Mathilda

'108512' door Mathilda '108512' door Mathilda

Verenigde StatenUtah

Oranje boven

Mathilda

Bryce Canyon, een ongekend prachtig landschap, vol met hoodoos en ieder uur van de dag een andere kleurenpracht.

'108580' door Mathilda '108580' door Mathilda

Verenigde StatenFlorida

Model staan

Mathilda

Met een kano door de mangroven bij Captiva Island en dan heerlijk plaatjes schieten van allerlei wildlife. In dit geval de Geelkruinkwak/Yellow-crowned Night Heron, die een tukkie aan het doen was, maar ons in de gaten hield en toch graag wilde poseren.

'108666' door Mathilda '108666' door Mathilda

Verenigde StatenFlorida

Dinnertime

Mathilda

Deze osprey (visarend), op Captiva Island, had net een vis gevangen en streek neer in de boom, althans op de dode tak. Zijn vleugels moet hij hier nog invouwen. Hij heeft de vis heerlijk zitten op peuzelen, maar hij hield mij goed in de gaten.

'108695' door Mathilda '108695' door Mathilda

Verenigde StatenUtah

Sunset

Mathilda

Delicate Arch, Arches NP Ben al vaker hier geweest, maar om deze bij zonsondergang te fotograferen was mij nog niet gelukt. Het is een mooie gemakkelijke wandeling, die je het beste in de namiddag kunt doen, tenminste als je er in augustus bent zoals wij. Overdag maakt de hitte de wandeling een stuk zwaarder, maar is zeker de moeite waard!

'112486' door Mathilda '112486' door Mathilda

NoorwegenTrondheim en de Lofoten

Subtropisch, maar kou

Mathilda

Vlakbij het vissersdorpje Henningsvaer, De Lofoten. Destijds kostte het mij wel een jaar fysio, doordat ik mijn enkel verstuikte bij het maken van deze foto, maar het leverde wel een mooi plaatje op. Prachtig die kleur van het water. Dat verwachtte ik zeker niet in oktober te zien, eerder op een tropisch eiland.

'112490' door Mathilda '112490' door Mathilda

NoorwegenNoord Noorwegen

Brikdalsbreen, ijzig.

Mathilda

Briksdalbreen, Noorwegen Een prachtige gletscher, die helaas steeds kleiner wordt door opwarming van de aarde en daarom toen wij er waren niet meer begaan was met ijsschoenen en houwelen. Maar de wandeling er naar toe is al prachtig. Eenmaal bij het meer voor de gletscher, moet je gewoon gaan zitten en genieten van alles om je heen. Een aanrader!

'114321' door Mathilda '114321' door Mathilda

NederlandUtrecht

Vuurbal

Mathilda

Tijdens een wandeling in Meerkerk langs de Oude Zederik in het gebied de Zouweboezem, dat valt onder "Het Zuid-Hollands Landschap", begon het te schemeren. Even wachten en daar was de ondergaande zon.

'114323' door Mathilda '114323' door Mathilda

NederlandUtrecht

Het is al goud wat er

Mathilda

De Zouweboezem ligt tussen Meerkerk en Ameide en wordt beheerd door "Het Zuid-Hollands Landschap". Het riet kleurt. Als de zon ondergaat is het al goud wat er blinkt.

'114327' door Mathilda '114327' door Mathilda

Verenigde StatenFlorida

Gespiest

Mathilda

Dit vrouwtje van de Amerikaanse slangenhalsvogel was dichtbij de waterkant aan het vissen in de Everglades. Ze spiesde de vis snel en behendig aan haar snavel en liet zich graag fotograferen. De vis werd diverse malen op de steen doodgeslagen en toen ze dacht dat ie nu echt dood of bewusteloos was, verdween deze snel naar binnen. Eet smakelijk!

'114337' door Mathilda '114337' door Mathilda

NederlandZeeland

Lekker snoepen

Mathilda

Op weg naar Renesse waren we even gestopt bij een klein natuurgebiedje om te wandelen. Onderweg kwam ik deze Groot Dikkopje tegen. Iedere keer vloog deze weg, maar uiteindelijk zat deze heerlijk te snoepen van een mooie klaver, wat mij de kans gaf om dit vast te leggen.

'163012' door Mathilda '163012' door Mathilda

NederlandUtrecht

Stuwende kracht

Mathilda

De stuw van Hagestein, in close-up en zwart wit.

'163018' door Mathilda '163018' door Mathilda

NederlandUtrecht

Nostalgie

Mathilda

Vroeger was Vreeswijk een dorp, maar nu is het een wijk van de stad Nieuwegein. Even een nostalgisch plaatje zonder de drukte van de grote stad.

'163022' door Mathilda '163022' door Mathilda

NederlandUtrecht

Zonsondergang

Mathilda

Een klassieker, maar toch mooi om vast te leggen, de zonsondergang te Meerkerk.

'163188' door Mathilda '163188' door Mathilda

AustraliëQueensland

Groen en fris

Mathilda

Voor de kust van Oost Australië, ligt het grootste zandeiland ter wereld, Fraser Island. Er is veel zand en nog eens zand te vinden, maar er is veel meer te zien. Er heerst een tropisch klimaat waardoor het landschap zeer afwisselend is en je o.a. prachtig regenwoud aantreft. Een rondvlucht over het eilland is ook zeer aan te raden!

'163224' door Mathilda '163224' door Mathilda

Verenigde StatenFlorida

Onderduiken

Mathilda

Sanibel Island, voor de kust van Zuidwest Florida, is een prachtige locatie om te kanoën tussen de mangroven, te fietsen of schelpen te zoeken. Wij kozen voor het kanoën. Tijdens onze tocht kwam een manatee steeds even buurten en stak zijn/haar neus boven water om polshoogte te nemen.

'163473' door Mathilda '163473' door Mathilda

Verenigde StatenFlorida

Aan de wandel

Mathilda

Tijdens een fietstocht op Marco Island (Zuidwest Florida) kwamen we deze leguaan tegen, die aan de wandel was, maar toch even de tijd nam om voor ons te poseren. Overigens kun je hier o.a. genieten van de vele soorten vogels en zijn er prachtig stranden, waar je ook schelpen kunt zoeken. Er liggen er genoeg!

'163483' door Mathilda '163483' door Mathilda

Verenigde StatenFlorida

Als ze me missen, ben

Mathilda

Onderweg naar Daytona Beach maakten we even en stop op de nr 1. (mooie route) bij een kleine pier, waar veel vogels zaten. Ook veel manatees komen hier in Volucia County voor. Booteigenaren worden gewaarschuwd om niet te hard te varen! Deze Amerikaanse kleine zilverreiger (Snowy Egret) liet zich fotograferen, terwijl ie aan het vissen was.

'163542' door Mathilda '163542' door Mathilda

MexicoVeracruz

Feestje!

Mathilda

Dit jongetje kwamen we tegen tijdens een wandeling naar Laguna Catemaco (een meer). We nemen vaak wat mee, zoals pennen, blocnotes of ballonnen voor kinderen die we tegen komen en als bedankje voor het maken van een foto. Hij had blijkbaar nog nooit een ballon opgeblazen, dus moesten we dat voor doen en uiteindelijk lukte het hem ook! Feestje!

'163551' door Mathilda '163551' door Mathilda

MexicoChiapas en Tabasco

Kleurrijk

Mathilda

Ten noorden van San Christobál ligt het Indianendorp San Juan Chamula. De kerk is een bezoek waard. Geen kerkbanken, maar dennenaalden op de vloer en veel rituelen. De mensen houden er niet van om gefotografeerd te worden, echter wel als je iets bij hen koopt. Dat laatste deed ik bij dit meisje. Kleurrijk, maar ze was volgens mij wel arm.

'163554' door Mathilda '163554' door Mathilda

MexicoCentraal Mexico

Delen

Mathilda

Deze jochies hebben denk ik moeten delen. Jij het T-shirt, ik de broek. Ze staan achter het tuinhek bij een huisje met golfplaten. De tuin is niet meer dan ingedroogde modder. Zij vinden het niet erg om op de foto te gaan. Ze hebben schik met de weinige middelen die ze hebben. Dan bedenk ik me weer hoe rijk we zijn!

'163867' door Mathilda '163867' door Mathilda

NederlandUtrecht

Mazzel

Mathilda

31 December 2008. Langs de kant van de weg had iemand op wat takken en andere composterende spullen, niet meer voor consumptie bruikbare appels gegooid, waar een roodborst op zat te smullen. Hij had een mazzeltje op deze nog winterse dag en kon zijn buikje vol eten.

'163912' door Mathilda '163912' door Mathilda

Verenigde StatenFlorida

Kiekeboe!

Mathilda

Tijdens een air-boottrip door de mangrovenbossen in de Everglades kwam deze wasbeer even om het hoekje kijken.

'163923' door Mathilda '163923' door Mathilda

Verenigde StatenWyoming

Nieuwsgierig

Mathilda

In Grand Teton National Park, waar de bergentoppen nog met sneeuw liggen in de zomer, kun je mooie eenvoudige tochten maken o.a. via een boottocht over Jenny Lake en dan naar een waterval toe lopen. Je kunt nog hogerop en dan kom je bij een prachtig uitzichtpunt waar je onderweg bijna vergezeld wordt door eekhoorns. Deze was wel erg nieuwsgierig.

'163925' door Mathilda '163925' door Mathilda

Verenigde StatenUtah

Onweer op komst

Mathilda

Zion: Een prachtig natuurpark, waar je vele tochten in allerlei gradatie kunt maken. Erg mooie natuur. Hier was er onweer op komst en berg je dan maar, want tussen de hoge bergen moet je dan niet zijn!