MarjoleinG

'235558' door MarjoleinG '235558' door MarjoleinG

TanzaniaZanzibar eiland

TanzaniaZanzibar eiland

Zonsopgang

MarjoleinG

Toen ik tijdens ons verblijf op Zanzibar 's ochtends een keer heel vroeg wakker werd en het eerste licht door de gordijnen naar binnen scheen, ben ik snel naar buiten te gaan om te kijken of ik de zon nog kon zien opkomen. Ik werd getrakteerd op dit prachtige tafereel... als enige, want verder lag iedereen nog te slapen.

'235553' door MarjoleinG '235553' door MarjoleinG

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Landschap

MarjoleinG

Dit prachtige landschap kwamen we tegen op weg naar Wanaka vanaf Haast. Deze tocht door het Mount Aspiring National Park is één van de meest scenic routes die we in Nieuw Zeeland gereden hebben: de lucht was prachtig blauw, de zon scheen en het water kraakhelder.

'235405' door MarjoleinG '235405' door MarjoleinG

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Moeder en kind

MarjoleinG

Monkey Mia, dat ongeveer 800 km ten noorden van Perth ligt, is één van de beste plekken van Australie om wilde dolfijnen te zien. Het maakt deel uit van Shark Bay Marine Park, dat op de Werelderfgoed lijst staat. In de jaren 60 begon een visser een deel van zijn vangst aan de dolfijnen die hier leven te voeren. Toen dit bekend werd, kwamen er steeds meer toeristen op af. Nog steeds komt een groep wilde dolfijnen hier dagelijks naar de kust, waar ze onder streng toezicht gevoerd worden. Ze krijgen hierbij maximaal één derde van hun dagelijkse behoefte, zodat ze de kunst van het zelf vis vangen niet verleren. Toen wij er waren was er net een klein tuimelaartje geboren. Hij was druk aan het spelen met de andere dolfijnen, maar kwam toch iedere keer weer eventjes bij zijn moeder terug.

'235402' door MarjoleinG '235402' door MarjoleinG

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Blauwe bergen

MarjoleinG

De Blue Mountains, die op ongeveer 1 uur rijden ten oosten van Sydney liggen, is een prachtig natuurgebied en één van de populairste toeristisch bestemmingen in New South Wales. De naam Blue Mountains komt van de blauwe tint die de bergen aannemen wanneer je ze van een afstand ziet. Op deze foto, die aan het einde van de dag, rond zonsondergang genomen is, komt dit heel mooi naar voren.

'234988' door MarjoleinG '234988' door MarjoleinG

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Vervaarlijk...of toch

MarjoleinG

Deze krokodil ziet er op het eerste gezicht misschien wel heel vervaarlijk uit, maar als je je dan vervolgens realiseert dat er rechts achter hem een paar olifanten drollen liggen, krijg je ineens een heel ander beeld.

'234977' door MarjoleinG '234977' door MarjoleinG

Nieuw-ZeelandZuid Centraal Eiland

Nieuw-ZeelandZuid Centraal Eiland

Moet je nou eens...ho

MarjoleinG

Deze foto is genomen in Waimate, in het oosten van het Zuidereiland tussen Dunedin en Chrischurch. Ik vind dierenfoto's altijd leuk, maar momenten dat ze zich net iets anders gedragen dan normaal zijn helemaal fantastisch. Vaak krijgt hun uitdrukking of gedrag dan ook ineens bepaalde menselijke kwaliteiten. Zoals deze twee pauwen - het is net alsof de een de ander een spannende roddel wil vertellen.

'234847' door MarjoleinG '234847' door MarjoleinG

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Koning der dieren

MarjoleinG

Tjidens een safari in de Ngorongoro krater kwamen we deze prachtige leeuw tegen. Van alle dieren die ik heb gezien is de leeuw de enige dierensoort die zich ostentatief niets van de mens aan lijkt te trekken. Zoals hij hier in deze trotse houding staat, is het weer duidelijk waarom de leeuw ook wel koning der dieren genoemd wordt.

'234803' door MarjoleinG '234803' door MarjoleinG

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Caught in the act

MarjoleinG

De Kinabatangan rivier is één van de beste plekken van Maleisië om wildlife te zien en een prachtige plek. De meeste excursies duren 2-3 dagen. Je verblijft in een hutje tussen de rand van de jungle en de rivier. 's Ochtends vroeg en aan het einde van de middag maak je een boottocht over het water. Tijdens de boottocht kun je visarenden, makaken, silver-leaf apen, grote hagedissen en de bekende Maleisische neusapen zien. Als je geluk hebt zie je zelfs een orang-utan of de neushoornvogel. Tijdens een boottocht kwamen we een groep makaken tegen, die zich op allerlei verschillende manieren vermaakten. Dit mannetje leek iets minder blij met onze interruptie van zijn bezigheden!

'234696' door MarjoleinG '234696' door MarjoleinG

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Nieuw-ZeelandTongariro Crossing

Vulcanisch landschap

MarjoleinG

De Tongariro Crossing, een wandeling door het vulcanische landschap van Mount Ruaperhu, beter bekend als Mount Doom uit Lord of the Rings, is de populairste dagwandeling in Nieuw Zeeland en niet onterecht. Je wordt 's ochtends vroeg met een busje op het beginpunt afgezet, vanwaar je een afstand van 18 km met een aantal flinke klimmen en dalingen loopt .Het vulcanische landschap waar je doorheen wandelt is werkelijk fenomenaal en Mount Doom (die door sommige ervaren klimmers ook beklommen wordt) zeer indruwekkend. Op deze foto zie je drie kraters achter elkaar. Op de flank van de voorste zie je, als je goed kijkt, mensen afdalen. Verwacht hier alleen geen rust en een eenzaamheid, want je loopt als een kolonne mieren achter elkaar. http://www.doc.govt.nz/parks-and-recreation/tracks-and-walks/tongariro-taupo/ruapehu-area/tongariro-alpine-crossing/

'234340' door MarjoleinG '234340' door MarjoleinG

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Lonely at the top

MarjoleinG

Dune 45 is één van de meest bekende plekken van Nambië en een echte trekpleister voor toeristen die en masse hier naar toe komen om de duin te beklimmen. De naam komt van het feit dat hij op 45 km afstand van de Sesriem Canyon ligt. De duin is 170 meter hoog en bestaat uit 5 miljoen jaar oud zand dat door de Orange River vanuit de Kalahari Woestijd is gebracht. (bron: wikipedia).

'234329' door MarjoleinG '234329' door MarjoleinG

ZambiaZuid Zambia

ZambiaZuid Zambia

Playboy

MarjoleinG

Hoe menselijk kunnen apen zijn? De groep bavianen die in en om het Nationale Park van de Victoria Falls leeft is over het algemeen een flinke plaag vanwege hun grijpgrage handjes en brutale gedrag. Camera's, eten, drinken - niets is veilig voor deze beesten. Tegelijktijd levert hun gedrag ook vaak komische momenten op. Neem nou dit mannetje, dat is toch echt een playboy?

'234188' door MarjoleinG '234188' door MarjoleinG

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Stofbad

MarjoleinG

Addo Elephant Park, ten noordvan de Port Elisabeth. Na al ruim 2 maanden rond getrokken te hebben in Afrika hadden we al heel veel olifanten gezien maar niets vergeleek met het spektakel wat we in Addo voorgeschoteld kregen. Vanwege het warme weer waren er hele kuddes olifanten te vinden bij de diverse waterholes, waar ze hun dorst lesten, zich afkoelden met het water of een stofbad namen.

'233825' door MarjoleinG '233825' door MarjoleinG

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Drinkende leeuwinnen

MarjoleinG

Ochtend safari in Chobe National Park. In het zachte ochtendlicht genieten twee leeuwinnen van een slokje heerlijk fris water. Naast het Kalahari Game Reserve en het Gemsbok National Park is Chobe, dat bekend staat om zijn grote populatie olifanten, één van de grootste parken van Botswana.

'233775' door MarjoleinG '233775' door MarjoleinG

BotswanaChobe NP

BotswanaChobe NP

Impala

MarjoleinG

Deze prachtige impala zagen we tijdens een safari in Chobe NP in het noorden van Botswana. De impala is één van de meest algemene antilopesoorten in Zuidelijk Afrika. Soms wordt de impala ook wel het "fast-food van de wildernis" genoemd. Deze naam danken ze niet alleen aan de eenvoudige beschikbaarheid van de soort als slachtoffer, maar ook aan de zwarte streep op de staart samen met de twee zwarte strepen op de billen, die bij een weglopend dier sterk doen denken aan het bekende M-vormige logo van McDonald's. (bron: Wikipedia)

'233130' door MarjoleinG '233130' door MarjoleinG

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Zonsondergang boven..

MarjoleinG

Het gebeurd niet vaak in Zuid Holland, maar eens in de zoveel tijd is het zo helder, dat je de zon in zijn geheel ziet ondergaan. Zo ook op deze prachtige winterdag in december, tijdens een wandeling door het mooie duingebied bij de Wassenaarse Slag.

'233093' door MarjoleinG '233093' door MarjoleinG

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Nieuw-ZeelandZuid West Nieuw-Zeeland

Regenboog bij...zonso

MarjoleinG

Nieuw Zeeland, Franz Josef Gletcher. Aan het einde van een wisselvallige dag liet de zon zich even zien terwijl het boven de bergen nog regende. Dit leverde deze prachtige, zachte regenboog op.

'233085' door MarjoleinG '233085' door MarjoleinG

Nieuw-ZeelandChristchurch omgeving

Nieuw-ZeelandChristchurch omgeving

Hommeltje

MarjoleinG

Dit lieve hommeltje kwamen we tegen tijdens een wandeling in de buurt van Moeraki, ten noorden van Dunedin. Mouraki is het meest bekend vanwege de 'Moeraki Boulders', een verzameling bijna perfect ronde stenen met een omtrek van 4 meter op het strand tussen Moeraki en Hampden. Je kan in Mouraki ook erg leuk wandelen, yellow-eyed pinguins spotten die rond de schemering aan land komen, en heerlijk eten bij 'Fleur's Place', een restaurant in de haven.

'232410' door MarjoleinG '232410' door MarjoleinG

TanzaniaOverige gebieden

TanzaniaOverige gebieden

Kameleon

MarjoleinG

De Usambara Bergen in Tanzania zijn bij de meeste toeristen nog onbekend, maar als je iets meer tijd hebt en je eigen vervoer (wel zo makkelijk), een fantastische plek om te bezoeken. Je komt ze tegen langs de weg van Arusha naar Dar Es Salam. Na een tocht van 2 uur de over een onverharde weg de berg op kom je in bij Irente View Point, een 'hemelse' plek vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de flatlands van Tanzania. Hier vindt je onder andere een basic camping met belabberde douches en een luxe hotel met lodges. Je kan hier onder andere samen met een gids een wandeling maken in het nabij geleden dorp. Tijdens deze wandeling kwamen we ook deze kameleon tegen, een prachtig beest!

'232382' door MarjoleinG '232382' door MarjoleinG

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Verlegen

MarjoleinG

Deze prachtige kaketoe kwamen we tegen tijdens een bezoek aan één van de indrukwekkende gorges van Karijini National Park in het Westen van Australië, in de buurt van Tom Price. Het blosje op zijn wangen en de manier dat hij zijn koppie heeft gedraaid maken zo'n verlegen indruk. Karijini is één van de grootste en mooiste nationale parken van West Australië. Het park is bekend om zijn diepe kloven, watervallen en heerlijke zwemplekken. Daarnaast kan je er prachtige wandelinge maken, varienrend van 30 minuten tot meerdere dagen.

'231742' door MarjoleinG '231742' door MarjoleinG

SpanjeLa Palma

SpanjeLa Palma

Papaver

MarjoleinG

Klaproos of papaver (Papaver) is een geslacht van bloeiende planten. Een bekende soort is de slaapbol (Papaver somniferum), waaruit opium gewonnen wordt. Deze soort wordt ook als sierplant gebruikt.De klaproos staat bekend als heksenkruid, en wordt in de volkstaal soms kollebloem (toverkol of kol = heks) genoemd. (bron:Wikipedia)

'231369' door MarjoleinG '231369' door MarjoleinG

ZwitserlandGeneve

ZwitserlandGeneve

Vuurwerk

MarjoleinG

De fêtes de Geneve zijn een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt in de laatste week van juli / eerste week van augustus. Rond het meer vind je onder andere een uitgebreide kermis en diverse eettentjes, en er worden overal concerten georganiseerd. Als letterlijke klapper op de vuurpijl vindt er op de laatste zaterdagavond een fantastisch vuurwerk show van bijna een uur plaats. Rondom het meer staan honderden duizenden mensen te genieten van dit prachtige spektakel dat begeleidt wordt door klassieke muziek.

'231365' door MarjoleinG '231365' door MarjoleinG

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Hello, cowboy!

MarjoleinG

Deze giraffe kwamen we tegen tijdens een bezoek aan het Spioenkop Natuur Reservaat in Kwazoeloe-Natal, een fantastische plek om zeba's, giraffen en neushoorns te zien en een leuk alternatief als je een dagje geen zin hebt om te wandelen in de Drakensbergen (zie mijn tip voor uitgebreide informatie). Het strootje in zijn bek deed me denken aan een cowboy, ook vanwege het 'relaxte koppie' dat hij erbij trekt.

'231177' door MarjoleinG '231177' door MarjoleinG

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Camouflage

MarjoleinG

Het lijkt een bloem... maar het is een sprinkhaan. Wat is de natuur toch ingenieus. Deze sprinkhaan is hier weer een bewijs van.

'231174' door MarjoleinG '231174' door MarjoleinG

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Contrast

MarjoleinG

Op het strand van Dubai, nabij de Burj al Arab. Ik vond het contrast tussen de man die in jalaba en de andere schaarsgeklede strandgangers zo mooi, dat ik er een foto van maakte. Het feit dat hij wel zijn jalaba optilt (om een niet vies te maken of een beetje verkoeling te krijgen?) maakt het nog een stukje interessanter.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 03 | Community-toppers


Le Mont Saint. Michel. Foto: Esthers
1. Topfoto & -tip: Le Mont Saint Michel door Esthers
2. Review: Gelderland, Nederland door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: AGrotewal
4. Nieuwkomer: Carmen Castricum

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik