Mennovanderland

'374943' door Mennovanderland '374943' door Mennovanderland

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Handig, zo'n...paaltj

Mennovanderland

In Pushkar (Rajasthan) wordt ieder jaar in november de grootste kamelenmarkt ter wereld gehouden. Gedurende een week komen duizenden handelaren en even zoveel kamelen vanuit heel Rajasthan hier bij elkaar. En wat doe je dan als kameel om de tijd te doden? Een beetje eten, een beetje slapen, en dan is het altijd handig als er een paaltje in de buurt is :-)

'362930' door Mennovanderland '362930' door Mennovanderland

PeruMachu Picchu

PeruMachu Picchu

Beloning na een dag..

Mennovanderland

Okee, ik geef het toe, dit is de meest gefotografeerde plek in Peru. Waarschijnlijk heeft iedereen die naar machu Picchu is geweest deze foto gemaakt. Maar het blijft een ongelooflijk mooi beeld en een geweldige ervaring als je aan het eind van 'de' Inca-trail Machu Picchu voor het eerstziet liggen. Van bovenaf, met de bergen op de achtergrond. Het uitzicht op de oude Incastad is de welverdiende beloning na uren klimmen, zweten en toch ook wel een beetje afzien.

'362891' door Mennovanderland '362891' door Mennovanderland

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Onwaarschijnlijk mooi

Mennovanderland

Salar de Uyuni. Tot 25.000 jaar geleden bevond zich hier een grote binnenzee: Lago Minchín. Toen begon het (zoute) water in de zee te verdampen en wat overbleef waren twee kleine meren en wat nu Salar de Uyuni heet: een zoutvlakte van maar liefst 12.106 vierkante kilometer. Een eindeloze witte vlakte, met slechts een paar bergen in de verte en een strakblauwe lucht die scherp afsteekt tegen het wit van de salar. Het is een surrealistische plek, alsof je je op een andere planeet bevindt. Midden in dat niets ligt dan ineens een heuvel, bestaande uit versteend koraal, die ooit op de bodem van de binnenzee lag en nu bezaaid is met metershoge kaktussen. Vanaf de heuvel heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving. Zoutvlakte zo ver als je kan kijken, hier en daar een luchtspiegeling aan de horizon. De metershoge kaktussen contrasteren prachtig met de witte zoutvlakte op de achtergrond. Het is een waanzinnig mooie plek en heel indrukwekkend.

'341771' door Mennovanderland '341771' door Mennovanderland

Costa RicaMonteverde

Costa RicaMonteverde

Hèt kikkertje

Mennovanderland

Het is misschien wel het meest gefotografeerde kikkertje van Costa Rica. Het is dan ook niet voor niets het nationale symbool van dit Midden-Amerikaanse land. Maar hij (of zij?) is dan ook wel héél fotogeniek!

'289459' door Mennovanderland '289459' door Mennovanderland

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Sunset @ Key West,...

Mennovanderland

Soms maak je geheel per ongeluk een perfecte foto. De zonsondergang was gepland, de catamaran voer toevallig voorbij, maar dat die meeuw (die natuurlijk ook niet wist wat hij deed) precies op het goede moment mijn beeld binnen vloog, dat was puur geluk hebben. Locatie: Key West, Florida (30 november 2010).

'271001' door Mennovanderland '271001' door Mennovanderland

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Neue Wache

Mennovanderland

Aan het eind van Unter den Linden (zo'n beetje de beroemdste straat van Berlijn) staat de Neue Wache, dat dient als monument voor alle Duitse oorlogslachtoffers.

'270987' door Mennovanderland '270987' door Mennovanderland

ZwedenStockholm

ZwedenStockholm

Stad temidden van...w

Mennovanderland

Stockholm is gebouwd op 14 eilanden en al het water maakt het tot een bijzonder fraaie stad. Vanaf Katarinavägen, op de noordoever van Södermalm heb je een prachtig uitzicht over Gamla Stan.

'270984' door Mennovanderland '270984' door Mennovanderland

ZwedenStockholm

ZwedenStockholm

Terug in de tijd

Mennovanderland

Eén van de oude straatjes van Gamla Stan, de historische binnenstad van Stockholm. Veel huizen hier stammen uit de elfde eeuw. De gekleurde gevels, de keienstraatjes, de lantaarns aan de huizen, zeker in de wat stillere straatjes waan je je terug in de tijd.

'235924' door Mennovanderland '235924' door Mennovanderland

VietnamHalong Bay en noordkust

VietnamHalong Bay en noordkust

Halong Bay

Mennovanderland

In Halong Bay steken de rotsen veelal loodrecht uit het water, tientallen meters hoog, de wat verder weg gelegen rotsen in diverse grijstinten door de nevel. De foto is gemaakt in januari 2010.

'235920' door Mennovanderland '235920' door Mennovanderland

VietnamSapa

VietnamSapa

Verlegen

Mennovanderland

Dit verlegen meisje kwam ik tegen tijdens een wandeling in Cat Cat, vlakbij Sapa. Ze moest erg lachen toen ze zichzelf op mijn camera terug zag. De foto is gemaakt in januari 2010.

'235906' door Mennovanderland '235906' door Mennovanderland

VietnamCentraal Vietnam

VietnamCentraal Vietnam

Hilariteit in een...r

Mennovanderland

In de buurt van Hué fietste ik een stukje tussen de rijstvelden door. Ik stopte even om foto’s te maken, wat bij de vrouwen die in het rijstveld aan het werk zijn tot hilariteit leidde. Enthousiast zwaaiden ze naar me, lachend zwaaide ik terug. De foto is gemaakt in januari 2010.

'223700' door Mennovanderland '223700' door Mennovanderland

ItaliëRome

ItaliëRome

Italiaans Licht

Mennovanderland

Zonlicht valt door het gat bovenin de koepel van het Panthéon in Rome. Het gat heeft een diameter van maar liefst negen meter. De foto is gemaakt in mei 2006.

'223680' door Mennovanderland '223680' door Mennovanderland

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Siena anders

Mennovanderland

Bijna iedereen die naar Toscane gaat, bezoekt Siena. En iedereen die Siena bezoekt, komt op het Piazza del Campo, het grote, halfronde plein. Aan de rechte zijde van het plein staat het Palazzo Pubblico met de Torre del Mangia, een hoge klokkentoren. Dit is diezelfde toren, maar dan gefotografeerd vanaf de binnenplaats van het Palazoo Pubblico. Gemaakt in mei 2006.

'223672' door Mennovanderland '223672' door Mennovanderland

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Topolino

Mennovanderland

Deze Fiat Topolino (gebouwd tussen 1936 en 1955) staat in een klein straatje in Montepulciano, een klein pittoresk stadje in het hart van Toscane. Alsof de tijd heeft stilgestaan. De foto is gemaakt in mei 2006.

'221727' door Mennovanderland '221727' door Mennovanderland

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Omgeving Leiden

Mennovanderland

Voor de één een reisfoto, voor mij een foto van de omgeving waar ik woon. Dit jaar hoefde je niet altijd ver weg te gaan om mooie plaatjes te schieten.

'211747' door Mennovanderland '211747' door Mennovanderland

CubaPinar del Río

CubaPinar del Río

Het Cubaanse...platte

Mennovanderland

Een boerderij op het platteland van Cuba. De foto is gemaakt in de provincie Pinar del Rio, waar velden met tabaksplanten worden afgewisseld met 'mogotes', bergen die op het vlakke land lijken te liggen. April 2004.

'211743' door Mennovanderland '211743' door Mennovanderland

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Trinidad

Mennovanderland

Straatbeeld in Trinidad. Keienstraatjes, huizen in pastelkleuren en paard en wagen is hier nog een veel gebruikt vervoermiddel. De foto is gemaakt in mei 2004.

'211736' door Mennovanderland '211736' door Mennovanderland

JordaniëAmman

JordaniëAmman

Citadel

Mennovanderland

Het licht kleurt geel vlak voordat de zon onder gaat boven de citadel in de Jordaanse hoofdstad Amman. De foto is genomen in oktober 2002.

'211119' door Mennovanderland '211119' door Mennovanderland

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

El Capitan

Mennovanderland

Eén brok graniet: El Capitan in Yosemite National Park (Californië). De berg torent hoog boven de vallei uit. De foto is gemaakt in mei 2005.

'211093' door Mennovanderland '211093' door Mennovanderland

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Golden Gate Bridge

Mennovanderland

Vanaf de Golden Gate Promenade heb je een waanzinnig uitzicht op één van de mooiste bruggen ter wereld: de Golden Gate Bridge. ’s Ochtends is de brug helemaal in de wolken gehuld en in de loop van de dag trekken de wolken langzaam op en komt de brug tevoorschijn. Heel apart. De foto is gemaakt in mei 2005.

'211087' door Mennovanderland '211087' door Mennovanderland

Verenigde StatenCalifornie

Verenigde StatenCalifornie

Yosemite N.P.

Mennovanderland

Eén van de Yosemite Falls in het gelijknamige Yosemite National Park. De granieten bergen in dit park zijn indrukwekkend en als je het hoogseizoen weet te vermijden, is het een park om heerlijk rustig in rond te dwalen. De foto is gemaakt in mei 2005.

'210964' door Mennovanderland '210964' door Mennovanderland

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Lady Liberty

Mennovanderland

Ik vond een indrukwekkend om tijdens mijn eerste bezoek aan de Verenigde Staten, in 2003, oog in oog te staan met Lady Liberty, icoon van het Amerikaanse vrijheidsdenken. Ik dacht dat ze wel stevig op haar sokkel zou staan, maar nee, ze leunt nonchalant op haar linkerbeen, rechtervoet losjes naar achteren.

'210898' door Mennovanderland '210898' door Mennovanderland

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

Lookin' Up

Mennovanderland

De eerste keer dat ik in de Verenigde Staten was, bezocht ik New York. Een overweldigende stad. Temidden van de 'skyscrapers' van Manhattan liep ik regelmatig omhoog te kijken. De foto is gemaakt in mei 2003.

'210592' door Mennovanderland '210592' door Mennovanderland

MarokkoFez

MarokkoFez

Madrase Bou Inania

Mennovanderland

Aan het begin van de Talaa Kabira, in de oude medina van Fes, staat de madrase Bou Inania. Deze koranschool luistert naar dezelfde naam als die in Meknes en komt ook qua architectuur overeen. De madrase heeft een prachtige binnenplaats met fontein. De vloer en het onderste deel van de muren zijn betegeld met mozaïeken, daarboven is stucwerk aangebracht dat helemaal bewerkt is met geometrische figuren. Ook de houten poorten zijn voorzien van houtsnijwerk met abstracte vormen. De foto is gemaakt in oktober 2009.

Community updates

REACTIES, LIKES EN MAILS
14-08-2020 Sinds afgelopen woensdag hebben meerdere Communityleden problemen ondervonden met het plaatsen van reacties of het geven van likes. Inmiddels kunnen er weer reacties en likes geplaatst worden.
De automatische mailtjes met meldingen komen niet meer binnen. Onze webdeveloper is hiervan op de hoogte en probeert dit z.s.m. op te lossen.
Excuses voor het ongemak.

DRONEFOTOWEDSTRIJD
13-08-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl 
Bekijk hier alle inzendingen tot nu toe.

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

week 32 | Community toppers

5000 jaar geleden in Amesbury. Foto: Corriedewinter

1. Topreview: Marker Wadden door Neretslok
2. Topfoto & tip: 5000 jaar geleden in Amesbury door Corriedewinter
3. Topblog: Singapore citytrip door Kburgers1
4. Communitylid van de week: Agrotewal
5. Nieuwkomer: Merelboontje

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus. Bekijk hier alle inzendingen tot nu toe.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik