticaanstad: de Sint Pieterbasiliek. Geweldig groot, mooi om te zien op elk moment van de dag en perfect dat deze straat er recht naartoe loopt. Jammer genoeg had ik geen statief bij, anders had ik een lange sluitertijd kunnen gebruiken voor alle lichtjes van langsrijdende auto's...

'509988' door MichelleW '509988' door MichelleW

ItaliëRome

ItaliëRome

Een fontein vol van..

MichelleW

Midden op het Piazza Navona staat de Vierstromenfontein. Zeker in het donker is het heel mooi om te zien en de gedachte erachter vind ik wel leuk verzonnen. Het midden van de fontein is het katholieke geloof. Daaromheen zijn vier mensen afgebeeld die verschillende werelddelen voorstellen. Het water stroomt vanuit het midden naar deze vier delen, volgens de gedachte wordt het geloof over heel de wereld verspreid.

'509984' door MichelleW '509984' door MichelleW

ItaliëColosseum

ItaliëColosseum

Typisch Italië

MichelleW

Deze foto heb ik gemaakt vanuit het Colosseum. Een mooi doorkijkje van een typisch Italiaans landschap. Ik had niet verwacht dit tegen te komen midden in de stad, maar blijkbaar is dat toch mogelijk...

'509369' door MichelleW '509369' door MichelleW

FrankrijkMont Saint-Michel

FrankrijkMont Saint-Michel

Ondanks de drukte...

MichelleW

De abdij op Mont Saint-Michel valt behoorlijk op, van grote afstand is het al te zien. Omdat de weg op het eiland eigenlijk leidt naar de abdij gaan waarschijnlijk veel mensen er ook naar binnen, maar of iedereen het wel zo mooi vindt, vraag ik me af. Het is redelijk sober gebouwd, een groot deel is in Romaanse stijl, het andere deel is Gotisch. Ondanks de vele mensen die denken dat ze er ook moeten zijn, heb ik kunnen genieten van de eenvoud van de architectuur. Dus, ik zou alleen naar binnen gaan als je echt van architectuur houdt, anders is het zonde van je geld...

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik