MarjanSp

'1109611' door MarjanSp '1109611' door MarjanSp

CanadaAtlantische kust

CanadaAtlantische kust

Babybeer op ontdekkin

MarjanSp

Daar waar West-Canada in mijn beleving bijna één grote dierentuin was waar je met gemak of een beetje moeite allerlei wildlife 'spontaan' tegenkwam, moesten we daar in het oosten van Canada veel meer moeite voor doen. Dat wil zeggen: excursies boeken waarbij we met een boot op pad gingen of, in het geval van dit zwarte beertje, een schuilhut bezoeken met een van de locals. Daar waar ik het zelf ontdekken en spotten in het westen wel heel geweldig vond, was ook deze ervaring in een schuilhut (op hoogte) fantastisch! Een moederbeer met twee jongen scharrelde rond in de omgeving en de jongen gingen op ontdekkingstocht. Om nooit te vergeten!

'1109604' door MarjanSp '1109604' door MarjanSp

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

(on)zichtbaar...noord

MarjanSp

Noorderlicht zien, een droom van velen. Maar wat zie je nou met het blote oog, en wat ziet je camera? Het noorderlicht op deze foto was met het blote oog te zien als een lichtgrijze waas aan de hemel. Niet heel spectaculair, maar wel zodanig bijzonder en 'anders' dat je je afvroeg wat er aan de hand zou zijn, als je niet wist dat noorderlicht was. En dat het zich niet altijd als 'groen' laat zien en zeker niet altijd wild beweegt zoals op veel (time lapse) filmpjes. Statig, gracieus, heel langzaam van vorm veranderend, als een oude, grijze dame. Fantastisch om mee te mogen te maken.

'1107739' door MarjanSp '1107739' door MarjanSp

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

[kii-ttie-waik]

MarjanSp

Als je in Noord-Noorwegen reist, vinden veel mensen het geweldig om rendieren, elanden, zeearenden, otters etc te zien. En dat is natuurlijk ook een fantastische ervaring. Maar zelden tref ik iemand die spontaan de meeuwen noemt die aan de kust in grote getale te vinden zijn. Je hoeft er op zich weinig moeite voor te doen om ze te zien en ze zijn nieuwsgierig genoeg - zie ook bijgaande foto. Wie hier wie bestudeert...? En wist je dat de drieteenmeeuwen (met hun zwarte voetjes) hun eigen naam noemen? Wel de Engelstalige versie dan - kittiwake - luister maar eens goed als je in de buurt bent.

'1107547' door MarjanSp '1107547' door MarjanSp

IJslandWestfjorden

IJslandWestfjorden

Relaxen in de avondzo

MarjanSp

Je moet er een stukje voor reizen en rijden, maar daar krijg je wat voor terug. Látrabjarg is niet de makkelijkst bereikbare plek, maar onmogelijk is het ook niet. Voordeel van de zomermaanden is de zon die bijna niet ondergaat, en het feit dat de meeste andere toeristen rond etenstijd vertrekken ;-). Als je dan nog een tijdje rustig blijft zitten of liggen bij de rotswand waar de papegaaiduikers zitten, komen ze tot rust. Ze zoeken een plekje om lekker te liggen, of komen gewoon voorbij lopen. Sommige haast sluipend met hun kopje tussen de schouders zo van: 'dan ziet ze me niet', anderen arrogant met het hoofd recht op: 'wie doet me wat?'. Wat een heerlijke vogeltjes om te zien, kan er geen genoeg van krijgen. Tip voor als je een rondreis boekt waarbij alle accommodaties vooraf zijn vastgelegd: vraag om 1 of 2 extra nachten op de plek waar de papegaaiduikers dichtbij zijn zodat je alle tijd hebt, ook om op andere tijdstippen dan midden op de dag te gaan kijken. Want midden op de dag zoeken ze voedsel en zijn er veel op zee.

'1107320' door MarjanSp '1107320' door MarjanSp

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Als je niet meer weet

MarjanSp

Soms heb je van die momenten die je enorm graag vast wilt leggen met je camera. Of juist helemaal niet omdat je gewoon wilt kijken en genieten van het moment. Mooi als dat dan allebei lukt :-)

Community updates

WEBSITE UPDATE
03-06-2020 De thumbnail van bewerkte foto's worden weer in de juiste kleur weergegeven, zoals het origineel. Daarnaast zijn de punten die sinds afgelopen weekend onverwachts stil stonden weer met terugwerkende kracht bijgeschreven. Mochten jullie nog opmerkingen rondom de update hebben, mail dan naar communityhost@columbusmagazine.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 22 | Community toppers

Op ontdekkingstocht. Foto: Antwan

1. Topreview: Delft-eiland, Sri Lanka door Graaf
2. Topfoto & tip: Op ontdekkingstocht langs onbekende Filipijnse eilandjes door Antwan
3. Topblog: Slapen in de jungle van Bardiya door DeReisdame
4. Communitylid van de week: Kikienroute
5. Nieuwkomer: T.Luiten

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Deze wedstrijd is inmiddels afgelopen

Eind deze week zal er een nieuwe fotowedstrijd starten met als thema: culinair.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik