Martie

profiel Martie

Naam

Martie Haanen

Reviews

0

Foto's & tips

78

Blogs

0

Lid sinds

12 January 2008

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Tanzania

Fav. stad

Kaapstad

Over mij

Reizen en fotograferen zijn mijn grootste hobby's en de combinatie van beiden is het ultieme geluk! Liefst buiten de gebaande paden en ver weg van het massa toerisme. Ik geniet het meest van ongerepte landschappen en van dierenleven (zowel boven als onder water).

Mijn Motto

'Haal het maximale eruit! Zo veel mogelijk zien als je de mogelijkheid hebt.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D300s en D80

Overige

Canon ixus

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (78)

'381398' door Martie '381398' door Martie

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

NoorwegenZuid- en westkust Noorwegen

Zalmkwekerij.

Martie

Rijdend langs de fjorden kan je hier en daar deze drijvende boerderijen zien liggen. In de kweekvijvers, die tientallen meters diep zijn, worden de zalmen groot gebracht tot ze voldoende gewicht hebben om te verkopen als echte Noorse zalm.

'207775' door Martie '207775' door Martie

IJslandReykjavik

IJslandReykjavik

Ode aan de Zon.

Martie

Dit stalen vikingschip werd in 1990 vanwege het 200-jarig bestaan van Reykjavik geplaatst aan de Skulagata. De naam van het kunstwerk is Solfar (Ode aan de Zon), wat op deze foto erg goed tot zijn recht komt. De foto is genomen in juli, wanneer het in IJsland nauwelijks donker wordt. Deze zonsondergang is eigenlijk tevens een zonsopkomst!

'208027' door Martie '208027' door Martie

Zuid-AfrikaWest Kaap

Zuid-AfrikaWest Kaap

Ochtendgloren.

Martie

Het is aangenaam wakker worden als je na het openen van de gordijnen dit uitzicht te zien krijgt. In onze zomermaanden, als het in Zuid Afrika winter is, kan het flink afkoelen in de heuvels van de "Overberg". Op de hoogste toppen hebben we zelfs hier en daar een laagje poedersuiker zien liggen.

Community-updates

EDITIE 106 | 28 eens-in-je-leven reiservaringen

25-01-2021 Columbus Travel editie 106 is nu verkrijgbaar! Onze nieuwste editie over reizen die je één keer in je leven wilt maken is uit! Plus: kom oog in oog te staan met de Europese beer in Slovenië, ga net over de grens roadtrippen in België en Duitsland, treed buiten de gebaande paden in Oman en maak kans op een reis naar Spanje en een weekendje weg met een huurcamper! Bekijk de editie hier >

EN DE WINNAARS ZIJN ...

Nu we met twee voeten in 2022 staan, is het tijd om de balans op te maken voor het afgelopen jaar. Jullie deden in groten getale mee aan onze jaarwedstrijd ‘Reizen in tijden van corona’ en we hebben prachtige foto’s voorbij zien komen. Maar wie sleept nou de hoofdprijs in de wacht? En wie wordt er bekroond tot het Communitylid van 2021? De winnaars zijn bekend!

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

03-01-2022 Het allerlaatste maandthema - architectuur - bleek enorm populair: wat veel prachtige foto's zijn er langsgekomen! De keuze was nog vrij lastig, maar we zijn eruit en de winnaar is bekend: gefeliciteerd met je prachtfoto van de Kerk van de Heilige Geest in Vilnius, Albert! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier! 

WEEK 03| COMMUNITY-TOPPERS


Salto do Prego. Foto: Canipel
1. Topfoto & -tip: Salto do Prego door Canipel
2. Review: Askja vulkaan, IJsland door Myrthe Levels
3. Communitylid van de week: Graaf
4. Nieuwkomer: Nheuveltravel

Doe mee aan onze fotowedstrijden

MAANDTHEMA: ARCHITECTUUR TIJDENS CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van december is: architectuur. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN REIS NAAR COSTA RICA MET JOUW BUCKETLIST 2022!

Sifnos, Griekenland

Welke bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist voor het komende jaar? Deel jouw verlanglijstje voor 2022 en wie weet word je beloond met een bijzondere reis naar Costa Rica, verzorgd door Columbus en Riksja Travel! Doe mee >

FOTOWEDSTRIJD: WIN DE SAFARIREIS VAN JE LEVEN!

Sifnos, Griekenland

Natuurliefhebbers: grijp je kans! Met je favoriete natuurfoto maak je dit najaar kans op een geheel verzorgde, luxe safarireis voor twee personen naar Greater Amboseli in Kenia. Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik